Vijf jaar liefde

Het is 7 november 2019. Dat betekent dat het vandaag precies vijf jaar geleden is dat ik een relatie kreeg met mijn lieve vriend Luuk en dat ik hem vanaf die dag officieel mijn vriendje mocht noemen. Al jaren droomde ik van een vriendje, maar steeds werd het maar niks met alle jongens op wie ik ooit een oogje had. Op mijn achttiende ontmoette ik Luuk en was het meteen raak. Nu zijn we vijf jaar verder en voor die gelegenheid wilde ik graag op mijn blog terugblikken op onze tijd samen. Bereid je voor op een wat zoetsappige blog...


Het begin van een nieuw tijdperk

Achttien jaar was ik toen ik mijn havo-diploma haalde en nerveus was voor het begin van een nieuw tijdperk, namelijk HRM studeren aan het hbo in Leiden. Heel mijn leven zou anders worden en ik was er ontzettend zenuwachtig voor, aangezien ik niet een persoon ben die goed tegen veranderingen kan. In de laatste week van augustus 2014 moest ik naar de introductiedag van mijn nieuw studie en ik was best zenuwachtig. Er zouden daar allemaal nieuwe mensen zijn en ik zou voor het eerst in mijn eentje 50 minuten in de trein naar Leiden moeten zitten. Eenmaal aangekomen werd in een grote collegezaal met alle HR-studenten bekend gemaakt in welke klas ik zou zitten en moest ik meteen op zoek naar het juiste lokaal in dat grote gebouw om daar kennis te maken. Eerst moesten we onszelf voorstellen en meteen zag ik een jongen zitten die ik enorm aantrekkelijk vond. Hij stelde zichzelf voor als Luuk. Op dat moment was hij 20 jaar en dit was zijn vierde studie waar hij aan begon. Verder was hij bezig met rijles (net als ik op dat moment) en hield hij van sport (wat ook wel te zien was aan zijn lichaam). 
Hier waren we nog geen maand samen! (December 2014)
Na het voorstellen werden we in groepen verdeeld om een soort speurtocht te doen door de school om elkaar en het gebouw beter te leren kennen. Ik werd ingedeeld in de groep met Luuk samen met nog twee andere meiden. Braaf deden we de speurtocht en leerden we elkaar en het groepje een beetje beter kennen. Wat me meteen opviel aan Luuk was dat hij erg sociaal was en open stond voor de mening van andere mensen. Ook merkte ik zijn sportiviteit. We moesten de traptreden tellen van de grote rode trap op de hogeschool (die drie verdiepingen doorgaat) en toen we een telfout hadden gemaakt, aarzelde Luuk niet om weer helemaal naar boven te rennen om opnieuw te tellen. De andere twee meisjes leerde ik ook kennen, maar daar had ik op dat moment iets minder aandacht voor. In mijn hoofd was ik alleen maar bezig wat Luuk van mij zou vinden. Na de introductiedag liep ik naar de trein en bleef ik met Luuk in mijn hoofd zitten. Desondanks had ik niet het gevoel dat hij ooit mijn vriendje ging worden. Deze jongen was veel te knap en sociaal voor mij. Waarom zou hij mij zien staan? 


(App)contact en flirten 

Langzaam begon ik te wennen aan mijn studie. Mijn klas vond ik wel oké en het verre reizen naar Leiden werd ook steeds minder vermoeiend. Op een gegeven moment kregen we een project waarin je in duo's onderzoek moest doen naar vergrijzing op de arbeidsmarkt. Ik werkte samen met één van de meisjes waarmee ik in het introductiegroepje zat. Uiteindelijk was het de bedoeling dat je met een ander duo de informatie samen ging bundelen tot een soort Wikipedia, om een helder overzicht te krijgen van het onderwerp. Toevallig werd ik weer aan Luuk's duo gekoppeld, waardoor we na een aantal weken in duo's te hebben gewerkt met z'n vieren moesten samenwerken om alle informatie te bundelen. Toen is het balletje eigenlijk gaan rollen. Door appcontact over het project spraken we elkaar veel. Ook doordat een groot deel van onze klasgenoten rookten in de pauze, bleven Luuk en ik vaak als enige over, zodat er ook gesprekken ontstonden. Langzaam begon ik hem nog leuker te vinden naarmate ik hem beter leerde kennen. Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken toen ik merkte dat Luuk mij ook wel aardig vond. De appjes werden vanaf mijn kant wat flirterig. Luuk reageerde daar gelukkig goed op en ging er ook op in door terug te flirten.
Strand in Katwijk aan Zee (juni 2015)


De eerste date 

Op een late avond appten we met elkaar en na een wat melig gesprek vroeg Luuk of we buiten school eens wat konden afspreken. Meteen maakte mijn hart een sprongetje en was ik enthousiast. Dat wilde ik absoluut! Alleen waren we beide krenterige studenten die geen geld wilden uitgeven aan een film en een etentje, want ja, stel dat het toch niks is... We besloten om onze eerste date bij Luuk thuis te houden. Niemand zou thuis zijn tot acht uur, dus konden we daar ongestoord zitten. Niet gebruikelijk voor een eerste date, maar voor mij helemaal prima. Na schooltijd sprong ik achterop de brommer bij Luuk en gingen we naar zijn huis. Licht nerveus was ik wel, maar aan de andere kant vond ik het ook geweldig en voelde ik zo veel vlinders in mijn buik. Eenmaal aangekomen in zijn huis, kreeg ik een kop thee aangeboden en gingen we op zijn kamer een film kijken. Het stomme is dat ik niet meer weet welke film we keken en ik heb de helft van de tijd niet opgelet. Eerst zaten we naast elkaar op zijn bed. Later kreeg ik het koud en zag Luuk dat als aanleiding om me tegen zich aan te trekken. Voor ik het wist lag ik op zijn borstkas en kon ik me helemaal niet meer focussen op de film. Ik dacht alleen maar: 'wauw... Ik lig hier bij zo'n knappe en lieve jongen. Waarom vind hij mij leuk? Wat fijn!' Ik weet nog goed dat onze duimen cirkeltjes om elkaar draaien en dat dat het enige was waar ik me op kon focussen. Van het een kwam het ander en na een tijdje kuste hij mij. Onze eerste kus herinner ik me nog goed en leek er eentje uit een film op dat moment. Heel erg fijn! Achteraf was ik wel verbaasd over mezelf. Ik kus namelijk nooit op een eerste date, maar dit voelde zo goed dat ik niet kon weigeren. Het is na de eerste date allemaal erg snel gegaan, doordat we door persoonlijke en emotionele omstandigheden heel dicht tot elkaar kwamen. We werden al snel open en eerlijk naar elkaar en stelden ons kwetsbaar op. Na de tweede date, op 7 november 2014, kregen we een relatie en sindsdien is Luuk altijd een groot onderdeel van mijn leven. Sinds die dag ben ik niet meer ik en is hij niet meer hij, maar werd het wij.
Luxemburg Mullerthal (januari 2017)


Heel veel leuke dingen

In de vijf jaar dat we samen zijn, hebben we al enorm veel leuke dingen mogen doen samen. Dat zijn er echt te veel om op te noemen! Hoogtepunten zijn toch echt wel onze culinaire etentjes bij Michelinsterrenrestaurants The JanePure C en Jaimie van Heijen, omdat we beide van lekker eten houden en het niet zomaar iets is om in een Michelinsterrenrestaurant te eten. Dit deden we ter gelegenheid van onze hbo-diploma's en verjaardagen. Andere hoogtepunten zijn onze vakanties. Belfast spant wel echt de kroon als de meest leuke vakantie samen, maar ook onze tripjes naar Luxemburgonze eerste vakantie naar de Ardennen, Mallorca en Brugge waren echt geweldig. We zijn op nog veel meer locaties geweest, maar dit springt er voor mij bovenuit. 
Belfast (juli 2017)

Buiten zulke grote dingen, geniet ik ook enorm van de kleine dingen met Luuk. We gaan regelmatig naar de kinderboerderij of dierentuin, aangezien ik een groot dierenliefhebber ben. Luuk had eerst niet heel veel met dieren, maar door mij vindt hij ze ook steeds leuker (niet zo leuk als ik, maar hij gaat graag mee). Ook houden we erg van series kijken. Onze favorieten samen zijn The Good Doctor, Game of Thrones, The Vampire Diaries, Bates Motel en Once upon a Time. Maar ook guilty pleasure programma's als Love Island en Temptation Island vinden we lekker wegkijken. Verder is gamen iets wat we samen doen. Zowel bordspellen als digitale spellen spelen we graag. Vooral The Legend of Zelda games en Kolonisten van Catan zijn favoriet hier! 
Spelletjes met de kerst (december 2016)

Er zijn uiteraard nog veel meer leuke dingen gebeurd waar ik hele mooie herinneringen aan heb, maar daar kan ik zo nog vijftig aparte blogs over schrijven! We doen in elk geval veel leuke dingen samen. Soms kost dat veel geld en soms kost dat helemaal niks. Alle gesprekken, lachbuien en grapjes die we hebben met elkaar zijn me heel veel waard en zijn onbetaalbaar. Momenteel zien we elkaar alleen in het weekend, aangezien ik druk met mijn studie bezig ben en Luuk doordeweeks moet werken. We appen we elke dag en bellen we als we wat grotere dingen te bespreken hebben die niet tot het weekend kunnen wachten. In het weekend gaan de telefoons uit en hebben we echt alleen maar oog en tijd voor elkaar, waardoor we samen veel leuke momenten beleven. 


Het geheim van vijf jaar een sterke relatie?

Wij hebben nooit ruzie gehad in de afgelopen vijf jaar. Natuurlijk hebben we wel eens discussies en zijn wij het niet altijd met elkaar eens, maar dat is meestal binnen een uur wel weer opgelost. Echt knallende ruzie hebben we nooit gehad en verwacht ik ook niet te krijgen. Hoe cliché het ook is, communicatie is echt de sleutel. Wij zijn vanaf het eerste moment altijd open en eerlijk naar elkaar toe geweest. Bij onzekerheid, nare gedachten, twijfels of iets wat je niet aanstaat: zeg het gewoon. Ik ken heel veel mensen die dingen niet tegen hun partner durven te vertellen, maar als je het niet tegen ja partner kan vertellen, tegen wie dan wel? Luuk is naast mijn wederhelft en vriendje ook gewoon mijn allerbeste vriend die nog veel meer van mij weet dan mijn ouders of beste vriendinnen. Wij kennen elkaar door en door en merken het meteen van elkaar als de ander iets prettig vind of juist totaal niet. Wij praten over alles en ik denk dat dat het geheim is van een goede relatie. Niet opkroppen, maar eerlijk zijn, terwijl je wel respect tegen over elkaar blijft houden.
Antwerpen Zoo (oktober 2019)
Ook denk ik dat je elkaar niet moet veranderen of moet beperkingen. Luuk en ik laten elkaar vrij in wat we willen bereiken in het leven en proberen elkaar niet te beperken in onze persoonlijke groei. Dit doen we door dingen apart van elkaar te doen, maar ook door samen te overleggen wat het beste is voor onze relatie. We zijn een team. Ik denk bijna nooit alleen aan mezelf. Bij elke overweging of beslissing die ik maak, denk ik aan Luuk en overleg ik altijd met hem. Andersom doet hij dat ook. Ik heb nooit het gevoel gehad dat hij dingen besloot en mij niet erbij betrok of dat mijn mening niet belangrijk was. 
Limburg (december 2018)
Tot slot denk ik dat je gewoon heel veel leuke dingen moet doen samen, maar dat je ook tijd voor elkaar moet maken. Als je bij elkaar bent, wees er dan echt voor elkaar en zit dan niet continu op een beeldscherm te kijken of door op appjes van anderen te reageren. Die zijn op dat moment minder belangrijk. Ook kleine dingen voor elkaar doen die vanzelfsprekend lijken, zoals eten voor de ander koken, een lief briefje neerleggen of een klusje voor de ander opknappen zijn belangrijk. En ondertussen geef je ook aan elkaar aan dat je het heel erg waardeert.
 Ik wil trouwens met deze paragraaf niet zeggen dat dit de perfecte relatie is voor iedereen en dat er geen andere dingen mogelijk zijn, maar voor ons werkt dit allemaal heel goed om al vijf jaar lang een gelukkig koppel te zijn zonder zware ruzies, wantrouwen en verdriet. Iets wat ik wel zie bij mensen in mijn omgeving waarbij (een aantal) van de bovengenoemde dingen ontbreken in hun relatie. Maar onthoud, elk koppel is anders en kan op een andere manier gelukkig zijn! 


Toekomst

Als ik denk aan mijn toekomst met Luuk, dan weet ik dat ik mijn grote liefde heb gevonden en dat ik nooit meer een ander wil. Het plan is om volgend jaar samen te gaan wonen als ik mijn masterdiploma heb gehaald en een betaalde baan heb. We zijn echt toe aan onze eigen plek. Ik kan niet wachten om Luuk elke dag te zien, nog meer tijd met hem door te brengen en samen een huishouden en leven te runnen. Ook willen we nog mooie reizen gaan maken naar onder andere IJsland, Thailand en Hawaii. We willen nog veel vaker in Michelinsterren restaurants gaan eten en beide willen we een mooie carrière hebben. Het lijkt me geweldig om met elkaar te groeien en elkaar een nog beter en ontwikkelder persoon te zien worden door wat we individueel en met elkaar als team kunnen bereiken. Je kan de toekomst niet plannen, maar ik weet wel dat dit dreamgoals zijn en dat ik die allemaal met Luuk wil laten uitkomen voor zo ver dat haalbaar is. De eerste vijf jaar van onze liefde waren echt onbeschrijfelijk. Ik mag echt in mijn handen knijpen met zo'n geweldige vriend. Ik ben zo dankbaar dat hij in mijn leven is en het beste in mij naar boven haalt. Ik hoop dat de rest van onze love story net zo gelukkig mag worden!


Antwerpen zoo (oktober 2019)

Heb jij een relatie? Hoe lang ben jij al samen met je partner?


Reacties

 1. Aaaah, zo lief en romantisch dit! Ik vind jullie echt een leuk stel om te zien. Ik heb nu ruim 2 jaar een relatie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Audrey. Lief van je! En wat leuk dat jij ook al twee jaar een relatie hebt!

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd Meaghan! Vijf jaar alweer. Zo lief hoe je over Luuk schrijft! Ik hoop dat jullie inderdaad net als wij volgend jaar kunnen samenwonen, dan komen wij bij jullie langs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Maaike! Hopelijk is het volgend jaar zo ver en kan jij samen met Yannick gezellig bij ons spelletjesavond houden en eten! Ik kijk er nu al naar uit.

   Verwijderen
 3. Proficiat. Wat schrijf je lief over je relatie! Helaas ben ik sinds een half jaar weer single, maar ik heb er vertrouwen in ooit weer een leuke jongen tegen te komen als ik er klaar voor ben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief! Bedankt! Ach single zijn heeft ook voordelen hoor. Er komt vast wel weer een leuke jongen op je pad met wie je gelukkig gaat worden!

   Verwijderen
 4. Aww, wat een ontzettend lief artikel! Ik heb het met een grote glimlach gelezen. De liefde voor Luuk (en die van hem voor jou) spat gewoon van het scherm af. Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal en op naar nog veel meer gelukkige jaren samen. Maar zo te lezen gaat dat helemaal goed komen <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je lieve reactie Romy! Fijn dat je het leuk vond om te lezen!

   Verwijderen
 5. ik ben helemaal blij geworden van deze blog. wat een positiviteit allemaal. zo leuk dat jullie al vijf jaar samen zijn. jullie zien er ook heel erg gelukkig uit. ik wens jullie nog velen jaren samen toe, mooi koppel! <3
  xoxo djolie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog gefeliciteerd met deze mijlpaal, en leuk ook om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah wat lief! Vijf jaar is echt lang, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Mei Qi! Soms voelt het als een eeuwigheid en soms voelt het alsof ik hem pas voor het eerst zie haha! Maar de tijd gaat echt snel!

   Verwijderen
 8. Ohh wat leuk zeg gefeliciteerd! Erg leuk om jullie foto's door de jaren heen te zien. Ik ben 5,5 jaar samen met mijn vriend (inmiddels mijn man). <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat jullie al 5jaar samen zijn. En al zo veel leuke momentjes hebt beleeft. Hier ben ik met mijn man al 15jaar samen en daarvan bijna 8jaar getrouwd.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!