Take me to the movies (8)

Ondanks dat ik tegenwoordig liever series dan films kijk, vind ik het zo nu en dan fijn om een film op te zetten waar ik nieuwsgierig naar ben. Dit keer geen enorm slechte filmbeoordelingen, maar wel een aantal films die mij teleurstelden en waarvan ik andere verwachtingen had. In deze blog geef ik een review van de films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Wees niet bang, deze blog bevat geen filmspoilers. Ik geef alleen kort weer waar de film over gaat en geef mijn mening.



The autoptie of Jane Doe

Tommy en Austin Tilden zijn vader en zoon en beiden lijkschouwer. Ze worden belast met de autopsie van een jonge, onbekende vrouw. Sheriff Burke heeft gevraagd om de doodsoorzaak voor de volgende ochtend te ontdekken, zodat hij een volledige verklaring naar de pers kan afleggen. Wanneer Tommy en Austin de autopsie verrichten, beginnen er bovennatuurlijke gebeurtenissen plaats te vinden in het mortuarium.(bron)

Jaartal: 2016
Lengte: 86 minuten 
IMBD cijfer: 6,8
Mijn cijfer: 8,5

Altijd review ik wel één of twee horrorfilms. Je moet wel echt van dit genre houden, want de meeste mensen die ik ken, zijn hier niet zo van gecharmeerd. Ik kan op z'n tijd een horrorfilm zeker waarderen. Deze film vond ik echt ontzettend spannend. Het begint met een lijkschouwing waarbij vader en zoon onderzoeken wat er gebeurd is met een onbekende vrouw (wanneer de identiteit van een overleden persoon onbekend is noemen ze dat in Amerika een Jane Doe of een John Doe). Er is te zien hoe een autopsie in zijn werk gaat en dat vond ik echt wel interessant om te volgen. Vervolgens kwam het horroraspect naar voren en ging het lijk natuurlijk allemaal vreemde dingen doen en eindigde het hele gebeuren in een achtervolging, in angst en een bloedbad. Ik vond het zeker een goed verhaal en voor een horrorfilm zat het technisch goed in elkaar. Als je van horrorfilms houdt, kan ik je deze echt aanraden!




Toy Story 4

Andy is inmiddels te oud voor speelgoed en heeft zijn collectie gegeven aan de 4-jarige Bonnie die steeds minder met cowboy Woody speelt. Wanneer ze tijdens haar kennismakingsdag een poppetje maakt van een plastic vorkje en afval, heeft ze een nieuwe favoriete pop: Forky. Die begrijpt echter niet wat hij moet doen en tijdens een familiereisje verdwijnt hij spoorloos. Woody, die weet hoe belangrijk Forky is voor Bonnie, besluit alles op alles te zetten om Forky terug te brengen. Daarvoor moet hij zijn weg zien te vinden in een voor hem onbekende wereld vol spannende avonturen en verrassende ontmoetingen. (Bron)

Jaaral: 2019
Lengte: 100 minuten 
IMDB cijfer: 7,8
Mijn cijfer: 7,8


Haha, wat toevallig, ik geef Toy Story hetzelfde cijfer als het gemiddelde op IMDB! Mijn mening wijkt dus niet af van de gemiddelde mening. Ik ben een groot fan van Toy Story en ik heb natuurlijk alle films gezien. Ik was daarom ook heel blij dat er een vierde deel uitkwam. Nu moet ik wel eerlijk bekennen dat ik het een leuke film vond, maar dat ik hem toch minder goed vond dan de eerste drie delen. Onze bekende sheriff Woody heeft veel screentime, evenals Bo Peep, die ontbrak in de derde film maar voor deze film weer een herintrede maakte. Wat ik jammer vond was dat alle andere bekende personages als Buzz Lightyear, Rex, Ham, Mr. Potatohead, Jessie en Bullseye bijna geen schermtijd hebben gehad en ook geen hele sterke verhaallijn hadden. Het ging vooral over Woody die  het nieuwe personage Forky aan het redden was, omdat Forky het nieuwe lievelingsspeelgoed van Bonnie is. Ik vind Bonnie trouwens helemaal geen leuk kind... Ik had gewoon graag de andere karakters ook meer in het verhaal willen terug zien komen. Het einde van de film vond ik wel weer mooi en stiekem ook wel logisch, maar dat moet je zelf maar gaan ervaren. Ik vond het dus zeker geen slechte film, maar ik vond het jammer dat de nadruk erg lag op Woody die in zijn eentje het speelgoedvorkje aan het redden was. 


The Lion King live action 

Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet en hij smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.(Bron)

Jaartal: 2019
Lengte: 118 minuten 
IMDB cijfer: 6,9
Mijn cijfer: 5,5


Nog een Disneyfilm! Ik keek namelijk de live action versie van The Lion King. Velen zullen het niet met me eens zijn, maar ik vond het echt een teleurstellende film. Ja, hij is super mooi gemaakt qua techniek en animatie en oogt erg realistisch, maar that's it. De stemmen van de stemacteurs vond ik niet prettig. Vooral de keuze voor Beyoncé vond ik totaal niet passend voor Nala. Ik heb niks met Beyoncé haar zangkunsten, dus ik vond het vooral dat zij door de film heel schreeuwde zodra zij begon te zingen. Ook vond ik het jammer dat sommige scène afweken van het originele verhaal. In de tekenfilm vind ik de leeuw Scar er eng en gemeen uitzien. In deze film vond ik het gewoon een aardige kater. De emoties van de dieren kon ik niet goed terugzien in hun mimiek. Dat kan bij echte dieren natuurlijk ook niet, maar het blijft een film. Ik had in de mimiek wel wat meer verdriet, angst of blijdschap terug willen zien. Ik vond soms de blikken van de dieren te neutraal.Wat ik wel heel positief aan de film vond waren Timon en Pumba. Deze personages waren dicht bij het originele verhaal gebleven en ik heb ook echt wel een paar keer moeten lachen om Pumba zijn acties. Echter, ik zou deze film niet nog een keer kijken en ik kijk veel liever naar de geketende, originele versie. Waarom geef ik deze film dan alsnog een voldoende? Omdat ik het visueel een hele mooie film vond en echt om de acties van mijn grote vriend Pumba! 



Downton Abbey

Engeland, herfst 1927. Anderhalf jaar na de gebeurtenissen uit de serie gaat de Britse koning George V met zijn gevolg een rondreis door Yorkshire maken, waarbij hij wil overnachten op Downton Abbey. Na bekend worden hiervan wordt er op Downton Abbey meteen hard gewerkt aan het voorbereidingen van dit koninklijke bezoek en wordt zelfs de hulp van de gepensioneerde butler Charles Carson ingeroepen om alles vlekkeloos te laten verlopen. Maar dit bezoek is niet zonder risico’s. Immers, familielid Tom Branson is een Ierse rebel en de staf van de koning wil de taken van het personeel van Downton Abbey overnemen, wat zij zeker niet zullen accepteren. En dan zit er in het gevolg van de koning nog een familielid van de Dowager Violet Crawley, waarmee zij nog een geschil heeft over een erfenis. Zal dit straks uitgevochten worden…? (Bron)

Jaartal: 2019
Lengte: 122 minuten 
IMDB cijfer: 7,4
Mijn cijfer: 8


Als groot fan van de serie Downton Abbey, wilde ik uiteraard ook de film zien over de familie Crawley! En zelfs als je de serie niet hebt gezien is het alsnog een leuke film om te kijken. Het plot is namelijk prima te volgen zonder dat je extra informatie nodig hebt van wat in de serie gebeurde. Wat mij het meest aantrekt in dit genre zijn natuurlijk de kostuums. Ik vind dat prachtig, al die jurken, accessoires en die luxe! In het verhaal zat humor, drama, spanning en een beetje verdriet. Het acteerwerk vind ik ook erg sterk en ik ben dol op die zware Britse accenten van de acteurs. Daarnaast vind ik het ook goed dat er een homorelatie wordt getoond, terwijl dat in de tijd waarin Downton Abbey zich afspeelt niet vanzelfsprekend is. Ik vond het sterk dat de makers van de film hebben laten zien hoe complex zo'n relatie in die tijd was en hoe heftig men erop kon reageren als ze erachter kwamen dat twee mannen een relatie met elkaar hadden. Deze film krijgt geen 10 van mij, omdat ik het einde niet zo sterk meer vond. Ik vond het wat afgeraffeld, er gebeurde ook iets waar ik niet zo blij mee was (het heeft met het personage van Dame Maggie Smith te maken) en voor mijn gevoel waren nog niet alle problemen opgelost. Dus dat was wel jammer, maar buiten dat vond ik het een vermakelijke film. 



Before we go 

Klik hier voor de trailer 

New York City. Een jonge vrouw (Brooke) haast zich om de trein van 1.30 uur naar Boston te halen. Onderweg wordt ze overvallen en lijkt ze er helemaal alleen voor te staan. Vervolgens ontmoet ze een man (Nick) waarmee ze in de loop van de nacht een onwaarschijnlijke band opbouwt. Ze zijn twee vreemden van elkaar, maar door vervelende omstandigheden groeien ze snel naar elkaar toe en zijn ze op elkaar aangewezen. Ze leren elkaar kennen en merken al vrij snel welke problemen er in hun levens spelen. De vraag is hoe ze deze problemen zullen oplossen. (Bron)

Jaartal: 2014
Lengte: 89 minuten 
IMDB cijfer: 6,8
Mijn cijfer: 7


Heb je zin een een mysterie in combinatie met romantiek, dan is dit de film voor jou! De gebeurtenissen in de film spelen zich allemaal in één lange nacht af. Twee vreemden zijn op elkaar aangewezen en proberen elkaar te helpen, waardoor ze elkaar in één nacht erg goed leren kennen en misschien zelfs gevoelens voor elkaar krijgen. Brooke is ver weg van haar woonplaats Boston en draagt een leugen met zich mee. Ze is getrouwd, maar niet gelukkig in haar huwelijk. Nick moet een belangrijke auditie doen om bij een band te kunnen komen, maar ook hij draagt de nodige bagage met zich mee. Aan het begin van de film was ik steeds in de war, want de personages geven helemaal niets prijs over zichzelf, terwijl je voelt dat er dingen spelen, maar wat is de vraag. Ze maken ruzie, maar beseffen ook dat ze op elkaar zijn aangewezen en samen iets moeten bedenken om hun problemen op te lossen. Ik vond het een bijzondere film en helemaal niet zo'n typische romantische romcom, want het einde is helaas niet van "ze leefden nog lang en gelukkig". Ik bleef de hele film wel geboeid en nieuwsgierig, omdat ik graag wilde weten hoe het nu zou aflopen en of ze hun problemen konden oplossen. 


Fantastic Beasts: The crimes of Grindewald 

Klik hier voor de trailer

In 1927, enkele maanden na de gebeurtenissen uit de eerste film, is Gellert Grindelwald ontsnapt en is hij medestanders naar zijn kant aan het overhalen. Dit met de belofte om tovenaars te verheffen boven alle niet-magische wezens. Alle hoop om hem tegen te houden rust op Albus Dumbledore en zijn goede vriend Newt Scamander, een voormalig leerling van Dumbledore. (Bron)

Jaartal: 2018
Lengte: 134 minuten 
IMDB cijfer: 6,6
Mijn cijfer: 7,5

Over het eerste deel van Fantastic Beasts was ik helemaal niet zo enthousiast en had ik veel commentaar. Dit deel vond ik al een stuk beter. Allereerst vond ik Johnny Depp als Gellert Grindewald een hele goede keuze. Heel geloofwaardig en Depp speelt et fantastisch. Ook in Jude Law zag ik een hele goede jongere versie van Dumbledore. Ik wil zelfs stellen dat Jude heel erg lijkt op Richard Harris, die Dumbledore speelde in de eerste twee films van Harry Potter, maar helaas overleed en daardoor vervangen werd door Michael Gambon. Richard was mijn favoriete Dumbledore en ik zie in Jude Law ook wat ik in Richard Harris zag. Het personage Newt Scamander, gespeeld door Eddie Redmayne, vind ik ook wat verder ontwikkeld! Waar ik in het eerste deel vooral kritiek had op zijn emotieloosheid en zijn leegheid, vond ik nu dat hij echt een toevoeging had aan de film en dat zijn personage meer diepgang had. Ik heb onwijs gelachen om het fantasie figuur Niffler (een soort mol) en deze verhaallijn vond ik ook veel interessanter dan de verhaallijn van het eerste deel, maar dat komt waarschijnlijk omdat heel het Dumbledore - Grindewald gebeuren wordt getoond, iets wat voor de meeste Harry Potter fans een fijne toevoeging zal zijn. Tot slot vind ik het ook mooi dat het verhaal van Nagina (de slang van Voldemort) in deze film wordt verduidelijkt en als fan was ik hier erg enthousiast over!

Echter, ik moet als Harry Potter liefhebber wel even zeuren over een aantal details in deze film die niet in lijn zijn met de Harry Potter films en boeken, die ik wel beschouw als leidend. Professor Minerva McGonagall liep in deze film rond als beginnend docent, maar volgens de officiële tijdlijn, zat zij ongeveer tegelijk met Lord Voldemord op school en Voldemort was in dit verhaal en in dit jaartal niet eens begonnen aan zijn opleiding op Hogwarts, dus Minerva kon onmogelijk al docent zijn op Hogwarts. Daarbij is Dumbledore in zijn jongere jaren leraar transfiguratie geweest (iets dat Minerva later heeft opgepakt) en is hij in deze film opeens docent defense against the dark arts. Ook dit is inconsistent met de informatie die we uit de boeken kennen. 


The hustle 

Klik hier voor de trailer


'The Hustle' volgt twee vrouwelijke bedriegers die elkaar tegen het lijf lopen. Beide vrouwen zijn afkomstig uit totaal verschillende werelden, maar besluiten voor hun volgende klus de handen in elkaar te steken. Hun doelwit is een tech-miljardair van begin twintig. (Bron)

Jaartal: 2019
Lengte: 94 minuten 
IMDB cijfer: 5,4
Mijn cijfer: 7,2

The Hustle is een luchtige comedy met een van mijn favoriete actrices, namelijk Anne Hathaway. Verwacht geen meesterwerk, het is ook zeker niet het beste werk van Anne Hathaway, maar de film is zeker vermakelijk. De twee hoofdpersonen nemen ook steeds een andere rol aan om mensen te kunnen oplichten en om geld te stelen. Ik vond het bijvoorbeeld grappig dat de Amerikaanse acteurs zich opeens voor gingen doen als Nederlandse doctoren en opeens Nederlands spraken om geld af te troggelen. Het was hilarisch hoe die acteurs gebrekkig Nederland spraken. Soms was de humor er wel iets te dik bovenop gelegd. Rebel Wilson, die ook een grote rol heeft in de film, heeft overgewicht en daar worden vaak hele duidelijke grappen over gemaakt die dan net niet grappig zijn. Over het einde van de film was ik positief verrast, want er kwam een plottwist die ik totaal niet had verwacht. Het is een lichte film die leuk is voor een keertje tussendoor, maar als je een echt goede film wilt zien over oplichters en conartist, dan kun je beter Now You See Me kijken. Die film is een stuk serieuzer en zit ook qua plot en technieken veel beter in elkaar! Maar voor een comedy vond ik dit wel een prima film. 


Welke films vind jij leuk?


 
Meer filminspiratie nodig? Klik op het cijfer om alle eerdere delen van Take me to the movies te bekijken: (1) | (2) | (3) | (4) | (5) | (6) | (7)




Reacties

  1. Leuk leuk, al deze filminspiratie! Ik krijg er zin van om ook weer eens een leuke film op Netflix te kijken. The Hustle lijkt me wel vermakelijk voor even tussendoor. Naar Toy Story 4 ben ik eigenlijk ook wel nieuwsgierig. Een Disney-film op z'n tijd kan ik altijd wel waarderen :)
    Toevallig zijn The Lion King en Downton Abbey de twee films die ik tijdens het daten met mijn vriend (vorig jaar) heb gekeken. Na The Lion King kregen we verkering met elkaar, dus alleen al daarom blijf ik die film mooi vinden. Jammer dat hij jou wat tegenviel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh Downton Abbey vond ik echt geweldig en ook Toy Story 4 vond ik erg vermakelijk, alleen inderdaad jammer dat de hoofdpersonages van de vorige films een minder grote rol hadden. Ik ben nu ook wel nieuwsgierig naar Before we go en the Hustle! The autopsy of Jane Doe is voor mij wat te spannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een inspiratie. Ik ben zelf nog benieuwd naar Downton Abbey en before we go lijkt me ook wel leuk. Ik hou wel van dat soort zoetsappige verhalen. The autopsy of Jane doe heb ik een tijd geleden ook gezien en vond ik voor een horrorfilm inderdaad ook erg goed gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb nog niet alle films bekeken, maar ik kan me wel vinden in de meeste commentaren. Nu heb ik wel een beeld van de films die ik nog niet zag, bedankt hiervoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!