Mijn favoriete restaurants

Iedereen heeft dat wel. Er zijn altijd een aantal restaurants waar je met liefde terugkomt. Dit kan zijn omdat je het eten er overheerlijk vindt, de sfeer je enorm trekt, het personeel vriendelijk is of dat de prijzen binnen je budget zijn (je krijgt waar voor je geld). Voor mij zijn er ook een aantal restaurants (binnen en buiten Nederland) die hoog op mijn favorieten lijstje staan en waar ik met liefde als vaste klant terugkeer. Bij sommige van die restaurants ben ik slechts enkele keren geweest en bij anderen kom ik maandelijks. Desondanks vind ik het leuk om ook de restaurants te noemen die ik niet vaak bezoek, maar die wel een onvergetelijke  indruk hebben achtergelaten en waar ik nog eens naar terug wil. Wellicht inspireer ik je met de restaurants die ik benoem en kun je er zelf eens gaan eten als je in de buurt bent!



Brasserie Park in Leiderdorp 

Adres: Van Diepeningenlaan 2, 2352 KA Leiderdorp

Dit is één van de restaurants waar ik regelmatig kom. Zo lunch ik hier regelmatig met Luuk en bestellen wij altijd onze favoriet: 12 uurtje vis. Je krijgt twee versgebakken volkorenboterhammen. De één met gerookte zalm en de ander met krabsalade, gegarneerd met bladgroenten, citroen, kappertjes, ui en tomaat. Heerlijk! Altijd als we hier komen, bestellen we dat, gewoon omdat het ons lievelingsmaaltje is en we durven ook niet zo goed iets anders te bestellen, juist omdat we er verknocht aan zijn. Ook hebben wij hier met kerst vijf gangen gegeten, wat echt mega lekker was. Dat kun je zien in (verwijs naar plog). Dit jaar willen we hier weer eten met kerst. Nog meer pluspunten aan dit restaurant zijn dat het vlakbij een kinderboerderij is en dat het terras in de zomer ook heel gezellig is! Het restaurant is wel wat aan de prijzige kant voor arme studenten, maar het eten is het echt waard!



My Asia in Wageningen

Adres: Hoogstraat 9, 6701 BJ Wageningen

Dit restaurant heb ik eigenlijk ontdekt door mijn dierentuin abonnement op Ouwehandsdierenpark. Rhenen ligt vlakbij Wageningen en ik vond het wel leuk om na een dagje dierentuin gezellig uit eten te gaan. Ik zocht naar een gezond restaurant en kwam al snel bij My Asia uit. Een Thais restaurant met veel gezonde opties. Dit restaurant wordt door een jonge ondernemer gerund. Het is een familiezaak. Het is geen groot restaurant, maar wel heel sfeervol en met zeer vriendelijk personeel. Inmiddels ben ik kind aan huis en kom ik hier bijna elke maand na een bezoekje aan de dierentuin. Ze hebben zo veel lekkers op de menukaart staan, dat ik elke keer iets anders neem! Ik heb wel een aantal favorieten, maar ik vind het fijn om toch nog andere gerechten te kiezen waar ik benieuwd naar ben. Ze hebben van alles: Thaise curry (rood, groen en geel), gewokte gerechten, vlees en vis voor de liefhebbers, Thaise soepen en salades en vooral veel groenten. Helemaal mijn ding. Het is altijd weer lastig kiezen als ik hier eet. De prijzen zijn goed betaalbaar en ook helemaal het geld waard voor het eten dat je krijgt! In juni zal  ik helaas afscheid nemen van mijn vaste bezoekjes aan dit restaurant, aangezien mijn abonnement op de dierentuin dan verloopt en ik deze niet ga verlengen. Wageningen ligt voor mij nu niet bepaald naast de deur. 



Villa Augustus in Dordrecht

Adres: Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht

Een andere favoriet is Villa Augustus. Dit staat bekend als een biologisch en ecologisch restaurant. Ze koken vooral met verse en seizoensproducten die ze veelal kweken in hun eigen moestuinen. Villa Augustus heeft een hele gezellige sfeer en de tuin is prachtig om in de zomer in te zitten! Meestal ga ik hier met vriendinnen lunchen en mijn favoriet van de kaart is zuurdesembrood met gerookte zalm en groene salade. Dit neem ik dan ook meestal! Ze hebben buiten dat nog genoeg andere lekkere dingen. Buiten gezonde dingen, hebben ze ook genoeg zoetigheden: cheesecake, scones, brownies en verschillende soorten koekjes. Erg lekker en ook allemaal vers bereid. Het enige minpunt aan dit restaurant vind ik het personeel. Het meeste personeel bestaat uit onervaren jongeren, die soms vergeten dat je iets had besteld of die vrij onhandig zijn in de bediening en daarom nog weleens wat morsen (op de tafel of over je heen...). Ach, als ik dat weg denk en puur kijk naar de prijzen, het eten en de sfeer, dan is dit ook echt wel één van mijn favoriete restaurants!

Hugh in Rotterdam 

Adres: Kruiskade 15, 3012 EE Rotterdam

Hier heb ik samen met een vriendin een viergangendiner gegeten en het was heel gezond en heerlijk! Hugh is een modern restaurant in hartje Rotterdam. Het interieur is vrij industrieel, maar wel heel gezellig. Tot een uur of 23:00 is het een restaurant, maar daarna wordt het omgetoverd in een club, waar je een drankje kunt doen. De prijzen van het eten en drinken zijn vrij fors, maar mijn vriendin en ik hadden via Social Deal voor 19 euro dit viergangendiner gekocht en dat scheelt toch enorm veel geld! We hebben  hier heerlijk gegeten en doordat we meerdere gangen hadden, duurde de avond lang, wat fijn is als je uitgebreid wilt kletsen! Ik had een paprikasoepje als voorgerecht, als tussengerecht hadden we een amuse van rode bieten risotto, als hoofdgerecht had ik een quinoasalade met gegrilde groenten en als toetje had ik vers fruit met een klein stukje cheesecake. Erg lekker! De sfeer in dit restaurant is ook erg goed, alleen soms staat de muziek iets te hard, waardoor je elkaar minder goed kon verstaan en  harder moest praten. Zo merk je wel dat het ook een club is. Als je wat meer te besteden hebt, is dit echt een leuk en lekker restaurant om eens heen te gaan. 



De broers van Juliënne in Antwerpen 

Adres: Kasteelpleinstraat 45-47, 2000 Antwerpen, België

Een vegetarisch en veganistisch restaurant met een hele huiselijke sfeer. Hier ging ik een keer samen met mijn vriendin Iris eten voordat wij naar het concert van Jake Bugg gingen. Het eten in het restaurant vond ik vernieuwend en verrassend. Bijna alles op de menukaart was gezond en bevatte veel groente en daarnaast was er ook genoeg keuze en kon je zelfs de gerechten op de menukaart in het winkeltje dat bij het restaurant hoorde kopen. Echter zitten er wel twee nadelen aan het restaurant. Allereerst zijn de prijzen vrij hoog. Mocht je niet veel te besteden hebben, dan is dit geen aanrader voor je. Het tweede nadeel was dat het personeel totaal niet vriendelijk was. Het restaurant wordt gerund door een getrouwd stel en de vrouw was niet heel vriendelijk. Ze sprak gebrekkig Nederlands, vroeg niet of het eten smaakte, was onduidelijk over wat het concept van het restaurant was en waar we precies moesten zitten. We hadden namelijk niet gereserveerd en daar werd een beetje moeilijk over gedaan, terwijl bijna heel het restaurant gewoon leeg was. Als je geen waarde aan bediening hecht en puur voor het eten komt, dan moet je echt hier zijn. Ik had de zoete aardappellasagne. Volledig gemaakt van groenten en zoete aardappel als lasagnebladeren, overgoten door een currysaus. Man, alleen al voor het lekkere, goed gekruide eten zou ik teruggaan naar dit restaurant. Alleen de bediening verdient absoluut geen fooi... 


Indian Way in Nijmegen 

Adres: Sint Jorisstraat 30, 6511 TD Nijmegen

Slechts één keer heb ik hier gegeten en mijn gerecht was zo pittig dat mijn mond in de fik stond. Echter vond ik het (ondanks de fik) heerlijk! Wat kunnen Indiase mensen toch goed koken. De Indiase keuken is iets wat ik pas dit jaar heb ontdekt en ik ben meteen fan! Ik ging hier samen met Luuk eten, omdat wij een weekend spa hadden in Nijmegen. Alleen dat restaurant van de spa begon ons te vervelend, dus gingen wij de stad in, op zoek naar een goed restaurant. Indian Way is een knus restaurant. We hadden niet gereserveerd, maar toch was er een plekje voor ons, ondanks dat het stampvol zat. Een groot pluspunt aan dit restaurant vond ik dat er vegan opties waren! Ik koos een heel erg pittig gerecht. Ik kan heel erg goed tegen pittig, maar dit was heel erg heftig. Ondanks dat het heftig was, heb ik wel genoten van mijn gerecht en was het een echte ervaring. Daarnaast hebben ze ook genoeg keuze uit milde gerechten hoor, maar ik kies altijd voor pittig. Het restaurant wordt gerund door een Indiase familie en zij waren zeer vriendelijk. Ze vroegen meerdere malen of alles naar wens was en ook legden zij goed uit wat al het eten was en waarmee het bereid was. Dat vind ik zelf altijd fijn om te weten. De prijzen van dit restaurant zijn gemiddeld, niet duur, maar zeker ook niet goedkoop. Als je nog een leuke en gezellige hotspot zoekt in Nijmegen, dan moet je hier zijn!

Sue in Rotterdam

Adres: Karel Doormanstraat 372-374, 3012 GR Rotterdam

Dit restaurant heb ik een keer per toeval ontdekt toen ik aan het shoppen was in Rotterdam. Op de ramen van het restaurant stond: 'Sue, zoet zonder suiker.' Ja, daar ben ik fan van! Je kunt hier ontbijten en lunchen en ik besloot hier te gaan lunchen. Alle gerechten die te koop zijn bij Sue, zijn allemaal vegan, gluten-, suiker- en lactose vrij en voor een groot deel plantaardig. Echt ideaal en dat past ook helemaal in mijn eetpatroon. Ik at hier een omelet. Natuurlijk niet van echt eieren, deze was op basis van kikkererwten! Ook heb ik  hier een keer een pad thai gehad. Deze was zonder koolhydraten en bestond volledig uit groenten. Ze hebben ook keuze uit verse groente en fruitsapjes en heerlijke taartjes (uiteraard zonder suiker). Ik heb hier een keer taartjes meegenomen naar huis, want deze kun je kopen in hun winkeltje, en deze waren ook verrukkelijk. Wel prijzig, maar zeker het geld waard. Helemaal omdat je een relatief gezond taartje ervoor terug krijgt. Als je net als ik graag gezond eet en in de buurt van Rotterdam woont, zou ik hier zeker eens gaan eten of een taartje gaan halen!



Slim Healthy Kitchen in Belfast 

Adres: 429 Lisburn Road, Belfast BT9 7EY, Verenigd Koninkrij

Last, but not least wil ik Slim Healthy Kitchen in Belfast ook nog even benoemen. Dit restaurant vergeet ik nooit meer. Na zowat getraumatiseerd te zijn in mijn hotel met het meest slechte ontbijtbuffet ever, waar enkel witbrood en jam verkrijgbaar was, ontdekte ik dit restaurant. Belfast is sowieso een stad waar gezond eten hoog in het vaandel staat  en dat maakte mij heel erg blij. Ik at dus mijn ontbijt bij dit restaurant, maar er werd ook lunch en diner geserveerd. Drie dagen heb ik hier mega lekker gegeten. Van zoete aardappelpannekoeken tot suikervrije granola. Ook hebben ze diverse groentesappen, waar ik er ook elke ochtend eentje van nam. Als ik ooit weer in Belfast ben, dan ga ik hier sowieso weer naartoe. Alleen dan wil ik hier ook graag dineren. Dat lijkt mij ook erg lekker. De prijzen van dit restaurant zijn prima betaalbaar en er hangt een gezellige sfeer. Het personeel was hier ook erg vriendelijk en herkende mij en mijn vriend zelfs op dag drie. Erg leuk was dat! Mocht je ooit in Belfast zijn en gezond willen eten, ga dan zeker naar dit restaurant.
 

Wat is jouw favoriete restaurant? 

Reacties

  1. wat veel restaurants! al dat eten ziet er ook zo lekker uit. ik ga binnenkort een keer naar rotterdam om te winkelen en misschien dat ik dan wel bij sue ga lunchen. ben benieuwd naar hun suikervrije taart!
    zelf zijn mijn lievelingsrestaurants bregje en block 62 in breda!

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk dat je Sue en Hugh noemt, want bij allebei ben ik samen met jou geweest. Dat eten daar was ook echt heerlijk. Naar Hugh moeten we sowieso nog eens een keer gaan, maar dan met onze vriendjes! Ik zit nog steeds te wachten op een goede deal.
    Mijn favoriete restaurants zijn verder: Sumo (zit landelijk), APARTT in Rotterdam (biefstuk!) en Taste in Tilburg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, dat eten haha!Mijn favoriete restaurants zijn Donatello's en FAB in Maastricht. En ik heb ook eens eenmalig gegeten in een restaurant in Den Haag bij Tri Tunggal, een Indisch restaurant. Dat vergeet ik ook nooit meer. Ik was toen een weekendje in Den Haag en at toen daar. Dat eten was zo lekker! Daar wil ik ook nog een keer terug naar toe.

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!