Even over: Soul sister dance revolution

Vandaag ga ik mijn eerste blog schrijven met een andere inhoud dat de eerste twee blogs! Hierdoor krijgen jullie een beetje een idee waarover ik allemaal ga bloggen. De komenden tijd zul je blogs gaan lezen over dingen die ik interessant vind en die mij bezig houden. Ik hoop ook dat jullie het allemaal leuk vinden om te lezen!
Ik ga het in deze blog dus hebben over Soul sister dance revolution.

Wie zijn het?

Soul sister dance revolution is een beginnende rockband uit Den Haag. De band bestaat uit vijf mannelijke leden. Thomas van der Want neemt de zang en gitaar  op zich. Laszlo Barz speelt  de leadgitaar en doet de achtergrond zang. Jelger Durieux doet ook de achtergrond zang, maar hij is ook de drummer van de band. Michael Baumgarten speelt de bas en Camiel Meiresonne is de toetsenist van deze band. Zij hebben op 5 april hun eerste album uitgebracht, genaamd: Playground kids.
Voor ze wat bekender werden deden ze eerst mee aan: "Serious talent" van de radiozender 3FM. 
Deze wedstrijd hebben ze gewonnen en sindsdien hebben ze een platencontract bij de bassist van de Haagse band DI-RECT, Bas van Wageningen. Wat voor muziek is het?

Soul sister dance revolution, aan de naam te zien zou je denken dat het om dance-muziek zou gaan, dat was tenminste mijn idee toen ik nog geen idee had wie het waren. Ze verbaasden me toen ze opkwamen tijdens een optreden en hun eerste noten speelden op de gitaar. De muziek had een beetje invloeden van Eagles of Death Metal en Queens of the stone age en misschien leek het ook wel een beetje op de Britse band Arctic Monkey's. Ik vond het in elk geval geweldig klinken! Het is dus totaal geen dance-muziek, maar echt een leuk en vernieuwend rockbandje!

Hoe ben ik fan geworden?

Ik ging een tijdje geleden naar een concert van de Haagse band DI-RECT bij ons in de stad. Daar had ik echt enorm veel zin in. DI-RECT bracht ook een voorprogramma met zich mee, en dat was dus Soul sister dance revolution. Ik had al zo mijn vooroordeel toen ik dat las op de website en zei tegen vrienden: 'Ugh, een stomme band met dance-muziek, niemand die daarop zit te wachten. Dan moet ik straks drie kwartier naar dance-muziek luisteren, terwijl ik wacht op DI-RECT.' 
Toen het eenmaal zo ver was, stond ik in de concertzaal en zag ik 5 jonge mannen op het podium lopen. Ik stond helemaal vooraan, vlak voor de zanger van de band. De gitarist begon te spelen. Meteen bij zijn eerste slag was het overduidelijk dat het geen dance-muziek was, het was de muziek waar ik juist van hield! Ze speelden als eerste het nummer "Baby Gaselle". Ik was er meteen weg van en ging helemaal los!


Zoals je hierboven kunt horen is het echt een lekkere rockband! Ik ben dol op punk en rock muziek, dus dit was helemaal een band voor mij. Hierdoor was ik eigenlijk ook een beetje vergeten dat ik eigenlijk voor DI-RECT was gekomen! Tijdens het optreden stond ik, zoals ik net al zei, vlak voor de zanger. Niet verkeerd! Ik had goed uitzicht op die gozer. Ik vind zijn stem heel apart, hij heeft echt zijn eigen sound. Zijn stem is erg herkenbaar. Ook de sound van de band vind ik erg uniek. Je ziet nog wel eens dat bandjes andere banden na willen doen, maar dat is bij Soul Sister dance revolution helemaal niet het geval.

Na de show

Toen het concert van DI-RECT afgelopen was en ik de deuren uitliep, stonden de mannen van Soul sister dance revolution nog op de gang! Dat vond ik wel erg leuk. Ze probeerden hun cd's te verkopen en een praatje te maken met de mensen die hen live gezien hadden. Bijna alle mensen liepen ze voorbij, naar de uitgang van het gebouw. Had de band soms geen goede indruk achter gelaten? Ik bleef uiteraard wel eventjes! Ik was daar met een vriend van me, hij liep meteen naar de gitarist, omdat hij helemaal weg is van gitaren. Ik liep naar de zanger, omdat ik echt onder de indruk was van zijn sound en stemgeluid! Ik heb tegen hem gezegd dat ik het echt een te gekke band vind en dat ik ze zeker ga volgen en nog wel vaker naar hen wil luisteren. De zanger, Thomas, was daar erg blij mee en vond het gaaf dat ik het zo leuk vond! Natuurlijk heb ik ook meteen een foto gescoord met hem:

Nu kan ik altijd zeggen dat ik al een foto met de zanger van de band heb! Nu zijn ze natuurlijk nog niet zo bekend, maar stel dat ze op een dag echt doorbreken bij het grote publiek, dan kan ik erover mee praten dat ik al vanaf het begin fan van ze ben en dat ik zelfs al een foto heb waar ik samen met de zanger opsta!


Muziek 

Niet veel later kocht ik hun album playground kids en heb ik de rest van hun songs beluisterd. Het zijn er in totaal 10, maar alle 10 zijn ze stuk voor stuk goed, met echt een heerlijke sound erin. Als je van gitaarmuziek houdt is dit bandje zeker aan te raden! In hun songs komen regelmatig gitaarsolo's voor. Ook was ik erg onder de indruk van hun teksten. De song waar het allemaal om draait, dat net als het album ook playground kids heet, is voor mij heel herkenbaar. Het gaat vooral over de sfeer op school. Dat het niet makkelijk is om het "coole kind" te zijn en dat als je wilt opvallen je allemaal gekke dingen moet doen voor mensen door hebben dat jij er ook bent. Het sprak mij heel erg aan. Daarnaast hebben ze bijvoorbeeld ook nog het nummer Hearts, ook dat vind ik echt een erg goed nummer. Weer ook om de goede tekst, maar vooral om de muziek zelf. Het is zeg maar een wat rustiger rock nummer, dat uiteindelijk toch veel power heeft, door de invloeden van de gitaar en de bas. 
Hieronder kun je de songs zelf even beluisteren:

Dit is Hearts: 


Dit is playground kids:Van beide zijn de clips ook heel erg leuk bedacht! Het verschilt van elkaar. Bij Hearts zie je bijvoorbeeld de band zelf, omdat het een wat serieuzere song is, maar bij Playground kids heb je dus deze leuke animatie video. Dat vind ik origineel bedacht.


Zoals je in deze blog kunt merken ben ik dus echt een fan van ze geworden en ik luister ook dagelijks naar hun muziek! Ook denk ik nog vaak terug aan hun optreden. Ik kan niet wachten om ze nog een keer live te bewonderen.


Ik hoop dat jullie ook enthousiast zijn geworden over deze band, na het lezen van mijn blog! Als je meer van ze wilt horen, gewoon eventjes zoeken op youtube!

Nu je deze blog gelezen hebt en wat meer weet over deze rockband is mijn vraag aan jou:

Wat vindt jij van Soul Sister Dance Revolution? 
Reacties

 1. Leuke blog, maar je weet hoe ik er over denk he ;)

  Kus
  mams

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heey meis,
  super leuke blog! Ik vind zijn stem en heel die band echt goed!
  Vooral het nummer Hearts is heel catchy
  -Xx- Iris :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!