Huisupdate 8: Nieuwe meubels en onkruidleed

In mijn vorige huisupdate deelde ik dat ik moeite had met verhuizen, omdat het voor mij een te grote verandering was om opeens te ondergaan. Inmiddels kan ik alweer stellen dat ik nu ruim een maand woon in mijn nieuwe huis. Na lang verbouwen en ook enorm opzien tegen de verhuizing, ben ik eindelijk over en kan ik ook wel zeggen dat het langzaam begint te wennen. Ik geef een update over hoe het nu met mij gaat, maar ook over alle ontwikkelingen die zich in mijn huis hebben plaatsgevonden.




Hoe is het nu met mij?

Met mij gaat het goed, dat kan ik wel echt zeggen. De eerste twee weken in mijn huis waren nog wat  onwennig. Ik moest heel erg wennen aan het idee dat ik niet meer naar mijn ouderlijk huis zou gaan en de komende jaren dit huis mijn thuis moet gaan worden. Ik heb ook wel even de nodige tranen gelaten en ook veel emoties tegenover Luuk geuit over dat ik het toch vrij lastig vond om hier definitief te blijven. Dat was gewoon echt een gevoelsdingetje. Langzaam begonnen de routines er wel in te sluipen. Ik vond mijn draai in het thuiswerken op mijn nieuwe thuiswerkkantoor. Die roze muren en mijn zit-sta bureau maken wel echt dat ik daar graag ben! Ook het koken in mijn gloednieuwe keuken hielp om het allemaal een stuk leuker te vinden en natuurlijk het feit dat ik Luuk elke dag zie! Ook ging ik best vaak naar kantoor op mijn oude werk, waardoor ik even uit het huis was en even in een andere omgeving kon zijn. Het begon te wennen en nu ik dit schrijf kan ik zo langzamerhand wel zeggen dat het nu mijn thuis is geworden. Nog steeds voelt niet alles nog vertrouwd en eigen, maar ik verlang er ook niet meer naar om naar mijn ouderlijk huis te gaan.


Mijn thuiswerkkantoor

Ik gaf zojuist al aan dat ik oprecht blij kan worden van mijn thuiswerkkantoor. Het moet nog allemaal wat opgemaakt en gezelliger worden, maar die ergonomische bureaustoel, de (nog niet volle) boekenkast, het zit-sta bureau en de roze muren maken me enorm blij! De laatste weken van mijn werk bij de Veiligheidsregio heb ik hier heerlijk gewerkt en diverse online meetings gehad. En ook voor mijn nieuwe baan heb ik al een aantal keer in mijn kantoortje gewerkt. Ik vind het echt een luxe om nu een eigen kantoor te hebben. Bij mijn ouders was mijn slaapkamer ook een kantoor, waardoor het heel verleidelijk was om op bed te liggen, maar nu kan ik werk en “privé” veel beter van elkaar scheiden. Ik wil in de toekomst hier nog wat leuke foto’s ophangen en ik ben nog op zoek naar een kleine, smalle ladekast waarin ik wat kantoorartikelen kan bewaren. Die liggen nu op Luuk zijn kantoor of rommelig op mijn bureau, maar buiten dat ben ik tevreden. Natuurlijk wil ik het nog wat gezelliger maken met wat leuks aan de muur, maar verder wil ik het vooral rustig houden. 



Unboxing van eettafel en stoelen

Heel erg lang hebben de eettafel en eetstoelen bedekt gestaan in onze woonkamer. Waarom? Aangezien ik er nog niet woonde, wilde ik nog niet dat het meubilair volledig in gebruik zou zijn. Onze stoelen zijn van velvet, dus iets gevoeliger. En ook de eettafel is gevoelig voor krassen op het blad. Ik wilde niet dat Luuk de tafel al “verpest” had voor ik überhaupt kon zelf nog kon genieten van de nieuwe spullen. Daarom hebben er heel lang hoezen over de stoelen gezeten en hadden we een groot tafelkleed van mijn ouders over het tafelblad liggen. Het was daarom ook best gek toen we eindelijk de eettafel en de stoelen gingen unboxen! Wat een ander gezicht en wat een sfeer in de woonkamer. Uiteraard hadden we dit al veel eerder kunnen doen, maar ja… Emo-ik wilde dat even niet. Ik ben echt zo blij met de eethoek! Dit was qua meubels één van de grotere uitgaven die ik heb gedaan, maar wat ben ik er blij mee! We kozen voor vier blauwe- en twee roze stoelen, voor de afwisseling en een speels effect. Dit is ook wel (samen met de keuken) het pronkstuk van ons huis!



Het leed dat onkruid heet

De tuin hebben we niet meer onderhouden sinds de oplevering van ons huis in augustus 2021. Wij zijn gewoon geen tuin mensen. Ja, we hebben een huis met een grote achtertuin en een eigenlijk veel te grote voortuin gekocht… Nee, we hebben er niks mee. Beetje stom achteraf, maar helaas krijg je bij de meeste tussenwoningen gewoon altijd een tuin erbij. Dat is dan maar zo, maar we hebben allebei gewoon geen groene vingers. Helaas heeft het onkruid daar geen boodschap aan, want op een gegeven moment stond er een oerwoud tussen de voegen van de tegels. We bleven het maar uitstellen, tot op een gegeven moment de buurvrouw ging klagen dat haar man dat onkruid heel lelijk vindt en ze vroeg aan me wanneer we de tuin zouden gaan doen. Aan de ene kant snap ik haar wel, het verpest hun uitzicht als zij boven uit het raam kijken. Aan de andere kant werd ik ook wat geïrriteerd, want het is mijn tuin waar ik grove centen voor heb betaald, dan bepaal ik toch zelf wel of daar onkruid in staat of niet. Ja, het zag er misschien niet uit, maar last had ik er ook niet van. Toch besloten we om het weg te gaan halen, omdat het wel heel veel werd en het zo alleen maar meer werk zou worden. Luuk en ik hebben de tuinen aangepakt en ook mijn vader heeft ons flink geholpen. Nu is het meeste weg en moeten we ook zorgen dat we het goed gaan bijhouden… Helaas wordt dat nu ook een klus op onze lijst van huishoudelijke taken. Note to self voor een volgende woning: probeer een tuin met asfalt of dergelijke te vinden…..


Pauwdekbed

Ik probeer mijn woning steeds gezelliger te maken. Eerst waren alleen de basics aanwezig, maar ik wil me ook meer focussen op gezelligheid en details. Zo schafte ik een geweldig dekbedovertrek aan voor de slaapkamer. Roze met een pauw en andere vogels. Ik was opslag verliefd. Ik vond het dekbed wel wat aan de prijzige kant, maar het zou wel een eyecatcher zijn in de slaapkamer. Daarbij gaat kwalitatief beddengoed vaak jaren mee, dus ik vond het wel een goede en mooie investering. Nu zag ik van ditzelfde merk (Y-not) nog veel meer leuke dieren dekbedovertrekken, dus ik ben hard aan het sparen voor een andere, om af te wisselen! Voor nu kan ik in elk geval van dit prachtige dekbed genieten. 



Schoenenkast

Tot slot is eindelijk de schoenenkast geleverd. Met een levertijd van 8 weken, werd hij pas geleden bezorgd. In het weekend hebben we hem in elkaar gezet en wat ben ik er toch blij mee! Hij komt van MADE.com, waar ze sowieso hele leuke en duurzame meubels hebben. Ik koos voor een donkergrijze schoenenkast die poten heeft van gouden messing. Dat vond ik in combinatie met de roze muur in de hal echt geweldig staan. 





Reacties

  1. Zo leuk om weer een update over je huis te lezen! Haha, vervelend hè al dat onkruid? Ik woon in een appartement, dus ik heb er weinig last van, maar ik moest vroeger ook bijna elke maand mijn ouders helpen met het wieden van onkruid.
    Je schoenenkast vind ik trouwens echt prachtig! Zeker tegen die roze muur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een gaaf dekbed, heel mooi! Is die nog verkrijgbaar? Ik wil hem ook graag bestellen! Zou heel mooi staan in onze slaapkamer. En mooi die eettafel en stoelen. Dat geeft veel sfeer aan een woning. Leuk om te lezen hoe blij je ermee bent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja! Ik zag hem laatst nog op de website van Y-not. Hij is nog beschikbaar in de kleur roze en mintgroen.

      Verwijderen
  3. Leuke spullen allemaal! Ik vind je eettafel en stoelen er erg mooi uitzien en ook die schoenenkast ziet er netjes en strak uit. Dat leed van onkruid herken ik wel. Ik vind het best leuk om in de tuin te werken met mijn plantjes, alleen het onkruid is wel vervelend. Heb je al een onkruidbrander? Daardoor blijft het onkruid wel een stuk langer weg. Je bent wel even bezig, maar het voorkomt dat je een paar weken later weer staat te wieden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!