Plekjes op de wereld waar ik graag heen wil

De wereld heeft zo veel mooie plaatsen! Met zelfs een wereldreis kun je lang niet alles zien wat de wereld te bieden heeft. Hoewel een wereldreis erg duur is, lijkt het mij wel gaaf om eens te doen en meer van de wereld te zien. Nu zie ik niet zo snel mijzelf een jaar lang door de wereld reizen met een rugzakje om, maar ik zie mijzelf wel één of twee keer per jaar op vakantie gaan om iets van de wereld te zien. Oke, je moet er wel geld voor hebben en je ziet veel minder dan wanneer je op wereldreis gaat. Dat vind ik ook helemaal niet erg. Vandaag deel ik met jullie een aantal plaatsen of landen in de wereld die ik graag nog eens wil zien!







Hawaii 

Dit lijkt mij dus een heel mooi land. Het klinkt heel vredig en ik werd geïnspireerd door Lilo en Stitch, wat zich afspeelt op Hawaii, om daar ooit eens heen te gaan. Volgens mij kun je daar super lekker eten, omdat de ananas daar een grote rol speelt. Laat ik nu toevallig heel veel van ananas houden! Daarnaast spreken ze daar Hawaiiaans, maar ook gewoon Engels, dus het is een land waar je je makkelijk kan redden. Volgens mij heb  je daar ook prachtige stranden en kun je er ook heel goed duiken en surfen. Ik ben echt super nieuwsgierig of dit land nu zo mooi is als ik denk dat het is en of het heel erg lijkt op waar Lilo en Stitch zich afspeelt, want dan zou ik ook graag de Hula willen leren!

Bali

Dit is nog zo'n tropisch landje in Indonesië. Mijn familie komt oorspronkelijk uit Indonesië,  niet van Bali geloof ik, maar dat geeft niets. Ik hoor hele leuke verhalen van mensen die op vakantie zijn geweest naar Bali. Het is een prachtig eiland met veel natuur, lekker eten en ook typische All inclusive hotels die luxe zijn. Ik zou wel meer van het eiland willen zien dan alleen het hotel, want ik ontdek graag de omgeving. Ik ben benieuwd of het zo gaaf is als dat mensen zeggen dat het is. 


Venetië

De stad van de romantiek! Dit ligt in Italië en staat bekend om de romantische gondeltjes, de bruggetjes, de kleine winkeltjes en het uitgebreide carnaval met maskers. Ik lees op internet heel veel over Venetië en zoek ook regelmatig vakanties daarnaartoe op. Alleen wil ik buiten het  hoogseizoen gaan, omdat er zo veel toeristen rondlopen en ik daar een beetje een hekel aan heb. Helaas is het in verband met school niet mogelijk om buiten het  hoogseizoen te gaan en zal deze droomreis nog moeten wachten tot ik afgestudeerd ben en het wel mogelijk. Tot die tijd droom ik maar verder over het romantische Venetië, het lekkere Italiaanse eten en de leuke bootjes! 


Zuid-Afrika

Vroeger had ik eigenlijk niets met Afrika, want dat was maar eng en daar woonde arme mensen. Alleen over Zuid-Afrika is mijn gedachte wat veranderd door een documentaire die ik heb gezien, waarin ik zag hoe mooi de landschappen daar waren en dat er voor toeristen ook genoeg te doen is. In Zuid-Afrika wonen de rijke blanken en vandaar dat het voor de toeristen ook beter is om daar heen te gaan. Ik ben echt heel benieuwd hoe het daar is en ik zou graag op safari willen gaan, om wilde dieren in hun leefomgeving te zien. Dat lijkt mij prachtig! Alleen zo'n reis is natuurlijk heel duur, dus ik zal nog een hele tijd moeten sparen, wil ik dit graag beleven.


Thailand 

Ik wil eigenlijk alleen naar Thailand, omdat mijn motivatie is dat ik heel erg van Thais eten hou. Mijn favoriete restaurants zijn Thaise restaurants en ik wil graag weten of het authentieke Thaise eten daar net zo lekker, of misschien nog veel beter, smaakt als in Nederland. Buiten dat lijkt het mij ook een heel mooi land. Er is daar natuurlijk een hele andere cultuur dan hier, dat lijkt me fascinerend. Ook vind ik het gaaf dat er van die markten zijn waar Thaise mensen op bootjes hun goederen verkopen. De architectuur en de natuur van Thailand spreken mij ook heel erg aan. Het is een verre reis en ik ben benieuwd wat er daar te beleven valt. Het eten is in elk geval al wel goedgekeurd!

Australië 

Door All You Need Is Love ben ik helemaal weg van Australië. In dat programma gingen zij familie herenigen, waarvan familieleden naar Australië waren geëmigreerd en er dus familie in Nederland achterbleef. Ik heb hele prachtige beelden van dit land gezien en ben zo benieuwd geworden naar waarom Nederlanders daar willen gaan wonen. Ik heb in het programma ook echt hele mooie plaatsen gezien, waardoor ik Australië graag zou willen ontdekken. Het enige wat mij tegen houdt zijn de enge insecten en slangen die daar rondkruipen, wat heel normaal is daar. Misschien moet ik mij daar maar overheen gaan zetten. Australië is gaaf en ik wil in het echt zien wat ik op tv zag!


Belfast 

Tot slot wil ik heel graag naar Belfast in Ierland. Tot voor kort was Ierland niet echt een land wat mij heel erg aantrok, tot ik een keer via Travelbird wat leuke aanbiedingen zag en ontdekte dat Ierland en dat met name Belfast, een hele mooie natuur heeft met rotsen, wateren, kastelen, bergen en heuvels. Heel mooi en avontuurlijk. Ik zou daarom graag eens naar Belfast gaan om dit te ontdekken!
Edit: Toen ik dit blogje schreef, had ik nog geen vakantie geboekt. Afgelopen weekend heb ik wel een vakantie geboekt en deze gaat naar, jawel, Belfast! Ik ben heel erg benieuwd of het zo gaat zijn als het beeld dat ik in mijn hoofd heb! Waarschijnlijk komt er ook nog een blog over en zal ik het jullie zeker laten weten!


Naar welke plaatsen op de wereld wil jij graag heen?


Reacties

  1. leuke plekjes! ik wil heel graag naar miami en naar china, dat lijken mij echt leuke plekken en zijn ook beide op een uiterste vanaf nederland!

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Hawaii en Australië lijken mij ook erg mooi. Op mijn lijstje staan ook nog Canada, Peru en Jamaica!

    Xx M

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!