Mijn naam

 Al mijn hele leven word ik eraan herinnerd hoe "ingewikkeld" mijn naam soms kan zijn voor mensen die ik voor het eerst (en soms al meerdere keren) ontmoet. Vooral nu ik een nieuwe baan heb en mij dagelijks voorstel aan nieuwe collega's, valt het mij op hoe veel mensen bezig zijn met mijn naam. Mensen verwonderen zich over mijn naam, spreken het verkeerd uit, schrijven het verkeerd of vragen zich af of ik Amerikaanse/Engelse familie heb, omdat mijn naam zo Amerikaans/Engels klinkt. Elk mens heeft een naam en er zijn zo veel namen op de wereld. Dit is mijn naam. 




Wat is jouw volledige naam?

Meaghan Adriana. Mijn roepnaam is Meaghan. Veel mensen die ik ontmoet hebben dus moeite met die naam en dan vooral de manier van schrijven of het uitspreken. In berichtjes die naar mij gericht zijn, zie ik van veel mensen die niet in mijn vaste kring zitten vaak varianten voorbij komen als: Megan, Meagan, Meghan, Meaghen, Maegen en Maeghan. Alle variaties op mijn naam zijn volgens mij wel een keer voorbij gekomen! 
Ook de uitspraak van mijn naam is niet altijd makkelijk voor de meeste mensen. Voor eens en voor altijd, mijn naam spreek je uit als: Meeghun. Mee, van meegaan of meekomen en gun van het Engelse woord voor pistool, "gun". Dus niet het zachte van het woord "gunnen". Je spreekt het uit als "ghun". 
Mensen spreken mijn naam regelmatig uit als "Mègen", denk aan Meghan Markle. Ik moet dan ook altijd zeggen dat je het niet uitspreekt als de naam van Meghan Markle. Ook heb ik wel eens een aantal mensen Maagen horen zeggen als zij mijn naam van een lijstje voorlazen. De uitspraak Mègen vind ik dan nog niet zo erg, maar Maagen wel... Dat doet me meteen denken aan een maag... Een andere variant die ik ook wel eens hoor is Mieghen of MeeGAN, met de nadruk op "gan" van gans. 
Tja... Makkelijk is het niet, uniek is het wel. Er zijn veel "Megan's" op de wereld, maar over het algemeen zijn er maar weinig mensen op de wereld die exact dezelfde schrijfwijze hebben van mijn naam. Vaak krijg ik wel complimentjes over mijn naam, over de unieke schrijfwijze of gewoon dat mensen het een mooie naam vinden. Dat is dan wel weer leuk!

Adriana is mijn tweede naam en dit is een familienaam. Vanaf mijn moeders kant is het een soort traditie dat de dames Adriana in hun naam dragen. Mijn moeder heeft bijvoorbeeld ook Adriana in haar naam. Dit is ook aan mij doorgegeven. 


Van wie heb je die naam gekregen? 

Mijn moeder kwam zowel met mijn eerste als met mijn tweede naam. Ik weet dat mijn vader mij Michelle wilde noemen, maar mijn moeder vond dat maar te saai en wat standaard. Niks tegen de naam Michelle, maar ik ben toch wel blij dat ik een meer unieke naam heb gekregen, ondanks de struggles soms! Mijn moeder is er volgens mij op gekomen doordat ze van de naam Meaghan dus die varianten zag die ik hierboven benoemde en daar is ze zelf mee gaan puzzelen en kwam ze op deze schrijfwijze uit. Ook voor de uitspraak koos ze dus niet voor mègen, maar voor meeghun. Ze is in elk geval lekker creatief met het verzinnen van namen! 


Wat betekent jouw naam?

Mijn naam betekent Parel. Mijn ouders wisten dat niet toen ze mij deze naam gaven. Ik ben het later zelf ook pas gaan opzoeken wat het betekent, maar de betekenis vind ik prachtig. Ik vind parels mooi en het voelt bijzonder om een pareltje te zijn. Naar aanleiding daarvan zijn een aantal mensen in mijn omgeving me ook parel gaan noemen. Zo werd ik op de middelbare school door een aantal vrienden van toen parel genoemd en nog steeds hoor ik soms van mijn beste vriendinnen de bijnaam parel(tje) vallen. Heel leuk!


Ben je blij met jouw naam?

Bijna altijd wel! Ik vind het een mooie en unieke naam en ben ook echt wel blij dat ik geen standaard Nederlandse naam heb. Ik zou het bijvoorbeeld niet leuk hebben gevonden als er allemaal meisjes met dezelfde populaire Nederlandse naam in mijn klas hadden gezeten. Vroeger had ik ook wel eens kinderen in de klas die exact dezelfde naam hadden en dat is alleen maar verwarrend! Heel soms vind ik mijn naam wel vervelend, omdat ik sommige mensen die ik nog niet zo lang ken constant moet corrigeren over de uitspraak of de schrijfwijze. Natuurlijk kunnen zij daar niet altijd iets aan doen, maar als je voor de vijfde keer mijn naam nog steeds fout zegt, vind ik dat wel irritant. Zo heb ik een keer op de universiteit gehad iemand gehad die steevast Mègen bleef zeggen. Na haar elke les te hebben gecorrigeerd, reageerde ik op een gegeven moment gewoon niet meer als ze het weer op die manier zei. Sommigen leren het nooit... Enfin, buiten die struggels ben ik wel heel blij met mijn naam! 



Hoe noemen anderen jou en wat vind je daarvan? 

De meeste mensen in mijn directe omgeving noemen mij Meagh, mijn vriend, ouders en vriendinnen noemen me standaard zo. Dus de afkoring van mijn naam. Ook word ik door sommigen Meggie genoemd, de naam van mijn blog, maar de laatste jaren is die naam wel iets minder frequent geworden. Verder noemt mijn vriend mij zijn prinses (zo lief, voor anderen heeeeeeeel klef) of liefje. Vriendinnen noemen me dus geregeld parel en mijn vader noemt me Cookie of Cooker haha. Master Meaghan is in mijn directe omgeving tegenwoordig ook een bijnaam, aangezien ik recent mijn master diploma heb gehaald. Collega's, kennissen en buitenstaanders noemen mij dus gewoon bij mijn volledige naam, tenzij ze heel veel moeite hebben met de uitspraak ervan! 




Hoe heet jij? Wat vind jij van jouw naam? 



Reacties

  1. Ik snap de frustratie van je naam! Er zijn natuurlijk meerdere varianten, maar het is helemaal vervelend als je het voor de 10de keer moet corrigeren... Ik herken het vooral bij het schrijven van mijn naam. Mensen schrijven mijn naam regelmatig als Lidia of Lidya of zelfs Lidija. Soms ook heel frustrerend! Desondanks ben ik wel tevreden met mijn naam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige naam heb je met een mooie betekenis. Heel creatief van jouw moeder. Mijn naam zeggen de meeste mensen wel goed. Soms vergeten ze een H ertussen te schrijven. Ondanks heb ik over het algemeen geen problemen ervaren met mijn naam.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke blogpost! Ik snap dat het heel frustrerend kan zijn als mensen het verkeerd uitspreken of verkeerd schrijven. Mijn naam wordt ook vaak fout geschreven, als 'Marlous'. En dat terwijl het altijd in een mail gebeurt en mijn naam ook duidelijk onder elke mail staat en in mijn mailadres. Maar ik ben blij met mijn naam. De naam past bij mij en ik zou niet weten welke andere naam ik anders zou willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Naam frustraties zijn zo herkenbaar! Voor jezelf is de uitspraak en spelling heel logisch, maar voor anderen blijkt dit toch heel lastig. Ik denk dan het is gewoon Suzanne, de meest simpele manier. Maar wat ik allemaal niet voorbij heb zien komen : Suzane, Susanne, Suzan, Suzann, Susan, Zusanne. En dan is mijn achternaam ook nog zo heerlijk ingewikkeld.
    Toch ben ik ook ontzettend blij met mijn naam en snap ik ook wel dat het voor iedereen lastig is het van iedereen goed te onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Over mijn naam valt bijna niet te twisten en daar ben ik wel blij om! Zeker als ik jouw artikel en de andere reacties lees, denk ik dat het soms best vermoeiend is als je naam steeds verkeerd wordt gezegd of geschreven. Je hebt trouwens wel een prachtige naam met een mooie betekenis!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat mooi om te lezen dat je ouders je naam met zo veel liefde hebben uitgekozen, omdat ze je een unieke naam wilden geven. Dat is denk ik het allermooiste! Wel heel rot dat je naam wel vaker verkeerd is uitgesproken. Kan me voorstellen dat je daar soms ook even klaar mee bent, zeker als iemand het blijft doen. Maar dat jij blij bent met je naam is het belangrijkste. En terecht, want hij is ook erg mooi!
    Ik ben zelf ook blij met mijn naam. Ik vind dat hij bij mij past en kan me niet anders voorstellen dan dat dit mijn naam is. Overigens is mijn naam ook weleens verkeerd geschreven, terwijl je zou denken dat er geen andere schrijfwijze is dan Romy. Ik heb zelfs ooit Roemie voorbij zien komen, haha. Hoe dan?!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat heb je leuk omschreven wat je naam betekent, weer al iets bijgeleerd. :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!