Mijn liefde voor dieren

Eigenlijk heb ik het altijd al gehad. Al sinds ik een klein meisje was, vind ik dieren de liefste wezens op aarde. Nog liever dan de meeste mensen. Vroeger hadden wij een hondje, waar ik altijd al heel erg opgesteld was. Ik vertelde haar altijd al mijn geheimen, want ik wist dat zij het toch niet door zou vertellen en dat het veilig bij haar zou zijn. Daarnaast geven dieren mij een gevoel van rust en liefde. In deze blog wil ik mijn dierenliefde met jullie bespreken!

Mijn eigen hondje

Toen ik geboren werd, was er een een hondje in mijn leven. Dit hondje heette Ruby en was een Maltezer Leeuwtje. Zij is tot mijn elfde levensjaar in mijn leven geweest en dit hondje voelde voor mij ook echt als een soort zusje aan. Wanneer ik een geheimpje had, was zij de eerste aan wie ik dit vertelde. Waarom? Omdat zij altijd luisterde en het toch niet door kon vertellen. Ze was echt het liefste hondje ooit en ik was er kapot van toen we haar moesten laten inslapen. Nog elke dag mis ik haar hoor!
Ik denk dat daar mijn liefde voor dieren al begonnen is. Mijn ouders lieten me met een dier opgroeien en lieten ook zien hoe fijn het is om een dier om je heen te hebben. Verder werd ik ook altijd meegenomen naar kinderboerderijen toen ik klein was en werd mij geleerd om dieren altijd lief te behandelen. Wanneer ik later in goede omstandigheden leef, zou ik graag weer een hondje willen hebben! Dit keer ben ik dan niet het zusje van de hond, maar echt de hondenmama. Dat lijkt mij echt een leuke rol om op me te nemen. 


Pawshake

Al eerder schreef ik eens een blog over Pawshake. Nu het zomer is, krijg ik meer aanvragen van mensen die willen dat ik op hun hond of kat pas, dit komt omdat zij natuurlijk lekker weggaan deze zomer. Helaas heb ik in verband met stage niet altijd de tijd om op alle verzoeken in te gaan, maar ik pak wel aan wat ik pakken kan en ik geniet hiervan. Laatst kwam er een hele aardige klant bij met een schattige hond die een kruising is tussen een Jack Russel en een Teckel. Drie dagen heb ik dit hondje uitgelaten en ik vond het super leuk om te doen! Aanstaand weekend komt een van mijn vaste oppashonden voor twee weken slapen, omdat de baas op vakantie gaat. Ik heb daar echt super veel zin in en op deze manier zijn er toch weer wat dieren in mijn leven. 


Wekelijkse bezoeker van de kinderboerderij

Mijn vriend Luuk wordt er volgens mij gek van, maar bijna wekelijks bezoek ik wel eens een kinderboerderij! Meestal ga ik naar dezelfde boerderij, maar voor de afwisseling probeer ik ook wel eens een nieuwe boerderij uit. Ik vind het heerlijk om de diertjes te aaien, te voeren en ze gewoon bezig te zien. Dit is voor mij naast mijn school en stage gewoon pure ontspannen en hier kan ik ook gelukkig van worden. Kinderboerderijen bezoek ik eigenlijk pas sinds een jaar regelmatig, daarvoor vond ik het een ongemakkelijk idee om als ouder iemand daar rond te lopen zonder kinderen, want ja, het heet niet voor niets kinderboerderij. Later zette ik mezelf daar overheen. Iedereen is daar welkom, zowel oud als jong. Plus dat ik er toch niet uit zie als een twintiger en ik makkelijk voor kind kan doorgaan! Mijn lievelingsdieren zijn meestal de paardjes, geitjes, koetjes, konijntjes en.... oepsie... Gewoon alles is mijn lievelingsdier, haha!


Dierentuin lover

Vorig jaar heb ik in totaal 3 dierentuinen bezocht, wat best veel is voor een gemiddelde mens van mijn leeftijd. Ik bezocht Burgers Zoo in Arnhem, Antwerpen Zoo in Antwerpen en Ouwehand dierenpark in Rhenen. Alle drie fantastische dierentuinen (mijn favoriet is die in Antwerpen, die is echt prachtig!) en ik kan er geen genoeg van krijgen. Toevallig heb ik dit jaar zelfs een dierentuin abonnement gewonnen. Op mijn verjaardag kreeg ik een envelop van Ouwehand dierenpark. Via internet had ik een code van het parkeerkaartje ingevoerd dat Luuk en ik kregen toen we in december in Ouwehand waren. Ik had met die code dus een jaarabonnement gewonnen, als dat geen geweldig verjaardagscadeau is! Over twee weken ga ik weer naar de dierentuin om mijn prijs op te halen. Ik heb er nu al heel veel zin in! Ik ben dan net een klein kind! Echt een geluksmomentje!

Het is trouwens zo dat ik niet tegen dieren in gevangenschap ben (in dierentuinen dan). Ik ben van mening dat de dieren daar een goed leven hebben, ondanks dat ze niet kunnen jagen en het niet helemaal natuurlijk is. De dieren worden daar prima verzorgd, krijgen voldoende te eten en daarnaast is het ook super interessant om zulke wilde dieren van dichtbij te kunnen bestuderen. Wanneer de dieren niet vanuit het wild naar daar zijn gekomen, maar gewoon in gevangenschap geboren zijn, heb ik er niets op tegen. Dan weet het diertje niet beter. Zo voorkom je ook dat bepaalde diersoorten uitsterven. Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat dieren gaan uitsterven door de verandering van het klimaat. Laatst las ik dat de olifant en de ijsbeer nu bedreigd zijn. Er is te weinig regen voor de olifanten en te weinig ijs voor de ijsberen. Nare dingen zijn dat! Zo zitten de dieren in de dierentuin toch een stuk veiliger. 

Dier v.s. mens 

Al mijn hele leven heb ik meer liefde voor dieren dan voor mensen. Het is niet per se dat ik mensenangst heb of iets dergelijks, maar dieren zijn gewoon veel leukere wezens. Ik vind het bijvoorbeeld erger wanneer een dier doodgaat, dan wanneer een mens doodgaat (lekker cru...). Dat zat altijd al in me, hoe raar het ook klinkt. Ook vind ik dat dieren een bepaalde troost bieden die de meeste mensen niet kunnen geven. Ze maken me gewoon blij en gelukkig. Wanneer ik een rotdag heb en ik naar de boerderij ga, voel ik me meteen een stuk beter. Al die schattige dieren! Ik weet niet wat het is, maar mijn liefde voor dieren is gewoon enorm groot. Het liefst zou ik alle dieren op de wereld hebben en in een dierentuin willen wonen. 


Wat is jouw relatie met dieren?

Reacties

 1. Als je weer eens langs kan komen dan gaan we naar Landgoed Hoenderdaell! Zoek maar op online, echt super leuk! Allerlei diertjes en een super mooi en toch vrij groot park. Ik ga daar zó graag heen. Ik hou zelf ook heel erg van dieren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's staan er in deze blog! Eerlijk gezegd heb ik ook altijd meer gehad met dieren dan met mensen. Ik ga helaas neit altijd naar de dierentuin of kinderboerderij, maar dat neemt niet weg dat ik niet dol ben op dieren.

  Groetjes,
  Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's :) Echt een dieren gekkie ben je he!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!