10 kleine dingen die bijzonder voor mij zijn

 Een huis kopen, een mooie baan bemachtigen of op reis gaan naar een ver land. Dat zijn natuurlijk grootse mijlpalen in het leven die bijzonder zijn. Echter, er zijn ook kleine dingen in het leven die speciaal kunnen zijn. De afgelopen tijd heb ik een lijstje bijgehouden van dingen die ik bijzonder vond. Kleine dingen die toch een plekje in de spotlight verdienen en waar ik ook wel eens bij stil mag staan hoe bijzonder ze eigenlijk zijn. 


1. Koken in mijn nieuwe keuken

Nog elke dag ben ik zo ontzettend blij met de nieuwe keuken! In mijn vorige huisupdate vertelde ik hier al over. Koken op inductie was aan het begin erg wennen, maar nu weet ik niet beter meer en vind ik het zo praktisch. Ook ben ik helemaal verliefd op mijn keuken. De donkerblauwe kastjes, de gouden elementen, het keukenblad van kunststof met marmer patroon, mijn zwarte spoelbak en gouden kraan; ik word er zo gelukkig van! Koken vond ik altijd al leuk om te doen, maar de laatste tijd kook ik met nog veel meer plezier! Wat een mooie en praktische keuken kan doen voor je gemoedstoestand. Enne... Het eten smaakt stiekem ook lekkerder sinds ik in mijn nieuwe keuken kook, hihi!


2. Rijden in mijn eigen auto

Elke keer dat ik mijn Peugeot 108 pak om de weg mee op te gaan, word ik van binnen stiekem heel enthousiast. Wat ben ik toch blij dat ik een eigen auto heb waar ik mee kan gaan en staan waar ik wil. Ik ben niet meer afhankelijk van de auto's van mijn ouders en ik rij in een auto waar ik mij goed bij voel en die alle toeters en bellen heeft die ik erop wil. Het geeft me vooral vrijheid om mijn eigen ding te doen en om bij mensen langs te gaan die niet bij mij om de hoek wonen. 


3. Lunchen met managers

Laatst mocht ik samen met het managementteam mee op retraite, wat inhoudt dat managers op een externe locatie heel de dag gaan vergaderen. Een lange zit met veel heftige discussies, maar in de pauze wordt dat allemaal losgelaten en gingen we luxe lunchen. Ik vond het zo bijzonder dat ik met de managers mee mocht en ze mij ook als volwaardig zien bij het MT. De lunch was ook enorm lekker. Ik had een pitayabowl. Een aantal managers maakten wat opmerkingen als "jeetje, wat gezond", omdat zij zelf kroketten hadden besteld. Ach ja, ieder zo zijn ding! Het was een hele gezellige lunch, waaruit ik merkte dat managers ook maar mensen zijn die een huwelijk plannen, naar de Efteling gaan, relatieproblemen hebben, die elk weekend gaan vissen of die praten over de struggles met tienerdochters. Heerlijk om eens op informeel level met ze te babbelen en de mens achter de rol van manager te zien.  



4. Reviews schrijven (en lezen) met een goede vriendin over mijn favoriete tv-programma's 

Wekelijks kijken Saskia en ik programma's als De Bachelor, Temptation Island, Love Island en al dat soort guilty pleasures. Wij gaan altijd nog een stapje verder, aangezien we niet dicht bij elkaar wonen, spreken we elkaar vaker over Whatsapp dan fysiek. Desondanks hebben we veel contact met elkaar en willen we uiteraard onze favoriete programma's bespreken. Dat doen we dan ook altijd uitgebreid over de app, waarin we reviews naar elkaar schrijven over de aflevering die we hebben gezien. We geven onze mening, vertellen onze bevindingen of hebben het  over het stiekeme leedvermaak van het programma. Die uitgebreide berichtjes vind ik leuk om te schrijven, maar ook leuk om te lezen. Zij is de enige van mijn vriendinnengroep die ook van dit soort programma's houdt en ik vind het heerlijk om die voorliefde met haar te delen! 


5. Langs de weilanden lopen in mijn nieuwe woonplaats

Zo ontspannend! Ik kom uit de stad en woon nu (half) in een dorp. Laatst heb ik daar voor het eerst gewandeld en wat een prachtige, rustige omgeving. Alles is zo groen, de lucht ruikt zo anders, het is er veel stiller en er staan allemaal lieve dieren in de wei. Ik word daar zelf ook ontspannen van en ben echt blij dat ik voor deze omgeving heb gekozen om te wonen. Dat past goed bij me en heeft veel invloed op mijn gemoedstoestand. 


6. Onverwacht een lief kaartje krijgen

Ik hou van post! Daar kan je me altijd blij mee maken (tenzij het vervelende rekeningen van de belasting zijn...), maar lieve kaartjes of handgeschreven brieven vind ik prachtig. Laatst kreeg ik een heel lief kaartje van een vriendin met een mooie boodschap. Helemaal onverwachts, wat het extra leuk maakte! 

7. Reacties onder mijn blogartikelen

Na 9 jaar bloggen vind ik het nog steeds enorm bijzonder dat mensen reacties op mijn artikelen achterlaten en de moeite hebben genomen om mijn blogs te lezen. Soms twijfel ik wel eens of wat ik te zeggen heb wel interessant en leuk genoeg is om te lezen. Bloggen doe ik in eerste instantie om mijn leven vast te leggen en om mijn creativiteit kwijt te kunnen, maar ik vind het mooi dat er mensen zijn die mijn artikelen lezen en de moeite nemen om te reageren. Zowel van vaste volgers als van mensen die af en toe een kijkje op mijn site nemen, kan ik dat enorm waarderen! 



8. Zelfstandig Ikea meubelen in elkaar kunnen zetten

Stiekem ben ik er best trots op dat het me gelukt is om zelfstandig een kast van Ikea in elkaar te zetten. Ik dacht altijd dat ik helemaal niet handig was en dat Ikea kasten (en andere klusdingen) niet aan mij besteed waren, maar toen ik erachter kwam dat ik de handleidingen best goed snap en met mijn spierkracht ook een heel eind kom, was ik best trots op mezelf toen die kast eindelijk stond! 


9. Een random mevrouw die mij complimenteerde 

Laatst droeg ik mijn zwarte wintertrenchcoat van S. Oliver in de supermarkt en toen ik broodjes aan het pakken was, zei een random mevrouw tegen mij dat ze mijn jas zo prachtig vond en vroeg ze waar ik die had gekocht. Ze was al tijden op zoek naar zo'n model en wilde er ook graag zo eentje. Ik gaf het merk en de winkel waar ik het gekocht aan, maar de jas heb ik inmiddels al twee jaar, dus waarschijnlijk is hij niet meer verkrijgbaar. Maarja, dat complimentje steek ik zeker in mijn (jas)zak! 


10. Luuk die me spontaan verrast

Welk meisje geniet er nu niet van spontane verrassingen van haar man? Laatst gaf Luuk mij spontaan een boek cadeau wat ik al een tijdje wilde hebben. Ook onder het mom van "probeer meer te ontspannen", want dat schiet er door alle werkzaamheden in en rondom het huis en mijn fulltime baan wel eens bij in. Ik vond het zo lief dat hij dat boek aan me gaf! Inmiddels ben ik erin begonnen en probeer ik echt meer te lezen!


Wat zijn voor jou kleine, bijzondere momenten?


Reacties

  1. Genieten van de kleine dingen is zo belangrijk naast alle mijlpalen in het leven. Ik ben mij dat gaan beseffen toen ik het boek van De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim. Sinds ik dat boek heb gelezen, sta ik ook steeds meer stil bij kleine dingen waar ik kan van genieten. Voor mij is dat het zonnige weer, etentjes met vrienden, maar inderdaad ook kaartjes per post of complimentjes die je van iemand krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn lijstje en mooi dat je er zo bij stil staat wat voor jou kleine bijzondere momenten zijn. Ik kan mij echt verwonderen over alle bloemen die opeens weer tot bloei komen na de winterperiode. En ook complimentjes, kleine verrassingen en wandelingen vind ik van die mooie momentjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O wauw, ik snap wel dat je met heel veel plezier kookt in die prachtige keuken! Ik geniet van kijken naar mijn slapende kindjes, of naar juist twee blije wakkere koppies. Ik vind het zo bijzonder dat ik tweelingmoeder mocht worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als ik naam/url kies, krijg ik onterecht de melding dat het een ongeldige url is helaas. Groetjes van Audrey ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!