Toekomstdromen

Een goede en leuke baan, een masterdiploma, een rijbewijs, samen zijn met de liefde van mijn leven, een koophuis, een eigen (donkerblauwe!) autootje en dineren in een (of heel veel) sterrenrestaurants. Dit is zomaar een greep uit alle dromen die ik wel eens heb gehad. Al van kleins af aan heb ik bepaalde dromen en ambities die ik graag wilde waarmaken. Met heel veel trots kan ik ook zeggen dat dat is gelukt! Alle dromen die ik als klein meisje had, alles wat ik wilde bereiken of beleven, is tot nu toe uitgekomen. Ik kan ook wel stellen dat ik momenteel in de gelukkigste fase ooit zit van mijn leven. Ik ben een tevreden mens! Maar… What’s next? Als je al zo veel bereikt hebt, dan heb je vast geen dromen meer? Oh, zeker wel! Er staat nog genoeg op mijn lijstje wat ik heel graag zou willen doen, bereiken of meemaken. 



Moeder zijn van een puppy

Met stipt op nummer één staat een puppy adopteren. Dat is echt mijn allergrootste wens momenteel. Ik zou het echt geweldig vinden om moeder te zijn van een lief hondje. Ik heb een heel groot hart voor dieren, maar honden zijn wel echt mijn favoriet. De eerste 11 jaar van mijn leven was er ook een heel lief hondje aanwezig. Haar beschouwde ik echt als een zusje, maar nu is de tijd rijp om een hondenmama te worden! Luuk en ik zijn ons al druk aan het oriënteren en inschrijven voor een pup. We willen het allerliefste een labra- of goldendoodle (een kruising tussen labrador of goldenretriever met een poedel). We staan al op wacht- en interesselijsten en nu is het hopen dat we er ooit doorheen komen. Bij ons is er zeker ruimte voor zo’n lief hondje! We willen het ook echt groots aanpakken, dus niet alleen de hond in zijn mand laten zitten, maar we willen uiteindelijk agility training met het hondje doen. We willen het allerlei trucjes leren en ook zeer gehoorzaam laten zijn. Uiteraard horen daar ook heel veel kusjes, knuffels, aaitjes en relaxte dagen bij!


Koe knuffelen

Heel simpel en iets wat al heel lang op mijn lijstje staat. Alleen ben ik er nog nooit aan toe gekomen. Het lijkt me echt heerlijk om in een groene weide tegen een koe aan te liggen die dan uitgebreid te aaien en tegen te kletsen. Alleen al als ik eraan denk, word ik er zo blij van. Helaas is het koe knuffel seizoen nu alweer voorbij, maar eigenlijk moet ik nu met mezelf de afspraak maken dat deze droom voor 2023 op de agenda staat en werkelijkheid gaat worden! 




Een nieuwbouwwoning kopen

Hoewel we voor nu tevreden zijn met de woning die we hebben, is dit niet ons eindstation. We zien deze woning echt als ons startershuis waar we maximaal 5 tot 7 jaar willen blijven wonen. Mijn ultieme droom is om een mooie nieuwbouwwoning te kopen, die energiezuinig is, ligt in een groene en rustige omgeving en die ik dus helemaal kan vormgeven naar eigen smaak. Ons huidige huis is ook grotendeels naar smaak, maar is wel wat oud. Het is ook een rijtjes woning, terwijl ik heel graag een twee onder één kap of een vrijstaande woning zou willen met een parkeergarage (nu wordt mijn auto dagelijks ondergepoept… Zo staat hij veilig!). Veel eisen, veel wensen, maar zeker ook een droom waarvoor ik alles op alles zal zetten om het te verwezenlijken! Hopelijk kan ik over een aantal jaar met goed nieuws op mijn blog komen! 



Reizen maken

Doordat ik heel mijn leven eigenlijk heel zuinig ben geweest, bijvoorbeeld doordat ik spaarde voor mijn koophuis, heb ik vrij weinig van de wereld gezien. Ik kon echt jaloers zijn op vriendinnen, klasgenoten of collega's die mooie reizen hebben gemaakt naar diverse plekken op de wereld. Ik heb heus wel wat plekjes op de wereld gezien, maar vaak was dit door een kort stedentripje of een weekendje weg. Ook ben ik nooit buiten Europa geweest, maar dat zou ik nog wel graag willen. Ik heb ook een heel lijstje opgesteld van locaties waar ik graag naartoe wil en wat ik daar dan zou willen doen:
  • Canada, hiken in de mooie natuur;
  • Zuid-Afrika, om de big five in hun natuurlijke habitat te zien;
  • Florida, om met zeekoeien te zwemmen;
  • Japan, om capibara's in een speciaal dierenpark te aaien, maar ook om Tokio te zien en naar het Mario pretpark te gaan;
  • IJsland, om het noorderlicht te bekijken, optimaal gebruik te maken van de Bluelagoon en om de prachtige watervallen te bewonderen;
  • Zweden, lijkt me gewoon een prachtig land waar veel te ontdekken valt; 
  • Oostenrijk, want aan mooie natuurplekjes, watervallen, groene omgevingen en loslopende koeien geen gebrek!
Er staat dus genoeg op het lijstje, maar gelukkig hoeft dat allemaal niet in één keer te worden afgewerkt. Al hoop ik dat we begin 2024 mogen beginnen met afvinken en nieuwe ervaringen mogen opdoen. 




Een managementfunctie bekleden 

Het lijkt mij dus enorm gaaf om een team onder mij te hebben die ik aanstuur en waarbij ik mijn leiderschapsskills goed kan inzetten. Altijd al was ik een beetje de leider van groepen. Bij studieprojecten, nam ik altijd de leiding. Als er een dagje weg met vriendinnen wordt georganiseerd, ben ik meestal de organisator en ook in mijn werk merk ik nu al dat ik vaak het voortouw neem, alleen ben ik formeel nog geen manager. Maar het zou me wel echt leuk lijken om meer met personeelszaken bezig te zijn, om mensen te kunnen coachen en aan te sturen. Bij mijn vorige baan ben ik al eens projectleider geweest, een hele grote, maar ook leuke verantwoordelijkheid waar ik erg van genoot. De projectmedewerkers waren toen ook echt heel tevreden over mijn leiderschap, dat hebben ze toen ook naar mij uitgesproken. Daarom zou ik in de toekomst, als ik mezelf hier verder in heb ontwikkeld, best een manager of projectleider willen zijn van een leuk team! 




Mij meer inzetten tegen dierenleed

Zoals je al kan lezen, hebben veel van mijn toekomstdromen al raakvlakken met dieren. Ik hou ontzettend veel van dieren en ik zou eigenlijk nog veel meer voor ze willen betekenen. Laatst schreef ik al een artikel over het leed van Freya de walrus. In de toekomst zou ik mezelf echt meer willen inzetten om dierenleed en onrecht te bestrijden, om dieren de stem te geven die ze niet hebben en om het leven voor alle dieren op de wereld een beetje beter te maken. De macht van de mens omtrent dieren inperken. I know, een hele grote ambitie die ik nooit in mijn eentje kan verwezenlijken, maar elke beetjes helpen. Momenteel eet ik al 95% van de tijd plantaardig, koop ik geen producten waar dierenleed aan te pas kwam en doneer ik zo af en toe eens aan een goed doel dat zich inzet voor dieren. Echter, er is nog zo veel meer wat ik zou kunnen doen. Ik wil me meer gaan verdiepen mogelijkheden om dieren te helpen. De frontlinie zou niks voor mij zijn, aangezien ik al dat leed echt niet zo kunnen verdragen. Ik zou de helden op de frontlinie willen ondersteunen en helpen. Heel concreet is het dus allemaal nog niet, maar ik voel wel dat ik hier iets mee moet en dit wil ik de komende jaren ook verder vorm gaan geven. 



Lang gezond blijven en oud worden met Luuk

Heel cliché, maar ik zet het toch op het lijstje! Gezondheid, vitaliteit en een lang en kwalitatief leven vind ik ontzettend belangrijk. Daar door ik ook veel moeite voor, zoals erg gezond eten, sporten, voldoende slapen, veel water drinken (en bijna niks anders) en metaal ook goed voor mezelf blijven zorgen. Hoe mooi zou het zijn als we op een gezonde manier de leeftijd van queen Elizabeth en Prince Philip mogen bereiken en mogen sterven aan ouderdom. Een beter einde bestaat geloof ik niet. Je weet ook nooit of zoiets je gegund en deze toekomstdroom kan ik, in tegenstelling tot alle andere dromen, niet beïnvloeden. Ik heb het niet in de hand. We doen wat we kunnen om dit te bereiken en samen met het adopteren van een puppy, is dit wel echt mijn ultieme wens. 




Wat zijn jouw toekomstdromen?


Reacties

  1. Echt heel mooi dat je op jouw leeftijd al kan zeggen dat je zo veel van je dromen hebt mogen bereiken. Daar kan je heel trots op zijn. Zo te lezen heb je nog veel mooie plannen in petto. Ik gun het je ook dat je al de dromen die je hier omschrijft ook waar mag gaan maken. Ik volg je al een aantal jaar en jou kennende gaat dat je vast en zeker lukken!

    Mijn droom is trouwens ook om een mooie rondreis door Canada te maken. Lijkt mij een heel mooi land en vooral de natuur spreekt mij erg aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi lijstje! En zoals Esther al aangeeft heel knap dat je al zo veel hebt mogen bereiken. Mijn toekomstdroom is toch wel een koophuis vinden waar ik voor langere tijd kan blijven en waarin ik mijn geld wil investeren. En ik zou het ook nog leuk vinden om een boek uit te geven, maar dat is nog niet iets heel concreets.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou, als het mij is gegund, heel graag moeder willen worden! Ik heb altijd al gedroomd van een gezin met drie of vier kindjes, dus hopelijk is dat mij gegund! En ook zou ik ooit een keer een eigen webshop willen beginnen in zelfgemaakte sieraden. Ik maak al jaren sieraden, maar meer als hobby en in kleine kring, maar het lijkt me echt een mooi doel om dit verder uit te breiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oooo, dit is zo grappig, ik wil ook echt al jaaaaren een koe knuffelen! Ben echt dol op koeien, hoe gek dat ook klinkt, haha. Wat een mooie lijst verder, ik hoop echt dat je al het goeds zal meemaken en mag ontvangen <3

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!