My life in pictures

Dit keer weer een heel nieuw soort blog! Je zult dit vast wel bij heel veel andere bloggers gezien hebben, maar ook ik wilde dit graag een keer proberen en kijken hoe het bij jullie in de smaak valt. Ik heb deze week voor jullie namelijk een "my life in pictures". Kortom, een fotodagboek van mijn leven! Ik neem jullie mee in mijn stage die ik doe bij Tempo Team, een uitzendbureau. Ik laat jullie mijn werkzaamheden op school zien en toon jullie mijn weekendje met mijn vriendje Luuk. Ik hoop dat jullie het leuk gaan vinden! Als jullie dit vaker willen lezen en zien, laat het dan weten in de reacties!Zondag 

Zondag is de dag waarop ik lui in bed lig en ik heel de dag werk aan school, Vandaag was dit dus een niet echt boeiend dagje. Ik heb mijn hoorcollege's voorbereid en aan een project gewerkt. Verder heb ik wat gesleuteld aan It's Meggie Time en filmpjes gekeken op YouTube
Op de foto kun je zien dat ik mijn hoorcollege aan het terugkijken ben. Dit moet soms als je niet aanwezig was of omdat het in het college zelf te snel ging, waardoor je niet alles begrepen hebt of hebt kunnen noteren. Het was een hoorcollege over loopbaanmanagement en management development, voor een HRM'er is dit zeer interessant!

Die avond ging ik ook vroeg slapen, want ik zou de volgende dag stage hebben om half 9. Hier ben ik ready to sleep. Ik ben een Spongebob Panda! Kun je het zien? Ik draag mijn Spongebob oversized pyjamashirt en het slaapmaskertje dat ik van Iris voor mijn verjaardag heb gekregen: de lieve panda met het strikje op haar oor! Schattig he? Nighty night! 

Maandag


Mijn dag begon om 7:30. Toen moest ik opstaan, want om 8:30 zou ik aan de slag gaan bij mijn stage voor Tempo Team. Dit is mijn tweede stageweek en ik kan zeggen dat ik het echt naar mijn zin heb. Als HRM'er kan ik hier veel leren over werving en selectie en uitzenden. Het heeft allemaal wel een commerciële vibe, maar dat vind ik niet erg. Hier zou ik dan de hele dag zitten tot 17:30, gewoon een echte werkdag dus! Ook krijg ik een stagevergoeding, dus het voelt al een beetje als een echt baantje!
Om 12:30 had ik pauze en at ik lekker buiten een broodje. Het was echt lekker weer, dus ik kon wel genieten van het zonnetje in het voorjaar! De pauze duurt altijd vrij lang. Ik krijg namelijk een uur pauze waarin ik me moet zien te vermaken. Mijn stageplaats bevindt zich in de binnenstad, dus meestal ga ik dan winkeltjes kijken, ergens lunchen in een restaurant, een wandelingetje maken of net als vandaag een broodje eten op een bankje in het zonnetje! 

Ook heb ik een zoektocht gehouden naar een maillot... Voor mijn stage moet ik een beetje zakelijke kleding aan en wanneer ik straks echt als HRM'er aan de slag ga, zal ik er ook aan moeten geloven. Helaas zijn dit soort kledingstukken niet mijn smaak en hangt het dus niet bij mij in de kast. Vandaar dat ik bezig ben met een hele zakelijke garderobe aan te schaffen. Wat betekent dat ik rokjes, hakken, jasjes, blousjes, een zakelijke tas, panty's en maillots nodig heb. De maillots gingen niet zo gemakkelijk. Ik stond hier bij de HEMA en voor één maillot betaal je maar liefst 10 euro. Veel te veel geld voor één zo'n simpel ding, daarom besloot ik het niet te kopen. Uiteindelijk ben ik bij de New Yorker geslaagd voor 3 euro, dat scheelt toch 7 euro hoor... 

Dinsdag 

Om 8:20 stond ik hier op de bus te wachten, met deze vuilnisbak als gezelschap! De bus zou om 8:24 arriveren en aankomen om 8:30, precies op tijd voor mijn stage! De bus stopt voor de deur, dus in principe ben ik altijd op tijd als de bus ook op tijd is, super handig!
Wanneer ik op de bus sta te wachten, is het altijd al druk op straat. Kinderen gaan naar school, mensen gaan naar hun werk, baasjes met honden die worden uitgelaten lopen voorbij. Ik vind het altijd leuk om te zien hoe de wereld weer gaat leven na een nachtje rust.

Toen moest ik weer aan de slag op mijn stage! Dit is mijn bureau. Ik heb mijn eigen computer en telefoon tot beschikking en heb een kladblok bij me om alles te noteren wat nodig is: berichten die ik moet doorgeven aan collega's, functie eisen voor wanneer ik aan het matchen ben, aantekeningen over informatie die ik krijg en taken die ik moet uitvoeren die ik dan kan afstrepen. Echt heel handig!

Helaas ging deze stagedag niet zoals gedacht. Halverwege de dag ontstond er storing! Zowel de telefoon als de computers reageerden niet meer en waren opeens niet meer verbonden, hierdoor konden we niet aan het werk gaan. Ook ik kon niet aan het werk, aangezien mijn werkzaamheden allemaal op de computer plaats vinden. Zowel het organisatiewerk als mijn stageopdracht is op de computer, dus ik kon niet aan de slag. Uiteindelijk besloot ik maar naar huis te gaan. Ik zou nu toch niet veel meer kunnen doen en mijn stagebegeleider vond het goed, aangezien er al meer medewerkers het voor gezien hielden, omdat er niet bekend was wanneer de storing verholpen zou zijn. Nu kon ik dus drie uur eerder dan normaal naar huis.In mijn pauze (voor de storing) was ik even gaan winkelen. Aangezien ik nog steeds aan het shoppen ben voor mijn business outfits en er inmiddels in geslaagd ben een maillot te kopen (die ik vandaag droeg), besloot ik te kijken voor jurkjes en vond ik deze twee die me wel in de smaak vielen. Het is voor mij heel erg wennen om een jurkje te dragen, want ik voel me er niet echt in thuis. Het is niet mijn stijl, maar deze jurkjes vond ik zelf wel erg leuk. Ik heb ze alleen niet gekocht, omdat ik er nog over na moest denken. Die blauwe is een beetje bloot, maar daar zou wel een vestje of jasje overheen kunnen. De zwarte vond ik ook erg leuk, maar ik twijfel of het niet te truttig is. Wat vinden jullie ervan? Welke staat het leukste? Laat het weten in een reactie, alsjeblieft! 


In de avond moest ik uiteraard gewoon weer aan school werken. Ik ging een hoofdstuk arbeidspsychologie samenvatten en lezen voor het hoorcollege dat ik binnenkort krijg. Aan mijn hoofd kun je zien dat ik er na een werkdag geen zin meer in heb!
Diezelfde avond kreeg ik ook nog gezeik met iemand uit mijn projectgroep. We hadden afgesproken om woensdagavond aan het project te zitten, maar iemand weigerde daarvoor naar school te komen om een uurtje te werken, met de reden dat hij ver zou moeten reizen. Ik woon het verste van iedereen van de school vandaan en reis een uur om daar te komen. Ik ben er ook gewoon, dus dat vond ik geen reden. Hier kwam uiteraard gedoe over, wat mij flink chagrijnig maakte. Ik haat het als mensen hun afspraken niet nakomen. 


Woensdag 

De woensdag begon met een ochtend tot aan het begin van de middag stage. Op woensdag loop ik niet de hele dag stage, omdat ik in de middag gewoon naar school moet. De storing was inmiddels weer opgelost en dus kon ik gewoon weer mijn werk doen! Alleen kreeg ik helaas niet veel werk te doen. Mijn stagebegeleider was er niet, dus moest ik vooral aan mijn stageopdracht werken en koffie halen voor de andere medewerkers.
Na mijn stage begon het drama! Ik moest naar school toe, in Leiden dus met de trein. Hier kijk ik blij, maar eigenlijk was ik dat niet... Er was weer een storing, waardoor ik mijn hoorcollege ging missen. Echt perfect komt dat weer uit. Gelukkig was mama me zo lief om naar het station van Rotterdam te brengen, zodat ik vanaf daar verder kon reizen. Uiteindelijk kwam ik drie kwartier te laat aan op school en had ik dus het hoorcollege gemist, dat wordt weer terugkijken... De inzage van mijn tentamen en het projectoverleg kon ik gelukkig wel bij zijn. Ik zie er trouwens moe uit op de foto en dat was ik ook. Naar stage gaan en daarnaast ook nog eens naar school gaan en treinreizen, plus vroeg opstaan hakt er echt wel in...

Naar huis gaan was ook een drama, ook op de terugweg was er storing. Dit keer weer een ander soort storing en op een andere plaats. Ik bleef dus bij Luuk avondeten, omdat ik anders zou gaan verhongeren. Uiteindelijk was de storing pas om 8 uur in de avond verholpen en kon ik pas om 20:50 de trein in. Ik vroeg me af hoe ik dat met de storingen en trein zou doen als Luuk niet mijn vriendje was of dichtbij school en het station woonde... Lijkt me heel naar dat ik dan nergens terecht zou kunnen en dat ik dan in de kou op het station moet wachten.Bij Luuk stonden mijn nieuwe laarzen nog, met andere woorden: mijn businesslaarzen.
Deze zijn voor stage en nette gelegenheden. Deze laarzen waren alleen in Leiden te koop. Ik had ze al wel gepast, maar vond ze iets te duur. Uiteindelijk kon ik maar niet slagen en stuurde ik Luuk naar de winkel om ze te kopen. Super lief dat hij dat heeft gedaan voor mij! Rechts zie je dus mijn businesslaarzen die ik sinds vandaag heb. Links zie je mijn witte ballerina's, die ook nieuw zijn. Dit zijn ook business schoenen, alleen dan voor in de zomer, als het straks wat warmer wordt. Het is niet geheel mijn stijl, maar het moet voor mijn stage. 

Donderdag 

Mijn dag begon met lekker uitslapen. Er ging een hoorcollege niet door, waardoor ik niet om 6:30 moest opstaan, maar lekker tot 10:00 in mijn bedje kon blijven liggen! Heerlijk om weer even uit te slapen na stage! Om 10:50 nam ik de trein richting school. 's Ochtends pak ik altijd lekker een Metro krant mee en voor wanneer deze uit was had ik ook een boek bij van één van mijn lievelingsschrijfsters Chantal van Gastel.
Lekker veel lezen in de trein dus, dat vind ik heerlijk. Helemaal wanneer het rustig en stil is en ik dus buiten de spits reis!

Eenmaal uit de trein liep ik lekker in het zonnetje richting Hogeschool Leiden, waar ik studeer. Je ziet op de foto dat het zonnetje lekker schijnt. Helaas zat ik de hele dag binnen. Ik had vandaag een intervisie, dat wil zeggen een vragen rondje over de stage. Samen met andere klasgenoten bespreken we in een groepje van zes hoe de stage gaat, waar we tegenaan lopen en hoe we dat kunnen oplossen. Na de intervisie had ik ook nog een werkcollege. Momenteel zijn we bezig met de doorstroom van medewerkers. Dat wil zeggen de carrière mogelijkheden die er voor medewerkers zijn om door te groeien in hun functie. Hier zijn we bezig met een project en kreeg ik daar ook meer uitleg over.
Bij deze les waren er trouwens maar vier mensen aanwezig, omdat het veel te lekker weer was. Bijna niemand van mijn klas kwam opdagen en zat in het park, echt enorm slecht! Ik ben wel netjes geweest, als ijverige studente!

Om kwart over vier was ik klaar op school en gelukkig was het zonnetje er nog. Terwijl ik naar de trein ging, kon ik hier nog even lekker van genieten. Ondanks dat de zon er was, was het wel koud. Alleen geeft dat niet, het maakt me gewoon al blij dat de zon er is en dat ik hem niet gemist heb, doordat ik heel de dag op school heb gezeten. Ik vind de lucht op de foto mooi!

In de avond toen ik weer thuis was, at ik lekker spaghetti! Daar had ik nu echt zin in na een lange schooldag, nom nom nom!
Na het eten ben ik ook lekker uitgebreid gaan douchen. Ik vind het belangrijk dat ik goed voor mezelf blijf zorgen wanneer ik het druk heb. Nu ben ik erg druk bezig met school en stage. Gezond eten en jezelf verzorgen door goed te douchen, jezelf te verwennen met een gezichtsmasker, bodylotion of een leuke film is belangrijk. Helaas schiet dat er vaak bij mij in, omdat ik veel overwerk. Nu maakte ik daar echt eventjes de tijd voor!
Na het douchen ben ik weer aan mijn schoolwerk gaan zitten. Morgen begint mijn weekendje met Luuk en dan komt er ook vrij weinig van...


Vrijdag 

Eindelijk vrijdag! Om 9:50 zat ik al in de trein naar Luuk toe. Ik had een hele coupé voor mezelf! Lekker rustig hoor. Tot er een enorm klef stelletje binnenkwam dat bij mij in de coupé kwam zitten. Heel de tijd zaten ze te zoenen en de jongen zei op een gegeven moment: "Ik hou van je!" 
Het meisje zei daarop, kijkend naar mij: "Doe normaal, we zitten in de trein...." 
Ze kunnen kennelijk wel zoenen, maar "ik hou van jou" gaat te ver? Haha!
De foto is trouwens een kiekje van mijn  uitzicht in de trein.

Kijk mijn ventje eens stoer zijn! Autootje, bril! Aantrekkelijke verschijning!
Bij Luuk thuis heb ik eerst mijn gemiste hoorcollege van woensdag teruggekeken, toen de treinen vervelend deden.
Daarna zijn we in de auto gestapt en weer terug naar mijn huis gereden. Misschien vraag je je af waarom ik eerst naar Luuk ging en we daarna weer naar mij gingen; Mijn laptop is nogal sloom in het laten van het hoorcollege filmpje en eigenlijk geniet ik er gewoon enorm van om bij Luuk in de auto te zitten. Dat is echt even ons momentje samen. Ik had trouwens ook een zonnebril op in de auto.

Ons momentje in de auto duurde langer dan gedacht, want we stonden gezellig in de file. Op dat soort momenten zie je heel goed wat voor idioten sommige bestuurders zijn op de weg. Sommige mensen doen echt enorm gevaarlijk. Luuk vond de file veel te lang duren, maar ik kon er stiekem wel van genieten! Nog langer moment samen in de auto! Er was ook een lekker zonnetje, dus ik klaagde niet. Het was een mooi dagje!

In de avond moest ik oppassen bij de buren. De kinderen waar ik op moet passen zijn 10 en 3 jaar oud. Echt super leuke meiden zijn het. De jongste was aan het kleuren. Mijn taak als oppasser was dat ik de kids eventjes moest vermaken en daarna naar bed moest brengen. De oudste ging lekker Spangas kijken op televisie, terwijl ik met de jongste aan het tekenen was. Nadat ik ze naar bed gebracht had, kon ik gewoon lekker op de bank zitten met een kop thee. Ik had ook wat schoolwerk meegenomen, waar ik even aan gezeten heb.

Om half tien was ik weer thuis en heb ik gezellig met Luuk, die het hele weekend blijft, een film gekeken en lekker gekroeld!

Zaterdag

Vandaag was het boerderij dag! Luuk en ik gingen samen naar de kinderboerderij, om gezellig op kraamvisite te gaan. Er waren namelijk geitjes en varkentjes geboren en uiteraard wilden wij daar een kijkje nemen. Ik ging helemaal uit mijn dak als dierenliefhebber! Behoed je voor veel dierenfoto's!
Allereerst zagen we eendjes en heel veel kalkoenen. Deze kalkoen met zwart vond ik een beetje eng! Hij had namelijk een hele lage, rode neus en maakte gekke geluidjes. Zelfs Luuk voelde zich niet op zijn gemak bij de kalkoen, dus liepen we snel door. 
Hier twee super schattige ganzen, die heel de tijd hun vleugels uitsloegen en gakte naar ons. Achter het hok van de ganzen waren ook nog kippetjes, duifjes en andere soorten vogels die wij niet kenden. Allemaal wel heel erg lief en leuk om te zien!
Dit is waar we voor kwamen! Mama geit met haar kleintje! Super schattig is dit toch? Ze had nog een kleintje gekregen, maar die kreeg ik niet op de foto. Sowieso bleven de geitjes er niet goed voor staan. Ze hadden niet zoveel zin om te poseren en mama geit beschermde haar kleintjes ook goed. Ik heb het kleintje wel kunnen aaien, dat maakte echt mijn dag!
Nog meer kraamvisite! Hier hebben we mama big met haar kleintjes. In totaal had ze vijf biggetjes gekregen, echt super lief! Ze kwamen hier allemaal bij de mama drinken. Sommige biggetjes waren wel bij elkaar aan het duwen. De verzorgster vertelde dat elk biggetje zijn eigen tepel heeft bij de moeder, daarom duwen ze elkaar zo. Ieder wil op zijn eigen plekje kunnen drinken. 
Op de boerderij waren ook konijntjes en muizen aanwezig. Luuk heeft vroeger zelf ook konijnen gehad en nam hier zijn kans om de boerderijkonijnen eens flink te aaien. Het witte konijn wilde voor mij niet blijven liggen, maar bij Luuk bleef hij heerlijk rustig liggen! Ik vind het leuk om Luuk zo lief te zien voor de diertjes. Allemaal krijgen ze lekker aandacht van zijn mannelijke handen! De konijnen waren erg zacht! Zelf heb ik ze ook geaaid!
Dit ben ik met een geitje! Dit geitje was erg braaf en vond mijn tas interessant. Hij zat er heel de tijd naar te kijken en hij wilde er zelfs aan gaan knagen. Dat heb ik maar even niet toegestaan, want dat zou niet goed voor hem zijn (en ook niet voor mijn tas). Je ziet misschien wel dat ik helemaal in mijn element ben tussen al die lieve diertjes!
In de avond speelden wij The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Dit is niet voor twee spelers, maar we spelen het om beurten en we helpen elkaar. De Zelda games zijn sowieso één van mijn favoriete spelletjes. 

Verder keken we lekker Harry Potter met een pot Ben en Jerry ijs, want Luuk was zo lief om deze voor ons samen te kopen!

Ik hoop dat jullie dit een leuke blog vonden en dat het een beetje een leuk fotodagboekje was! 

Willen jullie vaker dit soort blogs zien?

Reacties

  1. Oh super lief zo'n blog! Ik zeg duidelijk ja op het idee van meer fotoblogs, Meggie! Een uniek kijkje in het leven van de blogger zelf, haha. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. natuurlijk wil ik dit soort blogs vaker zien! wat een leuk idee en super al die foto's. wat een lieve diertjes en leuk dat je eindelijk een stage hebt!

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!