15 random feitjes over mij

Op verschillende blogs zie ik vaak lijstjes voorkomen met random feitjes over de blogger in kwestie. Ik blog al vijf jaar en deel ook veel persoonlijke dingen met jullie, maar de afgelopen tijd heb ik er wat nieuwe lezers bij gekregen. Vandaar dat het misschien leuk is als ik ook wat random feitjes over mezelf deel. Waarschijnlijk zitten er voor de lezers die mij al wat langer volgen ook nog wel wat nieuwe dingen bij die je nog niet over mij wist! 



1. Ik leef pescotarisch
Sinds januari begin dit jaar heb ik vlees volledig uit mijn voedingspatroon geschrapt. Daarvoor was ik al een tijdje begonnen met het minderen van vlees, maar ik vond het onwijs hypocriet dat ik in het weekend koeien stond te knuffelen en varkens aan het aaien was op de boerderij, terwijl ik ze 's avonds op mijn bord had liggen. Daarnaast heeft ook de documentaire Cowspiracy mijn ogen geopend. Voor mij geen vlees meer! Ook ben ik gestopt met het consumeren van melk en eieren. Hier ben ik wel iets minder streng in, maar ook dat probeer ik zo min mogelijk tot mij te nemen. Echter eet ik nog wel vis. Op een of andere manier vind ik dat minder zielig en daarnaast heb ik vis altijd lekkerder gevonden dan vlees.


2. Ik heb geen lievelingseten 
Als je aan mij vraagt wat mijn lievelingseten is, heb ik geen antwoord. Ik heb geen ultieme maaltijd wat mijn favoriet is. Ik vind gewoon verschillende soorten maaltijden lekker, waardoor ik niet kan kiezen! Linzen, spruitjes, kidneybonen, aubergine, havermout, kersen, aardbeien, ananas, chocolade, speculaas, garnalen en coquilles zijn allemaal favorieten van mij en ik zou nou niet één ding kunnen kiezen wat ik het allerlekkerste vind!


3. Mij neem je makkelijk in de maling
Sarcasme en grapjes, ik geloof het bijna altijd en trap er regelmatig in. Wanneer iemand een sarcastische opmerking maakt, ben ik vaak degene die vraagt: 'is dat echt zo?' of wanneer iemand een grapje maakt, dan geloof ik ook echt dat diegene serieus is, zelfs bij mensen die ik heel goed ken, zoals mijn moeder of mijn vriend. Ik neem mensen gewoon veel te snel serieus, waarschijnlijk dat ik daarom makkelijk te foppen ben! Achteraf kan ik er altijd wel om lachen.


4. Mijn eerste vlucht met een vliegtuig was toen ik 21 jaar was
Terwijl heel veel mensen in mijn omgeving al op jonge leeftijd hebben gevlogen, ging ik pas voor het eerst met het vliegtuig toen ik 21 jaar was. Dat was vorig jaar, toen ik samen met mijn vriend Luuk op vakantie ging naar Belfast. Ik was helemaal gefascineerd door het opstijgen, maar eenmaal in de lucht vond ik het niet meer zo bijzonder en zelfs een beetje saai. Al met al was het wel een leuke, levensverrijkende ervaring!


5. Love Island is mijn guilty pleasure
Ik kan onwijs genieten van hersenloze programma's als Love Island. Echt, ik vind het geweldig. Allemaal singles die in een luxe villa zitten voor twee maanden, op zoek naar liefde. Daarbij komen natuurlijk de nodige ruzies, romances, vriendschappen en bedriegers voor. Ik vind het heerlijk om dit programma in het weekend te bingewatchen, omdat het zo lekker luchtig is na een drukke week schoolwerk.


6. Ik heb ongelijke voeten
Iets waar ik een tijdje geleden pas achterkwam, was dat mijn voeten ongelijk zijn! Mijn linkervoet is kleiner dan mijn rechtervoet. Ik kwam hierachter toe ik pumps aan het passen was. Mijn ene voet zat perfect in de pump, terwijl de ander er maar net inpaste. De pump was rechts te klein! Heel gek dat ik dat nooit eerder heb geweten, want met andere schoenen heb ik er niet zo veel last van.


7. Stroopwafelgeur is mijn favoriet
Bestaat daar geen parfum van? De geur van versgebakken stroopwafels vind ik heerlijk! Altijd als ik langs de stroopwafelkraam op de markt of bij de supermarkt loop, kan ik het niet laten om even stil te staan de geur even flink op de snuiven. Echt lekker ruikt dat! Het liefst zou ik een stroopwafel luchtverfrisser in mijn huis zetten, zodat ik heel de dag de geur kan ruiken!


8. Ik spaar beeldjes
Al sinds mijn tiende spaar ik beeldjes die in een vitrinekast op mijn kamer staan. De beeldjes komen overal vandaan: pretparken en dierentuinen waar ik ben geweest, van vakanties, gekregen voor mijn verjaardag van vrienden of familie, gekocht op een rommelmarkt en ik heb zelfs een beeldje van iemand geërfd. Al die beeldjes hebben allemaal een speciale herinnering voor mij, omdat ze van zulke diverse plekken komen.


9. Ik heb vroeger een beugel gehad
Op mijn elfde kreeg ik mijn beugel. Destijds was ik daar super blij mee, omdat Sharon Spits (Beugelbekkie) er natuurlijk ook eentje had! Daarom vond ik het stoer dat ik er ook eentje had. Tot ik voelde hoe veel pijn het deed als je elastiekjes werden vervangen en je draadje werd aangespannen. Wat een ellende! Ik heb de beugel uiteindelijk twee jaar gedragen. Aan het einde van de brugklas, ging hij eruit. Daar was ik toen echt heel blij mee.


10. Ik heb al zo lang als ik mij kan herinneren lang haar
Ik heb altijd al lang haar gehad en ik kan mij ook niet herinneren dat ik ooit kort haar heb gehad. Toen ik heel jong was, was mijn haar natuurlijk een stuk korter, maar toen het eenmaal gegroeid was, is het ook niet meer kort geworden. Natuurlijk ga ik wel naar kapper, maar dat is hooguit om even bij te punten of om een ander model in mijn lange haar te maken. Ik zou het ook niet kort durven knippen, omdat ik vind dat mijn lange haar bij mij hoort.


11. Ik hou van gestreepte truien
En dat is niet eens overdreven. In mijn kast hangen minstens 10 gestreepte items en als ik aan het winkelen ben, word ik meestal aangetrokken door alles wat streepjes heeft. Ik weet niet waarom dat is! Ik denk omdat ik weet dat streepjes mij goed staan? Alleen meer dan 10 gestreepte items is ook zo veel en ik betrap mezelf erop dat ik snel geneigd ben om gestreepte kleding te kopen, zonder mij te bedenken dat ik daar al zo veel van heb, oeps!


12. Ik ben ooit op tv geweest 
Toen ik twaalf was, ben ik samen met mijn vriendin Maaike op Nickelodeon geweest. Destijds had je elke zaterdagochtend het programma SuperNick en in dat programma werden regelmatig wedstrijden gehouden. Maaike was geselecteerd om mee te doen aan zo'n wedstrijd en mocht ook iemand meenemen. Natuurlijk werd ik degene die mee mocht en samen zijn we twee keer op tv geweest! Eén keer voor de eerste ronde en een tijdje later voor de tweede ronde. Ik was zo zenuwachtig, maar het is wel een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan!


13. Roze is mijn lievelingskleur, maar ik heb niet veel spullen die roze zijn
Dat vind ik gewoon een mooie kleur. Zo is mijn laptop bijvoorbeeld roze! Ondanks dat het mijn lievelingskleur is, zou ik niet snel roze kleding dragen of andere roze spullen kopen. Roze vind ik zelf niet heel volwassen staan bij mij en dat maakt mij nog jonger dan ik er uitzie, dus daarom vermijd ik die kleur een beetje, ondanks dat het mijn lievelingskleur is.


14. Ik heb alle Harry Potter boeken al minstens 10 keer gelezen
Ik ben een groot fan! En nog elke keer als ik de boeken lees, kom ik weer nieuwe details tegen. Zo leuk! Ook ben ik door de boeken een wandelende Harry Potter encyclopedie en geef ik ook altijd uitleg en details als ik samen met andere de Harry Potter films kijk. Vaak snappen mensen die alleen de films kijken bepaalde stukken niet, waardoor ik het heel makkelijk kan uitleggen met voorbeelden uit het boek. De films schieten soms gewoon wat te kort, vandaar dat het handig is om ook de boeken te lezen, voor volledig begrip van de motieven die personages hebben of van de gebeurtenissen die plaatsvinden.


15. Ik gebruik nog papierenagenda's 
Lekker oldschool, maar ik vind het fijn om een papierenagenda te gebruiken. Heel veel mensen in mijn omgeving hebben een onlineagenda en ook bij mijn medestudenten merk ik dat zij hun telefoon erbij pakken als ze een afspraak moeten inplannen. Ik ben één van de weinigen die nog haar papieragenda uit haar tas vist om te kijken wanneer ze kan. Ik vind een papierenagenda gewoon veel fijner werken dan een onlineagenda. Bij een onlineagenda zou ik snel vergeten om ernaar te kijken, terwijl het voor mij vanzelfsprekend is om dagelijks in een fysieke agenda te kijken.


Wat is een leuk random feitje over jou?

Reacties

  1. Leuke feitjes! Nu heb ik weer wat nieuwe dingen over jou geleerd, bijvoorbeeld dat je beeldjes spaart en je guilty plesure! Mijn guilty pleasure is GTST haha!
    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik volg je nog niet zo lang, maar leuk om wat meer over jou te weten te komen! Ik hou ook heel erg van stroopwafelgeur! Meestal kan ik de verleiding dan niet weerstaan om er eentje (of een heel pakje...) je kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. die foto met jou en dat kalfje is zooo schattig! wat een grappige feitjes. ik heb ook een beugel gehad toen ik dertien was. en stiekem kijk ik ook graag naar loveisland!
    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jaaaa Super Nick! Dat is ook voor mij een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. Dat is inmiddels ook alweer 10 jaar geleden. De Harry Potter films hebben we vroeger vaak samen gekeken, maar zelf heb ik maar 1 keer de boeken gelezen, oeps! Maar leuke dingetjes. De meeste feiten wist ik al wel van je (vooral van je lange haar ;)), maar ik wist nog niet dat stroopwafelgeur je lievelings is. :O

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een ontzettend leuk lijstje! Ik ben heel wat meer over je te weten gekomen en er zitten ook feitjes tussen waar ik mezelf in herkende. Mijn ene voet is ook net wat groter (vooral breder) dan de andere. Daarom koop ik meestal veterschoenen of schoenen met verstelbare bandjes, zodat ik ze in ieder geval zelf kan afstellen op mijn voeten ;) En wat je zegt over roze, herken ik ook. Ik ben gek op roze, maar heb niet heel veel roze kleding. Vooral pastelroze maakt mij veel jonger dan ik ben. Oudroze draag ik wel regelmatig. Die kleur heb ik echt dit jaar ontdekt :) Net als jij heb ik ook een stiekeme voorliefde voor hersenloze programma's. Love Island kijk ik toevallig niet, maar ik heb wel heel wat soortgelijke programma's gezien als guilty pleasure op een rustige avond na een werkdag ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ben blij dat je zulke blogs schrijft, op die manier kan ik goed de persoon achter deze geweldige blog leren kennen. Ik heb een heleboel nieuwe weetjes over je ontdekt.

    Anyway: je bent niet de enigste die nog graag notities neemt in een papierenagenda. Ook ik gebruik dat nog eens graag om dingen te noteren. Vooral dan voor school en stage, maar soms ook gewoon voor thuis.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!