De leuke plannen die ik heb na mijn scriptie

Het is momenteel even zwaar met mijn scriptie. Ik loop helemaal op schema, dat is het probleem niet... Ik heb in totaal 28 interviews gehouden van ruim een uur, die ik allemaal moet uitwerken. De gesprekken zijn leuk om te doen, maar die uitwerking, bah. Je eigen stem terughoren op die opnames en weer dat verhaal van die respondent aanhoren, dat hakt er wel even in. Mijn motivatie is daardoor wat lager dan normaal, dus ben ik maar begonnen aan dit blogje om mezelf op te peppen. In deze blog zet ik alvast allerlei dingen neer die ik deze zomer (als ik mijn scriptie heb ingeleverd) ga doen of wil gaan doen. Zo probeer ik mijzelf een beetje te motiveren en weet ik beter wat mij te wachten staat als ik keihard gewerkt heb.




Op vakantie naar Mallorca

Allereerst kijk ik enorm uit naar mijn vakantie in Mallorca samen met Luuk. We hebben deze vakantie in januari al geboekt en we vertrekken in juli, dus meer dan een half jaar kijk ik hier dan naar uit. De tijd gaat erg snel, dus voor ik het weet is het zo ver. Ik ben nog nooit naar Mallorca geweest, dus ik ben erg benieuwd wat voor eiland het is en wat er allemaal te beleven valt. We kozen voor Mallorca onder het mom van: 'we willen naar de zon', aangezien we vorig jaar in Belfast vrij weinig zon gezien hebben. Natuurlijk is er geen garantie dat er in Mallorca wel zon is als wij daarheen gaan, maar de kans is wel een stuk groter! Waarschijnlijk ga ik onze vakantie in Mallorca ook op mijn blog laten zien. Ik weet nog niet of hier een aparte blog over komt of dat ik het laat vallen in een My life in pictures, maar in elk geval ga ik jullie bijpraten over mijn ervaringen op dit eiland. Voor nu moet ik nog even geduld hebben, want het is nog lang niet zo ver.



Wandelen met ezels, alpaca's of rendieren 

Van mijn afstudeerbegeleidster heb ik een cadeautje gekregen. Zij kondigde begin maart aan dat ze een andere baan had en dat ze per 1 mei de organisatie gaat verlaten. Dat was voor mij wel even schrikken, want hoe moet het nu verder met mijn afstudeerbegeleiding? Gelukkig neemt een van mijn HR-collega's het over en ben ik in goede handen. Als afscheidscadeautje en blijk van waardering heb ik van mijn begeleidster een waardebon gekregen voor een uitje. Deze kan ik uitgeven in Nederland, België en Frankrijk. Er zat een boekje bij met allerlei activiteiten die je ermee kunt doen. Voor mij sprong er meteen eentje uit en dat is wandelen met ezels, alpaca's of rendieren. Je maakt dan een wandeling van 5 kilometer met één van die drie dieren aan je zijde door de natuur van de achterhoek. Nou, ik was helemaal aan het spacen toen ik dit zag, een droom die uitkomt! Dus ook dat ga ik in de vakantie doen samen met Luuk! Ik heb er erg veel zin in en ik ben mijn begeleidster erg dankbaar voor dit toffe cadeau!



Naar het hondencafé in Lille 

We gaan maar vier dagen naar Mallorca (want we zijn arme studeren die sparen voor een koophuis), wat vrij kort is. We hebben besloten om nog een dag en een nacht naar Lille te gaan in Frankrijk. Daar zit namelijk het enige hondencafé ter wereld en uiteraard moet ik daar een keer zijn geweest. Dit staat ook al heel erg lang op mijn lijstje om eens te doen en deze zomer is het zo ver! Het lijkt me zo leuk om in een café iets te drinken waar je gewoon non-stop honden kunt aaien en waar je ze steeds voorbij ziet wandelen. Verder gaan we in Lille ook gewoon lekker rondkijken en naar een museum, maar het hondencafé is wel echt de hoofdreden dat we daarheen gaan. Zin in! 



Afspreken met vriendinnen

In de zomer heb ik meer tijd om af te spreken met mijn vriendinnen. Met name Marije en Melanie zou ik deze zomer graag weer eens willen zien, aangezien zij nu niet heel dichtbij wonen en ik hen eigenlijk heel weinig zie. Met Melanie wilde ik een keertje een dagje Leiden inplannen, zodat ze mijn studentenstad beter kan leren kennen en er zijn ook gewoon erg veel leuke dingen te doen. Hopelijk kan onze afspraak in juni doorgaan! Met Marije weet ik nog niet wat ik wil gaan doen, maar waarschijnlijk zullen we ergens halverwege afspreken, omdat de reisafstand tussen ons erg groot is.
Uiteraard wil ik ook leuke dingen doen met Iris, Suzanne en Maaike, maar dat gaat vast wel goed komen!


Naar Wildlands in Emmen met mijn gezin

Mijn moeder loopt al een tijdje met het idee rond om naar Wildlands in Emmen te gaan. Dat is een dierentuin in Emmen die recent vernieuwd is en heel spectaculair schijnt te zijn. Wie mij al langer kent of opgelet heeft in deze blog weet dat ik altijd te porren ben om dieren te bezoeken. Er zijn nog geen concrete plannen dat we echt naar Emmen gaan, maar het idee ligt er en ik hoop heel erg dat dit wordt doorgezet. Ik ben heel erg benieuwd naar die dierentuin en het is weer eens wat anders dan Ouwehands Dierenpark (waar ik een abonnement op heb). Aangezien het voor ons best een eind rijden is, blijven we daar waarschijnlijk ook een nachtje slapen, alleen dat moeten we allemaal nog uitzoeken. In elk geval, ik ga bij mijn moeder aangeven dat we dit plan moeten doorzetten en concrete stappen moeten ondernemen!



Dagjes naar het strand 

Oké, dit kan ik op voorhand niet weten. Het weer in Nederland is zo onvoorspelbaar en vorig jaar ben ik slechts één keer naar het strand geweest. Dit jaar hoop ik dat het weer beter is en dat ik een aantal keer naar het strand kan gaan met Luuk of vriendinnen. Begin april, toen het zulk lekker weer was, ben ik al met Luuk op het strand geweest om te kijken naar de vrijlating van zeehondjes en om een lekkere wandeling te maken. Alleen toen was het nog niet echt het moment om in je bikini daar te gaan liggen. Ik hoop dat er dit jaar meer gelegenheid is om lekker op het strand te liggen en even helemaal niets te doen. Op het strand zonnen is voor mij pure ontspanning, waarbij ik mijn hoofd kan leegmaken en mij volledig kan concentreren op het geluid van de zee en de meeuwen. Heerlijk vind ik dat. Ik ga maar heel hard hopen dat er gelegenheid is om dit een aantal keer te doen deze zomer. 



Afstudeerfeestje geven

Wanneer ik mijn scriptie gehaald heb en afgestudeerd ben, hoop ik dit natuurlijk te kunnen vieren met mijn vriendinnen. Ik wil eigenlijk mijn verjaardagsfeestje nog dunnetjes overdoen. Ik ben niet echt van het partyhardy, dus echt een ziek feest zal het niet worden. Wel vind ik het belangrijk dat ik er een momentje stil bij sta. Het is best bijzonder om je hbo-bachelor te halen en na vier jaar hard werken, mag je dat best vieren. Wanneer het lekker weer is, hoop ik met mijn vriendinnen lekker in de tuin te gaan dineren of ik wil iets van een high tea doen. Ik weet nog niet precies wat, hoe en wanneer, maar dat het gevierd gaat worden staat vast! De details ga ik pas bedenken nadat ik zeker weet dat ik mijn scriptie heb gehaald, om teleurstellingen te voorkomen.




Klimmen in een klimbos

Iets wat ook al een aantal jaar op mijn to-do list staat is klimmen in een klimbos. Elk jaar neem ik mij voor om dit te doen, maar het komt er steeds niet van. Echter lijkt dit mij wel heel erg leuk en daarom hoop ik dat ik dit jaar wel eens een keer werk hiervan ga maken en een leuk klimbos in Nederland kies waar ik actief bezig kan zijn. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar het ziet er altijd zo cool uit. Vroeger heb ik ook een aantal keer aan een klimwand geklommen, wat ik erg leuk vond, daarom denk ik dat ik dit ook wel heel leuk ga vinden. Voor alles een eerste keer! Misschien is deze blog ook wel een beetje een stok achter de deur om het nou eens eindelijk te doen! 



Uit eten bij The Jane in Antwerpen

Tot slot wil ik samen met Luuk uit eten bij The Jane in Antwerpen, wanneer ik mijn scriptie heb gehaald. Om te vieren dat ik na vier jaar studeren en hard werken eindelijk klaar ben.  Dit krijg ik als cadeautje van Luuk wanneer ik mijn scriptie gehaald heb. The Jane is een duur, culinair restaurant van top-kok Sergio Herman. Het staat al best een tijdje op mijn verlanglijstje om daar eens een keer te eten. Ik heb verschillende recensies gelezen over dit restaurant en diverse foto's gezien van de gangen en dat maakte mij heel enthousiast. Het eten ziet eruit als kunst en volgens mij is het ook heel erg lekker. Alleen is er wel een reserveringslijst. Je moet maanden van te voren reserveren en er zijn ook wachtlijsten waarop je geplaatst kunt worden.


Welke leuke dingen heb jij op de planning staan?

Reacties

  1. wat een leuke plannen allemaal! ga je ook een blog schrijven over dat eten in the jane? lijkt mij leuk om te zien wat je daar gegeten hebt.
    ik ga zelf in de vakantie lekker naar portugal, waar ik en twee vriendinnen een rondreis gaan maken. en ik ga ook een weekend weg met mijn moeder naar maastricht. ook veel zin in!
    succes nog even met je scriptie!!!!
    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yes! Leuke dingen met mij doen! Hopelijk heb ik dan een huisje en dan kun je samen met Luuk bij ons langskomen! Waarschijnlijk ben ik na mijn scriptie aan het verhuizen... Dus dat zijn mijn plannen! En ik ga binnenkort op vakantie naar Portugal!
    Succes met de laatste lootjes! Voor je het weet zijn we allebei klaar en kun je al je plannen gaan doorzetten!

    Xx Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed! Ik wist trouwens niet dat zoiets als het hondecafé bestond! Nu ik dit weet, zou ik daar ook heel erg graag heen willen! Ik denk dat ik dit van de zomer ook wil gaan doen. Lille is volgens mij niet zo heel lang rijden vanaf Nederland. Door jou doe ik nog eens inspiratie op! :-)

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!