Vaarwel witte zomerjas

Na al die jaren is het zover... Ik heb een nieuwe jas nodig... Mijn oude zomerjas viel helemaal uit elkaar en begon overal gaten te krijgen. Stiekem ben  ik toch wel een beetje gehecht aan mijn oude jas. Al sinds begin groep 8 had ik mijn witte zomerjasje van de H&M. Echt vet oud, want ik zit nu in het tweede jaar van mijn hbo-opleiding HRM. Deze jas was van zeer goede kwaliteit, want ik hem er ruim 8 jaar mee rondgelopen elke zomer en ik vond het ook niet nodig om een nieuwe jas te kopen als mijn oude nog in goede staat was. Ik bespreek de herinneringen die ik met mijn oude zomerjas heb, want we hebben in die 8 jaar toch aardig was meegemaakt. Ook laat ik jullie zien hoe mijn nieuwe zomerjas eruit ziet, waar ik waarschijnlijk ook veel herinneringen mee ga maken. 







Het begin 

In 2008 zat ik in groep 8 en had ik echt een nieuwe zomerjas nodig. Mijn oude was veel te kinderachtig en ik wilde iets wat een grote meid die bijna naar de brugklas gaat zou dragen. Samen met mijn moeder ging ik op zoek naar een goede jas en uiteindelijk vond ik mijn witte jas bij H&M voor niet heel veel geld. Hij was geloof ik rond de 30 euro. Ik was er helemaal blij mee. Het was een maat 34 en dat is voor een klein meisje van 12 jaar echt een grote mensen maat. Daar was ik toen helemaal trots op en ik was ervan overtuigd dat geen ander kind uit mijn klas deze jas zou hebben. Dat was ook waar en daardoor was ik zo blij met mijn jas! Hij was mooi en "niemand anders" had deze jas. Op dat moment wist ik niet dat hij zo lang zou meegaan en dat ik er ruim 8 jaar mee zou doen. Helaas heb ik geen foto's op mijn laptop staan van toen ik klein was en ik deze jas aan had, maar ik  heb wel andere herinneringen met deze jas gemaakt die ik heel graag wil laten zien aan de hand van foto's!

Mijn jas ontmoette Spongebob

Het was altijd al mijn droom geweest om Spongebob te ontmoeten en dat is gebeurd in Moviepark Germany. Ik kon alleen een aantal Duitse woorden tegen hem zeggen en ik weet heus wel dat het een vent (of vrouw) in pak is, maar toch heb ik samen met mijn jas Spongebob ontmoet. Tot twee keer toe, alleen heb ik van slechts één keer een foto. 
Spongebob heeft mijn jas aangeraakt, hoe gaaf?!
Verder ontmoette ik ook Jimmy Neutron, Sid van Ice Age, een alien en Patrick Ster! Ook dat staat vast. Ik heb met mijn jas (en Iris) een hele leuke tijd gehad in Moviepark. Dit was in 2012, toen ik eindexamen deed op de mavo. Zo kun je ook zeggen dat ik mijn jas had in de periode van mijn eindexamen. Met mijn jas ben ik ook naar meerdere pretparken geweest, zoals de Efteling (heb ik nu even geen foto van) en Disneyland, maar daar kom ik later op terug!



De  jas zag verschillende scholen

In deze jas ben ik in totaal op 5 scholen geweest waar ik op heb gezeten: de basisschool, 3 middelbare scholen (vmbo, mavo en havo) en mijn hbo school Hogeschool Leiden. Bizar is dat eigenlijk dat mijn jas de basisschool nog heeft gezien en dat ik heb nog steeds draag in de tijd dat ik ging studeren. Misschien zouden jullie al lang een nieuwe jas gekocht hebben. Ik ben zelf van mening dat wanneer je jas niet kapot is en je hem nog steeds mooi vindt, dat een nieuwe jas dan totaal niet nodig is. Vandaar dat mijn jas zoveel verschillende scholen heeft gezien!

Ik voelde me verliefd in deze jas

Deze jas heeft eigenlijk al mijn crushes en liefde meegemaakt. Van de eerste verliefdheid in de brugklas tot mijn grote liefde Luuk! Mijn jas heeft ze allemaal gekend en ik heb me toch wat verliefd gevoeld in deze jas, ook al was het vaak niet wederzijds. In deze jas kuste ik voor het eerst, nee niet met Luuk helaas, en werd ik ook eens afgewezen door een jongen op de middelbare school. Deze jas had ik ook aan toen ik Luuk voor het eerst ontmoette. Mijn jas heeft dus veel liefdes voorbij zien komen en allemaal waren zij het niet voor mij. Uiteindelijk heeft mijn jas ook mijn grote liefde mogen meemaken!

Samen met Luuk en deze jas heb ik ook veel leuke dingen gedaan! Naar de dierentuin geweest, uiteten, wandelen in het park, maar ook samen naar Antwerpen! Dit was ook een tijd van leuke dingen, verliefd zijn, genieten en blij zijn! Hier is een foto van mij, Luuk en mijn jas op het station van Antwerpen!


De jas zag dieren... Heel veel dieren!

Als dierenfreak is deze jas al vaak met mij naar verschillende dierentuinen geweest! Blijdorp, Burgers zoo, Antwerpen zoo en Ouwehands dierenpark zijn deze  jas niet vreemd! Ook heeft mijn jas heel wat kinderboerderijen gezien en heb ik hondjes waar ik op paste uitgelaten met deze jas. Ondanks dat mijn jas wit is en snel vies lijkt te worden, viel dit wel mee en maakten de dieren mijn jas vrijwel nooit vuil of bevlekt. Gek is dat eigenlijk. Je zou denken dat een witte jas snel vies wordt, maar bij mijn jas viel dat reuze mee. Het enige wat gebeurde was dat er soms een zwarte veeg op zat of dat hij geel verkleurde, doordat ik hem te land droeg en niet waste.  
De dieren  hebben hem in elk geval nooit vies gemaakt. Ik heb heel wat beestjes gezien en geaaid in deze jas. 

Hierboven de boerderijdieren en hieronder de dierentuin dieren. Ik heb nog veel meer foto's met deze jas en dieren, maar dat zijn er zoveel dat ik jullie daar echt niet mee ga opzadelen. Dierenfreak hier... 

                               

Samen met mijn jas en vriendinnen deed ik te gekke dingen!

Mijn jas, ik en mijn vriendinnen hebben ook heel wat beleefd. Buiten het in de lente en zomer shoppen en andere activiteiten die (deels) buiten zijn, zijn wij ook naar Parijs geweest voor drie dagen. Mijn jas heeft dus eigenlijk al wat verschillende plekjes op de wereld gezien. Buiten Parijs is hij ook in België en Duitsland geweest. 
Terug naar het onderwerp, in Parijs heb ik echt genoten van een geweldige tijd met mijn vriendinnen. Dit was in 2014 en we gingen op een eindexamenreisje. We waren allemaal geslaagd dat jaar en dat wilden we vieren door een korte vakantie. Mijn jas heeft dus grote gedeeltes van Parijs gezien en ik heb er veel lol in gehad met mijn vriendinnen! Sowieso ga ik dit reisje nooit meer vergeten, maar het is helemaal speciaal dat ik dat reisje in deze jas mocht meemaken!

Hier staan we met z'n vieren in Parijs! Als ik deze foto's terug zie word ik alweer helemaal blij en denk ik aan die geweldige tijd terug. Het was best wel koud en regenachtig in de tijd dat wij in Parijs waren, daarom was mijn jas ook zeker nodig! Ik ben ook flink nat geregend in deze jas, want er was soms een flinke stortbui, maar de jas heeft mij zeker goed beschermd!

Van die dagen in Parijs, was er één dag waarop we naar Disney gingen. Mijn jas is dus ook in Disneyland Parijs geweest, echt super leuk! Hij ging mee in verschillende attracties. Enge achtbanen en rustige bootjes heeft hij meegemaakt. In Disneyland was het erg gezellig met mijn vriendinnen en voelde ik me net een kleine prinses! Kijk mij een staat voor het kasteel! Met mijn jas aan natuurlijk.


Mijn jas maakte ook nare dingen mee... 

Buiten alle dingen die mijn jas en ik meemaakten die super waren en die ik hierboven al noemde, zijn er ook een aantal dingen die minder leuk waren. In deze jas werd ik bijvoorbeeld ook gepest op mijn eerste  middelbare school. Hierdoor voelde  ik me verdrietig en enorm ellendig in mijn jas. Ik schreef al eerder een blog over de pesters. Deze jas heeft heel die periode mee kunnen maken (toen het wat warmer weer was) en heeft dus ook wat slechte herinneringen. Buiten het beste heeft deze jas ook stress meegemaakt, dit was wanneer ik in een vreemde stad de weg niet goed wist of wanneer ik een toets had voor school en ik ging daar in deze jas naartoe. Deze jas heeft ook heel vaak mijn buikpijn kunnen ervaren als ik buiten gym had en ik er weer eens flink tegenop zag. Verder heeft mijn jas ook verdriet van anderen gezien, bijvoorbeeld van vriendinnen die verdrietig waren en bij mij, op deze jas, kwamen uithuilen. Wat verder nog ellendig was... Ik werd in deze jas opgegeten door een haai... 


Nieuwe jas!

Mijn witte jas is stuk gegaan, overal zaten gaten en hij viel zowat uit elkaar. Na 8 jaar is het mooi geweest en met al die herinneringen (het zijn er vast nog wel meer, maar van wat ik nu noemde heb ik foto's) is het toch een keer klaar en tijd voor een nieuwe jas. Niet te geloven dat ik er 8 jaar mee heb rondgelopen. Voordat ik mijn witte jas weg deed, ging ik opzoek naar een nieuwe. Het was echt lastig om een geschikte te vinden, aangezien ik best wel gehecht was aan mijn witte zomerjas. In de winkels was echt niets te vinden, maar ik wist wel waar ik naar opzoek was: een trenchcoat. 
Hij moest niet te lang zijn, aangezien ik zelf klein ben staat zo'n lange jas me niet en ik wilde per se een donkerblauwe. Waarom geen wit? Omdat het tijd was voor iets anders!
Op Wehkamp,nl vond ik de perfecte trenchcoat voor maar 30 euro, net zo duur als mijn oude jas. Ik bestelde hem meteen in maat 34 (ook net als mijn oude jas) en binnen 2 dagen was hij in huis. Ik paste hem en hij stond goed en zat lekker. Het voelde meteen goed!

Zo ziet hij er dus uit. Hij heeft geen rits, maar knopen. Het is een donkerblauwe jas die niet lang is. Ik vind hem heel lekker zitten en hij staat volwassen en zakelijk. Dat is wel iets wat bij mijn opleiding hoort en daarom past hij daar ook perfect bij. Hij heeft binnen een knoop om de jas goed dicht te houden en aan de buitenkant zitten de andere knopen. Zoals je kunt zien heeft hij een ceintuur, die je zelf moet dichtknopen. Het is van een harde, stevige stof. De jas is gevoerd met witte satijn aan de binnenkant met een stipjesmotief. Op de mouwen  is ditzelfde motief als aan de binnenkant van de jas te zien. 

Ik ben er echt heel blij mee en kon mijn witte zomerjas nu met een gerust hart naar zijn laatste rustplaats brengen. Ik moet zeggen dat ik mijn jas wel ga missen. 8 jaar lang was het wel mijn jas en we hebben samen veel herinneringen, maar mijn nieuwe jas is ook te gek en ik kan niet wachten tot het weer lente is, zodat ik hem meteen kan dragen!


Het is wel een verschil in vergelijking met mijn oude jas, maar ik ben er heel erg blij mee en vind hem echt leuk staan bij mezelf. Precies een goede lengte, de kleur die ik wilde en een heel leuk model! Ik hoop dat deze jas ook nog een hele tijd meegaat en dat ik net zoveel herinneringen mag maken met deze jas als ik gedaan heb  met mijn oude witte zomerjasje!

Heb jij ook een bepaalde herinnering met een kledingstuk? 

Reacties

  1. wauw, wat een mooie jas je nieuwe! staat echt heel volwassen en ik vind de kleur echt prachtig.
    leuk dat je een blog over je oude jas schreef. 8 jaar is echt heel lang. mijn jassen gaan gemiddeld 4 jaar mee.

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je nieuwe jas staat je echt goed! Ik ben ook opzoek naar zo'n soort jas, maar dan voor in de winter.
    Echt leuk dat je zoveel herinneringen hebt met je oude jas! Leuke foto's ook.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!