642 things to write about

Voor mijn negentiende verjaardag heb ik van mijn vriendin Suzanne een heel gaaf boek gekregen met de titel "642 things to write about". Dit is een boek met allemaal grote en kleine schrijfopdrachten. Je bent dus de schrijver van je eigen boek. Je kunt je fantasie geheel de vrije loop gaan. De opdrachten variƫren ook heel erg qua niveau. De ene opdracht is erg serieus, zoals: "beschrijf je toekomstdromen."
De andere opdracht totaal niet: "Schrijf een verhaal over kaboutertjes die je kamer binnen komen, wanneer jij huiswerk aan het maken bent." 
In deze blog ga ik jullie wat meer vertellen over dit geweldige boek! 




De buitenkant

642 Things to write about zit tussen A4 en A5 formaat in. Het is een babyblauw boek met pennen erop, zoals je op het plaatje kunt zien. De uitgeverij is Chronicle Books. Suzanne heeft me dit boek gegeven, omdat ze wist van mijn tijdcapsule boekjes waar ik al eerder een blog over geschreven heb. Dit boek is ook van dezelfde uitgever. Het boek bevat circa 200 pagina's, waardoor het ook een vrij dik boek is. 
Verder staat er ook nog op de voorkant dat het de Young Writers Edition is, dus wat lichter voor kinderen. Kennelijk heb je er ook eentje voor volwassenen. Voor mij maakt het niet uit welk boek ik heb. Beiden zijn even leuk en ik kan mijn creativiteit er goed in kwijt. Het boek heeft een zachte cover, dus een paperback, waardoor het vrij fragiel is en je goed moet oppassen dat er geen vouwen of kreukels op je voorkant komen, dat vind ik wel jammer. 
Ik vind het een heel vrolijk boek en het spreekt me ook direct aan als ik ernaar kijk. Ik heb al snel de neiging om het erbij te pakken en erin te schrijven.

De inhoud 

Dan gaan we de binnenkant van het boek bespreken, want hier staan natuurlijk alle schrijfopdrachten in! Zoals de titel al aangeeft zijn er 642 dingen waarover je kan schrijven. Inmiddels ben ik begonnen in het boek. Ik probeer er zuinig mee te doen. Het liefste zou ik meten 50 opdrachten schrijven, omdat er zoveel leuke dingen tussen staan waar ik wel iets mee kan. Alleen is op deze manier het boek zo snel vol... Daarom doe ik zuinig aan en neem ik ook echt tijd voor de opdrachten. Alle opdrachten en vragen zijn wel in het Engels. Wanneer je niet goed bent in Engels, is het niet echt een boek voor jou, maar wil je je Engels verbeteren of ben je er wel goed in, dan kan ik het je zeker aanraden! Je hoeft trouwens niet per sĆ© in het Engels te antwoorden. Dat mag gewoon in het Nederlands.
 Het boek is verdeeld in 3 verschillende soorten opdrachten: lange opdrachten, waarvoor je een hele pagina moet gebruiken om een verhaal te schrijven. Gemiddelde opdrachten, deze nemen ongeveer een kwart pagina in beslag en dan heb je ook nog korte opdrachten. Deze zijn onderverdeeld in hokjes van 4 op Ć©Ć©n bladzijde en vaak hoef je maar een aantal puntjes of een aantal woorden/zinnen te noteren. Deze opdrachten zijn zo klein dat ik ze snel kan invullen, vandaar dat ik er ook al best wel wat van gedaan heb.
Het verschilt ook maar net hoeveel tijd en inspiratie ik heb om iets in te vullen. Vaak kies ik een vraag of een opdracht waarvan ik meteen denk dat ik er iets mee kan. Over andere opdrachten wil ik soms wat langer nadenken, omdat er nogal veel van mij als schrijfster gevraagd wordt. Ik wil dan niet het eerste opschrijven wat me te binnen schiet, maar het even goed doordenken, terwijl ik bij andere opdrachten meteen weet wat ik wil opschrijven.

Korte opdrachten

Van de korte opdrachten heb ik er al best wel wat ingevuld, omdat ik daar gewoon snel inspiratie voor heb of er antwoord op weet en je er niet zo lang over hoeft na te denken. Ik vind het echt erg leuk dat er zoveel afwisseling zit in de lengte van de opdrachten, zo kun je lekker variĆ«ren en daar hou ik wel van! 
Hier op het plaatje zie je de kleine opdrachten. De bladzijde is dus verdeeld in vier vlakken en er wordt dan een korte vraag gesteld of een korte opdracht gegeven. De vraag links bovenin luidt: "What are you carrying in your bag right now?" Daaronder kun je dus de hele lijst lezen van wat ik in mijn tas heb. 
De tweede vraag, rechts bovenaan is: "What do you do when you don't want to do your homework?" Volgens mij valt dit antwoord ook wel op de foto te lezen. 
De derde vraag, links onderin is: "If you could be any fictional character, who would it be?" 
Ik zat toen heel erg te twijfelen tussen Luna Lovegood en Hermione Granger van Harry Potter. Uiteindelijk ging ik toch voor Hermione, omdat zij veel meer meemaakt met Harry samen en mij dat net iets meer fascineert als ik dan toch een karakter mag zijn. De laatste vraag, rechts onderin: If you could bring back one kind of dinosaur back to to life, which kind would it be?"
Dat is de dinosaurus Rex. Mijn liefde voor deze dino komt door de film Toy Story, waar de speelgoed dino Rex mijn favoriete karakter van is!

Langere opdrachten 

De langere opdrachten vind ik stiekem wel leuker dan de korte opdrachten, omdat er hier meer creativiteit, inlevingsvermogen en concentratie voor wordt gevraagd, maar ook vind ik deze opdrachten wat lastiger... Ik moet er soms echt over nadenken wat ik er ga neerzetten, maar meestal laat ik mijn fantasie gewoon de vrije loop gaan! Aangezien het boek te veel opdrachten bevat om alles te bespreken, kies ik er nu een paar uit die ik al gedaan heb en hier met jullie ga delen:

* You were born with a strange ability. You can crack open coconuts, oranges, watermelons and other round fruits using just your mind. What's a day in your life like? 
Fruit opmaken is voor mij lekker makkelijk. Ik denk dat ik in een restaurant zou helpen al het fruit te brengen, tegen veel geld! Binnen een paar dagen word ik dan rijk, door mijn rare gave. Misschien kan ik er wel mijn werk van maken. Lekker een beetje niksen en alleen denken aan fruit dat ik open breek. Zo "werk" ik en hoef ik eigenlijk vrij weinig te doen.

* If you were an insect for one day, what kind would you be? What does your average day look like? Dan zou ik een lieveheersbeestje willen zijn en vloog ik door de wereld, maar ik ben niet zomaar een lieveheersbeestje. Ik vlieg rond in de tuin van koning Willem-Alexander en kan gewoon naar binnen gluren in zijn paleis. Ik hoor alle staatsgeheimen en zit soms op het jasje van de koning of op de jurk van MĆ xima, geheel onopgemerkt. Wanneer zij slapen ben ik in de tuin, in een struik, op een blaadje. Daar woon ik, in de koninklijke tuin en zie ik de prinsesjes spelen. Ik ben gewoon een koninklijk lieveheersbeestje!

De vraag op de foto luidt: You get to choose to be any color in the universe: blue, orange, purple, or anything else. Choose your color and say why you chose it. 
Het antwoord valt op de foto te lezen!

* Write a love letter to your favorite fruit
Allerliefste chocolade,
Mijn lieve voor jou valt niet te omschrijven. Je bent zo enorm lekker en elke dag moet ik je wel een keer gegeten hebben; op brood, als reep, op een koekje, als ijsje of als chocomel. Het maakt niet uit! Ik kan gewoon een dag zonder je. Je bent er voor me wanneer ik me verdrietig of boos voel, maar ook wanneer ik me erg gelukkig voel. Ook al ben je een dikmaker, je maakt me altijd blij! Ik hou van je!
Liefs, Meaghan

* If you could do anything you wan, but you had to do it all the time, what would it be? 
Luuk zoenen en knuffelen, want dat wordt nooit vervelend en is enorm fijn! Zo mag ik altijd bij hem zijn, omdat ik dit de hele tijd moet doen. Daar heb ik totaal geen moeite mee! Hoe langer, hoe beter! Het blijft fijn!

Mening 

642 things to write about is echt een heel gaaf boek met allerlei leuke en originele opdrachten. Ik weet nog niet wanneer ik het vol krijg, maar er is in elk geval genoeg keuze en variatie in de opdrachten. Het Engels stoort me niet. Er zijn maar weinig woorden die ik niet ken en moet opzoeken, dat valt best te doen. Verder vind ik het erg leuk dat ik hier mijn creativiteit in kwijt kan en dat ik eigenlijk mijn eigen boek aan het schrijven ben met diverse miniverhalen over mezelf en over de personages die ik in opdrachten krijg. Het is een erg origineel boek en ook heel erg aan te bevelen aan mensen die, net als ik, van schrijven houden en graag hun fantasie, creativiteit en tijd hierin willen stoppen. Een ander pluspunt vind ik de lengte van de opdrachten. Als je zin hebt om te schrijven, maar weinig tijd hebt, kun je kiezen voor een korte opdracht in een hokje. Wanneer je er langer wilt voor zitten, ga je gewoon voor een langere opdracht. 
Een minpunt aan dit boek vind ik dat de kaft wat fragiel is. Hij kreukt heel snel als je niet goed oppast en kan snel losgaan. Je moet er dus wel voorzichtig en zorgvuldig mee omgaan. 
Dan wil ik ook nog Suzanne bedanken voor het geweldige cadeautje. Ik vind het een erg origineel en geweldig cadeau en je weet precies wat ik leuk vind! Bedankt! Ik ben er erg blij mee!


Is dit boek iets voor jou? 

Reacties

  1. Ahhh zoo leuk om te horen dat je er blij mee bent! Toen ik het kocht wist ik wel bijna zeker dat je het leuk zou vinden, maar het is natuurlijk altijd weer even afwachten!

    Nog even voor de mensen die slecht zijn in engels ; Het boek is ook verkrijgbaar in het Nederlands, maar deze was niet te bestellen rond de verjaardag van Meaghan. het was dus engels of niets. Ik heb voor engels gekozen!

    Xx Suus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat sta je leuk op dit foto! :-)

    het lijkt mij ook een erg leuk boek. waarschijnlijk ga ik dit ook kopen voor een vriendin haar verjaardag, want zij houdt ook van schrijven en dit soort dingen. echt super origineel!

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!