Take me to the movies (2)

Afgelopen tijd heb ik weer heel veel films gezien. Het is nu vakantie, dus een mooi moment om lekker met de voetjes omhoog te gaan zitten en alle films te kijken die ik wilde zien. Ik heb weer een aantal films voor jullie op een rijtje gezet. Ik zal kort vertellen waar ze over gaan en wat ik ervan vond. Ik zal het zoveel mogelijk spoiler vrij houden! Daarnaast moet ik nog even melden dat ik best veel horrorfilms gekeken heb, aangezien ik daarvan hou!






Cinderella 

 
Klik hier voor de trailer

Cinderella is een weeskind dat door haar stiefmoeder en stiefzussen onrechtvaardig wordt behandeld. Op een dag ontmoet ze in het bos een charmante vreemdeling met wie ze zich gelijk verwant voelt. Wanneer de koning een open uitnodiging voor een feest stuurt naar alle maagden van het land, hoopt ze dat de vreemdeling ook van de partij is. Maar haar stiefmoeder verbiedt haar te gaan en verscheurt Cinderella's jurk.
Lengte: 105 minuten 

Persoonlijk vond ik Cinderella echt een hele mooie, romantische film! Het is echt betoverend en ik moet zeggen dat hij heel erg op de disneyversie lijkt. Alleen hebben de filmmakers zich meer aan het originele verhaal gehouden. De vader van Cinderella heeft een rol in het verhaal en ook haar overleden moeder wordt vaker genoemd, terwijl dit in de Disney versie niet is. Ze begint niet meteen als huishoudster, maar is eerst een beschaafd, vrij rijk meisje dat over het algemeen erg gelukkig is. Ik heb echt van deze film genoten, vooral haar jurk vond ik betoverend wanneer zij op het bal danst met de prins. Het is een live action sprookje, maar daardoor is het niet minder mooi. Meestal vind ik live action juist nep en onrealistisch, vanwege de slechte special effects of omdat het niet goed is geacteerd en niet lijkt op het originele disney verhaal, maar deze film was echt heel mooi en goed gespeeld! Ik raad hem je zeker aan als je van Disney houdt en van het sprookje Cinderella. Deze film krijgt van mij een 9.

 

Poltergeist 

 
Klik hier voor de trailer

Het gezin Bowen verhuist naar een andere stad nadat Eric Bowen, de vader van het gezin, zijn baan verliest. Maar al snel blijkt dat het nieuwe huis bezeten is door kwade geesten. De aanvallen van de angstaanjagende geesten escaleren al gauw en ze ontvoeren de jongste dochter van het gezin. De familie moet meteen al alles op alles zetten om haar te redden.
Lengte: 93 minuten 

Hier de eerste horrorfilm van deze blog. Ik moet zeggen dat ik niet heel enthousiast was en dat ik er wat meer van had verwacht. Ik vond deze horrorfilm vrij nep, dit kwam vooral door de special effects. De geesten in de film vond ik er niet realistisch uitzien als je ze naast de echt mensen zette. Op een gegeven moment kwam er een groot zwart gat in de film, met allemaal bliksem eromheen, ook dat vond ik er nep uitzien. Deze film komt uit 2015, maar het lijkt eerder alsof hij 10 jaar eerder gemaakt is, vanwege de slechte effecten. Dat vond ik dus wel een minpunt en daardoor kon ik het ook niet bepaald als eng ervaren. Een pluspunt vond ik de acteurs. Er speelden veel kinderen in deze film, maar ik vind het toch altijd knap hoe die kinderen worden gecast en enorm goed kunnen acteren in horrorfilms. Dat komt dan weer weer realistisch over en het lijkt me moeilijk te acteren als je tegen wezens moet praten die je eigenlijk niet ziet en later pas in de film worden gemonteerd. Als je van horrorfilms houdt, maar een niet te enge wilt, met weinig schrikmomenten (of voorspelbare schrikmomenten), dan raad ik je deze film aan. Van mij krijgt deze film een 6. 

Insidious (1, 2 en 3) 

 
Klik hier voor de trailer van Insidious 1

Josh en Renai zijn een gelukkig koppel met kinderen dat verhuist naar een nieuwe woning. Maar het blijkt dat het huis problemen heeft met de nieuwe familie: vreemde en angstaanjagende dingen gebeuren en schijnen voornamelijk betrekking te hebben op hun jonge zoon Dalton.


 Dan heb ik nog een horrofilm gekeken, eigenlijk heb ik drie horrorfilms gekeken, want ik heb namelijk de hele serie van insidious gezien. Deze films zijn echt bizar en hebben veel te maken met het paranormale, dus de wereld van de geesten, maar ook vooral met gedachtes. Het is een vrij psychologische horrorfilm, maar ook daar hou ik wel van. Ik zal alle drie de delen even kort bespreken.
Insidious 1 vind ik het beste deel. Het is aan het begin allemaal nog vaag wat er gaande is en wat er gaat gebeuren. Het gaat over een gezin dat in een nieuw huis komt wonen, maar dat huis blijkt bezeten te zijn door geesten, tenminste, dat denken ze in eerste instantie... De moeder wordt gek wanneer haar kindje in coma raakt en de dokters weten maar geen raad. Uiteindelijk blijkt het een paranormale kwestie te zijn en schakelen de ouders een paragnost in. Wat er daarna gaat gebeuren kan ik je niet verklappen, maar als je van enge films houdt, moet je deze echt kijken! Ik ben me een paar keer rot geschrokken! Deze film krijgt van mij een 8,5.
Insidious 2 gaat over de tijd voor Insidious 1. Het gaat eigenlijk over de vader van het gezin, dus de vader van het jongetje dat in coma raakte. Er komt hier meer verdieping in het verhaal en je snapt beter wat er aan de hand is, ook ga je meer verbanden leggen met wat er in Insidious 1 gebeurde. Ook deze film zit vol schrikmomenten en geesten, daar moet je wel tegen kunnen. Ik zelf ben er fan van en loop altijd te gillen dat het eng is, maar eigenlijk wil ik dolgraag weten hoe het afloopt. Deze film zit trouwens vol verrassingen en dingen die je eigenlijk helemaal niet verwachtte, wanneer je aan het kijken bent.Ook deze krijgt van mij een 8,5.
Insidious 3 vond ik het minste deel. Het sluit eigenlijk niet mooi aan op deel 1 en 2 en het gaat over een andere familie, met andere personen. Alleen de paragnost en haar helpers spelen weer in de film mee, net als in de eerste twee delen. Het verhaal staat naar mijn gevoel los van de eerste twee delen. Ik vond deze film minder eng. Er zitten minder schrikmomenten in en soms vond ik het ook slecht geacteerd. Ook heb je in Insidious 2 een cliffhanger en ik dacht dat deel 3 daarop door zou gaan, helaas gebeurt dit niet en weet ik nog steeds niet wat er na de cliffhanger in deel 2 gebeurde. De film was spannend, maar stelde me wel een beetje teleur. Ik geef hem daarom een 6,5.

Dark Shadows

 
Klik hier voor de trailer

1776. Joshua en Naomi Collins verhuizen met hun zoon Barnabas (Johnny Depp) naar Amerika om een vloek te omzeilen. Twintig jaar later is Barnabas een rijke vrouwenversierder en breekt zo het hart van de heks Angelique Brouchard (Eva Green). Zij verandert hem vervolgens in een vampier en begraaft hem levend. Twee eeuwen later, in 1972, wordt hij echter bevrijd uit zijn graf.

Lengte: 113 minuten 

Wat een leuke film was dat zeg! Johnny Depp en Helena Bonham Carter spelen weer fantastisch in een film van Tim Burton. Sowieso spelen zij vaak samen in Tim Burton zijn films, denk aan: Alice in Wonderland, The Lone Ranger en Sweeny Todd. Maar terug naar Dark shadows, het was een soort combinatie tussen een thriller en een comedy. Ik vind het acteerwerk echt heel erg goed en ook de special effects in de film zijn mooi gedaan. Misschien associeer je vampiers met Twilight, maar dit is een film die totaal niet op Twilight lijkt, dus als je daar niet van houdt, kun je deze film gerust kijken. Johnny Depp, die Barnabas speelt, zet een enorm grappig en klassiek karakter neer en acteert, zoals gewoonlijk, erg overtuigend. Ook Helena Bonham Carter, bekend van Harry Potter als Bellatrix LeStrange, speelt erg goed en je ziet de chemie met Johnny Depp in de film! Dit is sowieso een van mijn nieuwe favoriete films! Deze film krijgt een 9,5.

 The woman in black: Angel of death 

 
Klik hier voor de trailer

 Vier decennia zijn verstreken sinds Arthur Kipps naar Eel Marsh House afreisde. Nu 40 jaar later komt een groep kinderen die geĆ«vacueerd zijn uit de Tweede Wereldoorlog in Londen aan, wat er voor zorgt dat de meest duistere inwoners van het huis ontwaken.
Lengte: 98 minuten

Dit is de laatste horrorfilm die ik noem in deze blog. Dit is The Woman in Black 2. Je hebt ook het eerste deel, hierin speelt Daniel Radcliffe (bekend als Harry Potter). Deel 2 speelt zich 50 jaar later af, tijdens de tweede wereldoorlog. Het is dus niet echt een vervolg op het eerste deel, het verhaal gaat niet verder, maar er wordt een nieuw verhaal begonnen, met hetzelfde huis, dezelfde geest en hetzelfde dorp. Ik vond deze film ook echt heel spannend. Het is een combinatie tussen een horror en een thriller. The woman in Black is na 50 jaar nog steeds woest en wil nog steeds kinderen vermoorden, net als in het eerste deel. Toevallig komt er een groep weeskinderen naar het huis waar zij spookt. Deze kinderen zijn hun ouders verloren door de oorlog en komen met begeleiding schuilen in dat huis. Uiteraard hebben de kinderen die meespeelden weer erg goed geacteerd. Knap hoor! Ik vond het weer een erg spannend verhaal en ik hoop ook echt dat er ooit een Woman in Black 3 komt, want ik ben weg van deze films! Ik geef deze film een 8.

 The book thief 

Klik hier voor de trailer
De kleine Liesel wordt na de dood van haar jongere broertje door haar alleenstaande moeder achtergelaten bij kinderloze pleegouders. Ze kan niet lezen of schrijven, totdat haar nieuwe pleegvader haar dit leert. Te midden van de verschrikkingen van de oorlog verslindt Liesel daarop het ene boek na het andere. Ze “leent” de boeken bij de vrouw van de burgemeester. Op een dag bieden haar pleegouders onderdak aan een Joodse onderduiker...
Lengte: 125 minuten

The book thief vond ik ook een prachtige film! Het speelt zich ook af in de tweede wereldoorlog, maar dit keer gaat het niet over Joden, communisten of nazi's, maar over het gewone volk en hoe zij de oorlog hebben ervaren en dat zij er ook last van hadden, ondanks dat de oorlog niet op hen gericht was. Ik vond het ook een ontroerende film. Ik ga er niet te veel van verklappen, maar het einde is vrij heftig en misschien ook wel een tranentrekker. Een leuke toevoeging in de film vond ik dat de acteurs Engels spraken, maar met een Duits accent, omdat het verhaal zich in Duitsland afspeelt. Ik heb dit niet als storend ervaren en vond het een erg mooie aanvulling op de film. Het is een onwijs mooie film, ook wanneer je niet van oorlog en geschiedenis houdt, raad ik je aan om hem toch te kijken. Er komt veel meer bij kijken dan alleen deze twee elementen. De film krijgt van mij een 8. 



Welke film lijkt jou het beste? 

Reacties