15 random feitjes over mij (3)

 Het leek mij wel leuk om weer eens wat random feitjes over mezelf te plaatsen en wat informatie te delen. Al eerder deelde ik twee artikelen met feitjes over mezelf, maar aan feitjes over mezelf heb ik geen gebrek. Totaal onnuttige feitjes, maar wel leuk om te lezen! 




1. Ik hou van post ontvangen

Als het neerkomt op post, dan ben ik nog erg ouderwets. Ik vind een brief of een kaart veel persoonlijker dan een e-mail of whatsappje. Ik ben dol op leuke kaartjes en voel me ook helemaal gelukkig als een dierbare mij een kaartje stuurt, voor een speciale gelegenheid of zomaar. Ook vind ik het stiekem nog leuk om per post brieven te ontvangen van mijn werkgever of een andere belangrijke instantie, zolang de boodschap maar leuk is. Zo is het altijd een verrassing wat je krijgt! 


2. 2020 was voor mij stiekem een heel leuk en succesvol jaar

Voor de meeste mensen in de wereld was 2020 een rot jaar, met als grootste oorzaak de Coronacrisis. Natuurlijk is dat ontzettend naar en heeft dit ontzettend veel impact op onze levens. Desondanks was 2020 voor mij een succesvol jaar. Het was het jaar waarin ik mijn universitaire master haalde, aangenomen werd een startersbaan bij een hele mooie een maatschappelijk betrokken organisatie en waarin ik op de valreep mijn koophuis aankocht. Voor mij was het een jaar vol nieuwe ontwikkelingen en mijlpalen waar ik trots op ben. 


3. Folklore van Taylor Swift vind ik één van de beste albums ooit gemaakt

Ik ben een echte muziekliefhebber en luister graag naar mijn favoriete artiesten. Het album Folklore van Taylor Swift had meteen na de eerste keer beluisteren een enorme indruk op mij gemaakt. In alle liedjes kan ik mezelf ergens wel herkennen en elk liedje vind ik even sterk en mooi, terwijl ik vaak op een album een aantal liedjes wat minder goed vind. Dat is bij dit album niet het geval en daarom is het naar mijn mening één van de beste albums die Taylor, of welke artiest dan ook, ooit gemaakt heeft. Elk liedje kan mij op een bepaalde manier raken om een of andere reden. 



4. Ik wil gitaar leren spelen

Een lang gekoesterde wens is om ooit nog eens gitaar te leren spelen. Ik heb toen ik zestien was een jaar gitaarles gehad, maar uiteindelijk ben ik daarmee gestopt. Mijn ouders vonden het herrie, mijn gitaarleraar had minder tijd voor mij en daardoor raakte ik zelf ook minder gemotiveerd om ermee verder te gaan. Toch wil ik het instrument nog steeds graag leren bespelen en ga ik dit in de toekomst oppakken, want ik wil het echt graag leren! Straks in mijn eigen huisje is daar zeker meer tijd en ruimte voor om het op te gaan pakken. 


5. Ik ben op de middelbare school gepest, maar dat heeft mij sterker gemaakt

In de eerste en tweede klas van de middelbare school, zat ik op het VMBO-GL en werd ik door een aantal klasgenoten gepest. Nare opmerkingen werden over mij gemaakt, ik werd uitgelachen en ik ben ook een aantal keer bedreigd. Dat was echt verschrikkelijk naar en heeft ook een enorme impact op mijn leven gehad. Het pesten resulteerde onder andere in een laag zelfbeeld en een eetstoornis. Ondanks dat het een rot periode was, ben ik er wel veel sterker uitgekomen en gaf het pesten mij eigenlijk ook de kracht om beter te worden, om de pesters te overtreffen en om het beste uit mezelf naar boven te halen. Het heeft er onder andere voor gezorgd dat ik van middelbare school niveau overstapte, wat een hoop heeft opgelost. Ik ging een hoger niveau doen en sindsdien ben ik alleen maar meer gegroeid. Ondanks dat het heel veel ellende heeft gebracht, heeft het me ook sterker gemaakt en een hoop geleerd. Daardoor ben ik de persoon die ik vandaag de dag ben. 



6. Mijn favoriete supermarkt is Albert Heijn

Als het op supermarkten aankomt, heb ik een hele sterke voorkeur. Albert Heijn steekt wat mij betreft met kop en schouders boven alle andere supermarkten uit. Je zult mij daarom ook niet zo snel mijn boodschappen bij de concurrent zien doen. Waarom ik de Albert Heijn zo goed vind? Alle huismerkproducten, zoals de peulvruchten, het brood, de tomatenblokjes, de ongebrande noten en de plantaardige melk en yoghurt vind ik gewoon van hele goede kwaliteit en met weinig onnodige toevoegingen zoals suiker en zout. Daarnaast is het een supermarkt die ik altijd uitnodigend vind, de sfeer in de supermarkt vind ik gezellig, warm en overzichtelijk. En ja, stiekem word ik ook door de hamster gelokt hè... Het is misschien niet de meest goedkope supermarkt, maar voor de kwaliteit die Albert Heijn levert, betaal ik gerust wat meer. 


7. Mijn eerste werkervaring deed ik op bij een uitzendbureau

Tijdens mijn hbo studie Human Resource Management, moest ik in het eerste jaar van mij studie meteen een stage lopen van drie dagen per week. Ik had toen helemaal geen werkervaring, want ik had nooit een bijbaan gehad. Mijn eerste werkervaring deed ik op bij een uitzendbureau als intercedent-stagiaire. Ik vond het erg spannend om voor het eerst echt aan het werk te gaan, maar uiteindelijk was het erg leerzaam. Ik deed ervaring op met werving en selectie, schreef vacatureteksten en overwon mijn belangst, omdat ik steeds de telefoon moest opnemen of mensen moest bellen. Ook voerde ik sollicitatiegesprekken met uitzendkrachten en deed ik ook de “rotklusjes” als kopiëren, archiveren en koffie halen. 



8. Vroeger ging ik elk jaar op vakantie naar de kust van België

Al van kleins af aan ging ik in de zomervakantie standaard met mijn gezin en mijn grootouders naar Westende in België. We verbleven daar altijd in een huisje vlakbij het strand en de boulevard en twee weken lang was het feest met zon, lekker eten, en leuke uitjes in de omgeving, zoals een dagje naar Plopsaland. Dit hebben we gedaan tot en met mijn 18e levensjaar en daarna wilde ik ook wat meer van de wereld zien. Aan de ene kant vond ik het erg leuk om jaarlijks in terug te keren naar mijn oude vertrouwde vakantieplek en had ik het daar ook goed naar mijn zin. Het voelde altijd als thuiskomen. Aan de andere kant was ik ook jaloers op vriendinnen en klasgenoten die wel elk jaar reizen maakten naar andere landen als Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland of zelfs Amerika. Desondanks kijk ik met veel plezier terug naar deze vakanties. 


9. Ik heb op een christelijke basisschool en middelbare gezeten, maar ben zelf ongelovig 

Mijn ouders besloten om mij op een christelijke basisschool te plaatsen, ondanks dat zij zelf niet christelijk of religieus zijn. Het was een school die dichtbij ons huis stond en waar zij zich goed bij voelden. Ook ik ben niet gelovig, maar ik heb een christelijke school wel als positief ervaren. Hierdoor leerde ik het christelijk geloof kennen en kan ik mensen die wel een religie hebben beter begrijpen. Daarnaast vond ik de Bijbelse verhalen altijd leuk om aan te horen en kon ik er best waardevolle levenslessen uittrekken. Vervolgens koos ik zelf om naar een christelijke middelbare school te gaan, omdat ik dit concept al kende (en omdat het gewoon de beste middelbare school in mijn omgeving was). Daar leerde ik ook andere geloven kennen, zoals de Islam, het Jodendom, boeddhisme en hindoeïsme. Ook daar geloof ik allemaal niet in, maar alsnog is het goed geweest voor mijn ontwikkeling om me daar in te verdiepen. 


10. Ik heb 3 laptops en 2 telefoons in bezit

Beetje too much misschien? Ik heb een oude roze laptop die niet goed meer werkt, maar waar ik nog prima Sims op kan spelen. Ik heb een privé nieuwere roze laptop waar ik blogs op schrijf, mijn zaken beheer, YouTube en series kijk en mailtjes verstuur. Daarnaast heb ik nog een werklaptop, omdat thuiswerken echt een must is. En die twee telefoons? Mijn IPhone is voor privégebruik en de Samsung is mijn werktelefoon. 



11. Ik was de jongste klant van mijn hypotheekadviseur

Blijkbaar vragen niet veel mensen van 24 jaar hypotheekadvies of doen ze een hypotheekaanvraag. Mijn hypotheekadviseur gaf aan dat ik zijn jongste klant was en dat hij nog nooit iemand van mijn leeftijd heeft geholpen. Al zijn klanten waren 25 jaar of ouder. Bijzonder toch? Inmiddels ben ik ook 25 jaar, maar toen ik bij de hypotheekadviseur zat, was dat nog niet het geval. 


12. Als ik een jongen was geweest, had ik Randall geheten

Mijn ouders hebben qua namen een unieke smaak. Meaghan is natuurlijk een naam die niet vaak op deze manier wordt geschreven. Als ik een jongen was geweest, hadden ze mij de naam Randall gegeven. Ook bijzonder, ik weet zelf niet goed wat ik ervan vind. Waarschijnlijk als ik een jongen was geweest, zou ik wel tevreden zijn met mijn unieke naam. Alleen weet ik nou niet zeker of ik het een hele mooie naam vind…



13. Ik ben rechtshandig

Niet een heel bijzonder feitje, maar wel leuk om te vermelden. Ik ben altijd verbaasd als iemand zijn of haar pen met links pakt. Geen idee waarom.


14. In mijn groep 8 musical zong ik een solo

En was ik ervan overtuigd dat ik later zangeres zou worden. Waar kun je nu beter werkervaring opdoen dan bij een schoolmusical waar je een solo mag zingen? Ik vond het toen helemaal geweldig en was ook totaal niet zenuwachtig. Ik had er juist zin in en voelde mij helemaal Madonna toen ik op dat podium stond. Ik speelde in de musical een zangeres die genomineerd was voor een belangrijke televisieprijs, waarvoor ze zichzelf moest promoten om meer kans te maken. De tekst die ik moest zingen, was trouwens ook vrij bijzonder:

“Ik ben de beste. Ik ben het best van iedereen. Ik zing solo’s en duetten. Ben een diva en vedette. Haast al mijn nieuwe singles staan gelijk op nummer 1. Ik sta in alle zalen, van Alkmaar tot Geleen. Ik ben de beste. Ik ben het best van iedereen! Die prijs is voor mij! Ik ben de snelste stijger. Ik verdien hem, dus ik krijg hem. Die prijs komt naar mij toe zoals dat hoort. Ik ben de beste in mijn soort.”

Jup heel mooi… Je begrijpt dat ik hier niet mijn carrière van heb gemaakt. Maar destijds als 12-jarig meisje paste deze tekst perfect bij mijn diva popsterren rol en ambities. 


15. Mijn lievelingsfruit is aardbei

En dan niet gewoon aardbeien, nee echt van die knalrode, sappige, perfecte aardbeien. Helaas zijn die maar één keer per jaar een paar dagen verkrijgbaar en moet je ook goed zoeken naar een doos met de perfecte aardbeien. Maar als ik die heb gevonden, is het feest! 



Wat is een leuk feitje over jou?



Ben je nog benieuwd naar andere feitjes over mij? Dan heb ik hier en daar in totaal nog 30 feitjes voor je op een rij! 

Reacties

  1. Leuk om meer over je weten te komen. Hey, ik hou ook heel erg van aardbeien. Ook mijn lievelingsfruit! Pss ik ben linkshandig hahaha!
    Wat vervelend om te lezen dat je vroeger gepest bent. Pesten vind ik vreselijk. Wat goed dat je er sterker uitgekomen bent en dat je ondanks al die ellende het achter je hebt kunnen laten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel erg leuke dingen over je te weten gekomen. 3 laptops... dat zijn er wel wat. :D

    Wel jammer dat ze je ooit gepest hebben en dat je er zo hard hebt door moeten afzien. Dat verdiend echt niemand, maar ik moet wel zeggen dat je echt wel 'een brok' kracht en doorzettingsvermogen bent geworden. Je maakt (bijna) alles netjes af waar je aan begint. Ook gaat het je nog wel lukken om gitaar te kunnen spelen. Daar heb ik nu eens alle vertrouwen in. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo leuk al die feitjes. Ik heb ze met plezier gelezen. Haha ik vind drie laptops ook wel veel! Ik hou trouwens ook van post ontvangen. In het eerste Coronajaar heb ik veel kaartjes ontvangen en zelf ook flink wat kaarten verstuurd om met mensen in contact te blijven en om hen een hart onder de roem te steken. Ik ben trouwens ook een groot liefhebber van Albert Heijn, hoewel Aldi, Dirk of Lidl goedkoper zijn... Het brood van AH vind ik gewoon het allerlekkerste.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk leuk om je zo nog beter te leren kennen! Ik ben altijd gek op dit soort random feitjes. Wat heeft 2020 je veel mooie en bijzondere dingen gebracht. Absoluut heel veel om trots op te zijn! En wat ontzettend knap dat je uit de nare periode van het pesten uiteindelijk zoveel sterker bent gekomen. Ik blijf het wel heftig vinden hoeveel impact zulke pesterijen kunnen hebben, zonder dat veel pesters het vaak zelf doorhebben. Dus extra knap hoe je er zo'n enorme groei in hebt kunnen doormaken en nu echt boven hen kunt staan <3

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!