Huisupdate 4: De schilder is geweest! [Video + artikel]

 Alweer de vierde update rondom mijn koophuis! Inmiddels hebben grote veranderingen plaatsgevonden. Het huis ziet er alweer heel anders uit dan een tijdje geleden. De schilder is namelijk geweest en heeft de woning een metamorfose gegeven waar ik zo ontzettend blij mee ben! Benieuwd wat voor transformatie mijn huis heeft ondergaan? Lees dan verder!




Video: De schilder is geweest

In deze video geeft ik weer een korte rondleiding door mijn woning. De schilder is geweest en heeft mijn huis een complete metamorfose gegeven. Ik laat zien hoe de muren eruit zagen voordat de er renovliesbehang en verf overheen zat en ik laat het eindresultaat zien. Wat een verschil! Klik op de video hieronder om het verschil te zien. 



Stroompunt verleggen en contactdozen in de keuken

In de video kon je al zien dat er een flink gat in de muur zat, omdat er stroom verlegd moest worden. Op de voorste kamer (het kantoor voor Luuk) zat slechts één enkel stopcontact en dat ook nog midden in de muur. Helemaal niet praktisch. Dus die hebben we naar beneden laten halen en drie extra stopcontacten erbij laten zetten, zodat we er in totaal vier hebben. Ik schrok er wel even van dat de elektricien in onze muur ging boren en frezen, maar uiteindelijk hebben we een stukdoor laten komen die het gat mooi dicht heeft gemaakt. Vervolgens is daar renovlies behang overheen gekomen en zie je totaal niet meer dat daar ooit een gat heeft gezeten, 




Ook in de keuken hebben we extra stroom laten aanleggen. We krijgen natuurlijk een nieuwe keuken, wat vraagt om nieuwe stroompunten. Daarom is ervoor gekozen om flexibele stroompunten aan te leggen. Zo hoef je geen rekening ermee te houden dat de snoeren van je apparatuur lang genoeg is. Je kan het stroompunt makkelijk naar het apparaat brengen, omdat ik ze gewoon kan verplaatsen. Ideaal! Daarnaast gaan we over op inductie en hebben we dus een speciale perilex stekker aangeschaft, zodat we helemaal voorbereid zijn. 




Zelf ben ik ook aan het schilderen geslagen

Ik heb namelijk alle deurposten op de bovenverdieping mooi wit gelakt, nadat ik ze had geschuurd en ontvet. Ik vond het crème wit van de deurposten niet zo mooi en het stond al zeker niet mooi op de nieuwe kleuren op de muren. Vandaar dat ik besloot dat de deurposten eraan moesten geloven en net als de houten plinten tegen het plafond en bij de vloer, ook een mooie signaal witte kleur moesten krijgen. En wat ben ik er blij mee! Het ziet er zo veel frisser uit en het matcht ook beter bij de nieuwe kleuren die we in ons huis hebben. Overigens was het wel een heel karwij om die deurposten mooi te krijgen. Er zijn meerdere lagen lak overheen gegaan voordat je het crème wit niet meer zag. Maar het resultaat mag er zeker zijn!  




De eerste meubels zijn besteld!

En verder kan ik ook vertellen dat ik de eerste meubels heb besteld, namelijk een grote eettafel met zes stoelen. Al een hele tijd wist ik precies welke stoelen en tafel ik wilde, maar ik wachtte nog op een leuke korting. Die kreeg ik! Op Black Friday heb ik mijn slag geslagen en heb ik met ruim 500 euro korting de tafel en stoelen kunnen kopen. Eind december worden deze in mijn woning bezorgd en wat heb ik daar zin in. Op de foto zie je de tafel en stoelen van de showroom. De tafel is exact hetzelfde als op de foto. Voor de stoelen hebben we twee roze gekozen, zoals ook op de foto te zien, en zijn we voor vier donkerblauwe stoelen gegaan. Daarvan is dan weer geen foto beschikbaar, maar die zal snel genoeg volgen als de meubels binnen zijn. 


Heeft jouw huis of kamer wel eens een metamorfose gehad?

Reacties

  1. Heel leuk om weer een video update van je huis te zien. Wat een prachtige kleuren heb je uitgekozen! Vooral dat grijs vind ik heel mooi en bijzonder. Naast die blauwe kleuren lijkt het inderdaad wit, maar zo naast het echt wit is het grijs en alsnog vrij licht. Heel tof!
    En de eettafel en stoelen zien er ook mooi uit. Die gaan ook vast goed staan op de blauwe muur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is mooi geworden! Vooral gewaagd die blauwe muur in de woonkamer, maar zo te zien ben je erg blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat je er zo blij mee bent. De kleuren zijn niet helemaal mijn smaak. Ik ben meer van de warme kleuren, zoals houttinten en bordeauxrood en tegenwoordig vind ik okergeel ook heel leuk. Maar het schilderwerk ziet er wel erg prachtig uit. Vooral het renovlies behang is volgens mij een succes. Daar heb ik geen ervaring mee, maar het ziet er mooi en glad uit. Veel plezier ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je huis ziet er echt al heel anders uit dan in de vorige updates. Wat leuk om dat grote verschil te zien. Die blauwe kleuren op de muur zijn echt heel mooi! Moet er nu nog veel gebeuren of ben je bijna klaar?
    Ik heb mijn huis ook wel eens een make-over gegeven. Ik was de donkergroene kleur in de woonkamer die ik in eerste instantie had gekozen helemaal zat na ongeveer een jaar er tegenaan kijken. Die heb ik toen in een wat rustigere, zandkleurige taupe kleur overgeschilderd. Toen leek het ook alsof mijn huis een make-over had gehad en nu zit de kleur er alweer twee jaar op en verveelt het nog steeds niet! Ik wil de kleur in mijn slaapkamer binnenkort ook gaan veranderen, maar ik weet nog niet goed welke kleur ik graag wil...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Amai, eigenlijk wel leuk om de vooruitgang zo op te volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow, ik herken je huis helemaal niet meer terug sinds de vorige video die je plaatste. Wat is dat anders geworden! Geweldig trouwens die roze gang en je roze kantoortje. Ik ben ook een roze lover.... Ik vind dat wit-grijs wel ook een hele mooie kleur. Het is inderdaad net wit naast het blauw, maar als je dat blauw weghaalt zie je dat het grijs is. Bijzonder! Hoe heet die kleur?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! De witgrijze kleur is Silver Shadow van Flexa.

      Verwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!