Schoolagenda's door de jaren heen

Wat? Schoolagenda's? Meaghan het is vakantie!
Natuurlijk weet ik dat het vakantie is en zelf ben ik daar ook blij om, maar als je een leuke schoolagenda wilt hebben moet je daar vroeg bijzijn. Anders zijn alle leuke natuurlijk al weg! Hoewel... Leuke... Het was voor mij nog een hele klus om een leuke te kunnen vinden. Mijn nieuwste schoolagenda komt van buiten de stad, omdat ze hier helemaal niets leuks hadden. Vijf verschillende winkels was ik af geweest, maar niet geslaagd. Uiteindelijk werd het een agenda van een vrij onbekend merk: Cotton Candy Chronicles.
Omdat ik nu al zes agenda's heb, over zes schooljaren heen, wilde ik jullie laten zien welke agenda's ik allemaal gehad heb!

Mijn agenda's op een rijtje

Ik ben altijd heel erg kieskeurig met het kiezen van een schoolagenda. School is natuurlijk al iets om heel naar van te worden, daarom moet je het zo leuk mogelijk maken door veel leuke schoolspullen te kiezen. In totaal heb ik nu vijf agenda's gebruik en begin ik dit jaar aan mijn laatste agenda voor de middelbare school. Al mijn agenda's op een rijtje: 

Zoals je kunt zien hou ik van felle kleuren en vrolijke prints en dieren. Zulke dingen vrolijken me gewoon op als ik op school ben. Een schoolagenda kopen is voor mij ook een van de weinige leuke dingen aan naar school gaan, maar ik denk dat dat wel voor de meeste mensen geldt. Ik ben echt heel kieskeurig in agenda's. Hij moet handig zijn, niet te groot en niet te klein, veel schrijfruimte hebben, overzichtelijk en dan ook nog eens helemaal naar mijn smaak zijn, ook probeer ik elk jaar een ander merk agenda te kiezen voor de variatie. Echt lastig te vinden soms!

Soorten agenda's 

Nu zal ik kort alle soorten agenda's bespreken die ik door de jaren heen heb gehad, zodat je een beetje kunt zien wat voor agenda's ik mooi en prettig vind.


Dit was mijn allereerste agenda van het merk "Forever Friends". Dat zijn zoals je kunt zien de schattige beertjes. Toen ik naar de brugklas ging en ik bij de schoolcampus van de V&D liep werd ik echt heel enthousiast over de agenda's. Ik kon ook bijna niet kiezen welke het ging worden, omdat ik ze allemaal wel erg leuk vond! Toch koos ik voor Forever friends, omdat die mij het meeste aansprak. Hij was schattig, had veel schrijfruimte, wat ideaal is voor in de brugklas als je nog niet goed weet wat je moet verwachten en ik werd blij van de pagina's. Op dat moment deed ik Vmbo-Gl, dus eigenlijk kwam er niet zo gek veel huiswerk in te staan, maar dat wist ik toen nog niet. 



Toen ik naar de tweede klas ging van Vmbo-Gl, koos ik voor de agenda van het merk "Disney Cuties". Het jaar ervoor had ik ook al naar een agenda gekeken van dit merk, maar dit jaar koos ik dus voor de Disney Cuties, omdat hij ook lekker druk was en ik ben persoonlijk een enorm fan van Disney, waardoor deze agenda me alleen maar nog meer aansprak. Hij was een stuk kleiner dan mijn vorige agenda en had ook minder schrijfruimte, maar dat was ook niet nodig, omdat ik nooit heel veel huiswerk en opdrachten had. 



In de derde klas ging in een schoolniveau hoger doen. Dat had zo zijn redenen. Ik werd bijvoorbeeld heel erg gepest op mijn oude school en het niveau van Vmbo-Gl lag ook veel te laag voor me, vandaar dat ik doorgestroomd ben naar Mavo (ofwel, Vmbo-TL). In dit jaar had ik gekozen voor het merk "Pip-Studio". Ik ben al heel erg lang fan van dit merk. Ik vind die vogeltjes en al die frutseltjes, bloemen en dieren gewoon heel erg schattig! Vandaar dat voor mijn derde schooljaar de keuze al snel viel op een agenda van Pip. Hij was een beetje groot, met veel schrijfruimte. Wat nu ook wel wat meer nodig was, aangezien de hoeveelheid huiswerk op de Mavo een stuk groter was. Ik vond het een hele fijne agenda, ik werd echt vrolijk van al die dieren! 



In mijn vierde en examenjaar van de Mavo koos ik voor het merk "All star Converse". Sowieso vind ik ook dit merk heel erg leuk. Aangezien ik er ook schoenen van heb, een tas en een shirt. Ook was deze agenda helemaal in mijn stijl (roze met zwart) en wilde ik eens een wat stoerdere agenda dan alleen maar diertjes en bloemetjes. De agenda van Converse is denk ik wel mijn favoriet uit heel mijn schoolcarrière, omdat deze agenda het beste past bij wie ik nu ben geworden door de jaren heen. Dit was echt helemaal mijn smaak. Alleen jammer dat ik het jaar daarna niet meer zo'n agenda kon vinden. Converse was na dit jaar gestopt met agenda's op de markt te brengen, helaas. 



Mijn agenda van het afgelopen schooljaar was een agenda van het merk "Vive Maria". De keuze voor een agenda was nu wel veel lastiger, omdat ik zo gesteld was op mijn Converse agenda en omdat er verder geen agenda's waren die een beetje bij mijn smaak in de buurt kwamen of ze waren heel erg onhandig, met ringband of te kleine schrijfruimte. Vive Maria kwam nog het meeste in de buurt van wat ik zocht. Heel Havo 4 heb ik met deze agenda rondgelopen. Hij bleef wel heel lang mooi! Alleen was de schrijfruimte toch nog iets te klein, omdat we nog meer huiswerk op kregen als dat ik gewend was. Sowieso was de overstap van Mavo naar Havo best zwaar voor me. Maar ondanks dat het niet helemaal mijn smaak was, was het wel een fijne agenda. 


Dit is mijn laatste agenda, die ik pas geleden gekocht heb en die ik voor mijn examen jaar, Havo 5, zal gaan gebruiken. Het is van het merk "Cotton Candy Chronicles". Ik kende het merk eerst niet. Ik vond het dit jaar erg lastig om een agenda uit te kiezen, want er zat niets bij wat ik echt heel leuk vond. Tot ik buiten de stad ging winkelen met mijn moeder en deze tegen kwam in een winkel voor kantoorartikelen. Dit was de leukste en handigste agenda die ik tot dan toe had gezien en daarom had ik hem ook gekocht! Hij doet je misschien een beetje denken aan mijn agenda van de Disney Cuties, omdat er een hertje voorop staan, ook kan hij je doen denken aan de Pip-agenda, vanwege de dieren. Dat deed het bij mij dus ook! Ik vond het wel een hele leuke combinatie van twee agenda's, om mijn middelbare school periode mee af te sluiten. Ik denk dat ik ook weer heel het jaar blij zal zijn met deze agenda, zoals bij mijn vorige vijf agenda's! 

Tips

Vind jij het ook lastig om een leuke schoolagenda te vinden? Dan heb ik hier een aantal tips voor je:
* Kies niet meteen, kijk eerst in andere winkels rond of ze een agenda hebben die meer bij jou past
* Heb je niet zoveel geld voor een agenda? Koop een wat goedkopere, merkloze agenda en pimp hem op naar jouw smaak! Plak er foto's in van jou en je beste vriendin, of van je favoriete artiesten, van dieren of van andere dingen die je leuk vind!
* Informeer bij je vrienden wat zij een leuk agenda merk vinden en wat zij het handigste vinden voor een agenda
* Kun je lastig kiezen tussen twee agenda's die je beide leuk vindt? Kies degene met het meeste schrijfruimte! Anders krijg je later spijt als niet al je huiswerk op de regeltjes past! 


Ik hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen  helpen met de tips en ook hoop ik dat jullie het leuk vonden om mijn agenda's door de jaren heen te zien. Nu is mijn vraag aan jullie:

Hebben jullie al een schoolagenda gekozen? Waar gaat jouw voorkeur naar uit? 


Reacties

  1. Oeehhh die Pip had ik ook, hahaha! Maar ik heb dit jaar een super andere richting gekozen voor mijn agenda. Ik vond er maar twee met genoeg ruimte, een fel roze en een zwarte met een doodskop. Het is de zwarte geworden, want ik vind roze zelf echt een vreselijke kleur bij mezelf. Achja, er is veel ruimte dus dat komt toch mooi uit?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, ik heb er ook al eentje gekocht! Van colorique. Het zelfde merk als het vorige schooljaar, maar toch een hele andere opmaak enzo.

    Ik koos voor hetzelfde merk, omdat dit een van de eerste agenda's was die niet uit elkaar viel. Dat is dus echt een pluspunt en voor de rest had deze ook nog genoeg ruimte.

    Ook ik vond dat er dit jaar weinig leuke agenda's waren

    groetjes Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je nieuwe agenda is echt leuk. Ik heb er ook al eentje van Paul Frank, met die aap.

    Echt je hebt hele leuke agenda's gehad. Ik vind die van Disney cuties het leukste.

    xx julie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!