Take me to the movies (6)

Zo heel erg veel films kijk ik eigenlijk niet in een jaar. Als ik ze wel kijk, vind ik het leuk om ze te reviewen. Toen het zomervakantie was, hab ik veel meer tijd om films te kijken. Vandaar ook deze blog! Bij deze heb ik weer een lijstje met reviews voor jullie over films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Kijk maar snel of er voor jou iets tussen staat!
Brain on fire

Klik hier voor de trailer
Susannah Cahalan, een journaliste van de New York Post, kampt met ernstige gezondheidsproblemen. In de daaropvolgende weken verslechtert haar toestand in de vorm van catatonie. Na tal van ziekenhuisopnames is er uiteindelijk een arts met een diagnose in de hoop dat ze haar leven weer kan opbouwen. Vervolgens wordt Cahalan op een dag wakker in het ziekenhuis en heeft ze geen herinnering van hoe ze daar terecht is gekomen. (Bron)
Jaartal: 2016
Lengte: 95 minuten
IMDB-cijfer: 6,6
Mijn cijfer: 8 uit 10 

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat het voor mij wel echt realistisch maakte. Het acteerwerk van de hoofdpersoon vond ik heel overtuigend. Je kon goed zien dat zij 'niet in orde' was, dat bracht zij heel geloofwaardig. Vaak als acteurs spelen dat zij ziek zijn of wanneer er psychisch niet in orde zijn, zie je dat het niet oprecht is. Bij deze actrice geloofde ik het zo! Langzaam aan wordt ze opeens helemaal gek en wordt ze steeds zwakker. De andere acteurs in de film vond ik ook wel aardig. Er spelen niet heel erg bekende mensen in, maar dat geeft niet. Het enige minpunt aan deze film is dat hij soms wat langdradig was. Ik snap dat een ziekte niet van de een op de andere dag erger wordt, maar bij sommige stukjes in de film werd, onnodig, lang stilgestaan. Al met al vond ik het wel een 8 waard. Deze film kun je op Netflix bekijken, mocht je interesse hebben!


Oz the great and powerful 

Klik hier voor de trailer
Oscar Diggs (James Franco), een eigenaardige circusartiest die zich bezighoudt met tovenarij, wordt uit het stoffige stadje Kansas gegooid en besluit het in te ruilen voor het magistrale Land van Oz. Eenmaal aangekomen blijkt roem en fortuin voor het rapen te liggen, totdat hij drie heksen ontmoet: Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weiz) en Glinda (Michelle Williams). Zij zijn er niet van overtuigd dat Oscar de geweldige tovenaar is die hij beweert te zijn. Zijn bekwaamheid wordt op de proef gesteld wanneer het Land van Oz en zijn inwoners onder kwaadaardige dreiging komt te staan. Door middel van ingenieuze illusies en zelfs een beetje echte tovenarij, weet Oscar niet alleen in een echte tovenaar te veranderen maar ook in betere man. (Bron)
Jaartal: 2013
Lengte: 130 minuten
IMDB-cijfer: 6,3
Mijn cijfer: 8,5 uit 10 

Echt een ontzettend leuke film vond ik dit, alleen wel een beetje voorspelbaar! Het gaat dus over de tovenaar van Oz die de Wicked Witch (ja die groene dame) moet verslaan en Oz moet bevrijden uit haar tirannie. Aan het begin van de film is het onbekend wie de Wicked Witch is, maar eigenlijk had ik al vrij snel door wie evil waren en wie de goedzakken waren, zonder dat het in de film al bekend was. Dat was voorspelbaar, maar verder is het een prachtige film. Er werd veel gewerkt met greenscreens, waardoor niet alle achtergronden en wezens in de film echt zijn, maar het is wel heel realistisch nagemaakt en ook echt mooi gedaan. Storend is het dus zeker niet. De hoofdpersonen van deze film zijn allemaal bekende acteurs. Zo kun je James Franco kennen van Eat Pray love, Rise of the planet of the Apes en Spiderman. Mila Kunnis is ook een grote naam en zij speelt in Black Swan, bad moms en Ted. Allemaal erg goede acteurs, die het verhaal geloofwaardig overbrengen. Een leuk effect aan de film vond ik dat het begint met een zwart-wit scène en dat het na een tijd overspringt in kleur, als de hoofdpersoon naar een andere wereld gaat. Deze film is zeker een aanrader, helemaal als je van live action Disneyfilms houdt! Ik keek deze film via Ziggo Go.


You're next

Klik hier voor de trailer
De familie Davison wordt aangevallen door een groep sadistische moordenaars tijdens een familie-uitje. Ze barricaderen zichzelf in het vakantiehuisje en weren verschillende aanvallen van zowel binnen als buiten het huisje af. De gemaskerde moordenaars hadden echter niet gerekend op Erin, de vriendin van de jongste zoon van de familie, die een mysterieus verleden heeft en daardoor erg moeilijk te vermoorden blijkt... (Bron)
Jaartal: 2013
Lengte: 96 minuten
IMDB-cijfer: 6,5
Mijn cijfer: 6 uit 10 

Deze film heeft op IMDB een vrij hoog cijfer voor een horrorfilm. Meestal scoren horrorfilms daar niet heel erg hoog. Doordat het cijfer relatief hoog was, besloot ik deze film op Netflix te kijken. Ik moet zeggen dat het een prima horrorfilm was, alleen voorspelbaar en niet heel spannend. Er zitten een aantal schrikmomenten in, maar die zie je op voorhand aankomen (als je frequent horrorfilms kijkt) en het verhaal zit vrij simpel in elkaar, waardoor het mij niet verbaasde wie uiteindelijk de moordenaar was. De film is vrij bloederig en dramatisch, maar daar hou ik wel van. In deze film zitten geen hele grote namen, maar de acteurs zijn prima en spelen geloofwaardig. Het einde van de film was een beetje jammer. Het was voorspelbaar en een beetje afgeraffeld, wat zonde is. Hierdoor was het toch minder spannend. Het is een leuke film om eens gezien te hebben, maar ik zou hem niet nog eens kijken. Mijn cijfer is ook lager dan die van IMDB, omdat ik wel betere horrorfilms heb gezien in mijn leven en omdat de film zo voorspelbaar was. Voor de horrorliefhebbers op mijn blog: je kunt hem kijken en het is geen slechte film, maar het is geen speciale, spannende film. 


Christopher Robin

Klik hier voor de trailer
Christopher Robin, het jongetje uit de Winnie de Poeh-verhalen, is opgegroeid tot een verantwoordelijke man die zich op zijn werk en gezin met zijn vrouw Evelyn richt. Door de jaren heen is hij echter zijn verbeelding kwijtgeraakt waardoor hij wordt opgezocht door zijn oude vriend Winnie de Poeh. Deze wil hem weer in contact brengen met de kinderjaren en de warm gekoesterde herinneringen van de man. Samen keren ze terug naar het Honderd Bunderbos om de verloren vrienden van Poeh-beer terug te vinden en het jongetje dat nog steeds ergens in Christopher Robin schuilt.(Bron)
Jaartal: 2018
Lengte: 104 minuten
IMDB-cijfer: 7,8
Mijn cijfer: 10 uit 10

Wat een mooie, grappige, emotionele en ook geweldige film is dit! Ik had mij al een hele tijd verheugd op de live-action van Winnie the Pooh. Een funfact is dat dit de eerste keer in bijna 4 jaar dat Luuk en ik samen naar de bioscoop zijn geweest. Wij hebben als stel nog nooit samen de bioscoop bezocht, terwijl dit bij de meeste stelletjes echt een standaard date is. Voor ons niet, maar het was wel een keer tijd, dus besloten we naar deze film te gaan. Eigenlijk deden we dat alleen omdat ik een cadeaubon had van Pathé, anders waren we alsnog niet naar de bioscoop gegaan.
Enfin, ik vond het echt een hele goede film. Het deed mij zo denken aan mijn jeugd. Als klein meisje was ik een hele grote fan van Winnie the Pooh, dus was het extra leuk om de live-action te zien. De stemmen van Pooh en zijn vrienden zijn volgens mij ook van de originele stemacteur van Winnie the Pooh uit de tekenfilm. De film is leuk voor zowel volwassenen als voor kinderen, want er zitten ook grappen in de film die enkel volwassenen zullen snappen. Ik vond het leuk dat Christopher Robin is opgegroeid, maar helaas is hij wel een bittere man geworden, wat mij enigszins verbaasde! Wat mij ook verbaasde was dat Winnie the Pooh geen fantasie is van Christopher Robin (zoals ik altijd dacht), maar dat hij, zijn vrienden en het Honderd Bunderbos echt bestaan, want de vrouw, de dochter en wat Londenaren zagen Winnie the Pooh ook, wat betekent dat hij 'echt bestaat'. Ik heb onwijs genoten van de film en ik raad je zeker aan om dit te kijken, helemaal als jij vroeger ook een Winnie the Pooh fan was!


Every Day

Klik hier voor de trailer
De zestienjarige Rhiannon wordt verliefd op een mysterieuze ziel genaamd A. Deze bewoont elke dag een ander lichaam. Rhiannon en A voelen een onvergelijkbare band en doen er dan ook alles aan om elkaar dagelijks terug te vinden. Telkens weer voelen ze meer voor elkaar en dat eist zo zijn tol voor de tortelduifjes. Uiteindelijk zullen ze een levensveranderende beslissing moeten nemen.(Bron)
Jaartal: 2018
Lengte: 95 minuten
IMDB cijfer: 6,3
Mijn cijfer: 7,5 uit 10

Het plot van deze film vind ik erg origineel. Een 'persoon' die steeds wakker wordt in een ander lichaam en dan verliefd wordt op iemand. Alleen is het lastig om verliefd te zijn als je steeds in een ander lichaam zit. Voor jezelf natuurlijk, want de ene keer ben je aantrekkelijker dan de andere keer. Echter is het ook lastig voor degene waarop je verliefd wordt. Hij of zij kan lastig een relatie beginnen, omdat diegene dan heel de tijd met een ander 'lichaam' naast zich wordt gezien. Ik voelde de frustratie in de film van de personages! Ergens was het ook wel weer grappig, omdat het hele verschillende mensen waren waarin 'A' wakker werd. Het is een romantische film, dus leuk om met je partner te bekijken! Maar als je deze film alleen kijkt, is hij uiteraard ook erg leuk. Het acteerwerk van de verschillende acteurs die 'A' speelden, vond ik ook erg goed! Ondanks dat de rol door veel mensen gespeeld wordt, geloof je wel dat 'A' in het lichaam zit en interactie heeft met het hoofdpersonage, Rhiannon. De film krijg van mij een 7,5, omdat ik het plot en acteerwerk heel erg goed vind, maar het is geen film die ik nog eens zou kijken. Dit komt voornamelijk omdat ik het einde van de film niet heel origineel vond, terwijl de makers van de film met een goed plot begonnen. Daarnaast is het een film waarin echte cliché gebeurtenissen plaatsvinden. Dat is natuurlijk leuk om eens te zien, maar niet de moeite waard om nog een keer te kijken. Ik zou je deze film wel aanraden als je iets romantisch of iets luchtigs wilt zien! Deze film keek ik trouwens via Videoland, mocht je hem ook willen vinden!


Winchester 

Klik hier voor de trailerSarah Winchester is de weduwe van wapenmagnaat William Wirt Winchester. Het echtpaar woonde eind 19e eeuw, begin 20ste eeuw in het Winchester Mystery House in Californië dat zo’n 160 kamers telt. Na de dood van haar man houdt Sarah zich niet stil met het uitbreiden van de villa. Ze doet dit omdat ze gelooft dat er boze spoken in het huis zijn die enkel in vrede kunnen zijn zolang er gebouwd wordt. Sarah denkt dat de geesten van mensen zijn die omkwamen aan de hand van de Winchester-geweren en het is aan de psychiater Eric Price om haar geestelijke gezondheid te evalueren.(Bron)
Jaartal: 2018
Lengte: 99 minuten
IMDB cijfer: 5,4
Mijn cijfer: 6 uit 10

Voor een horrorfilm vond ik deze film wel aardig. Er zaten best wel wat schrikmomenten in. Daar hou ik persoonlijk wel van, want het is niet voor niets een horrorfilm. Sommige situaties waren best onverwacht en bepaalde dingen zagen er super eng en realistisch uit. Verder dan dat heb ik eigenlijk niet veel punten waar ik enthousiast over ben. Het spel van de acteurs vond ik matig. Zo kon ik bijvoorbeeld geen 'klik' vinden met het hoofdpersonage, terwijl je dat meestal wel hebt bij boeken of films. Ook vond ik bepaalde scène's niet heel geloofwaardig gespeeld. Daarnaast vond ik het plot een beetje saai en eentonig. Sommige stukken in de film duurden mij wat te lang, waardoor ik mijn aandacht soms een beetje verloor. Wat ik wel leuk vond aan de film, is het feit dat de familie Winchester echt heeft bestaan (zij hebben natuurlijk het geweer uitgevonden en geproduceerd) en het huis waar de film zich in afspeelt, bestaat ook echt. Sarah Winchester heeft echt bestaan en heeft echt een huis gebouwd met meer dan 160 kamers. Dit huis staat in Californië en is momenteel een museum, waar je een rondleiding kan krijgen door het grote huis. Dat spreekt mij dan weer wel aan. De film krijgt een 6, omdat het een kwalitatief gezien een goede horrorfilm is, maar het plot en het spel blijven voor mij echt achter. 


Welke van deze films wil jij eens bekijken?

Reacties

 1. Christopher Robin heb ik ook gezien in de bioscoop. Die vond ik ook echt geweldig! En inderdaad niet per se voor kinderen. Wat leuk dat jij samen met je vriend ging! Ik ben ook wel benieuwd naar Oz, the great and powerful, want die staat al een tijdje op mijn lijstje en ook naar brain on fire ben ik door jou wel nieuwsgierig naar geworden! Van horrorfilms hou ik zelf niet zo, veel te eng!

  Groetjes,
  Andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toevallig heb ik vorige week ook Every Day gekeken. Ik vond het inderdaad wel een hele mooie film, maar ook ik vond het einde een beetje jammer! Ik ben ook wel benieuwd geworden naar Brain of Fire en the wizard of Oz! Dat lijken mij ook goede films.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk filmoverzicht! Je maakt me heel nieuwsgierig naar de film over Wizard of Oz. Die lijkt me prachtig. En de film van Winnie de Poeh lijkt me ook zo leuk. Ik weet zeker dat ik die geweldig zal vinden :) Horror is dan weer iets minder mijn ding ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!