Food confessions

Eten doen we allemaal elke dag. De een doet het drie keer per dag, de ander misschien zes of meer. In elk geval moeten we eten om te overleven. Ook eten we om te genieten. Heel lang heb ik een haat-liefde verhouding gehad met eten. Sinds ik voor een groot deel plantaardig eet en zo min mogelijk toegevoegde suikers inneem, voel ik mij stukken beter en is die haat-liefde verhouding met eten stukken minder geworden. Desondanks heb ik natuurlijk wel gekke, grappige of typische foodconfessions die ik in deze blog wil opbiechten! Iedereen heeft wel rare eetgewoontes waar anderen misschien niet zo veel van begrijpen. Mijn eetgewoontes wil ik graag delen!





1. Ik lust echt geen kaas. Al voordat ik plantaardig ging eten, heb ik kaas nooit lekker gevonden. Ik kon het gewoon niet wegkrijgen en het was ook echt niet mijn ding. Als kind heb ik een aantal keer een plakje of een blokje kaas op, maar ik vond het echt niet lekker. Ook als het om gesmolten kaas ging, wilde ik het niet eten. Dit is iets wat mensen uit mijn omgeving raar vonden, want iedereen lust toch kaas? Hetzelfde geldt voor eieren, die heb ik ook nooit lekker gevonden, tenzij het werd gebruikt als bindmiddel, want dan proef je ze niet zo. Een gekookt, gebakken of gepocheerd ei, het maakt niet uit, ik vind het niet lekker. Ook dat is iets wat niet iedereen kan begrijpen!

2. Als ik een maaltijd heb met meerdere ingrediĆ«nten, bewaar ik het lekkerste voor het laatst en leg ik dit aan de kant. Zo bewaar ik mijn babymais uit mijn Eaziewokmaaltijden, wanneer ik wel een keertje garnalen eet, leg ik deze aan de kant en eet ik ze als laatst en wanneer ik cashewnootjes door mijn havermout gooi, bewaar ik ook die tot het laatste moment. Natuurlijk is het ook lekker om het in z'n geheel te eten, maar ik kan nog meer genieten van enkel de smaak van mijn lievelingsproducten. 

3. Ondanks dat ik zo veel mogelijk plantaardig eet, vind ik het lekker om stukjes nepkip of nep shoarma te eten, omdat het me doet denken aan de smaak van echt vlees en ik het ontzettend lekker vind. Gelukkig kan ik hier zonder schuldgevoelens van genieten! Ik ben blij dat er tegenwoordig zulke goede producten zijn die de smaak en textuur van vlees zo goed nabootsen!

4. Bij groenten en fruit inspecteer ik altijd op lelijke plekjes en snijd ik deze weg. Ik kan niet tegen deuken en plekjes en sta in de supermarkt ook altijd de mooiste groenten en fruitstukken uit de bakken te vissen en als kritische consument vergelijk ik de ene courgette met de andere, want ja, je wilt wel kwaliteit voor je geld.

5. Sinds ik samen met mijn vriend in luxere restaurants als Pure C, The Jane, Jaimie van Heije en Kop van 't Land ben gaan eten, zijn andere restaurants waar ik kom eigenlijk mijn bezoekje niet waard, omdat ik er van overtuigd ben ik dat ik het eten in de meest basic restaurants thuis ook wel kan maken (maar dan lekkerder) en dat het allemaal niet zo bijzonder is. Hoezo een verwende prinses?



6. Echter ben ik dan wel weer enthousiast als ik een geweldig Vegan restaurant ontdek, dat zijn een van de weinige restaurants die echt mijn aandacht nog kunnen trekken en waar ik enthousiast over kan zijn. 

7. Ondanks dat ik een zo gezond mogelijk eetpatroon aanhoudt met veel groeten, fruit, volkorengranen, peulvruchten, water en plantaardig zuivel, kan ik het niet laten om mijn dagelijkse boterham met pure chocolade hagelslag van het menu te halen. Dat is echt mijn genietmomentje van de dag! Andere zoetigheden kan ik prima laten staan, maar ik zwicht voor mijn boterham met hagelslag. Ach, enkel op komkommers leven is ook niet vol te houden. 

8. Ondanks dat ik al bijna twee jaar standaard bijna elke ochtend havermoutpap met ongezoete amandelmelk, speculaaskruiden, anijs, vers fruit en ongebrande noten eten, verheug ik mij er nog elke ochtend op en verveelt het na twee jaar nog steeds niet. Ik vind het echt een feestontbijt en een heerlijk begin van de dag!

9. Ik lust alle groenten wel, behalve bleekselderij. Ugh, dat vind ik zo smerig!

10. Ik wil het liefst niks drinken tijdens de maaltijd. Zelfs geen water. Als ik eet, wil ik volledig van mijn eten genieten en erbij drinken vind ik maar vervelend. Het eten smaakt me dan ook minder lekker. Daarom drink ik het liefst voor of na de maaltijd, maar nooit tijdens. 


Wat is jouw beste foodconfession?


Reacties

  1. Bleekselderij vind ik ook echt niet lekker! Echter ben ik dan wel weer dol op kaas en eieren haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik bewaar ook altijd het lekkerste voor het laatst! Geen eieren lusten kan ik me maar moeilijk voorstellen. Ik ben zelf ook nooit een kaasfan geweest, maar de laatste tijd heb ik een paar acceptabele soorten ontdekt- mits de hoeveelheid beperkt is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Omygod hier nog iemand die echt geen kaas lust.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha ik ben ook gek op hagelslag op mijn boterhammen! Dat is ook echt mijn favoriete ontbijt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Bleekselderij vind ik ook echt niet lekker. Kaas daarentegen wel heel erg, haha. Ik bewaar vaak ook het lekkerste voor het laatst, omdat ik die smaak dan het langst nog proef. Verder ben ik heel blij met alle vleesvervangers. Toen ik tien jaar geleden vegetariƫr werd, was er nog niet veel. En wat er was, smaakte lang niet allemaal naar iets lekkers. Ik eet over het algemeen wel weinig vleesvervangers, maar soms is het een fijne toevoeging.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Echt heel leuk om deze feitjes te lezen! En er zitten er een paar bij waar ik me volledig in herken. Drinken tijdens de maaltijd doe ik ook nooit. Mijn vriend moet daar altijd een beetje om lachen, maar dat is voor mij echt een ding ;) En het lekkerste voor het laatst bewaren doe ik ook. Als ik maaltijdsalade eet, houd ik bijvoorbeeld altijd de stukjes falafel over. Dan heb je nog wat te genieten op het eind ;) Kaas vind ik dan weer juist wel heel erg lekker. Met bijna elke soort kaas maak je mij wel blij.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!