De Disney Dilemma TAG

Af en toe vind ik het leuk om een tag in te vullen en nu had ik daar wel weer eens zin in. Via Readalong kwam ik de Disney Dilemma TAG tegen. Als Disney liefhebber moet ik natuurlijk deze tag eens een keer gaan invullen. De tag gaat over, je raad het al, dilemma's waar je tussen moet kiezen die zich in een Disneysituatie afspelen. Voel je trouwens vrij om deze tag over te nemen!Elke dag een Disneyfilm kijken of elke dag in een attractie in Disneyland moeten?
Doe dan maar elke dag een Disneyfilm kijken. Gelukkig zijn er zo veel films, dat je altijd afwisseling hebt en als ik alle films al hebt gezien, dan is het niet erg dat ik weer bij de eerste die je hebt gekeken moet beginnen. Elke dag in een attractie moeten zou ik niet relaxed vinden. Natuurlijk is Disneyland geweldig, maar dan zou ik daar elke dag moeten heen reizen of daar zelfs moeten gaan wonen om aan deze eis te voldoen. Nee hoor, laat mij dan maar lekker vanuit mijn bed een Disneyfilm kijken! 


Een giftige appel eten of je prikken aan een spinnenwiel?
Word ik daarna wel wakker gekust door de knappe prins? Dan maakt het me niet zo veel uit. Ik zou denk ik eerder gaan voor een giftige appel eten, want jezelf prikken kan behoorlijk veel pijn doen. Hopelijk is die appel dan nog wel een beetje lekker en kan ik daar nog even van genieten voordat ik in een diepe slaap val... 


Deze film mag je never nooit meer kijken: kies je voor 101 Dalmatiers of voor Pinokkio?
Lastige keuze! Maar dan ga ik toch voor nooit meer Pinokkio. Ik vind de dalmatiërs gewoon veel te schattig en dat was vroeger ook echt één van mijn favoriete Disneyfilms, terwijl Pinokkio eigenlijk nooit mijn favorieten heeft gehaald, ondanks dat ik het wel een leuke film vind. Dus ik zou Pinokkio minder snel missen dan alle schattige hondjes. En natuurlijk de evil Cruella! 
Alles in ijs kunnen veranderen zoals Elsa of de magische krachten van de goede feeën?
Ik snap niet zo goed wat je eraan hebt om alles in ijs te veranderen zoals Elsa. Veel te koud en te glad! Nee, geef mij dan maar de krachten van de goede feeën. Daar kan ik veel meer mee. Mooie jurken toveren, pompoenen in koetsen veranderen, bezems zelf laten vegen, taarten zichzelf laten bakken. Veel handiger natuurlijk! 


Voor altijd als Donald Duck praten of altijd Let It Go uit Frozen zingen?
Dan zou ik liever altijd Let it Go uit Frozen zingen, puur omdat de boodschap "let it go" voor mij soms nog lastig is. Ik heb moeite met het loslaten van dingen en situaties en daarom hoor ik van dierbaren in mijn omgeving ook vaak dat ik meer moet proberen om los te laten en om tijd voor mezelf te nemen. Als ik dan constant dat lied moet zingen, is het meteen een goede reminder aan mezelf en leer ik misschien wel om dingen meer los te laten. Als ik zoals Donald Duck zou praten, zou ik mij echt gaan ergeren aan mezelf. Dus liever zingen. 


Je bent de slechterik: ben je de boze koningin uit Sneeuwwitje of Maleficent uit Doornroosje?
Dan ben ik liever Maleficent denk ik. Beide vrouwen zijn natuurlijk pure evil! Maar De boze koningin wil Sneeuwwitje alleen maar doden, omdat zij de mooiste van het land wil zijn... Dat terwijl ze verandert in een lelijke oude heks en daarmee haar kansen verkleint... Ik vind het in elk geval geen goed motief om haar te doden. Maleficent wil natuurlijk niet per se Doornoosje doden, maar wraak nemen op het koninkrijk. In de film waarin Angelina Jolie Maleficent speelt, is er ook wat meer achtergrond informatie gegeven over de motieven van Maleficent. Daardoor begrijp ik haar als evil villain beter en zou ik liever haar zijn!Voor altijd op repeat in je hoofd: It’s a Small World of Supercalifragilisticexpialidocious
Ugh, beiden irritant, maar ik kan It's a Small World beter verdragen denk ik. Supercalifragilisticexpialidocious heb ik nooit echt iets mee gehad en vind ik ook maar lastig om uit te spreken, dus dan ga ik liever voor It's a Small World. Sterker nog, dat lied popt soms heel random ook op in mijn hoofd. 


Welke Disneyprinses kies je: Merida of Pocahontas?
Merida! Dan kan ik ook boogschieten en heb ik van dat prachtige rode haar met krullen! 


Je stem weggeven aan Ursula en nooit meer praten of altijd struikelen over je te lange Rapunzel haar die je niet mag afknippen?
Dan zou ik liever altijd struikelen over mijn te lange Rapunzel haren. Ik heb van mezelf al vrij lang haar, maar dan heb ik liever dat dat nog langer wordt, dan dat ik nooit meer zou kunnen praten. Het lijkt mij echt vreselijk om mijn stem te verliezen en om nooit meer iets te kunnen zeggen. Ik praat veel te graag! Met dat veel te lange haar zou ik best wel kunnen leven, alleen moet er dan wel iemand even helpen met wassen en borstelen denk ik. 


Je favoriete Disney film nooit meer zien of je favoriete Disney song nooit meer luisteren?
Mijn favoriete Disney song nooit meer luisteren. Ik kijk liever naar de films dan dat ik Disneyliedjes luister. Soms zet ik wel eens een Disneyliedje op, maar dat gebeurt niet vaak. Ik pak er vaker een film bij. Met geluk hoor ik mijn favoriete Disneyliedje nog in de film, dus dat is nog wel te doen. Ik zou het erger vinden om nooit meer naar mijn favoriete Disneyfilm, Lady and the tramp, te kijken. Die vind ik veel te mooi en wil ik elk jaar wel een keer gezien hebben! Ben jij ook een Disneyfan? En zou jij jij liever als Donald Duck klinken of altijd maar Let it Go zingen?


Reacties

 1. Als ik toch eens de hele dag als Donald Duck kon praten!!! Dat zou zonder twijfel de dag van onze pleegkinderen maken!!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag! Die kende ik nog niet. Ook ik zou liever let it go praten. Donald Duck is irritant...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik zou ook liever let it go zingen dan als Donald Duck klinken. Ik word dan vast uitgelachen op mijn werk en in mijn omgeving! En die liedjes op repeat... Aan beide moet je toch niet denken dat dat zou gebeuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, ongelofelijk dat je een serieuze blog over Disney kunt schrijven die ook grappig is. Heel leuk concept met die vragen die je beantwoord, ik heb geen zin kunnen lezen zonder hardop te lachen.

  Zelf ben ik ook wel een Disneyfan, maar vooral van pirates of the caribbean eigenlijk. Hoe leuk de boodschap van "Let it Go" ook is, persoonlijk lijkt het me veel te hilarische om als een Donald Duck te klinken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!