My life in pictures (5)

Tijd voor een nieuwe My life in pictures! De hele week legde ik weer voor jullie vast wat ik allemaal gedaan heb! Het is de week voor de kerstvakantie begint en ook laat ik een gedeelte van mijn (kerst)vakantie zien. Deze blog loopt dus van woensdag tot en met dinsdag. Ik neem jullie weer mee in mijn leven, door middel van de foto's die ik maak. Alles in deze week draaide om het afronden van het schoolwerk zo voor de vakantie, het voorbereiden en vieren van kerst en ontspanning! 






Woensdag 


Waarschuwing! Mijn woensdag en donderdag zijn nog niet zo spectaculair, omdat ik gewoon naar school moest en veel werk had. Alleen dat hoort ook bij mijn leven, het is realistisch, dus daarom wilde ik dat ook nog graag aan jullie laten zien. Ook al zijn de foto's dan misschien niet zo speciaal. Mijn dag begon om 6:30, want ik moest om 8:30 op school zijn om een training te geven aan eerstejaars HRM studenten. Om 7:45 stapte ik in de bus. Lekker druk was het. Ik sliep bij Luuk, dus ik was gelukkig dichtbij school. Als ik niet bij Luuk zou slapen, zou ik om 5:45 al op moeten staan... Dus klagen mag ik zeker niet.

Voor de training begon, legde ik al het materiaal klaar en stamde ik ook nog even af met de docent. Ik geef samen met een HR-docent een les, dus eigenlijk een training aan eerstejaars HRM-studenten. Vorige periode gaf ik sollicitatietraining en training in exitgesprekken, dus wanneer een medewerker de organisatie verlaat. Deze training stond in het teken van onderhandelen en arbeidsvoorwaarden. Er leuk!

Mijn voornaamste taken tijdens de training zijn: toelichtingen geven op de stof, informatie geven, trainingsacteur zijn in praktijksimulaties, de studenten helpen en hun vragen beantwoorden en wanneer ze aan het oefenen zijn met de stof of met het voeren van de gesprekken, loop ik rond om ze gerichte feedback te geven, zodat ze leren van hun fouten en ook al weten wat zij goed doen. De training duurde van 8:30 tot 14:00, dus een vrij lange zit.

Daarna nam ik de trein naar huis en die was leeg! Ik had bijna de hele reis de coupe voor mijzelf! Lekker luxe en rustig! En ik bofte ook nog eens dat het een nieuwe intercity is, dus de trein was ook  nog eens schoon en had lekker zittende stoelen.

Eenmaal thuis kon ik weer aan het werk, want ik moest nog wel wat één en ander doen. Ik nam mijn Engelse leestekst door, ik transcribeerde weer een deel van mijn gehouden interviews en ik maakte mijn huiswerk voor statistiek. Een lange dag dus vandaag...  


Donderdag

Ook donderdag begon de dag weer vroeg. Om 7:39 zat ik in de trein richting Den Haag, waar ik momenteel mijn minor volg. Dit doe ik aan de Haagse Hogeschool. Zoals je kunt zien, was het nog donker toen ik arriveerde.

Ik volgde een les filosofie, waar we een best pittig boek moeten lezen. Daar krijgen wij een toets over en verder moet ik ook een essay schrijven. Over dat essay krijg ik weer een mondeling, dus ik moet vrij veel doen voor filosofie en geloof me, het is niet het meest interessante vak. Je moet allerlei filosofen hun gedachtegangen begrijpen en dan ook nog eens onthouden wie welke visie heeft...

Daarna meteen door naar een les statistiek. Je kent het wel: chi-kwadraat, standaard normale verdeling, t-toetsen, toetsen van hypotheses en proporties. Ik krijg het allemaal... Joepie... Gelukkig word ik er wel steeds beter in, omdat ik veel oefen!

Vanuit Den Haag ging ik meteen door naar Leiden, dus naar mijn eigen hogeschool. Ik had daar een afspraak met mijn afstudeerbegeleider en afstudeerdocent. We gingen namelijk het onderwerp en de hoofdvraag voor mijn onderzoek concretiseren en afspraken maken met elkaar. Wel fijn dat we dit voor de kerstvakantie rond konden krijgen.

Na mijn afspraak, liep ik richting het centrum van Leiden, want ook wilde ik graag voor de kerst nog naar de kapper. Ik ga al ruim een jaar naar Yes! Kappers, in Leiden. Heel lang zocht ik naar de juiste kapper, maar ik ben zo tevreden over deze zaak! Ze hebben vier soorten behandelingen, van basic naar een hele luxe behandeling. Je krijgt er koffie/thee, een tijdschriftje, persoonlijke aandacht, goed advies en ook echt een mooi kapsel. De dames die daar werken krijgen regelmatig nieuwe trainingen om de nieuwste haarmode te leren knippen of om bijgeschoold te worden. Het is  iets duurder dan een gewone kapper, maar dan heb je ook wat!

Deze foto was in de ochtend gemaakt. Dus before! (mijn haar hangt helemaal over mijn billen...)

 En after! Dat ziet er toch alweer een stuk beter uit. Gezonder, korter en verzorgder. Ik kan het komende half jaar weer vooruit!

Aan het einde van de dag deed ik nog even sport- en yoga oefeningen. Daarna ging ik eten en werkte ik nog wat aan school. Ik rondde de laatste dingen af voor de vakantie.


Vrijdag

Ik begon de dag met mijn favoriete ontbijtje, namelijk: havermoutpap met speculaaskruiden, vers fruit en amandelen. Ik maak de havermout met ongezoete amandelmelk. Dit warm ik samen op in een pannetje. Vervolgens strooi ik de rest eroverheen en dan heb je echt een hemels lekker en gezond ontbijt! Mega goed! Helaas eet ik dit niet elke ochtend, want wanneer ik haast heb, kost dit iets te veel tijd. Daar dronk ik een lekker kopje muntthee bij.


Daarna ging ik samen met Suzanne richting Rotterdam om samen te winkelen en nog wat kerstinkopen te doen. Ik had nog een pak huidkleurige panty's nodig voor bij mijn kerstoutfit, ik moest nog wat kerstcadeautjes halen en ik wilde graag bij Lush een bathbomb uitkiezen. In januari ga ik samen met Luuk een weekend weg en in het hotel waar wij zitten, hebben we een heel groot bad. Vandaar dat ik graag zo'n badbal wil hebben. Suzanne en ik hebben trouwens super lang gewinkeld. Van 10:00 tot 15:15 ongeveer. Ik heb veel dingen qua kleding gepast, maar het was het allemaal net niet... Dat was best balen... Maar verder ben ik geslaagd en kocht ik wat ik nodig had!

Wat een keuze was er bij Lush. Ik ben er regelmatig binnen geweest, maar ik heb er nog nooit iets gekocht. Nu ik eenmaal besloot iets te halen, was de keuze nog vrij lastig... Ik ging uiteindelijk voor een knalblauwe bathbomb met gouden sterren. De verkoopster had mij verteld dat heel mijn bad dan blauw zou worden, maar dat de sterren later oplossen dan de rest, waardoor je een soort sterrenhemel in je bad hebt. Ik ben benieuwd!
Na het winkelen bracht ik ook mijn laptop naar de reparateur. Er moet een nieuwe accu in en er zat een scharniertje los van mijn scherm, dus na het winkelen moest ik ook nog daarheen racen...

In de avond ben ik weer herenigd met deze gekkie. Het is vakantie! De hele eerste week van de kerstvakantie nemen wij vrij. Lekker even uitrusten! De tweede week gaan we wel aan school werken. Helaas gaan we deze kerstvakantie ook voor het eerst niet op vakantie, gewoon omdat het allemaal vrij druk is met school.



Zaterdag 

We stonden vandaag vroeg op. Om 8:30 stonden wij al in de Albert Heijn om boodschappen te doen. Dit deden we om de drukte voor te zijn en zodat we nog wat te kiezen hadden, voordat het gehele assortiment uitverkocht was. We kochten eten voor de komende drie dagen. Het was nog vrij rustig toen we de supermarkt binnen kwamen, maar toen we vertrokken was het echt een stuk drukker. Heel fijn dat we zo vroeg waren, want ik kan niet goed tegen drukte. Slimme zet!

De buit is weer binnen! Twee tassen vol met boodschappen. Om 9:15 waren we klaar met winkelen, eenmaal thuis zouden we pas gaan ontbijten. We hebben ons schema voor vandaag gewoon even omgedraaid, haha.

In de middag gingen we, zoals bijna elk weekend, gezellig naar de boerderij, waar ik mijn lievelingskoe Emma weer kon knuffelen. Luuk lokte haar naar het hek toe, waardoor ik haar uitgebreid kon aaien. We namen even een selfie met haar. Gezellig toch?

Nadat we terugkwamen van de boerderij, gingen Luuk en ik verder in het spel Zelda Windwaker. Zoals jullie uit mijn voorgaande My Life in Pictures al konden opmerken, zijn Luuk en ik dol op de Zelda spellen hebben we er ook al heel wat uitgespeeld. Bij deze variant zijn we bij het één na laatste gedeelte, dus waarschijnlijk is dit spel halverwege de kerstvakantie ook wel uitgespeeld.

Koken! In het weekend kook ik altijd zelf, ongeacht of dit bij mij of bij Luuk thuis is.

Spruitjesroerbak! Sommigen haten het, anderen zijn er dol op. Ik behoor tot de laatste categorie. Spruitjes zijn echt mijn lievelingsgroenten en ik vind het heel jammer dat ze alleen maar in de winterperiode verkrijgbaar zijn. Het hoofdingrediënt is natuurlijk spruitjes, maar er zit ook bosui, knoflook, taugé en champignon doorheen. Ook deed ik er nog wat garnalen bij. Ik breng het geheel op smaak met sojasaus, gember, paprikapoeder en een beetje peper. Hier hebben we van gesmuld!


Zondag


Zondag is meestal de dag dat Luuk en ik niet zo heel veel uitvoeren. Meestal blijven we de hele dag in bed, kijken we films en series of gamen we. Dat was vandaag ook wel het geval. We speelden verder in Zelda Wind Waker. Inmiddels zijn we bij de eindbaas Ganondorf aangekomen.


Het was kerstavond, dus ik wilde wel wat leuks serveren voor de kerst. Ik maakte gevulde bolcourgettes. Een heel lekker, feestelijk, maar simpel gerecht. Bij de Albert Heijn kun je sinds een tijdje courgettes in de vorm van een bol halen. Deze lepelde ik leeg. De bolcourgettes deed ik geheel leeg een half uur in de oven. Ondertussen maakte ik de vulling. Dat bestond uit: de resten courgette die ik heb uitgelepeld, een gele paprika, knoflook, ui, tomaat en mager rundgehakt. Dit bracht ik op smaak met Italiaanse kruiden, komijn, rozemarijn en pikante paprikapoeder. Toen de bolcourgettes uit de oven kwamen, vulde ik ze met dit mengsel.

Het eindresultaat! Er bleef nog wat mengsel over, dus dat aten we er nog bij, plus nog wat aardappeltjes. Ziet er toch wel feestelijk uit voor de kerst? 


Maandag

Dit was een dag waar ik een beetje tegenop zag, want eten en verplicht gezellig doen... Ik schreef daar mijn vorige blog over. Achja, ik begon de dag met het bakken van kerstkoekjes. Dit is iets wat ik elk jaar wel doe, omdat ik er speciale kerstvormpjes voor heb. Zelf eet ik er maximaal 2, maar ik vind het leuk om ze uit te delen aan mijn (schoon)familie. Hiermee kan ik hen wel verblijden. Ik blij dat ik koekjes kan maken en zij blij dat ze het mogen opeten!


Verder maakte ik van de rest van de dag niet gek veel foto's. In de middag speelde ik met mijn moeder, broertje en Luuk een spel op de Wii-U en tijdens het kerstdiner zit ik met familieleden die niet allemaal op mijn blog willen. Luuk en ik poseerden wel even tijdens het kerstdiner.

My food. Ik besloot voor veilig te gaan. Ik had bijna alleen maar groenten en zilvervliesrijst op mijn bord liggen, dus dat was prima te doen, gelukkig.

In de avonden deden ik, Luuk en mijn broertje Geoffrey een aantal bordspellen, waaronder Cluedo. Dat blijft wel een van mijn favorieten. Ook vind ik het leuk dat we met z'n drieën iets doen, terwijl de visite gewoon maar kletst. Hoe aardig ik mijn familie ook vind, het zijn voornamelijk ouderen en ik vind het niet zo leuk om daar de hele avond bij te zitten. Zo hebben we dit prima opgelost.

Dinsdag 

 De laatste dag van my life in pictures en ook de tweede kerstdag. Deze stond in het teken van mij, Luuk en romantiek! Dit is voor het eerst dat wij kerst echt met z'n tweeën vieren, zonder andere familie erbij. Wij besloten lekker naar de dierentuin te gaan! 


Ik kom elke maand in de dierentuin en elke keer liggen de panda's heel levenloos bij... Dit keer was het anders. Mannetjes panda Xing Ya was volop in actie! Hij was buiten (wat ik nog nooit eerder gezien had) en daar moest hij moeite doen om zijn bamboestokken te pakken. 


Kijk hem eens lekker eten. Luuk en ik hebben hier best lang naar staan kijken, gewoon omdat we dat nog nooit eerder gezien hadden. Normaal ligt hij altijd voor pampus.

Het kan ook niet anders... Op een gegeven moment was hij dat klimmen en het zitten weer zat, dus ging hij er maar bij liggen. Je zou toch moe worden van al dat bamboe eten...

On our way home! Na een fijn dagje dierentuin, gingen wij richting Leiden, om ons klaar te maken voor ons etentje samen!

Outfit of the day! Ik droeg een roze jurkje met een zwart riempje. Mijn zwarte enkellaarsjes droeg ik daaronder. Ik droeg een diadeem met een strikje in mijn haar en mijn ketting en oorbellen (die je niet op de foto ziet...) zijn van Swarovski.

Dit is het restaurant waar ik samen met Luuk ging dineren. Dit vond ik best spannend, omdat het vijf gangen zijn, maar Luuk stelde me al gerust dat vijf gangen gewoon 5 kleine gerechten zijn en dat je geen shitload aan eten krijgt. Uiteindelijk is het allemaal meegevallen en heb ik ook echt kunnen genieten van het eten!

Eerst bestelden we wat te drinken. Allebei een thee, alleen voor mij wel lekker een verse muntthee.


De eerste gang bestond uit brood met dips en een wildbouillon met champignons en basilicum. Die wildbouillon vond ik zelf niet zo lekker, dus Luuk at dat met alle liefde voor mij op.

Verder hadden we een keuzemenu, waarbij we uit verschillende gerechtjes per gang konden kiezen. Ik laat jullie alleen zien wat ik gekozen heb, anders verschijnen er hier ook veel te veel foto's. Luuk had namelijk andere dingen gekozen dan ik.

Ik begon met zalm, gamba's en coquilles, geserveerd met paarse wortelcrème, zeekraal en een saffraankroepoekje. Dit vond ik echt erg lekker, helemaal omdat de bovengenoemde vissen mijn favorieten zijn!

Als tussengerechtje kregen Luuk en ik beide een Lycheespoom met framboos. Die van mij was zonder alcohol en die van Luuk met. Dit was ook heel erg lekker. Het was een soort klein drankje.

Het gerecht wat ik daarna kreeg bestond uit zeebaarsrolletjes, gevuld met spinazie en garnalen. Geserveerd met gepofte tomaatjes, worteltjes en saffraanrisotto. De risotto vond ik niet geweldig, dus Luuk had dat gewoon lekker op, haha. Maar de rest was echt heerlijk! Ik koos deze avond dus alleen voor vis, maar er stonden ook vlees- en vegetarische gerechten op de keuzekaart.

En als afsluiter kregen en een proeverij van de chef. Van links naar rechts: Aarbeienroomijs op een stokje, omringd met witte chocolade en stukjes framboos, een chocolade macaron, een citroentaartje en slagroom met een chocoladekrul. De macaron en slagroom mocht Luuk hebben (ja jongens, ik eet alleen dingen waarbij ik mij goed voel) en de rest at ik lekker zelf op. Lekker toetje!
Tot slot deden we samen nog een drankje na en hebben we het onwijs gezellig gehad. Het is altijd al mijn droom geweest om romantisch te gaan dineren voor kerst samen met mijn vriendje en die is gisterenavond uitgekomen.



Verder ga ik morgen nog kerst met mijn schoonfamilie vieren. Door omstandigheden hebben wij hier een 'derde kerstdag'van gemaakt. Ik ga met Luuk nog een dagje erop uit en we gaan nog nieuwjaar vieren. Ik hoop dat jullie week net zo leuk als die van mij en dat jullie fijne feestdagen gehad hebben! Aanstaande zondag komt mijn eindejaarsblog nog online, dus vergeet dan zeker niet om ook nog een kijkje te nemen!

Hoe was jouw week? 





Check ook de voorgaande My life in pictures:
(1)
(2)
(3)
(4)

Reacties

  1. Het ziet eruit alsof je een leuke kerst gehad hebt! Mooie foto's heb je weer gemaakt. Dit soort blogs vind ik altijd leuk om te lezen.

    Mijn kerst was ook leuk! Kerstavond vierde ik met een groep vriendinnen en eerste en tweede kerstdag met familie. Eerste kerstdag hadden we een winter barbecue!

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke foto's! ik hou echt van jouw my life in pictures! dat maakt je blog toch net iets interactiever! dat diner ziet er super goed uit en die foto's van de panda zijn ook heel schattig. ik wil ook echt nog een keer naar die dierentuin om de panda zelf te bekijken!

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!