Wij hebben een auto gekocht!

Hoera! Weer een mijlpaal in mijn leven! En ook een rib uit mijn lijf… Zoals je in de titel kan lezen hebben mijn vriend en ik samen een auto gekocht. Na een zoektocht van een paar weken en na veel getwijfel, hebben we dan toch de knoop doorgehakt en is de keuze gevallen op de donkerblauwe Peugeot 108.




Private lease of toch maar kopen?

Al voor een langere tijd wisten we dat we een auto nodig zouden hebben. Met de oplevering van het huis dat steeds dichterbij komt en dan ook nog eens een huis dat in een afgelegen dorp staat, is een auto wel echt een must have om het dorp uit te komen om naar werk en naar de grote stad te trekken. Wat voor auto het moest worden, was even de vraag. Lange tijd waren wij ervan overtuigd dat we zouden kiezen voor een leaseauto. Al eerder heb ik een leaseauto gehad in 2016 toen ik dagelijks naar Zeeland moest reizen voor mijn stage. Dat beviel goed en was qua kosten een stuk goedkoper dan een auto aanschaffen. Een hele tijd had ik ook in gedachten om hetzelfde te doen. Als student kon ik het prima betalen, dus als werkende volwassene zou dat ook peanuts zijn. Achteraf bleek dat flink tegen te vallen. Bij lease wordt de prijs bepaald aan de hand van het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt. Voor de leaseauto die ik in 2016 had, had ik 10.000 kilometer per jaar als maximum ingesteld, waardoor de prijs voor de auto erg laag bleef. Echter, we gingen berekenen hoe veel kilometers we ongeveer op jaarbasis zouden maken. Alleen al woon-werkverkeer zou al uitkomen op ruim 20.000 kilometer per jaar en dan hebben we uitjes, vakanties, familiebezoekjes, supermarktritjes en naar vrienden gaan nog niet eens meegeteld. Voor een lease van 30.000 of 40.000 kilometer per jaar zouden de kosten echt veel te hoog gaan oplopen en was het uiteindelijk goedkoper om een auto te kopen, dus besloten we dat te doen.

 

Zoektocht naar DE auto

Toen eenmaal bekend was dat we een auto wilden kopen, zijn er een aantal weken voorbij gegaan dat we zochten naar de meest geschikte auto. Het stond vast dat we een tweedehandsauto wilden kopen, maar wel eentje die er nog als nieuw uitziet en niet te veel kilometers op de teller had. We wilden een niet al te grote wagen, maar ook zeker geen koekblik. Hij moest zuinig zijn in verbruik (minstens label B) en de wegenbelasting wilden we per kwartaal niet hoger dan 70 euro laten zijn. En niet geheel onbelangrijk… De auto moest donkerblauw zijn! Waarom? Ik vind dat gewoon een hele mooie kleur voor een auto. Je ziet krasjes er niet zo goed op, evenals vuil en daarnaast word ik gewoon enorm blij van die kleur. Je snapt al dat ik veel filters aan had staan in de zoekmachine. Na een tijdje zoeken, hadden we een aantal opties voor ogen. Na lang wikken en wegen, bevestigde een proefrit in de Peugeot 108 dat dit DE auto was voor ons! Al snel na de proefrit hadden mijn vriend en ik onze handtekening gezet en hadden we een auto gekocht!


 

Peugeot 108

 Nooit had ik gedacht dat ik voor de Peugeot zou vallen. Altijd had ik in mijn hoofd dat ik voor iets als een Opel of Volkswagen zou gaan, maar het werd toch de Peugeot 108. Twee vriendinnen van mij hebben pasgeleden ook hun eerste auto gekocht. Eentje heeft pas een Toyota Aygo gekocht en de ander een Seat Ibiza. Ook uit hun auto's haalde ik wat inspiratie en ik besloot wat breder te zoeken dan alleen de merken die ik eerst in gedachten had. Uiteindelijk was ik echt verliefd op de Peugeot 108. Een lekker compact en zuinig autootje, met lage wegenbelasting en helemaal in de kleur naar wens. Maar door de Allure uitvoering toch de luxe die ik zocht in een auto, zoals de boardcomputer met touchscreen en verschillende functies, hillhold functie, airconditioning, elektrisch verstelbare spiegels en ramen en licht metalen velgen. Hetzelfde model is ook zonder al die toeters en bellen, maar wij kozen ervoor om de meest luxe uitrusting te nemen, zodat we toch nog het gevoel hadden in een nieuwe auto te rijden. Het is verder echt een kleinere auto, maar helemaal prima voor met z'n tweeën! 

 




De reveal

Uiteraard wist ik natuurlijk lang en breed wat voor auto we hadden gekocht, maar toch maakte de dealer er een feestje van! We kregen gebak, een kop koffie / thee en onze auto was ingepakt in een kleed. Nou, wat zou daar dan toch onder zitten? Alsnog was het een super leuk en mooi moment om de auto te onthullen en het is meteen een mooie herinnering voor later, omdat we alles hebben gefilmd voor onszelf. We kregen ook nog een mooie doos mee van de autodealer met een drinkfles, een sleutelhanger en een parfum voor in de auto die speciaal is ontwikkeld voor de Peugeot 108. Hoe bijzonder? Het ruikt in elk geval heerlijk! En daarna was het zo ver... Toen mochten we wegrijden! Met onze eigen auto. Zo bijzonder dat hij nu nu niet meer weggaat en definitief van ons is! En wat zijn we er blij mee! Het is echt speciaal om nu een eigen auto te hebben die helemaal naar wens is. Nu ga ik heel veel veilige kilometers maken! 




In wat voor auto rij jij of zou jij willen rijden?

Reacties

  1. Gefeliciteerd met de aankoop van jullie auto! En wat issie mooi! Ook super dat hij er nog als nieuw uitziet, ondanks dat hij tweedehands is. Veel rijplezier ermee! Mijn vriend en ik hebben twee jaar geleden ook een auto gekocht, een Volkswagen Polo. Daar zijn we ook nog erg blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie auto! Geniet ervan. Ik heb een Opel Astra voor de deur staan die ik deel met mijn man.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel tof Meaghan. Wat een mijlpaal en echt een hele mooie auto. Daar mag je zeker blij mee zijn. Veel plezier ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Amai, wat een mooie auto. Je hebt echt wel goed je onderzoek gevoerd.

    Ik rij rond in Volkswagen Polo. Helaas moet ik hem delen met mijn ouders, maar hij is echt geweldig. :P

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!