5 liedjes die ik graag in de trein luister

Al eerder schreef ik over liedjes die ik luister als ik verliefd ben of als ik een oppepper nodig heb. Nu deel ik mijn songs die ik graag in de trein luister, als ik naar buiten tuur en een beetje aan het dagdromen ben. Iedereen vind het volgens mij wel fijn om muziek in de trein te luisteren, bij deze mijn top 5! Je komt hier trouwens alleen mijn favoriete artiesten tegen, dus geen top 40 of iets dergelijks.







Avril Lavigne - Touch the sky


Dit liedje van Avril Lavigne is niet heel erg bekend. Het staat niet op een van haar uitgebrachte cd's en is echt een B-side liedje van haar. Jammer, want het liedje was wel goed genoeg om op een album te komen. Alleen is dit meer country en Avril haar albums zijn natuurlijk meer (pop)rock. Juist omdat het een countryliedje is, vind ik het wel lekker klinken om bij weg te dromen in de trein. De tekst is echt mooi, uit het leven gegrepen en het geeft voor mij weer voldoende stof om na te denken. Ik denk graag na in de trein over van alles, terwijl ik naar buiten kijk. Dit liedje helpt mij om weg te zinken in mijn gedachten. Gelukkig heb ik daardoor nog nooit mijn halte gemist hoor, maak je geen zorgen!


DI-RECT - Discover


Dit liedje is al  heel oud. Het komt uit 2000 en alleen de echte DI-RECT fans zullen dit liedje kennen. Het komt van hun eerste album en gaat wederom over het leven. Het gaat over het volwassen worden, de wereld, het leven en mensen ontdekken. Waarom regent het? Waarom gaan dingen zoals ze gaan? Wat is de beste keuze? Waarom hoor je steeds een stem in je hoofd die bepaalde dingen tegen je zegt? In mijn puberteit was dit liedje al erg belangrijk voor mij, omdat ik diezelfde vragen had.  Nog steeds loop ik wel met die vragen rond hoor, alleen wat minder heftig dan vroeger. Nog altijd zet ik dit liedje op in de trein. Net als het liedje  hierboven doe ik dat als ik wil nadenken over bepaalde dingen, terwijl ik uit het raam staar. Het is trouwens echt de moeite waard om het eens te luisteren! De opbouw in de muziek is echt geweldig en de tekst is heel mooi! 


Paramore - Daydreaming


Paramore is echt een van mijn favoriete bands en toevallig hebben zij op hun laatste album een liedje gemaakt over dagdromen. Het liedje gaat erover dat je eigenlijk heel de dag door aan het dagdromen bent over van alles en vaak is dat de toekomst of het verleden. Je verlangt altijd wel ergens naar en je wacht altijd wel ergens op. Je fantaseert heus wel ergens over en het gaat er dus eigenlijk over dat we allemaal wel dromers zijn met bepaalde gedachten in ons hoofd. Ik vind dit liedje ook fijn om op te zetten in de trein als ik aan het dagdromen ben. Ik kan dan hele scenario's in mijn hoofd bedenken bij dit liedje, omdat het zo open is eigenlijk. 


Taylor Swift - Jump then fall 


Een liefdesliedje! Ik droom ook vaak weg bij liefdesliedjes. Bij jump then fall denk ik altijd aan een bosrijke omgeving, met een grote waterval, waar je dan vanaf kan springen en dat je samen met je partner die sprong moet wagen. Het is altijd een beetje hetzelfde verhaaltje bij dit liedje, maar dat is gewoon het beeld wat ik er persoonlijk bij heb. Voor iedereen kan dit anders zijn. Daarnaast is de sound van dit liedje gewoon lekker. Het is heel vrolijk en luchtig en daar kan ik mij wel goed in vinden als ik wil dagdromen in de trein. Vaak helpt het ook mee dat de trein door natuurrijke omgevingen rijdt. 

Jake Bugg - Broken 


Het laatste liedje die ik vaak in de trein opzet is een liedje van mijn grote vriend Jake Bugg. Het is een heel traag liedje, maar wel met een diepzinnige tekst. De eerste keer dat ik dit liedje hoorde, had het mij al geraakt en toen hij het live op zijn concert zong, was ik helemaal verkocht. Wat een prachtig, gevoelig liedje is dit. Het heeft iets dat een beetje triest is, maar tegelijk is het ook wel weer een mooi liedje. In de trein fantaseer ik bij dit liedje vaak dat ik door een koude, besneeuwde, ouderwetse straat loop met een kerkje en dan kan het scenario elke kant wel opgaan. En soms denk ik er ook niets bij en ga ik weer over levensvragen nadenken. Niks mis mee, ik denk dat iedereen dat wel doet  in de trein. Luister dit liedje ook maar eens, het is echt mooi!

Welke liedjes luister jij graag in de trein?

Reacties

  1. ik luister in de trein graag naar liedjes van shawn mendes, ed sheeran, harry styles en rihanna! heel anders dan jouw smaak hahaha.

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!