My life in pictures (6)

Mijn laatste My life in pictures is alweer een jaar geleden. Hoog tijd voor een nieuw dagboekje waarin in jullie een week lang meeneem in mijn leven! Ik heb super veel foto's voor jullie gemaakt, beginnende op tweede kerstdag en ik eindig op nieuwjaarsdag. Ik laat jullie zien hoe ik de feestdagen dit jaar heb beleefd en ik geef jullie een kijkje in mijn weekendje weg naar Limburg. 

Hier vind je alle eerdere My life in pictures: (1) / (2) / (3) / (4) / (5)

Woensdag

Het was vandaag tweede kerstdag! Deze dag beginnen we in de dierentuin. Dit is het derde jaar op rij dat Luuk en ik op tweede kerstdag samen naar de dierentuin gaan. In 2016 en 2017 had ik mijn dierentuinabonnement op Ouwehands dierenpark in Rhenen nog, maar die is dit jaar verlopen. Vandaar dat wij besloten om eens naar een andere dierentuin te gaan, namelijk dierenpark Amersfoort! We reden vanuit mijn woonplaats samen hierheen.


Yes we zijn aangekomen! En wat een lieve dieren. Het zijn er ook zo veel! Ook zag ik een aantal dieren die ik nog nooit in het echt had gezien, zoals een beverrat, een witte tijger en een luiaard. Heel bijzonder en leuk! Ook zagen we vele andere lieve dieren en ik heb ook veel te veel foto's gemaakt om allemaal te laten zien op de blog. Al met al vond ik het echt een mooie dierentuin, alleen was het wel heel koud...

In de avond gingen Luuk en ik samen uit eten bij een van onze favoriete restaurants. We kregen een vijf-gangenmenu voor de kerst. Dit deden we vorig jaar ook en dat was ons erg goed bevallen!

De eerste gang was een pompoen-kerriesoepje met popcorn erin. Erg lekker en een bijzondere combinatie met die popcorn!

De tweede gang was voor mij een duo van kreeft en zalmtartaar met haringkaviaar en groenten. Luuk had hier gegrilde parelhoen.

Als tussengerechtje kregen we een passievruchtspoom. Ik vond deze een beetje zuur, dus ik heb hem niet helemaal opgegeten. Gelukkig vond Luuk het wel erg lekker.

Het hoofdgerecht was voor mij een tongscharfilet met gegrilde groenten. Luuk had hier een dryaged-runderbeef met peulvruchten. Beide vonden we ons hoofdgerecht heerlijk!

Tot slot was er een toetje, een proeverij van de chef. Alleen dit was erg machtig. Alles bestond uit chocolade en dat valt zwaar op de maag na vier gangen. Ik heb van alles een beetje geproefd, maar kon daarna echt niet meer! Het was wel lekker hoor, maar ik had echt genoeg gegeten. 


Donderdag

Vandaag deden Luuk en ik boodschappen. We zouden 'derde' kerstdag vieren met Luuk zijn familie. Ik was verantwoordelijk voor het voorgerecht. Ik besloot wortelsoep met bietenwraps te maken. Die bietenwraps sneed ik in stukjes, zodat het hapjes waren. Daarvoor deden we eerst wat boodschappen!

Mijn zwager was verantwoordelijk voor het hoofdgerecht. Dit bestond voornamelijk uit vlees, maar gelukkig had hij ook met mij rekening gehouden, door een pescotarisch gerecht te maken. Heerlijk gevulde paprika's en sperziebonen (die laatste mocht iedereen pakken), helemaal prima! Verder maakte ik vandaag niet zo veel foto's, in verband met de privacy van mijn schoonfamilie.


Vrijdag

Vandaag gingen Luuk en ik met mijn familie een weekendje naar Zuid-Limburg. Dit was in het najaar al gepland en nu was het eindelijk zo ver! Onze eerste stop was het drielandenpunt. Dit is het punt waar de landen Duitsland, Nederland en België samenkomen. Ik vond het wel bijzonder, want je kan dus als je voeten goed spreid in drie landen tegelijk staan! Gek idee eigenlijk. Op de foto stond ik in België, Luuk in Duitsland en mijn broertje Geoffrey in Nederland.


Daarna gingen we naar onze bungalow toe. Daar waren we heel erg blij mee! Het was een vrij nieuwe bungalow met mooi uitzicht op het water, een eigen parkeerplaats en een moderne keuken. Ook het interieur sprak mij wel aan! Lekker comfortabel allemaal!

Het enige wat jammer was aan het huisje was dat er een aantal vliegen binnen zaten. Deze moesten wij doodslaan, want anders hadden we er te veel last van. We hadden dit ook bij het personeel aangegeven, maar zij wisten ook niet hoe dit kwam. Nadat de vliegen dood waren, hadden we hier verder geen last van. We zijn die avond op tijd naar bed gegaan, omdat we de dag erna op pad zouden gaan!


Zaterdag

Zaterdag gingen we een dagje naar Valkenburg. Een schattig dorpje in Limburg, waar op dat moment een kerstmarkt was. Het was die dag ook vrij druk en een parkeerplaats bemachtigen was lastig, maar wij hadden geluk dat onze auto zo klein was! Wij pasten met onze auto precies op het laatste, kleine parkeerplekje. Zo konden we op weg naar de grot die wij wilden bezoeken, namelijk de steenkolenmijn. Hier kregen we een rondleiding van een oudere man dit vroeger ook in diezelfde mijn heeft gewerkt. Inmiddels werkt er niemand meer in die mijn, omdat steenkolen uit het buitenland worden gehaald.

Ik vond het wel interessant om meer te weten over de mijn. Het verhaal dat de man vertelde was vrij technisch, omdat het vooral over de werkzaamheden ging die in die mijn plaatsvonden, maar ik vond het wel interessant om te zien hoe zwaar het werk was en ook hoe onveilig men vroeger werkte. Zo ademde mensen ongezonde lucht in, droegen ze geen gehoorbescherming tijdens het boren en was het fysiek ook zwaar werk. Veel mensen die in de mijn werkten zijn helaas vroegtijdig gestorven door de gevolgen van het werk. Best heftig!

Even kletsen met mijn grote vriend....


Na het bezoek aan de mijn hebben we nog even rondgelopen door Valkenburg. We hebben wat winkeltjes gekeken, op een terras gezeten met een kop thee onder een heater om even warm te worden en we kwamen deze mooie kasteelruïne tegen, waar ik even een leuke foto van moest nemen!

Daarna gingen we lekker uit eten bij het enige Thaise restaurant in Valkenburg. Op TripAdvisor stonden ook goede reviews over dit restaurant, dus wij waren heel erg benieuwd. Helemaal omdat wij van Thais eten houden. Het eten was qua smaak erg lekker, alleen de hoeveelheid was best weinig. De gerechten waren niet goedkoop en je kreeg dus niet zo veel, dat was jammer.


Zondag

Vandaag stond een dagje Maastricht op de planning. Ik was hier ook nog nooit geweest, maar wat een mooie stad is dit! Veel winkels, mooie architectuur en een gezellige sfeer! Wij hebben hier vooral naar de architectuur gekeken en we zijn wat winkels in geweest. Ook hebben we over een kleine kerstmarkt gelopen.

Tijd voor lunch. Wij lunchten bij Vers, wat erg lekker en gezond was! Ik en Luuk kozen voor de quinoa salade met avocado, walnoten, courgette, aubergine, rozijnen en granaatappelpitjes, jummie! Ik dronk een verse muntthee en Luuk een groene smoothie. Mijn moeder en broertje houden niet zo van vegan, dus zij gingen ergens anders lunchen.


Na de lunch gingen we een kerk bezoeken. Ik ben zelf niet gelovig, maar de architectuur van oude kerken kan ik altijd wel waarderen.

In de avond deden we niet zo veel. We keken met z'n allen de film Brimstone op de bank. Dit was trouwens echt een aanrader! Maandag

Helaas was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was 31 december, wat betekende dat we met de jaarwisseling thuis zouden zijn. We moesten om 11:00 de bungalow verlaten, dus onze ochtend stond ik het teken van inpakken, de auto inladen en opruimen. Daarna zijn we meteen door naar huis gereden en hebben we wat boodschappen gedaan voor de komende dagen.

Ook had ik weer een boeking via Pawshake om een hondje uit te laten met oud en nieuw. Dit hondje is onwijs bang voor vuurwerk, dus besloot ik om in een vuurwerkvrije zone te gaan wandelen. Hier werd geen vuurwerk afgestoken en zijn de knallen wat zachter, maar toch was het hondje bang. Hij vond het spannend om te wandelen, dus uiteindelijk was het geen erg lange wandeling geworden. Hij heeft gelukkig wel zijn behoefte kunnen doen.

Daarna kookte ik ons laatste avondmaal van 2018! Gember broccoli-roerbak it is!Dinsdag 

Happy new year! Mocht je willen weten hoe 2018 voor mij was en wat mijn doelen zijn voor 2019? Dan kun je mijn vorige blog even bekijken als je dat leuk lijkt!
Vanuit mijn slaapkamer had ik prachtig uitzicht op al het vuurwerk in de buurt!

We gingen niet al te laat naar bed. In de ochtend begon ik de dag goed met yoga. Ik vind het heerlijk om in de ochtend yoga te doen, maar als ik daar geen tijd voor heb, doe ik het gewoon in de avond.

Verder deden we vandaag niet heel veel. Na de yoga ben ik eigenlijk weer met Luuk in bed gekropen en hielden we een Harry Potter marathon. We hebben die dag drie Harry Potter films gekeken. Achja, dat mag ook wel eens. Heerlijk mijn rust pakken aan het begin van het nieuwe jaar!Dat was weer een verslag van mijn vrije week. Hopelijk hebben jullie ook fijne feestdagen gehad en vonden jullie het leuk om zo'n uitgebreid fotoverslag te zien! Ik vind het in elk geval leuk om zo af en toe eens te maken!

Hoe was jouw week?


Reacties

 1. Mooie foto's heb je gemaakt Meag! Zo te zien heb je super leuke dingen gedaan in je vakantie. Vooral de foto's van het eten vind ik er goed uitzien, lekker hoor! <3 En die foto van jou met Luuk aan het begin is ook prachtig! Leuk om zo weer wat van je te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat hondje is zo lief met die trui! Wat zielig dat hij zo bang was... En mooi is Limburg he? Ik ben er vorige jaar winter ook heen geweest en ik was helemaal verliefd op Maastricht, wat een gezellighied! Echt leuk om te zien hoe je de feestdagen hebt doorgebracht. Ik was met o&n bij de familie van mijn vriend, ook gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben toevallig met nieuwjaar naar dierenpark amersfoort geweest! toevallig dat jij daar ook was. ik vond het ook een hele mooie en leuke dierentuin met veel dieren. vooral de baby luiaard was schattig. je week ziet er verder leuk uit! limburg lijkt mij ook mooi en ik zou ook nog graag een keer een grot willen bezoeken. dat heb ik nog nooit gedaan.
  xoxo djolie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk dagboekje! Zo te zien heb je een erg leuke vakantie achter de rug!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lief hondje, ah! En wat een tof idee trouwens om met Kerst naar de dierentuin te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi foto's. Leuk dat je een dagboek hebt bijgehouden tijdens de feestdagen. Het eten ziet er erg lekker uit. Grappig dat je in Limburg was, ik woon in die provincie! Ik kom regelmatig in Maastricht, want ik studeer daar ;) en ik vind het daar ook altijd super gezellig! Leuke studentenstad, om uit te gaan, maar ook veel leuke restaurantjes en winkels!
  Groetjes, Andrea

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!