Take me to the movies (4)

Het is weer tijd voor een Take me to the movies. Ik heb weer een aantal goede films gezien de afgelopen tijd. Deze wil ik graag met jullie delen door ze bij je op te merken en mijn mening erover te geven. Dit keer is het weer een heel divers aantal films dat ik gekeken heb, dus er zit voor elk wat wils bij! 





Victor Frankenstein 

Klik hier voor de trailer
Wanneer Dr. Victor Frankenstein (James McAvoy) en zijn trouwe assistent Igor (Daniel Radcliffe) te ver gaan in hun nobele poging om de mensheid te helpen, verandert de obsessie van Victor in waanzin. Dan laat hij zijn laatste creatie los - een monsterlijk figuur dat onvoorstelbare terreur zaait bij iedereen die zijn pad kruist. (bron)
Lengte: 110 minuten

Zoals de meeste van jullie weten (vanuit de vorige take me to the movies blogs) ben ik een groot fan van Daniel Radcliffe zijn films en wederom is dit weer een film met Daniel Radcliffe in de hoofdrol. Hij speelt Igor, de assistent van Victor Frankenstein. Op het eerste oog lijkt hij heel dom en eng, maar hij is eigenlijk een hele slimme jongeman. James McAvoy kende ik van een aantal andere films en ook zijn acteerwerk is in deze film heel erg goed. Het is een erg goede thriller met een goed verhaal. Het is echt het verhaal van Frankenstein, die zijn broer tot leven probeert te wekken. De specialeffects in deze film zijn erg goed, maar ook de decors vind ik prachtig. Het speelt zich af in de negentiende eeuw en ik hou wel van die setting! Minder vond ik het einde van de film. Dat was heel abrupt en een beetje afgeraffeld, buiten dat moet je je er niet van weerhouden om deze film te kijken. Ik raad hem ten zeerste aan! Mijn eindoordeel voor deze film is een  


The Nanny Diaries 

Klik hier voor de trailer
Annie is net afgestuurd en krijgt de kans om bij een groot bedrijf te werken en succesvol te worden, maar voor ze er aan begint krijgt ze twijfels of ze dit wel wil. Tijdens een worsteling met zichzelf over wie ze wil worden krijgt ze, door een misverstand, het aanbod om als nanny te gaan werken bij een rijk gezin. Al snel ontdekt ze dat het zoontje geen aandacht krijgt van zijn ouders en daarom zijn woede op de buitenwereld afreageert. De moeder is te druk met haar rijke leventje om de problemen in haar leven onder ogen te zien en de vader is nooit thuis en zondert zich af van zijn gezin. Wanneer Annie, die door het misverstand alleen Nanny genoemd wordt, een band begint te krijgen met het jongetje, moet ze haar privé-leven opzij zetten om dat van hem op de rails te krijgen. (bron)
Lengte: 106 minuten

Ja, dit is een echte dramafilm met actrice Scarlett Johansson. Persoonlijk vond ik het acteerwerk van Scarlett wel heel geloofwaardig. Je ziet gewoon heel vaak de frustratie die zij heeft bij het kind wat zij moet opvoeden en daarnaast is de moeder van het kind ook echt geen makkelijke, laten we zeggen: een pain in the ass.
Het is geen spectaculaire of mooi gemaakte film, maar de verhaallijn vind ik erg leuk en er zitten ook genoeg herkenbare, cliché momenten in die je in het dagelijks leven ook tegenkomt. Daarnaast schets het ook wel een hilarisch beeld over hoe het is om een nanny te zijn. Ik vond het een leuke film, vooral door de verhaallijn, maar ik zou hem niet nog eens kijken. Deze film krijgt van mij een 7.

Psycho

Klik hier voor de trailer
Bediende Marion Crane werkt hard, maar verdient te weinig. Ze zou dolgraag gaan samenwonen met haar vriend Sam, maar ook hij moet rondkomen met een schamel loon. Op een dag krijgt ze van haar baas de opdracht een grote som geld naar de bank te brengen. In een vlaag van wanhoop besluit Marion zich het geld toe te eigenen en vervolgens slaat ze op de vlucht. Onderweg komt ze in een hevige storm terecht en moet ze noodgedwongen overnachten in het Bates Motel. Daar ontmoet ze Norman Bates, de mysterieuze, jonge eigenaar die een obsessie heeft voor zijn moeder. (bron)

Even iets totaal anders. Een zwart-wit film uit 1960. De welbekende horrorfilm van Hitchcock met de vrouw in de douche die vermoord wordt. Ik ben bij deze film gekomen, doordat ik helemaal verslaafd ben aan de serie Bates Motel. Deze serie is een prequel op deze film. De serie is alleen niet zo oud als deze film, deze is gewoon van onze tijd. Deze film daarentegen is dus het verhaal over Norman Bates die geestelijk niet in orde is. Hij is verknocht aan zijn overleden moeder. In zijn hoofd leeft zijn moeder nog steeds. Ondanks dat de film heel oud is, vind ik dit echt een meesterwerk. Voor een film uit 1960 zit dit onwijs mooi in elkaar. Het is oprecht heel spannend, goed geacteerd en mooi gefilmd. Alleen merk je wel aan kleine dingetjes dat de film heel oud is. Natuurlijk door het zwart-wit beeld, maar ook doordat de auto's, kledij, de kapsels van acteurs en de manier van praten anders zijn dan nu. Ook duren bepaalde scene's vrij lang. In de film moet Norman de sporen van zijn moord uitwissen. Hier zie je vier minuten lang hoe hij schoonmaakt en alles opruimt. In films van tegenwoordig kan dit makkelijk binnen vijfenveertig seconden gedaan zijn. Al met al vind ik het echt een geweldige film en raad ik je zeker aan om deze film (en ook de serie!) te kijken. Love it! De film krijgt van mij een 9.


Endless love

Klik hier voor de trailer
Een verhaal over twee jonge geliefden, David en Jade. Echter, hun passie voor elkaar is voor de ouders van Jade te heftig en haar vader verbiedt David nog langer met haar om te gaan. Uit wanhoop om Jade weer te mogen zien beraamt David een plan dat ernstige consequenties heeft. (bron)
Lengte: 103 minuten

Dit is echt zo'n hele zoetsappige liefdesfilm met heel veel drama. Leuk om te kijken samen met je partner, als je verliefd bent, maar ook als je forever alone bent om lekker weg te zwijmelen. Het is een heel erg simpele film met weinig diepgang. De broer van de hoofdpersoon Jade is recent overleden aan kanker. Dit heeft zowel voor Jade als voor haar gezin natuurlijk de nodige gevolgen. Dan komt David in het leven van Jade en dit zorgt ervoor dat ze uit het rouwproces los komt en weer van het leven gaat genieten, tot groot ongenoegen van haar vader. De verhaallijn is verder niet heel spectaculair, maar de manier van filmen is mooi gedaan. Elke setting is heel erg romantisch en de zon lijkt ook altijd te schijnen in de film. Het acteerwerk van de acteurs is prima. De knappe David (Alex Pettyfer) laat alle vrouwenharten smelten en ook Jade (Gabriëlle Wild) is een mooie verschijning om te zien. Al met al is de film leuk, maar niet heel spannend. Deze film krijgt daarom een 7 van mij. 


Fantastic Beasts and where to find them

Klik hier voor de trailer
1926. Het verhaal volgt een zogeheten magie-zoöloog, Newt Scamander (Eddie Redmayne) genaamd. Newt heeft net zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren afgerond. Tijdens een tussenstop in New York loopt alles uit de hand wanneer een paar fabeldieren uit zijn magische koffer weten te ontsnappen, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Dreuzelwereld. (bron)
Lengte: 133 minuten

Van te voren had ik al vrij hoge verwachtingen van deze film. Als Harry Potter fan was ik erg benieuwd hoe deze nieuwe film in elkaar zat, hoe de acteurs zouden spelen en hoe de special effects zouden zijn. Ook wist ik dat ik dit verhaal los moest zien van heel de verhaallijn rond Harry Potter Het speelt zich immers 60 jaar voor Harry Potter af en de enige overeenkomsten zijn de magie, personages als Gellert Grindewald en Newt Scamander en een aantal fantastic beasts die je al kon herkennen vanuit de boeken van Harry Potter. 
Oke, terug naar de film zelf. Ik vond de film wel erg goed. Het is visueel erg mooi en de beesten zijn ook prachtig vormgegeven. Het is helaas geen top film, maar wel de moeite waard om te bekijken. Het personage Newt Scamander, gespeeld door Eddie Radmayne, vond ik wat tegenvallen. Het personage krijgt tijdens de film weinig diepgang en inhoud. Je weet oppervlakkig wie hij is,maar je ziet geen emoties van hem en je komt ook niet veel over hem te weten, buiten dat hij fantastic beasts verzamelt en bestudeerd. Dat vond ik erg  jammer. Ik kon mij hierdoor niet goed plaatsen in het personage en al zeker niet meeleven met het personage. Persoonlijk vind ik de rol van Newt Scamander te simpel voor een goede acteur als Eddie Redmayne. Verder kon ik mij ook aan een aantal personages als Tina en Credence ergeren. Het lag niet aan de acteurs, maar de personages stonden mij gewoon niet aan: ze waren wat zeikerig en aanstellerig... Hierdoor was het soms lastig om mijn volle aandacht erbij te houden. 
De film was voor mij niet diep genoeg en er was ook geen duidelijke rode draad. Dat vond ik gewoon jammer. 
Wat ik wel geweldig vond: Johnny Depp in de rol van Gellert Grindewald! Man man, je ziet hem heel kort in de film, maar wat was hij weer goed. En ook vind ik de leuke referenties naar Hogwarts, de familie LaStrange (voorouders van Rudolph, de man van Bellatrix) en Dumbledore erg leuk tussendoor en ook hoor je dat de toverwereld in New York zo anders is dan in Londen. Een muggle heet in New York bijvoorbeeld een No-Maj. Je moet deze film zeker eens gezien hebben en het ook los proberen te zien van Harry Potter, maar als je de kwaliteit, de verhaallijn en de personages vergelijkt met Harry Potter, haalt deze film het bij lange na niet aan de kwaliteit van die films. Daarom krijgt deze film van mij een 6,5.


Inside out

Klik hier voor de trailer

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school. (bron)
Lengte: 95 minuten

Wat een leuke Disneyfilm is dit zeg! Heel luchtig, maar het zorgt toch voor de nodige nadenkstof. Ik vroeg mij tijdens de film ook echt af: heb ik ook van die poppetjes in mijn hoofd die mijn emoties bedienen? Voel ik mij daarom op het ene moment heel blij en op het andere moment opeens heel boos of verdrietig? Het is ook een film met leuke grapjes erin, je kunt meerdere malen echt goed lachen  om bepaalde reacties van de personages. Het is ook een heel kleurrijke en vrolijke film, echt voor kinderen (maar ook voor volwassenen natuurlijk). Het visual effect is heel mooi, zoals ik gewend ben van Pixar. Ik heb de film in het Engels gekeken, maar ik hoorde geen stemmen van bekende acteurs of actrices. Niet dat dat een nadeel is hoor, maar sommige mensen vinden het fijn om dat terug te horen. Ik vond het jammer dat de film zo kort duurde, want ik heb er onwijs van genoten. Het is een heel leuk verhaal en je gaat ook echt meeleven met Riley, de hoofdpersoon. Ik raad je deze film zeker aan! Echt leuk om eens te kijken! Deze film krijgt van mij een 8.




Hebben jullie nog aanraders voor mij?


Lees hier ook al mijn andere reviews over films:
Take me to the movies (1)
Take me to the movies (2)
Take me to the movies (3)

Reacties

  1. ik vond fantastic beasts wel heel erg goed! echt heel mooi gemaakt en die verhaallijn is ook spannend! ik ben wel benieuwd geworden naar the nanny diaries, dat lijkt mij echt een film voor mij.

    films die ik jou nog kan aanraden:
    - beauty and the beast! (die heb ik in de bios gezien en was super mooi!)
    - now you see me, heel spannend!
    - wolf of wallstreet (leonardo!)

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind jouw Take me to the movies blogs altijd zo leuk om te lezen, omdat ik op deze manier weer inspiratie opdoe op het gebied van films. Ik ben ook echt een filmliefhebber! Ook leuk om weer jouw commentaar te lezen. Ik ben hele benieuwd naar Psycho, normaal hou ik niet van zwart-wit films, maar dit lijkt me erg leuk!

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!