Huisupdate 5: Grijze deuren, raamdecoratie en werkzaamheden in de keuken

 Het is weer tijd voor een update over de veranderingen in mijn koophuis. De afgelopen tijd zijn er weer wat aanpassingen gedaan, waardoor mijn huis nu wel steeds meer op een huis begint te lijken waar ik graag in wil wonen en wat volledig naar mijn smaak is. Ik praat je bij!



Grijze deuren

In mijn vorige update vertelde ik dat ik de deurposten op de bovenverdieping allemaal signaal wit had geverfd, omdat ik af wilde van dat lelijke crème wit. Uiteraard klopte het geheel toen niet meer, want de deurposten waren helemaal flitsend wit geworden, terwijl de deuren nog steeds een crèmekleur hadden... Die moesten dan ook maar een make-over ondergaan. Ik besloot dat ik de deuren graag grijs wilde hebben. Na het opschuren van de deuren (met dank aan Luuk) en het ontvetten, bracht ik een laag grijze grondlak aan. Dit ging niet geheel soepel. De deuren hebben namelijk rechthoekige vormen, waardoor de randen niet gemakkelijk mee te pakken zijn met je roller. Als je met een kwast aan de slag gaat, krijg je weer strepen en geen egaal resultaat. Dat leverde wat frustraties op, maar na de eerste deur (die dus ook het minst mooi is...) kwam ik er beter in en heb ik de andere deuren met wat minder moeite kunnen grondlakken. Een tijdje later heb ik de deuren nog afgewerkt met een zijdeglanslak in een grijze kleur. Ik merkte meteen dat die lak heel goed dekte, met dank aan de grondlak! Ik ben erg tevreden over het eindresultaat en de deuren passen perfect bij de kleuren op de bovenverdieping! 





Werkzaamheden in de keuken

Nadat we de keuken hadden laten demonteren, ontstond er een groot gat in de keuken en waren we niet zo blij met hetgeen wat erachter zat... Een groot stuk hout, een gipsplaat die een oude doorgang moest verdoezelen, een buis waarvan we niet weten waarvoor die dient en een afvoer die los zat en die wonder boven wonder nog geen lekkage had veroorzaakt. Een en al ellende dus. Daar moest wat aan gebeuren. Vanuit de keukenzaak waar ik mijn nieuwe keuken heb gekocht, wordt aanvullende service geleverd om de plek waar de keuken komt te staan helemaal op te knappen en gereed te maken voor plaatsing. Wij konden niet anders dan hier extra voor betalen, omdat heel het stuk waar de oude keuken stond er gewoonweg niet uitzag... 



Het bedrijf is langs geweest en het resultaat was echt prachtig. Wat een verschil met de oude situatie! Het kostte wat geld, maar dan heb je ook wat. De oude gipsplaten zijn eruit gesloopt en daar zijn stucplaaten voor in de plaats gekomen. Ook is de opzet van de afvoer vernieuwd, is er een ander kraantje geplaatst op de waterleiding en heeft het bedrijf een koofje gemaakt rondom de buizen die links van de keuken lopen. Vervolgens is de stukadoor langs geweest en heeft deze het geheel mooi afgewerkt. Vervolgens zijn de wanden in dezelfde grijze kleur (silver shadow) geverfd zoals we al op andere plekken in de woning hebben. Daar heb ik nog geen foto van, maar die volgt snel genoeg. Nu kan de keuken komen! 




Advies en plaatsing van onze raamdecoratie 

We waren ook nog op zoek naar raamdecoratie, zodat we verduistering hebben op de bovenverdieping en op de benedenverdieping wat meer privacy hebben. Na wat rondzoeken, kwam ik terecht bij Veneta.com (niet gesponsord!). Ik maakte een afspraak voor een gratis adviesgesprek en ben netjes geholpen door een adviseur. Ik wist dat ik voor de bovenverdieping verduisterende rolgordijnen wilde. Na een aantal staaltjes te hebben bekeken, was ik er snel over uit dat de rolgordijnen in dezelfde grijze kleur als de pasgelakte deuren zou moeten zijn. Ik heb dus voor alle kamers op de bovenverdieping dezelfde rolgordijnen gekozen. Voor de benedenverdieping wist ik nog niet zo goed wat ik wilde. We hebben aan de voorkant van het huis een groot raam met best veel inkijk van de overburen, maar ik wil ook niet heel de dag de gordijnen dicht houden. Als snel opperde de adviseur om te kiezen voor plisségordijnen met een top-down en bottom-up systeem. Dat wil zeggen dat je de plisségordijnen zowel naar boven als beneden kan openen en dat je zelf bepaalt hoe veel inkijk je hebt en waar je het gordijn opent. Ik vond dat een geweldige uitkomst. De adviseur zag ook meteen dat hij het plisségordijn in dezelfde kleur kon bieden als mijn witgrijze muren. Dat sloot perfect aan! Alle kozijnen zijn netjes opgemeten door de adviseur en na akkoord op de offerte bestelde ik de gordijnen. Nu is het even afwachten hoe het eindresultaat is. We hebben de bestelling al binnen, maar we gaan ze pas volgende maand, als we bijna gaan verhuizen, ophangen. Dus daar later meer over! De staaltjes heb ik al wel. 




Witte plafonds 

Mijn vader en opa zijn zo lief geweest om mij te helpen met het witte van alle plafonds in het hele huis (op de badkamer na).  Er waren enige verkleuringen op de plafonds en nu we het huis toch van boven naar onder aanpakken, konden de plafonds ook maar meteen meegenomen worden. Ze zijn allemaal mooi wit geworden en het plafond in de keuken is inmiddels helemaal gedaan. Ziet er toch een stuk frisser uit dan dat het eerst was. 




De eerste meubels zijn binnen! 

Woehoe! De eerste meubels zijn ook aangekomen! In de vorige huisupdate vertelde ik dat ik op black friday de eettafel en eetstoelen heb besteld. Die zijn inmiddels bezorgd. Alles zit alleen nog in de doos, omdat we het nog even schoon willen houden en pas willen uitpakken als we er bijna gaan wonen. 
Ook heb ik een bestelling geplaatst bij Ikea. Ik heb daar zelf PAX kledingkasten ontworpen voor mij en Luuk. Daar heb ik best nog wel een tijdje over gedaan, omdat ik op zoek was naar een praktische indeling met genoeg ruimte. Daarnaast heb ik ook de schoenenkast voor in de gang gekocht, is het bureau van Luuk geleverd en hebben we ons bed binnen, allemaal van Ikea. Tot slot hebben we een koelkast besteld, die ook nog even in de verpakking blijft, wegens het verbouwen en schoonmaken. De koelkast is donkerblauw en past perfect bij onze donkerblauwe keuken die straks wordt geplaatst. Tot slot is onze wasmachine geleverd. Die is al wel helemaal uitgepakt en volledig geïnstalleerd. We vonden het belangrijk dat onze apparaten zuinig in verbruik zijn. Onze wasmachine heeft daarom ook een A-label. De meeste koelkasten zijn niet erg zuinig en degene die zuinig zijn, zijn erg duur. Daarom kozen wij voor een koelkast met label C, niet het beste, maar wel zuinig ten opzichte van de gemiddelde koelkasten die vaak label E of  F hebben. Ik kan niet wachten om alles uit te pakken en in elkaar te zetten! Dan begint het huis pas echt een thuis te worden!



Reacties

  1. Fijn al die progressie! Het stuk van je keuken is echt zo anders, wat een verschil! Ben zo benieuwd naar je nieuwe keuken! Je deuren vind ik ook erg mooi geworden! Mooie kleur. En heel veel succes met het in elkaar zetten van de meubels, mijn vriend en ik hebben daar de welbekende Ikea ruzies om gehad destijds... Hoop dat het jou beter afgaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie deuren hoor! Ik vind de kleur echt iets wat ook in mijn huis zou kunnen voorkomen! Misschien ga ik mijn deuren ook wel verven, toch wel erg leuk! En bijzonder hè, van die grote aankopen als een wasmachine en koelkast. Dat zijn nu echt de "grote mensen spullen". Ik vond het ook best bijzonder om een wasmachine te kopen, toen voelde ik me echt volwassen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!