Take me to the movies (10)

 Het is weer tijd voor mijn ongezouten mening op een aantal films die ik in de afgelopen tijd heb gezien. Van horrorfilm tot romantische komedie. Ik ben voor veel soorten genres wel te porren (behalve actie, daarvoor hoef je niet bij mij te zijn), dus de films die ik review zijn weer erg divers! Dit artikel bevat geen filmspoilers! 


Cruella

Klik hier voor de trailer

Estella, een tiener die de droom heeft het te maken als modeontwerpster, komt na tal van tegenslagen op straat te staan met haar beste vrienden Horace en Jasper. Alles verandert wanneer ze de kans krijgt om het leven van de 'rich and famous' te leiden wanneer een opkomende rockster haar vraagt om een fashion statement te ontwerpen. Maar wat komt er kijken bij die faam en hoeveel is ze bereid om ervoor te betalen? (bron)

Jaartal: 2021
Lengte: 134 minuten
IMBD cijfer: 7,4
Mijn cijfer: 6,5

Ik keek er heel erg naar uit om deze film te zien. Al een tijdje stond hij hoog op mijn lijstje. Goede actrices als Emma Stone (Crualla) en Emma Thompsen speelden erin mee en ik was benieuwd welk achtergrond verhaal de schrijvers Cruella zouden geven. Waarom is zij zo evil geworden? De film stelde me echter wat teleur... Het achtergrondverhaal van Cruella vond ik wat ongeloofwaardig... Het wijkt ook zwaar af van de tekenversie, waar ik nogal aan gehecht ben. Zo spelen Anita en Roger bijvoorbeeld een kleine rol die niet lijkt op de rol die ze in de tekenfilm hebben. Daarnaast zie je het leven van Estella voordat zij Cruella werd. In de film verliest ze haar moeder en wordt zij een wees, terwijl ze vriendschap sluit met Horace en Jasper. Dit, terwijl in de tekenfilms bekend is dat ze gewoon een rijke, snobbish familie had en Horace en Jasper niet haar vrienden, maar slechts haar handlangers zijn. Ik denk dat voor mij de afknapper zit in het feit dat de schrijvers zich niet aan de klassieke film hebben gehouden, maar een hele andere kant op zijn gegaan. Hierdoor is het voor mij ongeloofwaardig, omdat ik ander referentiemateriaal heb. Het was geen slechte film, absoluut niet. Maar ik vond het nu ook niet de meest goede Disney live-action die ik ooit heb gezien. Vandaar dat ik deze film beoordeel met een 6,5. 

Playmobil the Movie

Klik hier voor de trailer

Marla's jongere broer Charlie verdwijnt voor haar ogen in de wereld van Playmobil. Ze ziet geen andere optie dan mee te reizen naar dit bizarre universum waarin ze een zoektocht begint. Tijdens haar avontuur ontmoet ze diverse figuren die haar meehelpen Charlie terug te vinden. (bron)

Jaartal: 2019
Lengte: 99 minuten
IMBD cijfer: 4,8
Mijn cijfer: 8,5

Wat een vermakelijke, luchtige film was dit! Vroeger speelde ik al heel graag met Playmobil en hoe tof is het dat er dan speciaal een film van is gemaakt? De film begon al goed, want ik kwam erachter dat Anya Taylor-Joy (Beth uit de Queens Gambit) de rol van Marla speelde. Ze was zowel een echt mens als een playmobil figuur. En ook een ander groot favoriet acteur van mij, Daniel Radcliffe (a.k.a. Harry Potter) sprak ook een stemmetje in, namelijk die van geheim agent Rex Dasher. Verder vond ik het plot van de film erg leuk. Simpel, maar wel raak. Marla zoekt haar vermiste broertje Charlie en tijdens die zoektocht loopt ze uiteraard tegen allerlei problemen aan, maar zoals bij elke kinderfilm: het komt altijd goed. Het is geen oscarwaardige film, maar desondanks vind ik het zeker de moeite waard om eens gezien te hebben (zelfs als je geen 8 jaar bent...). Die 4,8 van IMDB vind ik dan ook wel erg laag. Misschien zit ik wel te hoog met mijn 8,5 als eindoordeel, maar ik zou de film oprecht nog eens kijken. 


Slag om de Schelde (The Forgotten Battle)

Klik hier voor de trailer

Najaar 1944. De Slag om de Schelde is gaande. Een grote zeeslag vindt plaats in Zeeland en West-Brabant. De slag is beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog. In de bloedige strijd kruisen de wegen van verschillende personen elkaar. We volgen onder andere Marinus, een jonge Nederlandse man die aan de kant van de Duitsers vecht. Ook volgen we William, een verdwaalde Britse zweefvliegtuigpiloot en Teuntje, die deel uitmaakt van een verzetsbeweging. (bron)


Jaartal: 2020
Lengte: 99 minuten
IMBD cijfer: 7,1
Mijn cijfer: 7,5

Ik ben dol op geschiedenisfilms en ook films over de tweede wereldoorlog kijk ik af en toe. Maar dat is niet de reden dat ik deze film zo graag wilde zien. Eerlijk is eerlijk... Ik wilde deze film zien omdat Tom Felton (a.k.a Draco Malfoy uit Harry Potter) een rol in deze internationale film speelde. Ik had al de trailer gezien en op basis daarvan dacht ik dat Tom Felton wel een grote rol moest hebben. Hij zou vast het hoofdpersonage zijn en de slag om de schelde winnen! Dit is echter niet waar... Ik ga je niet vertellen wat zijn rol dan wel is, want dat zou je zelf moeten bekijken. Ik kan je alleen wel zeggen dat Tom Felton geen hele grote rol speelt in het plot en dat hij echt een lokker is geweest binnen deze film om meer kijkers te trekken (mensen als ik die erin stinken). Uiteraard is het tof dat hij meespeelt, maar als ik zo'n grote ster had gestrikt, had ik hem meer screentime gegeven. Enfin, het was buiten die teleurstelling zeker geen slechte film. In de film wordt zowel Nederlands, Duits als Engels gesproken, wat het heel dynamisch maakt. Allerlei acteurs van diverse nationaliteiten spelen mee, wat het allemaal geloofwaardig maakt en ook de sfeer die in de film hangt is naar, wat natuurlijk goed is, het is niet voor niets een oorlogsfilm. Verder vind ik het ook mooi dat het verhaal vanuit een algemeen punt wordt beschreven. Er is niet echt een hoofdpersoon. Er zijn geen hartstochtelijke liefdesrelaties of helden die de boel redden. Het is een mooie algemene blik op de oorlog, waarin meerdere mensen een verhaal uitbeelden, zonder dat er een antagonist is. Hierdoor creëer je geen binding met de personages, maar voor deze film vind ik dat juist wel goed. Dat maakt de film onderscheidend van andere films over de Tweede Wereldoorlog die meestal vanuit het perspectief van één of twee personages worden beschreven. Mijn eindcijfer is een 7,5. Het was een goede film, met wat kanttekeningen. 


Frozen 2

Klik hier voor de trailer

Anna, Elsa, Kristoff, Olaf en Sven verlaten Arendelle om naar een oud, herfstbos van een betoverd land te reizen. Ze gaan op zoek naar de oorsprong van Elsa's krachten om hun koninkrijk te redden. (bron)

Jaartal: 2019
Lengte: 103 minuten
IMBD cijfer: 6,8
Mijn cijfer: 7

Nog een kinderfilm? Ja ik was in een bepaalde mood... Maar goed. Frozen 2 was al een tijdje uit en die had ik nog niet gezien. Een tweede deel is vaak minder goed dan een eerste deel van een film en dat klopt bij deze film ook. Het was een vermakelijke film, maar ook hier vond ik het verhaal niet zo sterk. Het was allemaal wat rommelig en ik vond de samenhang niet logisch. Nu kan ik niet precies aangeven wat ik onlogisch vond, zonder dat ik te veel filmspoilers geef, maar het leek een beetje alsof het plot niet goed doordacht was. Verder heeft het tweede deel ook vrij weinig met het eerste deel te maken en kun je het niet echt een vervolg noemen. Natuurlijk zitten de bekende personages van de vorige film erin, maar het verhaal was compleet anders en sloot niet aan op het vorige deel. Ik vond dat de film te veel liedjes bevatte, waardoor het meer op een soort musical leek. Normaal word ik altijd wel blij van de liedjes van Disney, maar dit was te veel en ook niet zulke krachtige liedjes als dat ik van Disney gewend ben. De sfeermaker van de film is uiteraard de sneeuwpop Olaf die voor de nodige humor zorgt en ook de animatiestijl vind ik weer erg mooi in elkaar zetten. Van mij krijgt deze film een 7 en zo te zien licht dat niet ver van het IMDB cijfer.



Inscidious 4: The last key


Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen uit 'Insidious: Chapter 3'. Nadat Elise de familie Brenner geholpen heeft begint ze samen met Specs en Tucker een eigen bedrijf, Spectral Sightings genaamd. Ze vertrekken naar haar geboortestad in New Mexico, waarbij de twee mannen bij Elise zullen gaan wonen. Het wordt hun queeste om een kwade geest die Elise achtervolgt op te sporen. (bron)

Jaartal: 2018
Lengte: 103 minuten
IMBD cijfer: 5,7
Mijn cijfer: 8

Tijd voor een horrorfilm! Al eerder reviewde ik de eerste drie delen van insidious en was ik al razend enthousiast over deze films. Pas veel te laat kwam ik erachter dat er ook nog een vierde deel is gemaakt. Wederom vond ik dit voor een horrorfilm weer een goed in elkaar gestoken verhaal. We komen in het verhaal meer te weten over Elise, de geestenverjager die we vanuit de eerste drie films al kennen. Zij helpt mensen om kwade geesten uit hun woning te verjagen. Deze film legt de focus op waarom Elise geesten ziet, op haar jeugd en verleden. In de andere films ga je er vanuit dat Elise de expert is, maar waarom is dat zo? Hoe begon het verhaal voor haar? Dat wordt in deze film allemaal bekend wanneer ze teruggaat naar het huis waar ze is opgegroeid en waar alles gruwelijk misging. De film bevat de nodige jumpscares en plottwist, wat het spannend houdt. Ook vond ik het mooi dat aan het einde van de film de cirkel rond is. Op een gegeven moment komt Elise op het punt dat ze gebeld wordt door een man die haar hulp nodig heeft: de man uit de eerste film die ze gaat helpen. Ik vond het echt een goed verhaal en het compenseert ook de derde film, die ik minder goed vond dan de eerste twee delen. Jammer dat het IMDB cijfer zo laag is, maar dat is meestal bij horrorfilms... 


Love Hard

Klik hier voor de trailer

De hopeloze, maar eeuwig single blijvende journaliste Natalie uit Los Angeles denkt dat de dingen beginnen te verbeteren als ze Tag, een dromerige jongen van de oostkust, aan de haak slaat via een dating-app. Ze besluit hem voor de feestdagen te verrassen. Maar dan ontdekt ze dat ze wordt opgelicht door de jeugdvriend van Tag, Josh, die al evenveel pech heeft in de liefde. Toch doet ze een poging om weer verliefd te worden. (bron)


Jaartal: 2021
Lengte: 104 minuten
IMBD cijfer: 6,3
Mijn cijfer: 7,5

Tijdens de feestdagen wilde ik een kerstfilm kijken, maar niet de klassiekers die ik al 100 keer had gezien. Toen zag ik dat Nina Dobrev (o.a. van de Vampire Diaries) een kerstfilm had gemaakt. Stiekem kun je deze film scharen onder slechte kerstfilms, maar toch vond ik het een grappige film die je toch in de kerstsferen brengt. Het hoofdpersonage Natalie en de nerdy Josh vormen samen een grappig duo, evenals de familie van Josh waar ik ook meerdere keren om heb gelachen. Het verhaal bevat enorm veel clichés over online daten, over de knappe man en de nerdy man en over de kerstdagen, maar toch vond ik het leuk om een kerstfilm te zien die ik nog niet kende, ook al is het geen masterpiece. De film heeft ook een voorspelbare happy ending, maar ach... Soms is het ook goed om zware films als Slag om de Schelde en Insidious af te wisselen met een film als Frozen 2 of dus Love Hard. Helemaal prima! 


Heb jij nog goede filmsuggesties?


Reacties

  1. Ha wat toevallig! Love Hard heb ik afgelopen kerst ook gezien omdat ik net als jij wat anders wilde dan de standaard kerstfilms. Ik vond het ook een komische film met inderdaad heel veel clichés, maar wel leuk voor de afwisseling. Frozen 2 heb ik gezien toen de film net uit was en vond ik ook wat teleurstellend in vergelijking met het eerste deel. De Slag om de Schelde staat nog op mijn to watch list!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke films heb je gekeken! Ik vond Cruella wel een heel leuke film, ook al was het wat anders dan het origineel. De Slag om de Schelde vond ik erg indrukwekkend en inderdaad fijn dat het een objectief perspectief was. Maar wel met je eens dat die Harry Potter acteur nu niet echt een grote rol had.
    Ik ben ook wel benieuwd naar Insidious. Op z'n tijd hou ik wel van een goede horrorfilm en jij bent er zo enthousiast over. Ik denk dat ik die ook een kans ga geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kijk niet heel vaak films, maar de Slag om de Schelde heb ik wel gekeken en vond ik een erg mooie film. De overige films zijn niet echt mijn ding. Ik hou meer van op waargebeurde verhalen gebaseerde films (zelfde geldt voor boeken).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!