Luchtig feesttoetje - speculaassmaak

Vandaag weer een blog over een product! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een review over een product heb geschreven. Deze keer gaat het over het Campina luchtige feesttoetje in speculaassmaak! Ik heb hem voor jullie getest. Het is een tijdelijk toetje, dus hij is maar een bepaalde tijd verkrijgbaar. Als je meer wilt weten, lees de blog maar verder dan!


Verpakking

De verpakking van de luchtige vla is heel vrolijk. Hij is paars, met allemaal figuurtjes en kleine mensen erop. Het trekt je dus echt aan. Ik vind hem zelf heel uitnodigend. Toen ik dit in de supermarkt zag staan werd ik ook gewoon heel nieuwsgierig! Vla is speculaassmaak, hoe apart! Het klonk erg lekker, dus daarom ging hij al snel in het winkelwagentje! De verpakking ziet er gewoon heel feestelijk uit. Het is natuurlijk ook al sinterklaas, herfst/winter. In deze tijden hoor je gewoon speculaas te eten, als je dat lekker vindt.


Kleur

Ik was vooral benieuwd bij dit toetje of het ook echt naar speculaas smaakt. Ik vind chocolade vla bijvoorbeeld totaal niet naar chocolade smaken. Misschien is het een soort nep speculaasachtige smaak. Alles wat je nodig hebt voor dit geweldige proefexperiment zijn: 
De speculaasvla, een bakje om het in te gieten en een lepel om mee te proeven, tenzij je natuurlijk liever met je handen je vla wilt eten! Klinkt natuurlijk heel moeilijk, zo'n voedsel experiment! Grapje!
Toen in de vla in het bakje goot was hij vrij licht van kleur. Echte speculaas is vaak wat donkerder, meer bruin. Dit was echt vrij licht. Ik vond het meer een crème kleur. De geur deed me een beetje denken aan kaneel! 

Dit is de kleur, zoals je ziet niet de kleur van speculaas, maar dat zegt natuurlijk nog helemaal niets! Als je een beetje vla op je lepel neemt, merk je dat het niet zwaar is. Het is natuurlijk een luchtig toetje, dus het heeft niet dezelfde structuur als vla. Het is helemaal fijn geklopt, vol met lucht. Je kan bijvoorbeeld denken aan luchtige slagroom, zo'n soort vla is dit. 

Smaak

Nou, ik heb de vla voor jullie geproefd en ik ga zo goed mogelijk omschrijven waarnaar hij smaakt! Bij de eerste hap proef je meteen een vleugje kaneel, maar je herkent ook echt wel de speculaas terug. De vla is luchtig, dus het glijdt zo je keel in. De smaak deed me een beetje denken aan kruidnoten of gewoon een speculaasje. Het is niet zoals ik net noemde, met het voorbeeld van de chocolade vla, dat het niet naar chocolade smaakt. Het is echt speculaas dat je proeft, misschien net iets zoeter. Het deed me ook een beetje denken aan kaneelijs, misschien heb je dat al eens gegeten? Ook daar zou je dit toetje mee kunnen vergelijken. Je houdt ook een speculaas nasmaak in je mond, het is dus wel belangrijk dat je echt van speculaas houdt als je dit toetje eens wilt proberen! Mijn bakje was binnen twee minuten leeg. Ik vond hem heel erg lekker.


Beoordeling

Ik ben echt helemaal weg van dit toetje en ik vind het zo jammer dat hij maar tijdelijk is! De smaak vind ik echt heerlijk, maar dat komt omdat ik speculaas en kaneel ook echt heel erg lekker vind. Sowieso ben ik ook dol op luchtige toetjes. Ik heb wel vaker zulk soort toetjes, maar dan met andere smaakjes. Ik noem het soms ook wel "klopvla", als je in je bakje klopt met je lepel krijg je een hol geluid, moet je maar eens proberen! 
Ik vind hem echt heel erg lekker! Ik geef hem echt een 10 en ik raad ook iedereen aan om hem te kopen! Vooral als je net als ik van speculaas en kaneel houdt is dit zeker een aanrader. Het past ook gewoon helemaal bij de sfeer van dit jaar.

Lijkt je dit een lekker toetje? 

Reacties

  1. Hahahaha, dit is echt de eerste keer dat ik van dit toetje hoor, maar het lijkt me lekker hoor!! Ik ga denk ik vragen of we deze ook eens kunnen proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb hem ook gehad en vond hem erg lekker. hij deed me aan pepernoten denken haha!

    groetjes A

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!