Vandaag ben ik 24 jaar geworden!

Joehoe, ik ben jarig vandaag! Deze meid is alweer 24 jaar oud geworden... Nu ik dit zo typ vind ik dat best wel bizar. Tien jaar geleden zat ik nog op de middelbare school, maakte ik me druk over allerlei puberperikelen en zat ik in een gigantische emo-fase. Nu ben ik alweer tien jaar verder en ziet mijn leven er zo anders uit! Ik ben bezig met het behalen van een universitaire master, heb al vijf jaar een vaste relatie en kan al vijf jaar autorijden. Bizar hoe snel de tijd gaat! In deze blog wil ik even bespreken hoe het momenteel met mij gaat en over hoe mijn leven nu is als 24-jarige.Hoe voel jij je vandaag?

Een beetje gek... Ik vind 24 een mooie leeftijd, want dan ben je wel echt volwassen en kan ik gaan werken, een huis kopen, een serieuze relatie hebben, reizen en allerlei andere 'grote mensen' dingen doen. Ook ben ik nog in de bloei van mijn leven en liggen er nog allerlei wegen voor me open. Aan de andere kan schrik ik er ook wel van dat ik al 24 ben, want in mijn hoofd voel ik mij soms nog steeds een meisje van 18 jaar... Daarnaast was mijn moeder 24 jaar toe ze mij kreeg en ook dat vind ik een heel gek idee. Dus ik voel me aan de ene kant blij dat ik nog zo jong ben, maar aan de andere kant vind ik het ook vreemd dat ik zo snel oud word en dat de tijd ontzettend snel voorbij gaat.

Wat zou jeanders doen met de kennis van nu?

Ik zou mij bijvoorbeeld totaal niet druk maken over het feit of ik ooit een vriendje zou krijgen. Als veertienjarige kon ik daar heel erg onzeker over zijn, aangezien ik een vrij laag zelfbeeld had en dacht dat ik voor altijd alleen zou blijven omdat ik ontzettend lelijk en introvert was. Daar zou ik me echt niet meer druk om maken, want met de tijd komt dat echt wel goed en heb ik die onzekerheid overwonnen. Ook zou ik eerder gezond gaan eten en meer gaan sporten, omdat ik me beter dan ooit voel sinds ik dat doe en volhoud.Van wie heb je het meest geleerd?

Er zijn wel meerdere mensen van wie ik wijze levenslessen heb geleerd. Mijn ouders, mijn vrienden, docenten op school, andere bloggers of inspirerende mensen die boeken hebben geschreven of interessante documentaires maken. Als ik iemand moet kiezen heb ik, hoe cliché ook, het allermeest geleerd van mijn vriend Luuk. Sinds we samen zijn ben ik me een sterker, zelfverzekerder, rustiger en liever persoon gaan voelen, zowel voor mezelf als voor anderen. Ook heb ik door hem geleerd beter te communiceren, mijn grenzen meer aan te geven en met negatieve gevoelens om te gaan. Hij heeft echt een beter en sterker  persoon van mij gemaakt. Ik ben anders in het leven gaan staan en heb meer rust en vertrouwen in het leven gevonden sinds ik samen met hem ben.

Heb je nog dromen? Zo ja, welke?

Die heb ik zeker! Mijn grootste droom op het moment is mijn universitaire master halen. Waarschijnlijk gaat dat dit jaar ook gebeuren, als alles volgens plan verloopt! Andere dromen zijn een huis kopen en samenwonen met Luuk. Trouwen met Luuk is ook een droom van mij, maar dat heeft absoluut geen haast. Ook zou ik ooit eens naar IJsland, Thailand, Hawaii en Zweden op vakantie willen gaan en wil ik misschien een boek uitgeven. Oh en een andere hele grote droom is het adopteren van een puppy en met zeekoeien zwemmen! Er zijn dus nog genoeg dromen die ik graag zou willen verwezenlijken, maar hey, dat kan niet allemaal tegelijk als je 24 bent!


Aan wie of wat erger je je?

Aan personen op de universiteit dit onvoorbereid naar de colleges en werkgroepen komen... Dat vind ik vervelend. Ook vind ik mensen vervelend die vuurwerk hebben gegooid naar onschuldige burgers, hulpverleners en dieren... En ik erger me aan het feit dat de huizenmarkt zo bagger is op dit moment. Oké, genoeg negativiteit! 

Wat vind jij belangrijk in het leven?

Dat je alles eruit haalt wat erin zit. Kansen neemt die je kunt grijpen en je dromen probeert te verwezenlijken. Het lijkt mij vreselijk om als oud dametje op mijn sterfbed terug te blikken op mijn leven en spijt te hebben dat ik niet alles heb gedaan wat ik graag wilde doen of geen poging heb gedaan om het überhaupt te proberen. Het is voor mij belangrijk dat ik me sowieso inzet voor alles wat ik wil bereiken en het een kans geeft, ook al kan iets mislukken. Daarnaast vind ik doorzetten en volhouden heel belangrijk, want alleen dan is de kans groot dat je bereikt wat je graag wilt.

Welke eigenschappen waardeer je het meest bij een vriend(in)?

Ik vind oprechte interesse erg belangrijk, dus als je elkaar een tijdje niet gesproken hebt, dat er dan initiatief wordt genomen vanuit de vriend(in) om te vragen hoe het met je gaat of om weer eens wat af te spreken. Of als iemand een belangrijk tentamen, gesprek of dergelijke had, dat je vraagt hoe het ging. Daarnaast vind ik eerlijkheid ook belangrijk. Ik zou er niet tegen kunnen als er constant tegen mij wordt gelogen of omslachtig wordt gedaan. Zeg recht voor z'n raap wat er is, alleen dan kunnen we met elkaar verder. Ook vind ik een fijne eigenschap als een vriend(in) een goed luisterend oor heeft en er voor je is in leuke, maar ook minder leuke tijden.Welke eigenschappen waarder je het meest bij jezelf?

Mijn doorzettingsvermogen is wel iets wat ik erg kan waarderen aan mezelf. Als ik ergens aan begin hoe groot of klein ook, dan geef ik niet op en maak ik af waar ik aan ben begonnen. Ik wil nooit dingen half doen, dus ik zet door om te bereiken wat ik wil. Een andere eigenschap is die ik waardeer aan mezelf is mijn vermogen om goede planningen te maken. Ik hoor van meerdere mensen, zowel privé als op mijn studie, dat ik onwijs goed kan plannen en dat mijn schema's altijd kloppen en dat we altijd ruim op tijd zijn met dingen. Heel leuk om dat te horen en ook fijn om het zelf te merken, aangezien ik bijna nooit in tijdnood kom en goede inschattingen kan maken van hoe lang iets duurt, hoe veel tijd er nodig is en wanneer iets moet gebeuren.


Wat is jouw levensmotto?

Dat zijn er eigenlijk twee:
Be yourself, no matter what they say is mijn eerste levensmotto, omdat het belangrijk is dat je altijd dicht bij jezelf blijft en je niet moet hangen aan wat anderen van je vinden of over je zeggen. Het is in mijn ogen leven en laten leven en natuurlijk kun je het niet eens zijn met de keuzes van een ander, maar als iemand gewoon lekker zichzelf is zonder anderen daarmee kwaad te doen, lijkt mij dat helemaal prima. Ook voor mezelf. Ik vind het belangrijk dat ik mezelf kan zijn, ook als anderen die versie niet leuk vinden. 
Speak for yourself or they will speak for you is ook een motto die bij mij past. Het is in mijn ogen belangrijk je mening (op een fatsoenlijke manier) te uiten, omdat mensen anders voor jou gaan spreken en er dan misschien dingen gebeuren of worden besloten die je niet zelf zou hebben gekozen. Er zijn zo veel momenten dat ik achteraf spijt had dat ik mijn mond niet had open getrokken, terwijl ik iets kon betekenen of iets kon veranderen. Daarom is het belangrijk altijd te spreken, zelfs als dat spannend is. 

Waar ben je het meest trots op?

Op het halen van mijn hbo-diploma en mijn pre-master. Dat zijn wel echt twee prestaties waarvan ik tien jaar geleden nooit had gedacht dat ik dat ooit zou bereiken. Als vmbo-meisje had ik dat nooit gedacht en wist ik ook helemaal niet dat hbo bestond, daar was ik helemaal niet mee bezig. Daarnaast ben ik ook nog steeds trots op mijn rijbewijs. Dat voelt echt als the ticket to freedom! Ik ben zo blij dat ik auto kan rijden en kan gaan en staan waar ik maar wil! 


Ben jij ook binnenkort jarig?
Reacties

 1. Gefeliciteerd met je verjaardag Meag! Leuke blog met al die vragen! We moeten snel een keer afspreken om het te vieren! Jammer dat we beide zo druk zijn, maar we kunnen misschien binnenkort eens kijken of we wat kunnen inplannen? Maak er een leuke dag van vandaag! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hartelijk gefeliciteerd en nog velen jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh net een dagje te laat! Gefeliciteerd met je 24ste verjaardag. Mooie reflectie heb je geschreven! Leuke terugblik ook op dingen die je de afgelopen jaren hebt geleerd en waar je trots op bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog gefeliciteerd! Hoop dat je een mooie dag hebt gehad. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag! En wat een mooie vragenlijst (en natuurlijk nog mooiere antwoorden). Ik heb ze met veel plezier gelezen. Prachtige motto's en wat een mooie dingen ook om trots op te zijn! Vooral je motto "Speak for yourself or others will speak for you" vind ik prachtig. Dingen niet durven uitspreken is iets waar ik me nog weleens schuldig aan maak en waar ik dan achteraf vooral mezelf mee in de weg zit. Zeker iets om nog aan te werken dus!
  Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt gehad en wens je een geweldig mooi nieuw levensjaar toe. Met hopelijk ook het eigen huisje voor jou en je vriend :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!