Take me to the movies (7)

De afgelopen tijd heb ik weer een aantal films gekeken! Ik vind het altijd leuk om films te reviewen en het is alweer een tijdje geleden dat ik dit heb gedaan. Daarom is het weer tijd voor een Take me to the movies! Ik heb weer heel diverse films gekeken, voor elk wat wils. Ik geef mijn mening over deze films en vertel of ze de moeite waard zijn om te kijken.


Dreamhouse

Klik hier voor de trailer
De succesvolle uitgever Will Atenton (Daniel Craig) stopt met zijn baan in New York om, samen met zijn vrouw Libby (Rachel Weisz) en twee dochters, te verhuizen naar een schilderachtig dorpje in New England. Maar dan komen ze erachter dat in hun perfecte huis een moeder en haar kinderen zijn vermoord. Het hele dorp is van mening dat haar man, de enige overlevende, de dader is. Wanneer Will deze tragedie onderzoekt, komt zijn enige aanwijzing van Ann Paterson (Naomi Watts). Zij is een buurvrouw die goed bevriend was met de familie. Will en Ann proberen samen het verontrustende mysterie op te lossen.(Bron)
Jaartal: 2011
Lengte: 92 minuten
IMDB cijfer: 6
Mijn cijfer 7

Ik vond dit een spannende thriller! Als je niet echt van horror houdt, maar wel van spannende, psychologische verhalen, dan zit je met deze film goed! Daniel Craig is natuurlijk bekend van zijn rol als James Bond, maar in deze film speelt hij een totaal andere man en geloof ik hem ook als hij deze rol speelt. Ik vond het verhaal erg spannend, maar wel langdradig. Het duurde heel lang voor het verhaal de climax had bereikt, waardoor het soms lastig is om je aandacht bij de film te houden. Van mij had het iets sneller gemogen, omdat er nu onnodig stil werd gestaan bij bepaalde elementen in het verhaal. De film duurde gewoon wat lang. Waarschijnlijk was dat om meer spanning op te bouwen, maar in dit geval werkte dit bij mij averechts. Desondanks vond ik het einde van de film erg goed en was ik blij dat het een happy ending had, omdat het best wel een duistere film is. 


Brimstone

De negentiende eeuw. Liz is een jonge vrouw die een gelukkig leven leidt, totdat een duivelse priester in het dorp verschijnt en alles wat Liz lief heeft probeert te verwoesten. Maar Liz is een doorzetter, geen slachtoffer. Een krachtige vrouw die terug vecht voor een beter leven waar zij en haar dochter recht op hebben. (Bron)
Jaartal: 2016
Lengte: 148 minuten
IMDB cijfer: 7,1
Mijn cijfer: 9

Wederom een thriller! Wat een goede film was dit! Eerst was ik vrij sceptisch,  omdat het op een Western film leek in de trailer, maar dat was het helemaal niet. Ik vond de film erg goed! Allereerst omdat er hele goede acteurs in meespelen, waaronder: Dakota Fanning, Kit Harington, Carice van Houten, Guy Pearce en Emilia Jones. De Nederlandse Carice doet dus mee, maar de film is ook geregisseerd door een Nederlandse regisseur, Martin Koolhoven. Hierdoor was ik erg benieuwd wat voor film het was. De film is opgedeeld in vier gedeeltes die elk een hoofdstuk laten zien. Aan het begin begrijp je vrij weinig wat er gebeurt en vervolgens ga je over naar het volgende 'hoofdstuk' in de film, waardoor je wat meer context krijgt. Hierdoor snap je steeds beter de  motieven van personages en ken je hun geschiedenis. Het verhaal wordt langzaam aan duidelijker. Het is spannend, maar soms ook wel heftig. Er komen aanrandingen, bloed en schietpartijen voor, desondanks is het een sterk verhaal en gaat het niet om de actie. Het gaat echt over feminisme en de positie van de vrouw. Een leuke bijkomstigheid vond ik dat er in de film af en toe Nederlands wordt gesproken, omdat het personage van Carice van Houten uit Nederland komt, maar 95 procent van de film is gewoon in het Engels hoor! Het enige minpunt vond ik het einde. Ik zal niet te veel verklappen, maar het einde vond ik een beetje afgeraffeld en jammer dat het zo moest aflopen. Buiten dat vond ik het een erg goede film en kan ik je hem zeker aanraden als je op zoek bent naar een goede, spannende film.


Paddington

Klik hier voor de trailer
Een jonge Peruaanse beer, die een passie heeft voor alles wat Brits is, vertrekt naar Londen waar hij op zoek gaat naar een woning. Wanneer hij eenzaam en verloren op Paddington Station belandt, begint hij te beseffen dat het leven in de stad niet is wat hij zich ervan had voorgesteld. Maar dan ontmoet hij de vriendelijke familie Brown, die het label om zijn nek leest ("Pas alsjeblieft op deze beer, dankjewel") en hem een tijdelijk onderkomen aanbiedt.(Bron)
Jaartal: 2014
Lengte: 95 minuten
IMDB cijfer: 7,2
Mijn cijfer: 7,5

Nu even een wat luchtigere film! Ik kende Paddington eigenlijk alleen van een schilderijtje dat vroeger op mijn kamer hing, maar ik kende hem verder niet. Deze film heeft daar verandering in gebracht! Ik vond het een heerlijke, luchtige en komische film! De ietwat onhandige beer leert zich te gedragen als een soort mens in de stad, alleen gaat dit natuurlijk volkomen verkeerd, wat zorgt voor hilarische taferelen. De film is wat kinderlijk, maar dat is niet gek gezien de doelgroep. Ondanks dat is hij toch geschikt voor volwassenen, want het is ook wel een echte familie, feelgood film. Aan het einde worden de slechterikken uitgeschakeld en is Paddington ook gelukkig bij het gezin waar hij woont. Heel voorspelbaar, maar wel leuk!


Zwaar verliefd

Isa is een jonge, sympathieke, succesvolle dierenarts. Toch is ze onzeker, vooral over haar lijf en de liefde. Ruben is dé perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Rubens labrador redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje. En hij voor haar, maar dat durft Isa niet te geloven. Ze laat zich door haar zusje en vriendinnen overhalen haar eetpatroon te veranderen en te gaan sporten. (Bron)
Jaartal: 2018
Lengte: 86 minuten
IMDB cijfer: 5,3
Mijn cijfer: 7,5

Ik was super benieuwd naar deze film. Dit is de verfilming van het boek van Chantal van Gastel. Zelf heb ik dit boek ook in mijn boekencollectie staan en is het een van mijn favoriete chicklits, dus ik was erg nieuwsgierig of de film net zo leuk zou zijn als het boek. Wat meteen opviel was dat er in de film wat aanpassingen waren ten opzichten van het verhaal in het boek, maar dat is natuurlijk altijd. Het verhaal moet korter, bondiger en sneller naar de climax. Jim Bakkum speelt Ruben en hem hadden ze niet beter kunnen casten. Zijn uiterlijk past perfect bij het beeld dat ik bij Ruben had toen ik de boeken las. Barbara Sloesen daarentegen vond ik wat jammer. Zij is niet helemaal de Isa die ik mij voor had gesteld toen ik het boek las. Ook vind ik dat Barbara Isa wat dommig en bijdehand laat overkomen in de film, terwijl ze in de boeken een stuk slimmer lijkt. Dat vond ik jammer en dit doet wel wat onrecht aan het hoofdpersonage... Verder waren bijna alle personages wel zoals ik mij had voorgesteld tijdens het  lezen. Het verhaal blijf ik leuk vinden! Een romantisch, cliché meidenverhaal over een iet wat te dikke dierenarts die verliefd wordt op een hele knappe hunk. Het is een lekker luchtige film voor op een avond dat je een lange dat achter de rug hebt gehad. Het acteerwerk is niet meesterlijk, maar zeker niet zo tenenkrommend als de meeste Nederlandse films. Dus al met al een prima film, maar ik zou hem niet nog eens kijken. Ik hou het bij het boek! 
The Spiderwick Chronicles

Klik hier voor de trailer

De tweelingbroers Jared en Simon verhuizen samen met hun moeder en zus Mallory naar het oude landhuis van hun tante, Villa Spiderwick. Daar ontdekken de kinderen al snel een geheime bibliotheek, waar ze een mysterieus boek vinden. Ze maken ook kennis met een kobold die in het huis woont en die de kinderen het leven zuur maakt. Deze kobold waarschuwt de kinderen wel het boek dat ze gevonden hebben te verbranden, want anders zouden zij weleens in grote problemen kunnen komen. Zijn waarschuwing lijkt echter te laat te komen... (Bron)
Jaartal: 2008
Lengte: 96 minuten
IMDB cijfer: 6,6
Mijn cijfer: 6

Toen ik deze film op Netflix tegenkwam, zag ik meteen dat Freddie Highmore erin meespeelde. Ik ben een groot fan van Freddie Highmore en je kunt hem kunnen van onder andere Finding Neverland, Charlie and the chocolate factory, Bates Motel en zijn meest recente werk: The Good Docter.
In deze film was hij een stukje jonger, maar des te leuker. Ik was daarom erg benieuwd. De film zelf was qua acteerwerk super. Freddie Highmore bekleed twee rollen in deze film, van zowel Simon als Jared. Hij doet dit echt super goed, helemaal omdat de twee broers zo veel van elkaar verschillen qua karakter. Het verhaal was leuk, maar de diepgang ontbrak. Zo is er een slechte kobold en een slechte oger waar van beide geen motief is waarom zij slecht zijn en waarom zij het mysterieuze boek willen hebben. Ook het einde vond ik wat afgeraffeld. Ze leefden uiteraard lang en gelukkig, want het is een film voor kinderen vanaf negen jaar, maar het einde was een beetje abrupt en niet logisch. Ook de monsters in het verhaal zien er niet realistisch uit, maar dan kan ook liggen aan de techniek van 2018! Ik vond het dus wel een redelijke film. Ik zou hem niet nog eens kijken, maar ik vond het wel een vermakelijk verhaal en het is altijd leuk om Freddie Highmore te zien!


Sobibor

Klik hier voor de trailer
"Sobibor" verteld het waargebeurde verhaal van de opstand in het Sobibór-vernietigingskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Sovjetofficier Alexander Pechersky. Toen hij in Sobibor een krijgsgevangene was, slaagde hij erin het onmogelijke te doen - om een opstand en massale ontsnapping van de gevangenen te organiseren. Een deel van de ontsnapte mensen werd later gevangen en stierf - de rest onder leiding van Pechersky wist te ontsnappen en sloot zich aan bij de partizanen. (Bron)
Jaartal: 2018
Lengte: 110 minuten
IMDB cijfer: 6,3
Mijn cijfer: 8,5

Deze film stond al een tijdje in de meest bekeken films op Videoland. Thema's als de Tweede Wereldoorlog spreken mij altijd enorm aan, omdat ik dat reuze interessant vind. Daarom besloot ik deze film een kans te geven. Het is niet het meest luchtige thema en absoluut geen feel good film, maar als je net als ik interesse hebt in dit onderwerp, is deze film echt een aanrader. Ik was zeer onder de indruk hoe realistisch de beelden eruit zagen. Het acteerwerk van de acteurs was goed en geloofwaardig. Dit keer speelden er, voor mij, geen bekende namen mee in de film. Daardoor werd het verhaal voor mij nog geloofwaardiger, aangezien deze verfilming gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Sommige beelden waren wel heftig om te zien, bijvoorbeeld toen een hele groep vrouwen vergast werd, een trein met coupés vol dode joden kwam aanrijden en het feit dat joden zwaar mishandeld werden. Je moet hier wel tegen kunnen als je deze film wilt bekijken. Het idee dat dit echt is gebeurd, vind ik heel naar, maar het is mooi dat zo veel joden uiteindelijk wisten te ontsnappen uit het werkkamp door de heldendaden die zij hebben verricht! Een andere leuke bijkomstigheid is dat er in de film meerdere talen gesproken worden: Nederlands, Duits, Russisch, Zweeds en Pools. Gelukkig is de film Nederlands ondertiteld, dus alles was prima te volgen. Een minpuntje aan de film vond ik dat er aardig wat beelden in slowmotion werden afgespeeld. Natuurlijk zorgt dit voor een meer dramatisch effect, maar voor mij voegde dit weinig toe en werd het verhaal daardoor soms net wat te langdradig. Verder vond ik het gewoon een heel goede film dit een realistisch beeld schets over wat er in Sobibor is gebeurd.


Welke van deze films zou jij willen zien?
Meer filmreviews lezen of inspiratie opdoen voor leuke films om te kijken? 
Take me to the movies: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Reacties

 1. Meestal ben ik zo lui dat ik alleen hele simpele films kijk. Of sterker nog alleen maar series omdat ik vaak geen zin heb in de inspanning van het volgen van een hele verhaallijn of zo. Maar Brimstone lijkt me wel heel gaaf! Paddington is dan weer geschikt voor als ik een simpelere stemming ben haha! :) Dank je wel voor je tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik heb Zwaar verliefd gezien, wel in de bioscoop destijds. Ik sluit me aan bij wat jij zegt. Ik vond het boek ook beter dan de film en vooral de actrice die Isa speelde vond ik soms heel dom en irritant overkomen, terwijl dat ik het boek niet het geval is. Paddington heb ik heel lang geleden een keer gezien, maar Sobibor en Brimstone lijken mij interessante films. Ik hou wel van wat diepere. 'lastige' films, dus die komen zeker op mijn kijk-lijstje..

  Groetjes,
  Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind deze blogs altijd zo handig voor filminspiratie. Ik weet nooit wat ik moet kijken! Brimstone, Paddington en Zwaar verliefd lijken mij erg leuke films, dus die gaan op mijn lijstje! Dankjewel voor het delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal leuk dit artikel! Ik was ook wel benieuwd naar Zwaar benieuwd. Het boek heb ik niet gelezen, maar ik vind dit soort romcoms soms heerlijk om even tussendoor te kijken. Alhoewel ik inderdaad niet had verwacht dat het de meest denderende, onvergetelijke film ooit zou zijn ;) Paddington lijkt me ook heel leuk. Dank je voor de fijne filminspiratie! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!