Culinair uit eten bij Pure C in Cadzand

Mijn lieve vriend Luuk heeft begin juli zijn hbo-bachelor gehaald! Dat verdiende weer een culinair etentje. We hebben de smaak rondom Michelin restaurants helemaal te pakken gekregen toen we voor het eerst culinair gingen eten in The Jane in Antwerpen en een half jaar later aten we bij Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel. Nu was Pure C in Cadzand aan de beurt. Dit restaurant is net als The Jane van topkop Sergio Herman, maar wordt geleidt door zijn rechterhand Sycro Bakker. Wij waren erg benieuwd naar dit twee Michelinsterren restaurant!



De outfits


Op voorhand heb ik gelezen dat Pure C minder formeel is dan The Jane. Het is wat losser en meer casual. Toch vond ik het leuk om wat netjes en wat vrouwelijks aan te trekken. Ik ging voor een skaterrokje, een nette blazer en een blousje met een zwarte strik, allemaal van H&M. Daaronder droeg ik mijn zwarte hakken van Tamaris en ik droeg mijn sieraden van Swarovski. Ook nam ik mijn nieuw Ted Baker clutch mee! Luuk draagt een donkere spijkerbroek van PME Legend, een overhemd van WE-fashion en nette schoenen van YourTurn. Wij waren helemaal ready to go!


Het restaurant

Het restaurant is officieel van topkop Sergio Herman, maar wordt gerund door Sycro Bakker die al veel ervaring had opgedaan in het voormalige drie sterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio. Het restaurant staat in Zeeland net tegen de grens van België aan en vanuit het restaurant heb je ook prachtig uitzicht op de zee, vandaar ook de naam Pure C. Net als The Jane heeft het restaurant twee Michelinsterren (sinds dit jaar), alleen is de ambiance net iets minder strak en formeel. Zelf vonden we het qua interieur totaal niet op The Jane lijken. Het interieur wat moderner, casual en strakker en ook de outfits van het personeel zijn wat meer nonchalant en passen bij de kleur van de zee. Het gedrag van het personeel is wel vergelijkbaar. Je wordt op je wenken bediend en geen seconde uit het oog verloren! Water wordt door hen bijgeschonken als je glas leeg is en ook wordt je tafel kruimel vrij gemaakt, je stoel aangeschoven als je gaat zitten en er wordt meerdere keren gevraagd of alles naar wens is. Het personeel is zeer bekwaam en vriendelijk en geeft je het gevoel dat je niets te kort gaat komen en welkom bent.

De naam Pure C zegt het natuurlijk al, maar in dit restaurant staan vis, streekproducten en zeeproducten centraal. Dat is ook te merken in de gerechten die je krijgt, deze zijn puur geïnspireerd op de prachtige omgeving van Cadzand en de meeste producten waarmee wordt gekookt komt uit de streek. Dat proef je duidelijk! 

Gang 1

 Ik begon met een rolletje gemaakt van hazelnoot gevuld met Japanse curry. Kijk hoe leuk die blaadjes bovenop dat rolletje waren! Het smaakte heel knapperig en wat pittig. Ik vond dit een erg lekkere amuse om mee te starten!



Luuk eet in tegenstelling tot mij wel vlees en hij kreeg een stukje coppa, wat een soort ham is. Dit vlees is drie weken in vet gedroogd. Hij vond het ook een lekkere starter.


Gang 2


De tweede gang bestond eigenlijk uit meerdere amuses. Te beginnen met twee amandelschelpen gevuld met bloemkool. Dit smaakte wat fris en knapperig. 

De achterste amuse was een stukje zeekat met rabarber. De rabarber kon je wel sterk proeven, maar was niet te overheersend en heerlijk in combinatie met de zeekat en de kruiden. In het voorste schaaltje lagen twee mosselen in een jus van gebarbecuede paprika. Dit was wel mijn favoriet van de drie amuses, aangezien ik dol ben op zowel mossel als paprika. Wat een heerlijke combinatie!


Gang 3

De derde gang begon met een kruidige bouillon. Ik weet niet meer precies wat deze kruiden waren en ik kon het ook niet meer terugvinden op het menukaartje dat we hadden gekregen, maar het was een sterke, vrij aardse bouillon. Dit werd ook gebruikt om de smaakpapillen wakker te schudden.

Daarbij werd de Pure C salade geserveerde, bestaande uit onder andere knapperige quinoa, aardbeien, komkommer, diverse kruiden en krab. Alle producten van deze salade kwamen uit de streek, wat heel goed te proeven was. Het uitzicht dat wij hadden proefde je terug op je bord, zo bijzonder en erg lekker!



Broodjes



Tot nu toe hebben we bij The Jane en bij Jaimie van Heije echt heerlijk brood geserveerd gekregen en ook bij Pure C hadden we de verwachting dat er brood zou zijn. Dat was er inderdaad. We kregen niet één, maar twee broodjes! Luuk en ik kregen elk een eigen broodje gemaakt van algen die in de buurt waren gevangen. Ik had nog nooit algen gegeten, maar het broodje was echt heerlijk! Alleen was het broodje echt heel erg hard om door te snijden, dus dat was nog een beetje een gedoe. Ik probeerde te wachten met aansnijden, zodat ik even bij de buren kon spieken hoe het moest, maar ook zij wisten geen raad met het broodje, dus uiteindelijk heb ik het door twee gehakt en zo opgegeten. Verder werd er ook nog een rond desembroodje geserveerd waar je stukjes van kon afbreken, ook al zo heerlijk! Als smeersels werd er algenboter met nori-vellen en huisgemaakte roomboter bijgeserveerd en stond er ook speciaal zout en peper op tafel. Nom nom nom! 


Gang 4

Vervolgens kregen we een frisse salade van zeekruiden, zeevruchten en courgette in het kleine bakje en op het grotere bord lag een stukje Europese kreeft op dun bladerdeeg en tomaten met diverse kruiden en een sausje. Die texturen, die smaak en de beleving, echt wauw! En het rook ook allemaal zo lekker. Je ziet dat het stuk waar de kreeft op ligt door de helft is gesneden. Luuk had namelijk de andere helft, deze werd voor je neus door de bediening gesneden, wat het extra leuk maakte! Ook dit gerecht was echt hemels.


Gang 5


De vijfde gang was volledig groen en werd geserveerd op een soort steen. Sowieso vond ik het servies van Pure C echt mooi en uniek. Dit was een stukje wijting met groene kruiden: peterselie, bieslook en basilicum en groene groenten: asperge en erwten. Ook dit vond ik heel erg naar "Pure C" smaken, dus wat ik zag van de omgeving van het restaurant proefde ik terug op mijn bord. Zo speciaal! En het gerechtje zelf zag er ook echt prachtig uit. Ik vind het altijd zonde om op te eten. 


Gang 6


Het volgende gerecht was een stukje tongschar met venkel, vlierbloesem en een scheermes. Die bloemetjes op het scheermesje vond ik heel mooi. Sowieso vind ik het leuk dat er bloemen op mijn bord liggen die je gewoon kan opeten. Je moet het maar verzinnen! De tongschar was een hele zachte vis en ook rijk van smaak. In combinatie met de venkel was dit echt heel erg lekker. 


Gang 7



Bij deze gang kreeg ik iets anders dan Luuk. Ik kreeg namelijk weer vis en Luuk kreeg vlees, aangezien dit het hoofdgerecht van de avond was. Mijn gerechtjes zie je op de bovenste foto's. Ik kreeg diverse peulvruchten met hulst, een stukje tarbot en garnalen in een heerlijke saus. Daarbij werden wat kruidige aardappeltjes geserveerd. Ik denk dat dit samen met de kreeft en de Pure C salade mijn favoriete gerecht van de avond was. Alle smaken kwamen hier zo goed samen en de vis was zo zacht. Zelfs de aardappeltjes smaakten niet naar gewone aardappelen, maar ook heel kruidig en zacht. Ik was erg enthousiast over dit gerechtje!

Op de onderste foto's zie je Luuk zijn gerechtjes. Hij kreeg een stuk oedslacht met girolle, ui met ragout en mierikswortel met een stuk rosti. Dit werd geserveerd op een grote steen, wat ik best grappig vond. Het zag er in elk geval prachtig uit. Luuk heeft ook enorm van dit gerecht genoten en dit gerecht was voor hem ook een van zijn favorieten. Hoewel... Alles was gewoon favoriet! Het is ook lastig kiezen als je zo veel lekkers krijgt voorgeschoteld.  



Gang 8


 Een prachtig toetje! Dit was een toetje bestaande uit framboos, en een stukje kwark gevuld met ruby chocolade en zachte cake. Het had een hele frisse smaak en was niet super zoet. De serveerster kwam dit toetje aan onze tafel brengen, alleen viel het bovenste stukje met de frambozen en het krokantje er vanaf toen ze het voor Luuk op tafel zette. Ze bood direct haar excuses aan en ging meteen een nieuwe halen, aangezien het niet kapot geserveerd mocht worden. Wat een service!

Daarbij werden deze rolletjes geserveerd gemaakt van pompoenpitten en gevuld met ijs van framboos. Ook dit was erg lekker en het leek op op het rolletje dat ik als eerste gang had, alleen waren de smaken totaal anders. Het lijkt ook net echt op een boomstammetje. Gelukkig kon je het wel opeten.

Gang 9



Eigenlijk waren we al helemaal voldaan, maar toen kwam de ober nog met een aantal zoete hapjes aanzetten. Van links naar rechts: een chocolade bonbon, een rozencakje, een roomsoes van hazelnoot en macarons met frisse limoen ertussen. Ik kon niet alles meer op, dus ik heb van alles maar één hapje genomen. Alleen het middelste rozencakje heb ik opgegeten omdat ik die echt heerlijk vond. Luuk heeft zichzelf opgeofferd om te rest op te eten. De hapjes waren heerlijk hoor, maar ik kreeg het met geen mogelijkheid meer op.


Eindoordeel

Wij hebben echt een heerlijke avond gehad bij Pure C en vinden het zeker voor herhaling vatbaar. Voor twee personen waren wij voor het water arrangement en al deze gangen 277 euro kwijt. Dat is geen bedrag dat je wekelijks zou uitgeven aan een etentje, maar voor zo'n speciale gelegenheid als voor Luuk zijn bachelor diploma is het dat dubbel en dwars waard. We hebben heerlijk gegeten en onze ogen uitgekeken naar de prachtige gerechten, we zijn in de watten gelegd door het personeel, hebben genoten van de prachtige locatie en hebben er weer een mooie herinnering bij. Hopelijk kunnen we in de toekomst weer zoiets doen, want dit is echt genieten! Mocht je ook interesse hebben in culinair eten en daar ook het geld voor over hebben, dan is Pure C echt een aanrader als je van vis, kruidig eten en zee en strand houdt!


Zou  jij wel eens bij Pure C willen eten?



Reacties

  1. Je had al verteld dat je hierheen zou gaan! Super leuk om hier de blog van te zien. De gerechten zien er echt heel mooi en lekker uit! Vooral het hoofdgerecht van Luuk, de derde gang en het toetje lijken me echt verrukkelijk. Mooi dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad. Inderdaad een mooie herinnering aan de diploma van Luuk! Zelf zou ik niet snel naar Pure C gaan, aangezien ik niet van vis hou (wel van sushi haha), dan lijkt The Jane meer geschikt voor mij!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er erg lekker uit, wat ene mooi gerechtjes! Kunst op je bord. Ik ben zelf nog nooit naar zo'n soort restaurant geweest, maar ik zou wel graag willen. Voor een speciale gelegenheid inderdaad, anders is het wel een beetje duur. Ik ga aankomend schooljaar afstuderen en als ik mijn diploma heb gehaald is eten in een michelinsterrenrestaurant wel echt een mooi iets om het mee af te sluiten! Door jou heb ik alvast wat inspiratie kunnen op doen. Pure C lijkt me echt heerlijk en ook een mooie locatie!

    X
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie foto's en mooie gerechten. ik heb wel eens gehoord van Pure C en het lijkt me echt een prachtig restaurant om eens te gaan eten, alleen vind ik het wel een hoop geld. Als ik toch eens een geldboom had he...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!