Animal Crossing: New Leaf

Al sinds een maand ben ik helemaal verknocht aan het spel: Animal Crossing: New Leaf, voor de 3DS. 
Misschien heb je er al eens van gehoord of zelfs al eerder eens gespeeld? Het is een vrij simpel, maar heel erg leuk en ontspannend spel. Je kunt het alleen spelen of samen met je vrienden en jij bent de baas in je eigen dorpje! De grote verhuizing 

Als je het spel begint, zit je in een trein. Je bent net verhuisd, waarschijnlijk van je ouderlijk huis. In de trein komt er een katje naar je toe met de naam Rover. Hij vraagt je hoe je heet, naar welk dorp je gaat en hoe het dorp eruit ziet. Je moet dan namen invullen, maar ook kiezen uit meerkeuze vragen, hoe je poppetje eruit gaat zien waarmee je uiteindelijk het spel gaat spelen, is afhankelijk van de antwoorden die jij aan Rover geeft. Als alle gegevens ingevuld zijn, zegt Rover dat de trein gaat arriveren. Je komt aan in je nieuwe woonplaats, waar de villagers (verschillende dieren) je op staan te wachten, inclusief een geel hondje met de naam Isabelle. Ze vertellen je dat jij de nieuwe burgemeester van het dorpje bent en dat ze heel erg lang op je hebben gewacht. Je krijgt meteen een aantal taken die je moet volbrengen. Je moet een huis voor jezelf zien te regelen en je moet kennis maken met alle dieren in je dorpje en zorgen dat ze je een beetje aardig vinden! 


Hoofdopdrachten

Dit speel heeft heel veel mogelijkheden. Het spel is een beetje gebaseerd op het dagelijkse leven, alleen vrediger en rustiger. Je bent dus de burgemeester van je eigen dorpje. Je doet verschillende projecten, waarvoor je bells moet inzamelen. Bells is de naam voor het geld in het spel. Als burgemeester moet je dus regelmatige leuke projecten doen en geld ervoor inzamelen om de inwoners van je dorpje tevreden te houden! Bells zijn heel belangrijk in het spel, niet alleen voor projecten heb je bells nodig, maar ook voor jezelf! Je gunt jezelf toch ook een leuk huis, leuke meubels en leuke kledingstukken? Die kun je allemaal kopen in de winkels op Mainstreet, daarvoor moet je in het spel het spoor oversteken, dan kom je uit op een winkelstraat. Je start in een kleine tent als je in het dorpje komt wonen, maar als je genoeg geld betaald, krijg je een klein huis en dat moet je steeds uitbreiden met bells, zodat je een groot huis krijgt. Dat heb je ook wel nodig, want er zijn zoveel leuke meubeltjes! 
Hier zie je hoe je huis eruit zou kunnen zien en hoe je het zou kunnen inrichten, maar buiten dit roze zijn er nog veel meer mogelijkheden! Je hebt zoveel verschillende stijlen. 
Als je langere tijd doorspeelt krijg je ook een kapper, een schoenenwinkel en een nachtclub, maar dat komt allemaal pas later in het spel, daarvoor moet je langere tijd spelen. 

De tijd in het spel gaat met je mee

Als het bij jou 11 uur in de avond is, is het in Animal Crossing ook 11 uur in de avond. Is het kerstmis? Dan is het in Animal Crossing ook kerstmis, tenminste, als je je 3DS goed hebt ingesteld naar tijd. Dat is ook het leuke aan het spel, het gaat met de tijd mee en het loopt altijd door. Als het winter is sneeuwt het, wanneer het herfst is zijn er paddenstoelen in je dorpje te vinden. Als je een week niet speelt heeft dit invloed op je stad. Je bloemen kunnen dood gaan, er kan onkruid groeien, villagers kunnen je gaan missen. Als je een langere tijd niet speelt kan er zelfs ongedierte in je huis kruipen! Denk er dus wel goed over na of je regelmatig kunt spelen en je het ook voor een langere tijd wilt volhouden, dat is erg belangrijk om succes te hebben in het spel. Persoonlijk vind ik het wel heel erg leuk dat het met de tijd mee gaat. Op feestdagen zoals; Halloween, kerstmis, nieuwjaar en Valentijnsdag, zijn er speciale dingen te doen en cadeautjes te vinden. Dat vind ik geweldig bedacht! 

Kleding

Er is zoveel verschillende kleding in het spel. Je kunt het allemaal kopen bij The Able sisters. Drie egeltjes die kleding en accessoires verkopen. Je kunt je poppetje helemaal aankleden naar je eigen smaak en er zijn zoveel leuke outfits te bedenken! Helaas is de keuze per dag wel weinig. Je kunt kiezen uit 3 shirtjes en 2 broeken/rokken en er is per dag slechts 1 paraplu, en een aantal gezichts- en hoofdaccessoires. Gelukkig hebben ze wel iedere dag iets nieuws! Het is het zeker waard om elke dag te gaan winkelen!
Daarnaast kun je ook nog je eigen kledingstukken ontwerpen, die staan in het midden van de winkel. Diertjes uit jouw stad kunnen dan jouw eigen ontwerpen dragen!

Villagers

De villagers in je dorp zijn allemaal diertjes, net als iedereen die een winkel runt. Jij bent eigenlijk het enige menselijke persoon in het spel. Je kunt de villagers niet zelf uitkiezen. Je kunt goed bevriend met ze raken en dan krijg je een foto van ze. Villagers kunnen ook verhuizen. Dit kan zijn omdat je te weinig aandacht aan ze besteed, omdat ze andere steden willen zien of omdat ze ruzie hebben met andere villagers. Als er diertjes verhuizen, krijg je er altijd nieuwe voor in de plaats! Pas op! Als je langere tijd niet speelt, kunnen diertjes ook verhuizen, dat is vervelend als het een diertje was waar je op gesteld bent. Af en toe doneren de diertjes bells voor een project dat je aan het doen bent, maar vaak is het geen groot bedrag. Als je goed bevriend bent met ze, geven ze je meubels, kledingstukken of fruit. De diertjes hebben allemaal hun eigen huisje en ook daar kun je inspiratie op doen voor bepaalde meubels of een bepaalde stijl. Villagers kunnen ook suggesties doen voor een bepaald project, waardoor je keuze groter wordt! 
Je kunt ook brieven naar ze schrijven en ze antwoorden altijd! Ze vinden het geweldig om post te krijgen. Als je er een cadeautje bij doet, krijg je altijd een cadeautje terug en zijn ze je erg dankbaar!

Fruitsoorten en museum 

In je dorpje heb je een bepaald soort fruit. Dit kan bijvoorbeeld een appel zijn. Deze kun je voor 100 bells verkopen. Als je vrienden hebt die dit spel ook spelen en een ander fruitsoort hebben, bijvoorbeeld een peer, kun je die misschien van hen krijgen. Als je een peer boom plant in jouw stad en je verkoopt vervolgens die peren, zijn ze 500 bells per stuk waard! 
Het dorp heeft ook een museum. Als je in je dorp aankomt is dit museum nog helemaal leeg. Jij moet dit museum vullen. Ze sparen beelden, schilderijen, fossielen, vissen en insecten.

 Het is de bedoeling dat jij vissen en insecten gaat vallen, fossielen gaat opgraven en schilderijen of beelden gaat kopen bij Crazy Redd. Als het museum een bepaald insecten, vissen of fossielensoort heeft, kun je ze verkopen en vaak krijg je er nog redelijk veel bells voor. Een doel in het spel kan dus ook zijn om je museum helemaal op te vullen. Dat vinden ook de villagers leuk, soms lopen ze zelfs rond in het museum. 

Speel met je vrienden

Ken je mensen die ook het spel Animal Crossing New Leaf hebben? Voeg hun friendcode toe op je 3DS en je kunt samen gaan spelen! Je kunt maximaal 3 vrienden uitnodigen in je dorpje. Je kunt elkaars dorp bekijken, nieuwe villagers ontmoeten, bij elkaar winkelen, met elkaar praten of naar het Tortimer island gaan. Dat is een eiland dat je later in het spel vrij speelt. Hier kun je allerlei verschillende minigames doen en bijzondere vissen en insecten vangen. Zelf heb ik ook al een paar keer met vrienden gespeeld en dat was erg leuk om te doen! Soms zat ik zelfs hardop te lachen, zoveel lol hadden we. Je moet voor deze functie wel internet hebben, net als je vrienden, anders gaat het niet werken!

Net als jij zijn je vrienden ook gewoon menselijk en geen dieren. Het is helaas gewoon niet mogelijk om als dier te spelen in dit spel. Op dit plaatje is iedereen met de boot naar het Tortimer Island gegaan.

Eerdere games

Misschien kende je Animal Crossing al van eerdere games? Het eerste spel is in 2003 uitgebracht op de Nintendo Gamecube. Daar waren veel minder mogelijkheden. Je kon bijvoorbeeld nog geen vrienden uitnodigen in je stad en je was nog geen burgemeester. Dat is in New Leaf pas voor het eerst. In de andere voorgaande spellen was dit ook nog niet het geval. Je bent dan gewoon een villager, net als de diertjes.


In 2005 kwam Animal Crossing wild world op de DS uit. Hier kon je wel met vrienden spelen, als je bij elkaar in de kamer zat, dan kon je DS contact maken met een andere DS. Zo kon je bij elkaar in de stad komen. Ook kon je flessenpost sturen, waardoor mensen over de hele wereld jouw flessenpost kregen en jij die van hen. Nog steeds heb je veel minder mogelijkheden als in New leaf, maar wel iets meer mogelijkheden als het eerst uitgebrachte spel. Het doel was in dit spel vooral het vullen van je museum en je huis zo groot maken als het maar kon.
In 2008 kwam Animal Crossing Let's go to the city uit op de Nintendo Wii. Hij leek sprekend op Wild world, het enige verschil is dat je dit keer de bus kunt pakken om naar een winkelplein te gaan! Je had dus opeens een bushalte in je dorp en meer winkels om spullen te kopen. Helaas zat er weinig variatie in het spel en leek het nog steeds op de voorgaande games. Je kunt wel zeggen dat New Leaf een hele ontwikkeling is geweest. Je mogelijkheden zijn groter en het spel is minder saai. 
Misschien heb je wel eens een van deze games gespeeld en herken je het hiervan? New leaf is dan echt een aanrader voor jou, je hebt gewoon veel meer mogelijkheden en er is veel meer te doen als in de voorgaande spellen. 

Waarom zou ik dit spel moeten hebben?

Omdat het een heel erg leuk, schattig en ontspannend spel is. Als je niet van RPG-games, inzicht games of gewelddadige games houdt is dit echt iets voor jou. De dieren zijn schattig, je bouwt een eigen dorpje op, helemaal naar jou smaak, het spel blijft je verrassen en je kunt zulke grappige gesprekken voeren met de dieren. Voor mij persoonlijk is deze game pure ontspanning. Je hoeft nergens aan te denken en je kunt je gedachtes eventjes verzetten, omdat er helemaal niets moeilijks aan is. Het is zo anders dan de voorgaande Animal Crossing games en ik vind het leuk om mijn eigen huis en eigen stad op te bouwen. Daarnaast hebben een aantal vrienden van me deze game ook en is het geweldig gezellig om met z'n allen op de vrijdagavond te spelen, zonder dat je daarvoor echt naar elkaar toe hoeft. 
Als je dit spelt wilt kopen, moet je wel rekening houden met een paar dingen. Je moet een 3DS hebben, ergens anders gaat deze game niet op werken, je moet het regelmatig willen spelen. Je moet een beetje Engels kunnen, want het spel kun je alleen in het Engels spelen, er is geen optie voor Nederlands en je moet ervan houden dat het spel niet veel actie biedt, maar meer interacties en ontspanning. 
Als je geen 3DS hebt is het misschien leuk om eens te kijken naar de andere Animal Crossing games, hoewel New Leaf tot nu toe wel de allerleukste game is!

Voor als je nieuwsgierig bent geworden, hier is een filmpje van iemand die het spel ook speelt. AndrewArcade. Ik heb hem ook een tijdje gevolgd, voordat ik het spel kocht, zodat ik een beetje wist hoe het werkte en hoe het eruit zag en of het echt wel de moeite waard was om te kopen! Uiteindelijk is het dat zeker! 


Lijkt Animal Crossing jou ook een leuk spel?

Reacties

  1. Hahaha, echt grappig want dit spelletje wil ik ook graag hebben! Helaas heb ik geen 3ds dus dat gaat niet :( Maar super leuke blog, Meggie!!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!