Take me to the movies (5)

De afgelopen paar weken heb ik weer een aantal films gekeken die ik graag wilde delen en waar ik mijn mening over wil geven. Het zijn, zoals gewoonlijk, weer heel uiteenlopende films die ik gekeken heb, dus mocht je nog inspiratie zoeken voor goede (of slechte) films, dan heb ik er hier weer een aantal voor je op een rijtje!







Hartenstraat 

De negen straatjes, die sinds de zeventiende eeuw de Amsterdamse grachten aan elkaar verbinden, zijn als een dorpje in de stad. 's Avonds het domein van de hipsters, overdag een winkelbuurt met hippe kledingzaken naast ouderwetse detailhandels. Iedereen kent elkaar, het is een mini maatschappij vol kleurrijke personages van alle leeftijden. In de Hartenstraat, letterlijk het hart van de negen straatjes, lijkt het plotseling minder gemoedelijk, als de modieuze Katje een high fashion winkel opent. Ze ergert zich wild aan haar overbuurman Daan en zijn traiteurzaakje. En hij kan haar snobistische gedrag totaal niet waarderen. Totdat ze elkaar online tegenkomen.(Bron)
Lengte: 90 minuten
IMDB cijfer: 6,3
Mijn cijfer: 2 uit 10

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: wat een tenenkrommende film is dit... Ik veel goede verhalen gehoord over deze film, geregisseerd door Sanne Vogel, maar echt ik vond het zo'n slechte film. De verhaallijn was heel erg voorspelbaar, het acteerwerk was erg slecht en de personages waren uitermate irritant. Hoofdrolspeelster Bracha van Doesburg, die de rol van Katje speelt, is de enige actrice die mij echt kan overtuigen van haar emoties en neemt mij mee in haar spel. De andere acteurs zijn gewoon niet geloofwaardig. Georgina Verbaan acteert te nep en te overdreven en haar personage is ook uitermate irritant. De mannelijke hoofdrolspeler, Marwan Kenzari, overtuigt mij ook niet en het meisje dat het kind in zijn film speelt kan beter meteen stoppen met acteren en gewoon iets anders doen met haar leven. Het verhaal in de film is voor de hand liggend, saai en ik kon mijn aandacht er lastig bijhouden. Daarnaast stoor ik mij ook aan de montage en het camerawerk. Het was heel chaotisch en sommige beelden liepen ook niet mooi in elkaar over.
 Had ik dit op voorhand kunnen verwachten? Ja, want de meeste Nederlandse films en acteurs zijn helemaal niet zo goed. Op IMDB heeft deze film een 6,3 gekregen, dat is hij voor mij echt niet waard. Deze film krijgt van mij een 2. En dan ben ik nog vrijgevig met die ene punt bovenop de 1...




Legally Blonde

Klik hier voor de trailer
De populaire Elle Woods heeft het allemaal. Ze heeft een relatie met de leukste jongen op campus, en wil niets liever dan Mrs. Warner Huntington III worden. Er is echter één ding dat Warner er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer Warner zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen.(Bron)
Lengte: 96 minuten
IMDB cijfer: 6,2
Mijn cijfer: 7 uit 10

Dit is al een wat oudere film uit 2001, dat kun je heel goed zien aan de kleding die in de film gedragen wordt en de mobieltjes die ze gebruiken, desalniettemin is het een vermakelijke film. Het is geen spectaculaire verhaallijn, maar wel origineel. Elle, gespeeld door Reese Witherspoon, is een heel naïef personage die er alles aan doet om haar vriendje Warner terug te winnen als hij advocaat wil worden en hij zijn blonde vriendin niet meer bij hem vindt passen. Hij ziet zichzelf als John F. Kennedy en die heeft een Jackie naast zich nodig, geen Marylin Monroe. Elle blijft, ondanks dat ze zich soms dom voordoet, een hele slimme meid te zijn en haalt haar rechtenstudie met gemak op hilarische wijze. Het acteerwerk van Witherspoon is in deze film wat mager. Tegenwoordig vind ik haar een erg goede actrice, maar je ziet hier wel echt dat ze aan het begin van haar carrière stond en dat niet alles even natuurlijk overkomt. De personages in de film zijn stereotypes, maar wel op een leuke manier. Het is geen hoogstandje, maar wel leuk genoeg om te kijken! Vandaar dat deze film van mij een 7 krijgt. 



Pirates of the Caribbean deel 5: dead man tell no tales (Salazar's Revenge)

Klik hier voor de trailer
De ongelukkige Jack Sparrow ziet het somber in, wanneer de geestpiraten onder leiding van zijn oude aartsvijand, de angstaanjagende kapitein Salazar, ontsnappen aan de Devil's Triangle. Salazar en zijn crew zijn vastbesloten om elke piraat op zee, met inbegrip van Jack, te doden. Jack zijn enige hoop op overleving ligt in het zoeken naar de legendarische Trident of Poseidon, een krachtig artefact dat zijn bezitter de totale controle over de zee geeft. (Bron)
Lengte: 129 minuten
IMDB cijfer: 6,7
Mijn cijfer: 8 uit 10

Normaal gesproken hou ik totaal niet van dit soort actie films. Het is mij te veel geweld en te weinig inhoud, maar de films van Pirates of the Caribbean vind ik nog wel kunnen, gewoon omdat ze zo goed en mooi in elkaar zitten. Allereerst spelen er heel erg veel goede acteurs mee: Johnny Depp, Orlando Bloom, Geoffrey Rush en Keira Knightley. Ook zijn de special effects en montage geweldig in deze film. Je zou zo geloven dat het allemaal echt was en dat piraten zoals deze bestaan, inclusief alle monsters en schurken in de storm. Deze vijfde film vind ik best wel goed in elkaar zitten qua verhaallijn. Will en Elizabeth hebben een zoon en worden eindelijk weer herenigd en ook Jack Sparrow speelt weer een vermakelijke rol in de film, met zijn goud en rum. Ik vond dit vijfde deel beter dan het voorgaande deel: on stranger tides. Die film vond ik toch een stuk minder, omdat er hele andere personages inzaten en het afweek van de eerste drie delen. Deel vijf sluit er veel mooier bij aan en ook zie je vertrouwde gezichten terug. Al met al was het een goede film en heeft Disney er weer wat moois van gemaakt. Deze film krijgt van mij een 8. 



Captain Underpants

Klik hier voor de trailer
George en Harold zijn twee herrieschoppers die bij al hun leraren bekend staan als storend en onbeschoft.Ze houden ervan om grappen uit te halen met de hulpeloze leerlingen en leerkrachten op school. Daarnaast maken ze ook strips onder de naam "The Adventures of Captain Underpants". Ze hebben vele vijanden, maar degene die hen het meest haat is het schoolhoofd, Mr. Krupp. Als ze wederom in de problemen zitten, besluit George zijn 3D Hypno-ring te gebruiken om Mr. Krupp te veranderen in hun eigen superheld, Captain Underpants. (Bron)
Lengte: 89 minuten
IMDB cijfer: 6,2
Mijn cijfer: 6,5 uit 10

Tra-la-laaaaa! Dit is een film van de makers van onder andere Sherk. Ik was benieuwd geworden naar deze film, doordat er tijdens mijn vakantie in Belfast heel veel werd geadverteerd voor deze film: op bussen, posters en flyers stond deze film, waardoor ik nieuwsgierig werd. Ik vond het een hele grappige film. Het is wel echt een film voor kinderen, maar er zitten ook grapjes in die alleen volwassenen kunnen snappen, dus een goede mix. Ook de stijl van animatie vind ik persoonlijk wel wat hebben. Het is niet heel realistisch, een beetje rommelig zelfs, maar dat past ook wel bij het verhaal van de film. Het is wel een film met een moraal, zoals de meeste kinderfilms. Deze film zou ik vooral aanraden als je na een lange school- of werkdag even aan iets totaal anders wil denken of even je gedachten wilt verzetten. Het gaat niet echt ergens over en het is een zeer luchtige film. Ik vond hem leuk, maar niet zo leuk dat ik hem nog eens zou gaan bekijken. Vandaar dat ik de film een 6,5 geef.



The open house

Klik hier voor de trailer
Tiener Logan Wallace woont bij zijn moeder Naomi. Op een dag verhuizen ze naar een nieuwe woning. Spoedig stellen ze vast dat het huis een duister geheim verbergt. Wanneer ze belaagd worden door dreigende krachten breekt voor hen de hel los. Kunnen ze aan deze nachtmerrie ontsnappen? (Bron)
Lengte: 94 minuten
IMDB cijfer: 3,3
Mijn cijfer: 7 uit 10

Deze film is nog vrij nieuw en begin dit jaar uitgekomen op Netflix. Het IMDB cijfer schrok mij wel een beetje af, maar uit ervaring weet ik dat veel horrorfilms niet al te hoog scoren, dus besloot ik de film toch te kijken en mijn eigen oordeel te vormen. Ik vond de film helemaal niet zo slecht. Het is geen echte horrorfilm, dus voor mensen die niet goed tegen schrikmomenten en bloed kunnen, is dit wel een aanrader. Ik zou het meer een thriller noemen. De jongen die Logan speelt in de film (Dylan Minette) kende ik al uit de serie 13 reasons why. In deze film speelt hij een soort gelijk karakter en heb ik dus ook geen andere skills van deze acteur kunnen zien, wat ik best jammer vind. Hij speelt weer een doodnormale jongen die toevallig iets ergs overkomt. De film is aan het begin wat langdradig, maar op een gegeven moment is het juist verwarrend en wel spannend, omdat je niet goed weet wie de dader in het verhaal is en er ook meerdere opties zijn. Het einde van de film is dan wel wat teleurstellend. Ik zal niet al te veel verklappen, maar je wordt in verwarring achtergelaten. Daar heb ik altijd een hekel aan, omdat ik iemand ben die van duidelijkheid houdt. De echte horrorliefhebber zou ik deze film niet aanraden, maar voor mensen die niet veel met horror hebben, maar wel een goede film willen kijken, is dit best een aanrader! Juist doordat het verhaal niet heel erg horror was, krijg deze film van mij een 7, wat al een stuk hoger is dan die 3,3. Ieder zijn eigen smaak.




The choice 

Klik hier voor de trailer
Travis Parker heeft alles wat een man zich maar kan wensen: een goede baan, trouwe vrienden en een droomhuis in een kleine stad in North Carolina. Hij is ervan overtuigd dat een serieuze relatie met een vrouw het goede leven enkel in de weg zou staan. Tot Gabby Holland haar intrek neemt in het huis naast het zijne. Ondanks Travis' pogingen om vriendelijk te zijn, lijkt ze zich voortdurend aan hem te ergeren (bron)
Lengte: 111 minuten
IMDB cijfer: 6,6
Mijn cijfer: 7,5 uit 10

Wat een mooie, romantische film was dit! Ik keek deze samen met mijn vriend. Het is een typisch, cliché verhaal om bij weg te zwijmelen. Alleen is de film natuurlijk heel erg voorspelbaar en weinig verrassend, maar dat neemt niet weg dat het verhaal leuk en romantisch was. Zelf hou ik wel van dit soort feel good films, niet te zware onderwerpen en wel een happy end. Voor een romantische film, vond ik dit een een mooie verhaallijn. De acteurs waren voor mij vrijwel onbekend, maar de chemie tussen de twee hoofdrolspelers spatte wel van het scherm. Het was in elk geval geloofwaardig. Een ander pluspunt vond ik dat er een groot aantal  honden in deze film zaten, die een best grote rol hadden. Het hoofdpersonage was dierenarts en hondeneigenaar, dus dat is al leuk. Ook hebben de honden best een belangrijke rol in het verhaal en een ander groot pluspunt: de honden gaan niet dood! Dat vind ik altijd zo zielig... 
Het enige wat ik jammer vond aan de film, was dat een van de hoofdpersonages vreemd ging en dat hier verder niet echt goed op werd gereageerd. Het was een beetje vaag wat er gebeurde met de partner die bedrogen is en hoe het met hem afliep. Dat stuk werd overgeslagen en opeens waren de hoofdpersonages zielsgelukkig, zonder ook maar enige reactie van de ex-vriend van het vrouwelijke hoofdpersonage. 
Ik raad je deze film aan als je iets luchtigs wilt kijken of romantisch wil doen met je vriend. Dan is dit een goede film voor je. Als je niet zo van gezwijmel en cliché's houdt, dan zou ik deze film niet kijken en is het niets voor jou. Al met al vond ik het een goede film en krijgt deze van mij een 7,5


Welke film lijkt jou het leukste? 




Klik hier voor nog meer Take me to the movies: 1 / 2 / 3 / 4

Reacties

  1. leuke suggesties! the choice lijkt mij een hele mooie film en ook pirates of the carribean staat nog op mijn lijstje. hartenstraat had ik ook gezien, die vond ik op zich wel leuk! :-)
    staan al deze films ook op netflix? want dan kan ik die gewoon kijken!

    xoxo
    djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die film Open House lijkt mij zo slecht nog niet! Ik ben een groot fan van 13 reasons why (ik wacht nog steeds op seizoen 2!) en die acteur vind ik echt heel leuk, dus ik ga deze film ook zeker kijken!
    Legally blonde heb ik al 100x gezien, zo leuk, maar dat krijg je ervan als je sociaal juridisch studeert.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!