Een ode aan mijn vriendinnen!

Een tijdje geleden lag ik in bed en bedacht ik me dat ik best lang bevriend ben met de vriendinnen die ik nu heb. De afgelopen jaren heb ik geen nieuwe vriendinnen gemaakt, zijn er mensen gekomen en gegaan uit mijn leven, maar al jaren heb ik ook dezelfde mensen in mijn leven die mij trouw zijn gebleven. Pas na je puberteit en tijdens je studie merk je wie nu je echte vrienden zijn en wie blijven kleven, no matter what. Vandaar dat ik een blog wilde wijden aan de lieve meiden die al een flink aantal jaren op wat voor manier dan ook in mijn leven zijn. Bij deze wil ik hen bedanken en hen wat liefs zeggen. Van deze meiden weet ik altijd verbonden met ze zal blijven, hoe ver we ook van elkaar afzijn en in welke levensfase we ook zitten!



Eigenlijk ben ik nooit zo goed geweest in vriendschappen. De vriendschappen die ik nu heb en die mij waardevol zijn, zijn op één hand te tellen. Op een of andere manier heb ik nooit veel vriendinnen gehad. Heel veel mensen zijn mijn type ook gewoon niet. Ik weet niet hoe het is om een hechte vriendinnenclub te hebben, waarmee ik elke vrijdag ga eten of stappen en waarmee ik alles deel. Dat zal ik waarschijnlijk ook nooit gaan weten, puur omdat het niets voor mij is. Op de basisschool was ik nooit populair. Ik had eigenlijk maar 4 vriendinnen daar, met wie ik wisselend omging. Op de middelbare school liep het de eerste jaren stroef, maar daarna ontwikkelde ik pas hechte vriendschappen. Er zijn mensen gekomen en gegaan in mijn leven. Van de mensen die weggegaan zijn, heb ik ook wel wat verdriet gehad hoor. Alleen ga je het op een gegeven moment accepteren. Je verandert als persoon, groeit uit elkaar of hebt elkaar niets meer te vertellen. Dat hoort ook bij het leven. Gelukkig heb ik nog steeds hele lieve vriendinnen, bij wie ik altijd terecht kan (en zij kunnen altijd bij mij terecht) en met wie ik de leukste gesprekken en grootste plezier heb. Het zijn vriendinnen waarvan in weet dat ze altijd eerlijk tegen me zullen zijn en me altijd willen bijstaan.


Iris

Allereerst wil ik iets liefs zeggen over mijn vriendin Iris. Wij zijn in 2018 al 8 jaar vriendinnen, wat echt een super lange vriendschap is! In 2010 leerde ik Iris op de mavo kennen. Ik was toen nieuw op school en begon in mavo 3. Op dat moment was ik een onzeker meisje, dat niet lekker in haar vel zat en op haar vorige school enorm gepest was. Meteen op de kennismakingssportdag leerde ik Iris kennen. Ik bleek bij haar in de klas te zitten en sindsdien is onze vriendschap gegroeid. Eerst durfde ik mij niet goed open te stellen en vertrouwde ik mensen niet snel, maar aan het einde van mavo 4 was ik heel close geworden met Iris en vertelde ik haar ook bijna alles waar ik mee zat! Andersom durfde zij zich ook steeds meer open te stellen. Samen gingen wij in 2012 naar de havo, ook daar kwamen wij bij elkaar in de klas en waren we nog steeds hecht samen. Ondanks mijn goede band met Iris, hebben wij ups en downs gehad. Zo hadden we op de middelbare school best vaak strijd. Ik ben heel perfectionistisch en Iris totaal niet, wanneer wij moesten samenwerken ging dat vaak ook niet goed. In privésferen klikken we enorm, maar als het gaat om school of zakelijke dingen, dan botsen Iris en ik enorm met elkaar. Ook hebben we gehad dat een oude vriendin van ons stookte in onze vriendschap. Tegen mij zei die oude vriendin allemaal lelijke dingen over Iris en andersom deed ze dat ook tegen Iris. Gelukkig zijn wij hier sterker uit gekomen en hebben wij daarom ook geen contact meer met dat meisje. Onze vriendschap was gelukkig heel sterk en daardoor hebben we dat ook kunnen doorstaan.

Buiten nare dingen, hebben Iris en ik ook hele leuke dingen mogen delen! Zo beleefde ik met haar als 15-jarig meisje mijn eerste concert bij Avril Lavigne en gaan wij nog elk  jaar samen naar een concert toe! Zij is echt degene aan wie ik het eerst denk als ik naar een concert wil. Dat is echt ons ding geworden! Eerst werden we afgezet door onze ouders, maar inmiddels redden we onszelf met de auto of het OV! 
Met Iris kon ik praten over onze eerste zoen of eerste keer seks. Daar zijn wij altijd heel open in geweest. Zij was daar wat eerder mee dan ik, dus ik kon haar altijd om advies vragen. Ook deelde ik met Iris al mijn liefdesverhalen en onzekerheden! Zij heeft alle gasten meegemaakt waar ik ooit op crushte en ze was erbij toen ik mijn grote liefde in mijn leven kreeg!
We hebben samen leuke reizen gemaakt. In 2012 gingen we met school naar Berlijn op werkweek en in 2014 gingen we naar Parijs als eindexamenreisje. We gingen samen naar het Archeon en ook gingen we vroeger geregeld lekker winkelen. 
We zijn samen uit geweest naar Halloweenparty in 2013. Dat was eens en nooit weer. De Halloweensfeer was wel leuk hoor, alleen het uitgaan zelf paste niet zo bij ons. Weten we dat ook weer!
Nu gaan we vaak samen lekker uit eten, naar concerten of een dagje weg. Deze momenten samen vind ik altijd heel erg fijn! Dan voelt het weer precies als vroeger. 
Onze insidejokes van vroeger over Fred, Egel, de Koe, de diefstal en fristy zal ik ook nooit meer vergeten! Dat was echt iets van onze middelbare school periode. Inmiddels zijn we volwassen meiden en is onze band anders geworden. Je kan wel stellen dat deze sterker is, want we spreken elkaar niet meer dagelijks, zoals op de middelbare school. Al weet ik wel dat we er altijd voor elkaar zullen zijn als we elkaar nodig hebben.


Lieve Iris, dankjewel dat je al 8 jaar een super goede vriendin van mij bent! Ondanks dat we elkaar minder spreken dan vroeger, voelt het altijd wel weer vertrouwd als ik je zie en is het nog altijd even gezellig! Ik kan mij geen leven meer zonder je voorstellen.  We hebben zo veel samen meegemaakt en ik hoop dat we de komende jaren nog meer leuke, gezellige en mooie dingen mogen meemaken samen!



Marije

In de zomer van 2010 leerde ik via de website Quizlet Marije kennen. Ik weet niet precies meer wat de aanleiding daarvan was, maar op een gegeven moment gingen we elkaar berichtjes sturen via die website en al snel voegden we elkaar toe op MSN! Het klikte al heel snel met Marije, omdat we heel veel raakvlakken hebben. Zo gingen we beide door een lastige periode in die tijd van ons leven en dit deelden we met elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat dat heeft bijgedragen aan onze hechte vriendschap! Buiten dat delen we ook veel zelfde interesses, zo hielden we beide van dansen, knappe jongens, hadden we een hekel aan gym, waren we beide dol op boeken lezen, hielden beide van de band DI-RECT en keken we naar dezelfde tv-programma's. Er ontstond een hechte vriendschap, waarbij het enige probleem de afstand was. Zij woont in Groningen en ik woon daar zo'n 250 kilometer vandaan, niet echt naast de deur dus. Ondanks de afstand, werden we toch hele goede vriendinnen. Destijds MSN'den we veel, stuurden we elkaar mailtjes en berichtjes via Quizlet. Ook al konden we niet bij elkaar zijn, we deden wel dingen die alle vriendinnen deden. We spraken vaak op MSN af en keken dan tegelijk dezelfde film, waar we het in de chat dan over hadden. Ook pakten we er dan chocolade bij en deden we een maskertje op. We waren dan niet  bij elkaar, maar deden dan wel vriendinnen dingen, super leuk! In de zomervakantie van 2011 ontmoette ik Marije eindelijk in het echt en ook dat klikte gelukkig enorm. Het is in het echt toch altijd maar afwachten hoe iemand is, want een onlineversie kan toch een heel ander persoon zijn. Dit was niet het geval. Marije kwam naar mijn woonplaats toe en onze eerste reallife herinneringen werden gemaakt. We gingen shoppen, beklommen een creepy, hoge kerk (het uitzicht was dan wel weer fijn) en we keken een film. Super gezellig! 

Na de meeting, hebben we altijd contact gehouden. We zien elkaar nu elk jaar 1 tot 3 keer. Dat is vrij weinig, maar de momenten die we samen zijn, vind ik enorm waardevol en gezellig! Ondanks dat we ver uit elkaar wonen, hebben we wel al hele leuke dingen mogen doen samen. Zo is Marije samen met mij en Iris destijds mee gegaan op examenreis naar Parijs! Ik ben met haar naar de dierentuin geweest waar ik een abonnement op heb, beleefde met Marije mijn eerste treinrit (jawel, naar Groningen!) toen ik 16 jaar was. We gingen samen met Iris naar het 15 jaar DI-RECT (lees Spike) concert in Scheveningen. In de zomertijd ging Marije met mijn gezin mee naar België en naar de Apenheul. Twee jaar geleden zijn we samen naar het afscheidsconcert van K3 in Ahoy geweest, om zo ook een beetje onze jeugd af te sluiten! Ook hebben we er al een aantal logeerpartijen opzitten. Ondanks dat we niet vlakbij elkaar wonen, hebben we al veel leuke dingen gedaan samen.

Buiten dat is Marije ook belangrijk geweest in mijn gehele puberteit. Ik mailde haar al mijn problemen over jongens, andere vriendinnen, ruzie met mijn ouders, onzekerheden, maar ook alle leuke dingen! Andersom deed zij dat ook naar mij. Zij heeft hele kwetsbare kanten van mij gezien en heeft altijd klaar voor mij gestaan, door naar me te luisteren, me moed in te spreken of advies te geven. We hebben heel veel dingen gedeeld samen en hierdoor zijn we ook samen opgegroeid. Vooral in de puberteit hebben we voor elkaar een grote rol gespeeld. 

Lieve Marije, bedankt dat je al 8 jaar lang mijn vriendin bent. Ondanks dat je ver weg woont en ik je niet zo vaak zie als de rest van mijn vriendinnen, ben jij nog steeds één van mijn beste vriendinnen! Altijd waardeer ik je lieve berichtjes en interesse in mij. Ook ben ik je dankbaar voor alle liefde die je me vroeger (en nu nog steeds!) geeft, door naar me te luisteren en er voor me te zijn. Je bent een hele lieve vriendin, die ik zonder Quizlet nooit had leren kennen, dat maakt onze vriendschap enorm speciaal! Hopelijk gaan we binnenkort weer eens wat leuks doen samen! 



Suzanne

In september 2012 leerde ik Suzanne kennen. Samen met Iris was ik op een nieuwe school aan de havo begonnen en kwamen wij beide bij Suzanne in de klas. Suzanne leek op dat moment een beetje een buitenbeentje, want ze hoorde niet echt bij iemand in de klas. Iedereen in de klas had al een kliekje gevormd, maar zij hoorde nergens echt bij. Een herkenbaar gevoel, want ik heb dat ook heel vaak. Op een gegeven moment raakte ik met haar aan de praat, doordat we onze kluisjes vlak bij elkaar hadden. Al snel bleek dat we dezelfde interesse hadden en dat het wel klikte. Sindsdien hoorde ze bij mijn groepje dat ik op de middelbare school had. Op de middelbare school zelf, waren Suzanne en ik nog niet zo heel hecht eigenlijk. We spraken nooit na schooltijd af, het was vooral binnen school waarbij wij goed contact met elkaar hadden. We deden veel schoolopdrachten samen en hielpen elkaar uit de brand met economiewerkstukken en boekverslagen. Suzanne en ik konden wel goed samenwerken op school, omdat we beide heel ijverig waren. Suzanne is, net als ik, een harde werker en gaat ook tot het uiterste om goede resultaten neer te zetten! Hierdoor klikte het vooral op schoolgebied wel tussen ons. Tijdens de pauzes zochten we elkaar altijd op en hadden we de grootste lol en leuke gesprekken! Onze inside joke was het verhaal van het wokavontuur... Vraag maar niks! Ook deel ik met Suzanne de liefde voor Harry Potter. Daar zijn we beide een groot fan van en daar konden we ook lang over praten!
Aan het einde van de havo waren we hechter geworden en hadden we haar uitgenodigd om met mij, Iris en Marije mee naar Parijs te gaan op examenreis. Helaas is Suzanne bijna 2 jaar jonger dan wij zijn, dus mocht zij nog niet mee van haar ouders. 


Na de middelbare school zijn we contact blijven houden! Eerst via de mail en later over Whatsapp. Eigenlijk pas na de middelbare school werd mijn vriendschap met Suzanne  hechter. We spreken elkaar nu wekelijks over de app en we proberen ook regelmatig af te spreken. Ik kijk altijd erg uit naar onze lunchafspraken of shopdagjes! Dat is altijd erg gezellig met Suus! Verder ben ik de afgelopen jaren ook steeds meer opener geworden tegenover Suzanne en durf ik ook privé dingen met haar te delen, waar ze altijd heel lief en begripvol op reageert! Met haar kan ik altijd alle ditjes en datjes bespreken en ik weet ook dat zij nooit negatief over mij zal oordelen.

Lieve Suzanne, wat ben ik blij dat jij al meer dan 5 jaar mijn vriendin bent en dat je altijd zo lief en geïnteresseerd bent! Wanneer ik met jou ben, voel ik mij altijd op mijn gemak met jouw no-nonsense houding, super fijn! Ik hoop dat we de komende jaren nog veel leuke dingen gaan doen en leuke gesprekken zullen hebben, waarbij we de tijd vergeten (zoals gewoonlijk!). Ik vind het fijn dat we uiteindelijk best hecht zijn geworden en dat je deel uitmaakt van mijn leven!



Maaike

Ja en dan zijn we aangekomen bij Maaike. Met Maaike ben ik in principe al heel erg lang bevriend, alleen hebben we echt heel veel ups en downs gehad. Er zijn periodes geweest dat we elkaar helemaal niet meer zagen en spraken. Maaike en ik kennen elkaar al sinds de basisschool en we woonden bij elkaar in de straat. Ook zaten we bij elkaar in de klas en als je onze 'pauzes' van vriendschap niet meerekent, zijn we in totaal al 15 jaar bevriend met elkaar, 15 jaar! Dat is echt erg lang! In onze kindertijd deden we hele leuke dingen en hadden we mega veel fantasie. We speelden graag met de barbiepoppen, waarbij we onze eigen grappig karakters hadden zoals de Dozen Prins (de prins die een lange tijd van zijn leven in de doos bleef zitten waarin Maaike hem gekregen had) en hadden we de evil prins Haay (omdat hij altijd iedereen met een overdreven 'haaaaaaay!' begroette en een gladjakker was).  We waren beide weg van het spel Sims 2, waar we ook onze nodige fantasie instopte. Net als met Suzanne, deelde ik met Maaike  ook de liefde voor Harry Potter. Wij zijn daar echt mee opgegroeid. Buiten dat waren we gewoon enorm gek. Wij vouwden krantenmutsen die als feestmuts dienden (het idee komt van Mr. Bean, waar we ook fan van waren) en gingen daar ook gewoon mee naar de supermarkt om eten voor ons feestje te kopen. We waren beide fan van het spel Animal Crossing en dan vooral van het konijn Genji (wat wij uitspraken als Genij). Ook zijn we samen op tv geweest bij Nickelodeon toen we 11 jaar waren. We deden mee aan een wedstrijd om een Wii te winnen. In 2008 gingen we beide verhuizen. We woonden al in dezelfde straat, maar nu gingen we allebei verhuizen en werden we buurmeisjes. We zijn echt samen opgegroeid!



Naast alle lol die we beleefd hebben, ging het ook mis. Toen we naar de middelbare school gingen, liep het contact minder fijn tussen ons. Maaike kreeg nieuwe vrienden en ik werd gepest op mijn nieuwe school, hierdoor konden wij ons niet meer in elkaar verplaatsen. Een jaar lang hebben we toen geen contact meer gehad, totdat we elkaar op MSN weer eens spraken en weer een afspraak gingen inplannen. Zo ging het weer een tijdje goed tussen ons, tot we een jaar of 16 waren. Op een gegeven moment verwaterde het contact, doordat we beide met verschillende dingen bezig waren. Maaike kreeg een vriendje (met wie ze nu nog steeds samen is), ik was bezig met van mavo naar havo gaan, zij wilde uitgaan en ik niet. Onze interesses veranderden en zo verminderde het contact langzaam. Ik sprak en zag haar niet meer, ondanks dat we buurmeisjes zijn. Tot september 2016. Via LinkedIn kregen Maaike en ik weer contact en we stuurden elkaar lange berichten. We liepen destijds beide stage, doen beide een hbo-studie en maakten een beetje dezelfde dingen mee. Ook zijn we beide volwassen geworden. In februari 2017 sprak ik voor het eerst weer met Maaike af en we hadden meteen weer een klik. Het is niet meer zoals vroeger, we zijn beide opgegroeid en volwassen geworden. Gekke dingen zullen we niet snel meer doen, maar we kunnen over heel veel dingen praten en nog steeds lijken we qua karakter, denkwijze en interesses enorm op elkaar en begrijpen we elkaar heel snel. Het schept toch een speciale band als  je samen dezelfde jeugd gehad hebt! Nu is het contact weer goed tussen ons. We zien elkaar misschien niet elke week, maar we hebben ook regelmatig app-contact en we gaan af en toe leuke dingen doen, zoals naar een museum, naar de spa, lekker uit eten of een drankje drinken!

Lieve Maaike, wat fijn dat je weer in mijn leven bent en dat we het zo goed met elkaar kunnen vinden. Ondanks dat we beide als persoon zijn veranderd, heeft het ons wel heel goed gedaan. We gaan nu als volwassenen met elkaar om, maar onze jeugd blijft altijd een deel van ons en daar hebben we het ook nog geregeld over! Ik vind het fijn dat ik weer dingen met je kan delen en bespreken. Nog steeds kunnen we samen veel plezier maken. Ik vind het heel waardevol dat we in principe al 15 jaar vriendinnen zijn en ik hoop dat je nog lang een rol mag spelen in mijn leven!



Melanie 

Tot slot wil ik ook nog wat liefs zeggen over Melanie. Net als bijna al mijn andere vriendinnen, leerde ik Melanie in 2010 kennen. Net als Marije leerde ik haar via de website Quizlet kennen. Beide hadden we interesse in het schrijven van verhalen. Daarom voegden we elkaar toe op MSN en begonnen we ons eigen verhaal te schrijven. Dit verhaal sloeg helemaal nergens op, maar het was gewoon erg leuk om hier samen aan te werken en onze fantasie de vrije loop te laten gaan. We schreven een verhaal over onszelf. We hadden twee broers en waren wees geworden. Op een dag werden we opgepikt door een vader (een vrachtwagenchauffeur) en zijn knappe zoon. Alleen de vader bleek een moordlustige man te zijn, met een voorliefde voor McDonalds en Hello Kitty. Haha, het slaat helemaal nergens op,  maar Melanie en ik hebben hier de grootste lol om gehad! Het verhaal werd ook heel erg lang en we typten dit helemaal uit via MSN. Omstebeurt schreven we ieder een zinnetje en dan vulden we elkaar weer aan. Erg grappig! Op een gegeven moment vonden we de evil vader zo grappig in het verhaal, dat hij een eigen aparte verhalenreeks kreeg, waarin zijn gruwelmoorden uitgebreid beschreven werden. Alleen ging dit niet meer over de personages uit ons verhaal, maar over mensen uit het echte leven waar wij een hekel aan hadden. Lekker duister he?

Op mijn zestiende verjaardag in 2012, ontmoette ik Melanie voor het eerst toen ik haar had uitgenodigd op mijn feestje. Echt heel erg leuk om haar eens in het echt te zien! Daarna heb ik haar nog twee keer gezien. Ze is een keer bij mij thuis komen slapen, wat erg gezellig was! We hebben toen de Lion King gekeken, koekjes gebakken en gewinkeld. Ook ben ik eens bij haar blijven slapen. We gingen toen naar een High Tea, ze liet met het dorp zien waar ze woont en we hebben met haar honden gewandeld. Helaas zie ik haar nog veel minder vaak dan Marije. Ze woont wel iets dichterbij, alleen komt het er nooit van. Afspreken lukt vaak niet, omdat we beide heel erg druk zijn. Inmiddels is het meer dan drie jaar geleden dat ik haar gezien heb. Afgelopen zomer stond er wel een afspraak met haar gepland, maar door omstandigheden ging deze helaas niet door. Ondanks dat, hebben wij altijd contact gehouden via de mail en Whatsapp, wat toch bijzonder is als je elkaar nauwelijks in het echt ziet. Inmiddels schrijven we geen verhaal meer samen, maar appen we nog wel wekelijks en houden we elkaar nog steeds op de hoogte van onze levens. Het is heel fijn om zo'n vriendschap te hebben, dat we weten dat het goed zit en dat er echt interesse is in elkaar, ondanks dat je elkaar nooit ziet.

Lieve Melanie, ik vind het super tof dat we nu al zo lang bevriend zijn met elkaar. We hebben elkaar heel weinig gezien, maar toch weten we heel veel van elkaar, spreken we elkaar nog wekelijks en weten we dat we ook altijd bij elkaar terecht kunnen. Hopelijk kunnen we een keer een afspraak plannen die wel doorgaat, want het lijkt me heel leuk om weer eens wat met je te gaan drinken! Bedankt dat je, ondanks dat we elkaar nooit zien, nog steeds een goede vriendin bent met wie ik heel erg leuk en gezellig contact heb! 


Wat waardeer jij aan jouw vriendinnen?


Reacties

  1. wat super lief dat je zo'n stukje over je vriendinnen geschreven hebt! ook echt leuk om te lezen dat je al zo'n lange tijd bevriend bent met hen en wat je allemaal hebt meegemaakt. zullen ze vast leuk vinden om te lezen.

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik had het al over Whatsapp gezegd, maar nogmaals hier, omdat je het leuk vind om hier een reactie te krijgen :-P Wat een super leuke, lieve en oprechte blog! Om even stil van te worden. Echt lief dat je onze (en je andere) vriendschappen zo mooi omschrijft. Ik ben ook heel blij dat wij weer vriendinnen zijn en fijn contact met elkaar hebben. Met jou kan ik alles delen en ik heb onwijs veel plezier met je! Bedankt voor je lieve woorden! Heel leuk om te horen en we gaan snel weer wat leuks doen samen~!

    Xxxxxx Maaike

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!