Pawshake.nl

Een hele tijd geleden heb ik me ingeschreven op de website pawshake.nl. Dit is een site waar je je kan aanbieden als dierenoppasser, maar waar je ook naar een oppas kunt zoeken voor je huisdier als jij een paar dagen weggaat. Een tijdje geleden mocht ik dan eindelijk op drie  hele lieve hondjes passen voor twee dagen! In deze blog vertel ik jullie wat Pawshake precies is en wat mijn ervaring ervan is. 
Bron



Wat is het?

Pawshake is zoals ik in de intro al zei een website voor vraag en aanbod. Wanneer jij een oppas zoekt voor jouw huisdier (dit kan zijn: hond, kat, knaagdieren, gevogelte en reptielen), kun je hier op zoek naar een geschikte oppas bij jou in de buurt. Daarnaast kun je je, net als ik, ook aanbieden als oppasser. Pawshake kun je dus een beetje vergelijken met Airbnb of Snappcar, alleen gaat het hier dan niet om huizen of auto's, maar om dieren. Wanneer je een profiel aanmaakt, kun je dus kiezen of je wilt oppassen of dat je opzoek bent naar een oppas. Beide opties mag natuurlijk ook! Via Pawshake kun je ook nog een leuk centje verdienen. Zo kun je, wanneer je oppast, zelf je tarieven aangeven voor hoeveel geld je gaat oppassen. Dit varieert ook, want wanneer je een huisbezoek doet, kan dit duurder zijn dan wanneer je alleen een hond gaat uitlaten. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen of je naar de mensen toe gaat om op hun dier te passen, wel of niet blijft overnachten of dat je aanbiedt om het dier bij jouzelf in huis te nemen, wanneer dit mogelijk is. Veel keuzes en opties dus! Moet je per se huisdieren hebben om lid te zijn van deze site? Nee, dat hoeft niet! Je kunt dan geen oppasser vragen natuurlijk, maar het is leuk om je dan aan te bieden wanneer je toch even onder de dieren wilt zijn! Je vindt op de site lieve en betrouwbare oppassers die geschikt zijn voor jouw huisdier.
Bron

Profiel opstellen 

Wanneer je een profiel opstelt op Pawshake, moet je ervoor zorgen dat deze zo volledig en zo betrouwbaar mogelijk is. Baasjes die dieren bij jou achterlaten, moeten een goede indruk van je krijgen. Andersom is dat ook zo, wanneer je gaat oppassen bij een baasje, moet je wel het gevoel hebben dat deze echt is wij hij zegt dat hij is, niet dat je een enge vent voor je hebt staan die helemaal geen huisdieren heeft.
Je moet duidelijk zijn over je ervaring met dieren. Heb je zelf huisdieren (gehad)? Waarom ben jij de geschikte oppasser? Van welke dieren heb je kennis en wat is die kennis? Wat heb je te bieden?
Daarnaast is het ook  handig om kort iets over jezelf te vertellen, over wie je bent, waar je werkt of studeert, wat je hobby's zijn, hoe oud je bent etc, alles om een goede indruk te wekken bij de mensen die jouw profiel bekijken en overwegen jou als oppasser te vragen of bij jou te gaan oppassen. Wat daarnaast ook heel handig is, is het plaatsen van foto's. Een foto van jezelf als profielfoto staat leuk, maar de site draait natuurlijk om de dieren. Als jij een oppasser zoekt, is het handig om alvast foto's te plaatsen van jouw dieren, zodat de oppasser al een beetje weet wat hij kan verwachten. Wanneer je je aanbiedt als oppasser, is het leuk om foto's te plaatsen van jouw eigen huisdieren, jouw vroegere huisdieren en als je die niet hebt jouw ervaring met dieren, dus bijvoorbeeld de hond van je tante.
Daarnaast heb je ook nog een kalender en hierop kun je aangeven wanneer je beschikbaar bent voor het oppassen en wanneer niet. Het is wel belangrijk dat je deze actief bijhoudt! Het is ook belangrijk neer te zetten in welke stad je woont, zodat baasjes (of oppassers) in de buurt zijn en weten waar ze moeten zoeken.
Bron

Afspraak maken en tarieven instellen

Wanneer jij een geschikte oppasser hebt gevonden of iemand heeft jou gevonden die een oppasser zoekt, kan de vragen de aanbieder boeken. Je kan van te voren een kennismaking plannen, zodat je de dieren leert kennen, de sleutel van het huis kunt vragen en weet waar alle benodigdheden voor de dieren staan. Ik raad dit ten zeerste aan. Dit heb ik destijds zelf ook gedaan toen ik op honden moest passen. Je leert het baasje kennen en de dieren kunnen zo ook even aan jou wennen, daarnaast kun je ervoor zorgen dat je het vertrouwen wekt, van zowel de dieren als het baasje, zodat het baasje met een gerust hart weg kan gaan. Andersom is het natuurlijk ook fijn,  je wilt natuurlijk wel weten of je huisdier in goede handen is en bij wie je het achterlaat. 
Bron
Voor een kennismaking kun je ook kosten krijgen of een bedragje vragen, maar ik heb dit bewust niet gedaan, omdat ik een kennismaking vrijblijvend vind en dat het baasje zelf moet kiezen of hij voor mijn service wil betalen. Wanneer de kennismaking goed is, kun je gaan boeken. Hiervoor zijn tarieven ingesteld die de oppasser heeft gekozen. Ik zal even op een rijtje zetten wat ik allemaal heb aangegeven. Ik wil op: katten, honden, knaagdieren en gevogelte passen. Ik reken voor mijn oppasservice: 

* Uitlaten van hond --> 5 euro 
* 1x per dag op bezoek in huis --> 6 euro
* 2x per dag op bezoek in huis --> 10 euro

Wanneer iemand je langer nodig heeft, krijg je dus ook steeds het bedrag per dag erbij. Ik vond deze prijzen wel schappelijk, want voor dit geld laat ik honden uit, speel ik met dieren, maak ik hokken schoon, voer ik ze en geef ik ze heel veel liefde. Wanneer er ongelukjes van dieren in het huis zijn, ruim ik dit uiteraard ook op. 

Betrouwbaar? 

Je hebt misschien je vraagtekens bij de site of het betrouwbaar is. Dat is het wel. Pawshake zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Zij controleren alle profielen van vragers en aanbieders, voordat deze worden geactiveerd. Wanneer je een service wilt kopen, dan kun je via PayPal betalen. Dit is een veilige en betrouwbare betaalmethode. Ook ben je Premium Verzekering, wat inhoudt dat wanneer er iets vervelends gebeurt, de huisdieren verzekerd zijn via Pawshake. Deze verzekering is gratis. Wanneer je als oppasser gewond raakt of per ongeluk schade toebrengt aan een derde partij, ben je ook verzekerd wanneer je een profiel hebt en er via PayPal al betaald is voor jouw service. Op Pawshake zelf staat ook uitgebreid hoe deze verzekeringen werken. Daarnaast is het belangrijk om dus kennis te maken van te voren en om te kijken of iemand een mooi, betrouwbaar profiel heeft waar jij je goed bij voelt.
Daarnaast kun je het allemaal nog betrouwbaarder maken, door telefoonnummers uit te wisselen met degene die voor jou oppast of voor wie jij oppast. Als oppasser kun je dan tussendoor foto's sturen van wat je met de dieren gedaan hebt en om te laten zien hoe het allemaal gaat. Dit stelt baasjes ook op hun gemak!
Bron


Word ik hier rijk van? 

Nee, van Pawshake word je niet rijk, maar je kunt wel een leuk extraatje verdienen. De tarieven die je stelt zijn voor jou, maar volgens mij gaat 10% van dit bedrag naar Pawshake toe, omdat zij de bemiddelaar zijn tussen vrager en aanbieder. Het is gewoon een site voor als je van dieren houdt en je daar graag iets mee wilt doen. Het verdient een leuk zakcentje, maar je kunt het niet beschouwen als een bijbaantje of zelfs een volledige baan. 
Bron


Mijn eigen ervaring 

Zelf heb ik pas een oppasbezoek gedaan, omdat de site Pawshake nog niet heel bekend is onder de mensen, wordt er nog niet optimaal gebruik van gemaakt. Ik denk dat wanneer de site wat groter zo zijn, dat ik dan meer aanvragen zou krijgen. 
Zelf heb ik geen huisdieren en bied ik me daarom aan als oppasser, omdat ik het mis huisdieren te hebben het op deze manier een beetje kan compenseren. 
Eerst kreeg ik heel lang geen reacties op mijn account. Tot begin mei. Een vrouw bij mij uit de buurt ging voor een paar dagen weg en had een oppas nodig voor haar drie chihuahua's. Meteen was ik enthousiast en plande ik een kennismakingsgesprek met haar. Dat gesprek ging er goed en ze had een goede indruk van mij gekregen. Ook haar honden leken op hun gemak bij mij. Ik kreeg te horen waar alles stond en ze vertelde dat ik ook gewoon thee mocht zetten, als ik dit wilde. Met een gerust hart kon de vrouw vertrekken! 
Zelf heb ik het als erg leuk ervaren. Ik kreeg 20 euro voor mijn oppasservice, omdat ik 2 huisbezoeken per dag moest doen en dit deed ik twee dagen lang. Ik doe het eigenlijk  niet voor het geld, want ik vind dit gewoon erg leuk om te doen en word hier enorm gelukkig van. De hondjes waren meteen aan mij gewend. We hebben in die twee dagen heel veel en ver gewandeld. Ik heb ze helemaal plat geknuffeld en met ze gespeeld. Ook moest ik ze voeren, water geven, borstelen en gewoon heel veel liefde geven. Het bleef dus niet bij alleen uitlaten en dan weer wegwezen, echt aandacht en een tijdje bij ze blijven is belangrijk. Je wilt ook niet dat die beestjes heel de dag alleen zitten in huis. (Oké, ze waren met z'n drieën, maar toch geeft mij dit niet een prettig gevoel en zit ik liever een tijdje bij ze). 
Toen de vrouw terugkwam was ze ook erg tevreden over mij en heeft ze gezegd dat ze me vaker zou inhuren, wanneer dit nodig is. Dat zou ik ook echt heel erg leuk vinden als ze dat zou doen, want in de twee dagen dat ik op haar hondjes paste, ben ik toch wel verliefd op ze geworden!
Verder heb ik nog geen verzoeken gehad, maar zoals ik al zei is deze site nog niet heel erg bekend. Het zou erg leuk zijn als er nog meer verzoekjes komen, want ik doe dit met zoveel plezier! Het is voor mij echt een goede gelegenheid om bezig te zijn met dieren. Zelf heb ik ze niet en vind ik dat jammer, maar mijn ouders zien het niet zitten en zelf heb ik er ook geen tijd voor, als hardwerkende student. Dit is daarom een erg mooie oplossing. Ik ben er echt heel erg enthousiast over en zou willen dat meer mensen gebruik maken van deze service! 
Dus mocht iemand nog een huisdier hebben, waar ik op mag passen. Ik bied me aan! 


Is Pawshake ook iets voor jouw?

Bron



Reacties

  1. Ik wist echt niet dat dit bestond, maar dit is zo handig!! Ik denk dat ik ook een account aan ge maken. Mijn hond HAAT het asiel echt, en elke keer dat we op vakantie gaan moet hij hier toch heen, Een leuk oppashuisje zou veel leuker zijn!
    Liefs. Jonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog! Ik had je er al over gehoord, maar vind het leuk om te lezen. Kan me goed voorstellen dat het voor jou erg leuk is omdat je geen huisdieren hebt. Misschien dat ik me ook maar ga aanmelden. ;)
    Liefs, Marij

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoals ik al heb gezegd, mag je altijd op mijn hondjes komen passen! Hahaha.
    Ik zou het geweldig vinden om iets als Pawshake te doen, maar ik weet niet helemaal zeker of het iets voor mij is. Ik blijf toch liever bij mijn eigen schatjes en verzorg hun, met veel liefde en lachen :)
    Ik hoop wel dat het voor jou een leuk "bijbaantje" blijft!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I don’t recommend Pawshake for the cat owners. I arranged a cat sitter for my 3-days holiday. Cat-sitter won’t show up. Cats got no food and cleaning. They got sick when I return back. We went vet and the 4month kitten got serious. I made a complaint. Pawshake refuse to help or refund! Please stay away.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey Sayuri - I'm the Community Manager for Pawshake UK & Ireland. We are so sorry to hear you had this bad experience. Usually in instances like this with evidence from the Vet and paper work Pawshake will always issue a refund (that is only if this is not a previous condition your Pet had). Please feel free to personally email me at: katy@pawshake.com and I will do my best to listen and help you further. Warmest regards. Katy Pawshake UK

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!