Happy moments of the month (3)

Het is weer tijd voor wat positiviteit! Juli 2020 was voor mij een mooie en speciale maand met veel positieve en gelukkige momenten. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik mijn laatste Happy moments of the month met jullie deelde, hoogtijd voor weer wat blije momenten die zeker even benoemd mogen worden! 




  • Mijn master halen. Het hoogtepunt van deze maand was natuurlijk dat ik het nieuws kreeg dat ik mijn master in sociologie heb behaald. Dit is wel echt een van de meest bijzondere en grootste prestaties die ik tot nu toe in mijn leven heb gemaakt. Nog steeds krijg ik kriebels in mijn buik als mensen mij "Master Meaghan" noemen, haha. Echt genieten zo'n universitair diploma en helemaal omdat ik de enige ben van mijn familie en mijn schoonfamilie met een universitaire titel. Dat maakt het toch wel extra bijzonder en zorgt voor veel bewondering.

  • Heel veel lieve berichtjes krijgen van mensen op LinkedIn mijn blog en Whatsapp. Helaas kan ik door Corona geen masterfeestje houden, maar ik kreeg wel super lieve berichtjes van mensen. Mijn vriendinnen die hun blijdschap en trots voor mij hebben geuit via Whatsapp en ook kreeg ik hele leuke en lieve berichten van mijn netwerk op LinkedIn. Sommige mensen had ik recent nog gesproken, terwijl ik anderen al tijden niet had gesproken. Zij namen toch even de moeite om me te feliciteren of om iets liefs te zeggen. En natuurlijk kreeg ik op mijn blog ook een aantal lieve en enthousiaste reacties. Dank daarvoor! Dat waardeer ik zo erg en daar word ik enorm blij van dat mensen die moeite nemen.

  • Mijn oud economiedocent van de havo die een persoonlijk berichtje stuurde om mij te feliciteren. Ook kreeg ik via LinkedIn onverwachts een berichtje van een oud economiedocent die mij persoonlijk feliciteerde. Hij stuurde mij een vrij uitgebreid bericht en uitte zijn trots. Ook haalde hij even aan dat economie nu niet mijn sterkste vak was, maar dat hij altijd bewondering had voor mijn doorzettingsvermogen om toch voldoendes te halen en om de stof te begrijpen. Ik heb deze docent al jaren niet meer gezien en ik heb slechts één jaar les van hem gehad, maar toch herinnerde hij mij nog. Echt super lief dat hij zo'n persoonlijk berichtje stuurde. Ook daar werd ik blij van. Heel leuk om van hem te horen na al die jaren. 

  • Kaartjes en cadeautjes krijgen. Het laatste positieve rondom mijn master dat ik nog even wil benoemen is dat ik naast alle lieve berichten ook leuke kaartjes kreeg van dierbaren die trots op me waren en door mijn vriend werd ik ook overspoeld met cadeautjes! Van mijn moeder en schoonvader mag ik ook nog een cadeautje uitkiezen. Hihi, een master halen is net alsof je jarig bent, maar dan nog specialer!

  • Het uitlaten van Nusa de Labrador. Nog altijd laat ik via Pawshake hondjes uit, zo ook een van mijn vaste hondjes Nusa. Al een hele tijd liet ik door de Coronacrisis geen honden meer uit. Grotendeels omdat de baasjes allemaal thuis werkten en het dus niet nodig was. Maar deze maand mocht ik Nusa weer een keer uitlaten. Ik had al maanden geen dieren meer geaaid, dus je kan begrijpen dat mijn enthousiasme groot was! Zo fijn om weer even met Nusa te kunnen wandelen, haar te kunnen aaien en knuffelen en weer eens bezig te zijn met mijn hondenuitlaatservice. 

  • Een schone kamer! Een paar dagen nadat ik mijn master had gehaald, besloot ik heel mijn kamer schoon te maken. Ik zocht mijn rommel uit en dan met name moesten bijna al mijn schoolspullen eraan geloven, whoppa, de vuilniszak in! Ook stofte ik alles af, gaf ik mijn meubels een sopje en organiseerde ik mijn kasten weer. Wat fijn om weer zo opgeruimd en schoon te leven! 

  • Mijn mandjes van Ikea. Voor het eerst sinds maanden ging ik weer eens naar een winkel (met mondkapje op). Nadat ik mijn kamer had schoongemaakt, wilde ik een nieuw opruimsysteem voor mijn kasten om te voorkomen dat alle spullen daar ongeorganiseerd en rommelig inlagen. Ik besloot mijn kasten van mandjes te voorzien waarin ik mijn spullen kan categoriseren en overzichtelijk kan bewaren. 

  • Lekkernijen van Robèrt. Al heel lang wilde ik eens wat lekkers halen uit de bakkerij van Robèrt van Beckhoven, bekend van onder andere Heel Holland Bakt. Nadat ik in februari, net voor de coronacrisis, bij zijn theatershow was geweest, was ik erg enthousiast geworden over de heerlijke dingen die hij maakt, onder andere diverse broden, taartjes, koekjes en chocolade. Nou, aangezien ik toch mijn master had, mocht ik mezelf en mijn familie best trakteren op zijn lekkernijen. Helaas bevindt zijn bakkerij zich niet om de hoek en heb ik 2 uur in de auto gezeten om van en naar Oisterwijk te rijden om al het lekkers op te halen, maar het was het zeker waard. Ik ging naar huis met een heerlijk boekweitbrood, cranberrybrood, een amandelcake, appelfleurtjes (Robèrt zijn versie van appeltaart) en koekjes. Normaal ben ik niet zo van de suikers, maar om deze bijzondere gebeurtenis te vieren mocht het wel voor één keer van mezelf. Ook hebben ik en mijn familie hier meer dan een week van gegeten. Lang leven de vriezer!

  • De serie The Originals als nieuwe verslaving. Momenteel ben ik verslaafd aan de vampierserie The Originals. Dit is een spinoff van de Vampire Diaries, die ik ook heb gezien en geweldig vond. The Originals vind ik nog beter en ik heb een enorme crush op het personage Klaus! 

  • Het nieuwe album van Taylor Swift. Als super leuke verrassing lanceerde Taylor Swift deze maand geheel onverwacht haar nieuwe en achtste album met de titel Folklore. Hoewel ik haar laatste 3 albums wat minder vond, vind ik deze echt geweldig en kan ik van elk liedje intens genieten. Vooral Cardigan, Betty, Epiphany en Mirrorball zijn mijn favorieten, maar stiekem vind ik elk liedje op dit album prachtig. Drie keer raden welke muziek ik nu dagelijks luister.

  • Met mijn vriend in de natuur wandelen. Van de natuur word ik rustig. Ik kan mijn hoofd leegmaken, voer goede gesprekken met Luuk en kan de omgeving in me opnemen. Ik zou dit veel vaker moeten doen, zeker in drukke perioden. 


  • Online diner date met vriendinnen. Door Corona voelt het voor mij niet veilig om met mijn vriendinnen thuis af te spreken, maar ik mis hen wel enorm. Daarom besloten we om online een diner date te organiseren. In plaats van dat we met z'n allen in een restaurant gaan eten, gingen we voor de laptop eten met een zelfgemaakt gerecht en konden we ondertussen bijkletsen. Heel leuk om zoiets een keer te doen en het was enorm gezellig. Hopelijk is het binnenkort weer veilig genoeg om elkaar in het echt te zien en om weer restaurantjes te pakken, maar voor nu kan ik hier ook van genieten. 

  • Naar de kinderboerderij met mijn vriend en schoonfamilie. Samen met mijn vriend had ik op de kinderboerderij afgesproken met zijn broer en de vrouw van zijn broer en hun kinderen van één en twee jaar. Hen had ik ook al sinds januari niet meer gezien. Op anderhalve meter afstand van elkaar konden we de diertjes bewonderen en even goed bijkletsen. Het was leuk om hen weer te zien en we hadden ook heerlijk zonnig weer! 

  • Online training volgen over perfectionisme. Tot slot volgde ik deze maand via mijn universiteit een training in perfectionisme, namelijk "de kracht van imperfectie". Ik ben een enorme perfectionist en dat heeft mij heel veel gebracht, maar kan me soms ook enorm belemmeren. In deze training krijg ik inzicht in wat perfectionisme wetenschappelijk nu precies is, waar het zich in kan uiten, hoe het kan ontstaan, op welke gebieden her voorkomt, wat de "symptomen" zijn en wat je er tegen kunt doen met concrete en diverse oefeningen. Er zijn meerdere vormen van perfectionisme en het kan voor iedereen anders zijn. Samen met een klein groepje mensen praten we erover, leren we erover en werken we aan de negatieve gevolgen van perfectionisme. Heel interessant en leerzaam. In augustus komen er nog een paar sessies en daar kijk ik nu al naar uit! Ik hou van persoonlijke ontwikkeling en ook dit gaat me zeker verder helpen om mijn soms wat lage zelfbeeld en negatieve en strenge mindset te verbeteren!


Wat waren jouw Happy Moments deze maand?




Meer Happy moments lezen? 

Reacties

  1. Wat een fijne momenten allemaal! Wat leuk dat je naar de bakkerij van Robèrt bent geweest. Ik ken hem inderdaad van Heel Holland Bakt. En de Originals heb ik ook gezien, erg toffe serie, maar ik ben wel meer fan van Elijah!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super leuk dat jij the originals ook hebt gezien. Hahaha, maar zo te lezen hebben we wel voor een andere broer voorkeur ;-)

      Verwijderen
  2. Nog gefeliciteerd met je master. Ik bewonder je "opleidings"-loopbaan en vooral je doorzettingsvermogen. En wat ga je nu doen? Wat voor baan zoek je? Ik ben benieuwd.
    Juli heeft bij jouw een hoop happymomenten, maar ja, na zo'n lange tijd studeren is dat logisch. Succes! Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat lief, dank je wel! Momenteel ben ik druk aan het solliciteren naar beleids- of traineefuncties, maar ook ben ik nu lekker vakantie aan het vieren. Hopelijk kan ik in september/oktober beginnen met werken. Tegen de tijd dat ik een baan heb, geef ik daar een update over op mijn blog!

      Verwijderen
  3. Heerlijk positief dit. Erg leuk om te lezen. Wandelen is fijn hè? Zeker in deze tijd en met het lekkere weer ben ik zelf wandelen meer gaan waarderen. Wat goed dat je een training rondom perfectionisme volgt. Dat is voor mij ook wel interessant, aangezien ik tijdens mijn studie ook wel worstel met perfectionisme... Waar volg je die training?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marissa, de training heb ik via mijn eigen universiteit (Erasmus in Rotterdam) gevolgd. Deze was enkel beschikbaar voor studenten of alumni. Maar ik denk dat er vast wel via psychologen of andere instellingen ook trainingen over perfectionisme zijn te vinden!

      Verwijderen
  4. De bakkerij van Robèrt is vlak bij mijn huis! Ik vind het ook een geweldige locatie en ga er wel eens lunchen met mijn moeder. 2 uur rijden is wel lang, maar gelukkig was het het allemaal waard. Gefeliciteerd nog met het behalen van je master. Zo ontzettend knap. Ik snap dat je blij wordt van al die berichten en felicitaties.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat gaaf dat jij dichtbij de bakkerij van Robèrt woont. Stiekem ben ik wel een beetje jaloers hoor hihi! En bedankt voor je felicitatie.

      Verwijderen
  5. Het nieuwe album van Taylor is echt geweldig! Leuk dat jij ook zo'n fan bent. Dat was voor mij ook wel een happy moment toen ik hoorde dat er nieuwe liedjes uitkwamen. Mijn favorieten zijn mad woman, seven en cardigan! Wat fijn dat je na je master tijd hebt voor zo veel leuke dingen. Geniet ervan. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Annemerel en tof dat jij het nieuwe album van Taylor ook kan waarderen!

      Verwijderen
  6. Wat heb jij een leuke maand gehad en gefeliciteerd met je master.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!