My life in pictures (7)

Yes! Mijn pre-master jaar zit erop, wat betekent dat ik zomervakantie heb! Er stonden verder weer heel veel leuke dingen op het programma deze week, dus besloot ik weer een week lang foto's te maken van mijn leven. Ik neem jullie door middel van dit fotodagboek weer een weekje mee! Afgelopen week heb ik nog wat foto's gemaakt van mijn laatste schooldag en dus ook de afronding van mijn researchproject, ik had een heerlijk weekend met mijn vriend Luuk en ik spendeerde drie dagen met mijn vriendinnen Iris en Marije waarin het vooral om lekker eten en gezelligheid draaide. Alles is vastgelegd in foto's, dus kijk snel verder! 


Donderdag 4 juli


Nog even werken, werken, werken! Dit is de laatste dag dat ik samen met mijn super toffe groepje werkte aan ons researchproject. Wij zijn tien weken intensief bezig geweest met een onderzoek naar levenstevredenheid van protestanten en atheïsten. We vonden het interessant om te onderzoeken of er een verschil is in levenstevredenheid tussen deze twee groepen en in hoeverre religie daar een invloed op zou hebben. Levenstevredenheid hebben wij gemeten aan de hand van drie aspecten: sociaal welzijn, emotioneel welzijn en maatschappelijke betrokkenheid. In totaal hadden wij 244 respondenten, waar we heel trots op waren, want dat moest allemaal in één week tijd geregeld worden. De resultaten zijn verkregen door vragenlijsten en interviews.Voor jullie informatie: uit ons onderzoek bleek er geen verschil te zijn in levenstevredenheid van atheïsten en protestanten en dat kan worden verklaard doordat beide groepen ongeveer evenveel sociaal welzijn en emotioneel welzijn ervaren en maatschappelijke betrokkenheid draagt helemaal niet bij aan levenstevredenheid, het is fijn als je betrokken kan zijn, maar de eerste twee genoemde aspecten zijn belangrijker, werd meerdere malen aangegeven. 


Ter afsluiting van het studiejaar en dus ook van onze samenwerking, gingen we met z'n allen gezellig uit eten bij Jamies Italian in de Markthal van Rotterdam. We hebben heerlijk gegeten en ik ga deze mensen oprecht missen. Volgend jaar zie ik alleen Saskia, want de twee heren gaan een andere master doen dan dat wij gaan doen. Fijne samenwerking en leuke momenten gehad met deze mensen! Als we een herkansing hebben voor dit project, zien we elkaar snel weer... Maar we gaan er vanuit dat het zo ver niet komt. Funfact: wij noemen onszelf (als groepsappnaam) The Amazing Investigators.


In de avond was ik herenigd met Luuk! Ik ben zo trots op hem! Hij heeft namelijk zijn hbo-bachelor gehaald afgelopen maandag. Zijn scriptie en verdediging zijn allebei in the pocket, dus ook zijn diploma. Dat verdiende een leuk kaartje en zelfgemaakte brownie, Luuk zijn favoriet! We gaan het in augustus nog uitgebreider vieren met een etentje bij Pure C in Cadzand. Eerder kon helaas niet, omdat dit Michelinsterren restaurant werkt met een wachtlijst. Over ons culinair diner daar komt uiteraard nog een blog! 


Vrijdag 5 juli


Vandaag maakte ik eigenlijk niet zo veel foto's. Het was gewoon een rustig dagje. Ik ging samen met Luuk boodschappen doen voor het weekend en we keken veel afleveringen van Grey's Anatomy. We zijn inmiddels bij seizoen vier. Ik vind het wel een leuke serie, maar toch is er veel drama.


En omdat Luuk geslaagd is, werd er uitgebreid geluncht! Kijk deze man eens gelukkig zijn met zijn diverse lunch! Hij had kibbeling, een omelet en een stuk focaccia. 


Zaterdag 6 juli


Het weer zat vandaag niet echt mee. Het was grauw en wat fris, maar dat weerhield ons er niet van om gezellig naar de kinderboerderij te gaan! Een van mijn favoriete bezigheden in het weekend. De lieve koeien stonden alweer lekker in de wei. Wisten jullie al dat koeien mijn favoriete boerderijdieren zijn?

De hertjes hadden baby's gekregen! Zo ontzettend schattig. In totaal liepen er drie lieve, kleine hertjes rond en allemaal ook in de buurt van hun moeder. Zo lief om te zien hoe zij onbezorgd rond hupsen door hun grote hok!

Echte liefde (en heel veel keutels)!

Op deze boerderij kun je zo af en toe eens een konijntje vasthouden en knuffelen. Ik koos voor de grijze. Wat een lieverd was dat. Wel merkte ik dat de konijnen het niet prettig vonden om opgetild te worden en om te lang uit hun hok te zijn, dus heb ik dit konijntje ook niet te lang vastgehouden. Na twee minuten was hij het alweer zat. Gelukkig hebben we nog wel een mooie foto kunnen maken!

En ook mijn lieve ezelvrienden stonden er vandaag weer heerlijk bij.Wat een zachte beestjes!


Nadat we terugkwamen van de boerderij, speelden Luuk en ik Wii-party. Dit is een soort Mario Party maar dan met Mii-personages. Zeg nou zelf, we lijken er wel op toch? Luuk en ik gamen graag samen en spelen van alles. In mijn vorige My Life in Pictures kun je dat ook wel terugvinden. Wij vinden partyspellen leuk, maar ook The Legend of Zelda, Grand Theft en spellen van Nintendo vinden wij geweldig. Dit is ook iets wat we regelmatig doen in een vrij weekend!

In de avond gingen we even een matras ophalen bij mijn vriendin Iris voor het meidenmidweekje. Mijn vriendinnen zouden blijven slapen. Ik heb namelijk maar één logeerbed en daar zou Marije al in gaan slapen, dus voor Iris zou er dan geen ruimte zijn. Ik haalde bij haar thuis een matras van haar op, zodat zij daarop kan slapen. Iris en mijn moeder geloofden niet dat het in de auto zou passen, maar Luuk en ik hadden er alle vertrouwen in. Op de foto is het bewijs te zien dat het matras makkelijk in de auto paste! Missie geslaagd!


Zondag 7 juli


Ik moest alvast wat voorbereidingen doen voor het meidenmidweekje, aangezien Marije deze avond al zou komen. Allereerst was ik vrijdag vergeten rode linzen te kopen, dus moest ik dat halen in de supermarkt. Deze waste ik en moest ik een middagje laten wellen. Ook bakte ik een stokbrood af als luncht voor mij en Luuk. Wij zijn dol op het bruine, robuuststokbrood van Albert Heijn.

Luuk en ik keken een aantal afleveringen van Grey's Anatomy en ook zijn we begonnen aan de eerste twee afleveringen van Temptation Island Vips, mijn guilty pleasure! Ik heb nu al zo'n vermoeden dat er veel mensen zullen zwichten voor de verleiding! Er zijn in aflevering twee al wat afspraken overtreden die koppels onderling hebben gemaakt. Het gaat sowieso wat spectaculairder worden dan de niet Vip variant van dit jaar!

Daarna was het tijd om te koken. Ik moest twee gerechten klaarmaken, namelijk avondeten voor mij en Luuk. Ik maakte kikkererwten stoof met allerlei groenten er doorheen, waarbij we quinoa en tofu aten. Ook kookte ik alvast voor morgen. Dan eten mijn vriendinnen bij mij en wil ik alvast het eten klaar hebben, zodat we meteen aan kunnen schuiven. Ik maakte één van mijn lievelingsgerechten, namelijk Indiase Dahl. De meiden hebben dit nog nooit gegeten, dus ik ben benieuwd wat ze ervan vinden.

De wederhelft gaat helaas weer naar huis. We hebben weer een heel fijn weekend samen gehad. We hadden elkaar al een tijdje niet gezien, omdat hij druk was mijn zijn scriptie en zijn verdediging. Nu dat achter de rug is, hebben we gelukkig meer tijd voor elkaar! Na een lang weekend samen, ging hij weer naar huis. Gelukkig kwam Marije diezelfde avond bij mij thuis aan, dus was ik niet lang alleen! Ook gezellig!


Maandag 8 juli

We begonnen de dag met winkelen in Rotterdam. Marije (midden) heeft die nacht bij mij geslapen en Iris (links) is om 11:00 bij ons aangesloten toen we met de trein richting Rotterdam gingen. Marije komt uit Groningen en was nog niet vaak in Rotterdam geweest, dus des te meer reden om daarheen te gaan. Na een aantal uur te hebben geshopt, gingen we gezellig lunchen bij één van mijn favoriete restaurants namelijk Sue. Alles is daar vegan, suikervrij en gezond, wat ik heel fijn vind. De meiden vonden het eten daar ook heerlijk!

Ik en Iris hadden allebei de 'scrambeld egg's', maar dat zijn natuurlijk geen echte eieren. Het was gemaakt van tofu. Marije koos voor de gevulde zoete aardappel. Ook hadden we een stukje bananenbrood, maar die waren al half op toen ik de foto maakte, oeps! Veel te lekker!


Huh? Zitten ze nu alweer te eten?! Ja, dat klopt! Er zijn echter wel heel wat uurtjes overheen gegaan. Tijdens het shoppen heb ik niet echt meer foto's gemaakt, helemaal vergeten! Maar na intensief shoppen en bij mij thuis nog wat kletsen, gingen we rond een uur of zeven de Dahl opeten. De meiden vonden het allebei heerlijk en wilden het recept ook weten. Dat staat gewoon op mijn blog, foei meiden, haha! Maar het is altijd leuk om complimentjes te krijgen over je kookkunsten. Die kan ik in mijn zak steken.

Daarna speelden we een spelletje op de Wii-U. Blijkbaar was Iris goed bezig, want ze had haar handen in de lucht, woehoe!

Na een aantal spelletjes te hebben gespeeld, gingen we rond half 11 naar boven toe om onze pyjama's aan te trekken. We gingen namelijk niet al te laat slapen. omdat we de volgende ochtend alweer om half zeven moesten opstaan. Waarom? Omdat we richting Groningen zouden vertrekken. Marije woont daar namelijk en we hadden besloten dat we een dagje en een nachtje bij mij zouden blijven en dus ook een dagje en een nachtje bij Marije in Groningen zouden zijn. Ik ben al een aantal keer bij Marije in Groningen langs geweest, maar Iris heeft daar nog nooit een voet gezet. Aangezien Groningen vanaf mijn woonplaats meer dan drie uur reizen is, was het noodzakelijk om op tijd te slapen. Gelukkig hebben we daarvoor nog even gezellig gedaan, maar ging het licht netjes rond elf uur uit!


Dinsdag 9 juliOm half negen stonden we al op het station om onze reis te gaan maken. Aangezien er werkzaamheden rond Zwolle zijn, zouden we er nog een half uur langer over doen dan normaal om in Groningen te komen. Aan het begin van de reis was dat wel even afzien, maar gelukkig is het heel gezellig om met drie personen te reizen. Je kan altijd lekker met elkaar kletsen.

Of een spelletje doen om de tijd te doden. We hebben wel een aantal potjes Uno gespeeld! Op deze manier ging de tijd ook veel sneller voorbij. Ik ben tot nu toe altijd in mijn eentje naar Groningen afgereisd en daardoor had ik wel het gevoel dat de reis veel langer duurde dan nu het geval was, ondanks de werkzaamheden en ons ritje met de NS-snelbus.

De NS-snelbus bracht ons naar Zwolle. Daar konden we de trein nemen die rechtstreeks naar onze eindbestemming reed. Ik was nog nooit in Zwolle geweest, dus dat kan ik ook weer afvinken (nou ja... Niet helemaal natuurlijk... Ik heb alleen maar het station van binnen gezien. Het zal vast ook wel een mooie stad zijn).

Hoera! Na bijna vier uur reizen zijn we dan eindelijk aangekomen! Ook keurig op tijd. We waren er om kwart over 12. Doordat we zo vroeg waren opgestaan, hadden we voor mijn gevoel nog de hele dag om leuke dingen te doen!

De dames bij de Martini Toren.Voor Marije heel gewoon en voor Iris heel mooi, omdat ze het voor het eerst zien. Ik heb twee jaar geleden samen met Marije de Martini Toren al beklommen, daar hadden we prachtig uitzicht. Met Iris hebben we dat niet gedaan, maar ze vond het ook prima om het alleen van buiten te bekijken.

Daarna gingen we snel door naar het kattencafé, waar we om één uur hadden gereserveerd. Dat is zoiets als het hondencafé, een uniek concept waar asielkatten worden opgevangen en veel liefde en aandacht krijgen van het personeel en de klanten. Op de foto zie je mij met Benny. Deze kat is doof en mist een achterpootje, maar wat is dit een lieverd! Hij heeft de hele tijd op de stoel naast ons geslapen en werd regelmatig door ons geaaid, wat hij helemaal prima vond. Er waren nog zes andere katten in het café, zo leuk!

En je kunt er ook heerlijk lunchen. Ik had een paprikawrap met hummus en avocado. Erg lekker!

Oh oh, ja sorry... Deze My Life in pictures draait wel heel erg om eten... Na ons bezoek aan het kattencafé zijn we naar de kamer van Marije gegaan, waar we weer uitgebreid gingen kletsen, ons gingen opfrissen van de reis en avondeten gingen klaarmaken. De meiden vroegen aan mij of ik één van mijn recepten wilde koken. Met alle liefde! Gelukkig hebben ze me wel geholpen met groenten snijden, heel fijn! Super goede koksmaatjes.


Komen de foodfoto's al je neus uit? Ik heb deze dagen gewoon zo ontzettend lekker gegeten, dat het allemaal moest worden vastgelegd, sorry! We aten Hawaiïaanse bonenstoof met zoete aardappelfrietjes. Ook hier waren de meiden heel enthousiast over. Alle pannen waren leeg gegaan hoor! Het was trouwens ook erg gezellig om eens met z'n drieën te koken.

We are ready to eat again! Nu lijken we echt wel drie hele grote vreetzakken als je die foto's allemaal ziet, maar het zijn gewoon steeds de hoofdmaaltijden die ik vastleg. Zelf eet ik tussendoor vrij weinig.

Daarna was het tijd voor een gezichtsmaskertje! Dit is een van de meer normale foto's, maar we hebben ook minder charmante foto's gemaakt, die zal ik jullie besparen! Verder speelden we nog wat kaartspelletjes en hebben we wat gesprekken gevoerd over wat diepere thema's, van die dingen die je niet in een trein, winkel of restaurant bespreekt zeg maar...


Woensdag 10 juli 

Ik heb vannacht prima geslapen bij Marije! Hoewel het altijd even wennen is om in een andere kamer wakker te worden. Opeens heb je even een ander uitzicht!

Na het ontbijt besloten we nog een rondje te wandelen door het Noorderplantsoen. Wat een mooi en gezellig park is dat! We hebben daar meteen een aantal foto's gemaakt, want die achtergronden zijn echt prachtig. Even poseren met Marije!

Daarna was het alweer tijd om richting de trein te gaan, terug naar huis. Aangezien de werkzaamheden rondom Zwolle nog even duren, zouden Iris en ik er weer zo'n drie en een halfuur over doen om van A naar B te komen, dus we vertrokken rond half twee, zodat we niet te laat thuis zouden zijn. Nog een laatste stukje wandelen door de stad.

En toen begon onze reis en namen we afscheid van Marije. De afgelopen dagen zijn zo ontzettend snel voorbij gegaan. Heel jammer, daarom kijken we ook zo triest op de foto. Nu zien we Marije voorlopig niet, omdat ze zo ver van ons vandaan woont. Het was in elk geval heel erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar! Wij zijn gezellig naar Groningen geweest en zij is bij ons geweest, zo hebben we toch een minivakantie met elkaar gehad. Ik vond het erg leuk om met deze twee meiden heerlijk te eten, te kletsen, te lachen, diepe gesprekken te voeren en leuke spelletjes te spelen. Zo heb ik er weer wat mooie herinneringen bij.

Ondanks dat ik het heel erg leuk heb gehad met de meiden was ik ook wel weer blij om even alleen te zijn. Na een aantal dagen van vele gesprekken, rekening met elkaar houden en weinig me-time, was ik wel toe aan een momentje voor mezelf om weer even bij te komen. Ik besloot daarom ook om me even terug te trekken op mijn kamer.

Voor mij betekent me-time yoga! Normaal doe ik dagelijks yoga, maar door mijn dagen met de meiden was dit er niet van gekomen. Ook prima, maar ik merkte dat ik er nu wel sterk behoefte aan had! Ik besloot om voor 50 minuten yoga te doen en dat deed me echt heel goed! Weer even werken aan mijn mentale- en fysieke gezondheid, zo fijn! Daarna heb ik niet heel veel meer gedaan. Ik heb lekker in bed gelegen en deze blog uitgewerkt. Ik word weer helemaal blij als ik de foto's van afgelopen week terugzie!


Hoe was jouw week?Meer My life in pictures zien? Dat kan: 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6

Reacties

 1. Leuk dagboekje hoor! Lekker veel foto's ook. Nogmaals gefeliciteerd met Luuk, zo ontzettend goed!!! Wat ben je trouwens goed in yoga, je hoofd raakt helemaal de grond, wooooww! De dagen met Marije en Iris zien er ook gezellig uit! Leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat ziet er uit als een fijne week. wat leuk dat je in het kattencafé bent geweest, ik ben daar een aantal maanden geleden ook geweest met een vriendin en ik vond dat zo'n leuke plek. en gefelciteerd met je vriend. super dat hij zijn diploma heeft! je vriendinnenweekend ziet er ook gezellig uit. ik wil ook weer eens een sleepover doen met mijn vriendinnen!

  xoxo djolie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's! Je researchproject klinkt heel interessant. Wat goed dat je zo tevreden was over de uitkomsten en over je groepsgenoten. Goede groepsgenoten hebben is altijd al het halve werk! Gefeliciteerd met Luuk, knap gedaan! Leuk dat je in Groningen was.Vriendinnen van mij studeren daar ook, dus ik kom er ook zo af en toe eens. Best een eind als je niet uit het noorden komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, dit uitgebreide dagboekje! Heerlijk dat je wat tijd met je vriend en daarna met vriendinnen hebt kunnen doorbrengen. Groningen is zo'n leuke stad (helaas voor mij ook niet om de hoek, haha). Gefeliciteerd nog met het slagen van Luuk! En natuurlijk met het afronden van je pre-master! Je onderzoeksproject klinkt echt heel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag de eerste foto in Bloglovin en dacht ' hè, dat is in het Noorderplantsoen!!' Super leuk dat je in Groningen was, maar daar ben je dus wel eerder geweest :) Ook leuk om wat meer te lezen over groepsproject wat jullie deden en de resulaten, interessant! Leuk om al deze dingen te lezen en zien :D Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!