15 random feitjes over mij (2)

De laatste tijd krijg ik steeds meer nieuwe lezers op mijn blog. Dat vind ik heel erg leuk en dat maakt me enthousiast! Als je me nog niet zo lang volgt, welkom! Als je me al langer volgt, dan kun je me bij deze nog beter leren kennen. Ik deel namelijk weer 15 random feitjes over mezelf. Dit deed ik al eerder, omdat ik die rijtjes ook leuk vond om bij andere bloggers te lezen. Uiteraard vind ik het ook leuk om zelf een aantal feiten op te schrijven. Wil je me (nog) beter leren kennen, lees dan verder!
1. Havermout is mijn favoriete ontbijt
Al twee en een halfjaar is havermout bijna elke dag mijn standaard ontbijt. Toen mijn verstandskies werd verwijderd, kon ik vrij weinig eten en zo heb ik havermoutpap eigenlijk ontdekt. Sindsdien is havermout echt mijn favoriete ontbijt om de dag mee te starten. Dit maak ik altijd met amandelmelk, speculaaskruiden, vers fruit en noten. Heerlijk! Een goede start van de dag en elke ochtend een feestontbijt!

2. Als je kon solliciteren voor de functie van koningin, zou ik een poging wagen
Ja, een royal zijn, dat lijkt me wel wat! Vroeger schreef ik in vriendenboekjes altijd dat ik later prinses en daarna koningin wilde worden. Nog steeds lijkt me dat wel wat. Natuurlijk besef ik me dat er heel veel van je vrijheid wordt ingeperkt. Geen meningen meer in het openbaar roepen, bepaalde kleding niet meer dragen en niet meer over straat kunnen en dergelijke. Maar het lijkt me wel wat om mooi gekleed te worden, in een paleis te wonen, om reizen te maken, maar ook om iets goeds te betekenen voor de wereld en als representatie voor Nederland mezelf nuttig te maken. Ik zou me inzetten voor diverse goede doelen en organisaties om Nederland en de wereld een stukje beter te maken. Alleen al die media aandacht he... Achja, helaas is koningin geen openstaande functie en de kans is zeer klein dat dit ooit gebeurd, maar dromen mag!3. Ik ben nogal gehecht aan mijn spongebob pyjama
Ooit kocht in in Movie Park Germany een groot t-shirt met het gezicht van Spongebob erop in maat XXL. Dit shirt zou fungeren als pyjama. Inmiddels is het shirt al bijna 10 jaar oud en heb ik hem nog steeds. Echter is hij niet meer zo mooi als eerst en zitten er een aantal gaten in en is Spongebob zijn gezicht een beetje versleten. Toch kan ik geen afstand nemen van het shirt en slaap ik er nog steeds in, ondanks dat hij niet meer intact is.

4. The legend of Zelda vind ik het allerleukste spel om samen met mijn vriend te spelen
De games van The legend of Zelda vind ik zo goed in elkaar zitten. De verhaallijn is geweldig, de graphics vind in erg mooi en het spel is niet snel uitgespeeld en biedt veel uitdagingen. Het is strategisch en je wordt flink aan het nadenken gezet. Daar hou ik wel van! Echter ben ik niet goed in het vechten met monsters, maar daar is mijn vriend dan weer voor. In mijn eentje zou ik het spel stiekem ook helemaal niet zo leuk vinden, maar samen is het veel leuker, omdat mijn vriend me dan kan helpen!


5. Vroeger lustte ik niet veel gezonde voedingsproducten
Als kind was ik een lastige eter. Groeten lustte ik beperkt en fruit at ik eigenlijk helemaal niet. Het liefst at ik elke dag patat, nasi, bami, wit brood en hagelslag. Als kind heb ik daarom ook langere tijd niet heel gezond gegeten. Ik ging over mijn nek van fruit en van groenten at ik hooguit één opscheplepel. Dit is waarschijnlijk ook een van de redenen waarom ik ooit een eetprobleem heb gekregen. Sinds mijn zestiende ging het roer om, langzaam maar zeker leerde ik verschillende soorten groenten en fruit te eten en sinds mijn achttiende ben ik mij helemaal meer gaan focussen op gezond eten. Groenten zijn nu de grootste bron van mijn dagelijkse voeding, samen met fruit, volkorengranen, noten en water. Ik voel me daardoor zo veel beter en zo veel mooier dan vroeger! Ik kan me nu niets anders meer voorstellen dan dat ik groenten en fruit veelvuldig eet.

6. Ik heb al vijf jaar mijn rijbewijs
Sinds dit jaar ben ik geen beginnend bestuurder meer! Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik een blog schreef over mijn eerste rijles en over het halen van mijn rijbewijs. Dat is allemaal al meer dan vijf jaar geleden! Inmiddels ben ik een ervaren bestuurder, zit ik regelmatig in de auto, heb ik er niet zo veel plezier meer in als vijf jaar geleden, maar ben ik nog altijd dankbaar dat ik kan autorijden en dat dat roze kaartje me zo veel vrijheid biedt.


7. Ik hou niet van actie- of misdaad films/series
Zo veel als ik houd van de Zelda-games, zo weinig hou ik van actie- en misdaad. Ik heb helemaal niets met dat genre. Het trekt mijn interesse helemaal niet. Vechten vind ik vreselijk en ook alles wat met politie, criminaliteit, drugs of pistolen te maken heeft, vind ik maar helemaal niks. Je zult mij niet snel een film of serie kijken met dit genre. Waarschijnlijk zet ik het dan na vijf minuten alweer af.

8. De kleuren bruin en oranje vind ik vreselijk
You hate it or you love it. Ik zou deze twee kleuren nooit in mijn interieur of kleding verwerken. Ik heb er gewoon niks mee. Oranje vind ik veel te fel en doet me denken aan het Nederlands elftal en bruin vind ik zo'n nietszeggende, saaie kleur. Bij sommige mensen past het helemaal, maar bij mij totaal niet. Ik zou me er ook niet comfortabel mee voelen en me alleen maar ergeren aan de kleuren. Ik ben best gevoelig voor de kleuren om me heen en ik hou meer van vrolijke kleuren als roze of kalme kleuren als (donker)blauw.9. Mijn lievelingsthee is sterrenmunt 
Ik ben een echte theeliefhebber en drink het liefst kruidenthee. Mijn favoriete thee is sterrenmunt! Al jaren staat deze smaak op één, ondanks dat ik al heel wat theesmaken op heb in mijn leven! Mijn favoriet is die van de Albert Heijn, omdat daar de anijs het meest naar voren komt, maar ook met verse kruiden vind ik het heerlijk.

10. Mijn droomauto is een Tesla model S
Een beetje heel erg duur... Maar als ik een geldboom had, dan zou er bij mij voor de deur een Tesla staan. Dat is wel echt mijn droomauto. Een soort ruimteschip die binnen 3 seconden van 0 naar 100 km per uur kan. Wauw! Extra leuk is dan nog dat ik best klein van stuk ben en dat mensen dan misschien denken: waar gaat dat kleine meisje met die grote auto nou heen?! Helaas ligt deze auto ver buiten mijn budget, maar mocht ik ooit de loterij winnen of geld kunnen plukken van een boom...


11.  Mijn sterrenbeeld is waterman
Ik ben geboren op 21 januari en dat maakt mij een waterman. Vroeger zei ik altijd dat ik een watervrouw was, omdat ik dacht dat waterman de benaming was voor jongens met hetzelfde sterrenbeeld.


12. Vroeger hield ik van shoppen, nu heb ik er het geduld niet meer voor
Toen ik een tiener was, ging ik elke maand wel een stuk of vijf keer shoppen. Nu shop ik nauwelijks. Ik ga zelden de stad in en online kijk ik ook alleen als ik echt iets nodig heb en specifiek ergens naar op zoek ben. Ik heb er gewoon het geduld niet meer voor. In de stad kan ik nauwelijks vinden wat ik zoek en ook op internet zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Shoppen is echt niet meer mijn favoriete bezigheid en ik heb ook meer het gevoel dat ik verzadigd ben qua spullen, terwijl ik vroeger dacht: hoe meer, hoe beter!

13. Mijn lievelingsfilms en boeken zijn die van Harry Potter
De enige films en boeken die ik honderd keer kan zien en lezen zonder dat het me gaat vervelen, zijn die van Harry Potter. Ik ben echt opgegroeid met Harry Potter. Hij is een belangrijk onderdeel geweest van mijn jeugd en nog steeds haal ik kracht en plezier uit de verhalen. Het is niet zo dat ik alle merchandise wil hebben of me wil verkleden als Harry potter, maar ik vind het leuk om eens in de zoveel tijd weer alle boeken te lezen en alle films te bekijken. Dat verveelt voor mij gewoon nooit en er zitten zo veel levenslessen in die voor elke leeftijd gelden. Ik vind Harry Potter echt tijdloos.


14. Ik wilde vroeger altijd in een band zingen
In mijn tienerjaren werd ik geïnspireerd door Paramore, Billy Talent en Avril Lavigne. Ik droomde ervan om in een band te zingen als frontwoman en de wereld over te touren. Alleen het zangtalent bleek een beetje te ontbreken, haha!

15. Ik vergeet nooit een verjaardag van een dierbare 
Het is me nog nooit overkomen dat ik een verjaardag ben vergeten van een dierbare. Ik hoef de data eigenlijk niet eens op te schrijven in mijn agenda. Ik weet uit mijn hoofd wanneer alle belangrijke personen in mijn leven jarig zijn en dat vergeet ik ook nooit. Ik ben altijd een van de eerste die iemand feliciteert of die een leuke verjaardagskaart opstuurt.

Wat is een leuk feitje over jou?

Reacties

 1. Leuk al die feitjes en om meer over je te weten te komen. Ik volg je nog niet zo lang, maar ik vind je blogs tot nu toe erg leuk! Ik hou ook echt niet van misdaad en actiefilms en sterrenmunthee is hier ook favoriet hoor. Gaaf dat Tesla je droomauto is, maar inderdaad wel onbetaalbaar. Hopelijk kun je die droom toch ooit verwezenlijken. Zelf heb ik niet zo veel met auto's, maar mijn vriend wel. Die vindt de Tesla ook gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik weet al veel van je, omdat ik je heel lang ken, maar ik heb nooit geweten dat je in een band wilde zingen! Wat grappig! Verder een leuke blog om te lezen vanaf het zonnige Kreta <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke feitjes. Ik hou ook veel van sterrenmuntthee, havermout vind ik dan wel weer vies... En ik hou net als jij ook niet van oranje en bruin. Doe mij maar pastelgroen of marine blauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om je zo wat beter te leren kennen! Heel knap dat je toch hebt geleerd om meer groenten en fruit te eten en het nu een stuk lekkerder vindt! Sterrenmuntthee was ook jarenlang mijn favoriet. Ik dronk soms wel zes koppen per dag totdat ik ergens las dat die thee (tenminste, als je er zes koppen per dag van drinkt :P) bloeddrukverhogend kan werken. Toen ben ik maar overgestapt op kokosthee, die ik nu de hele dag door drink ;) Met de kleur bruin heb ik ook helemaal niets trouwens. Beige maakt mij lijkbleek en donkerbruin vind ik gewoon zo'n net-niet-kleur. In ieder geval voor mezelf.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!