10 dingen die je herkent als je op een kantoor werkt

De afgelopen 10 maanden heb ik dagelijks op een kantoor gewerkt. Oké, ik werkte weliswaar op Center Parcs, maar ook daar hebben ze kantoren! Zo zijn mij een aantal dingen opgevallen die veel gebeuren als je met collega's op kantoor zit. Op kantoor zit je meestal van 9 tot 5, lekker burgerlijk he? Alleen is toch geen dag op kantoor hetzelfde. Kijken jullie mee wat voor (gekke) dingen er allemaal gebeuren op een kantoor? 







1. Je pennen zijn altijd kwijt en te veel memo's

Je kunt je pennen eigenlijk nooit veilig zonder jouw toezicht op je bureau leggen. Altijd zijn er wel weer collega's die je pen komen jatten. Ze moeten iets invullen of ondertekenen en hup, je pen is weg! Of je hebt even pauze gehouden en komt terug en opeens is heel je pennencollectie verdwenen. Als je vraagt wie jouw pen heeft, geeft niemand dit eerlijk toe en hebben de pennen gewoon zelf voetjes gekregen...En dan heb je ook nog je memoblokjes... Je kunt niet genoeg van die briefjes hebben. Altijd moet je wel iets noteren voor jezelf of voor je ander of je krijgt van een collega weer een belangrijke memo... Het houdt ook nooit op! Wanneer je even geen memoblok in de buurt hebt en je moet iets noteren, schiet je meteen in de stress! Dit is wel heel belangrijk en je moet het toch kunnn noteren?!



2. De telefoon gaat altijd als jij het heel druk hebt

Wanneer je net in een bespreking bent, geconcentreerd aan een document of project werkt of je het gewoon heel druk  hebt met mailtjes en andere dingen, zul je altijd zien dat op dat moment de telefoon meer dan tien keer gaat en dat er allerlei vervelende mensen bellen met vervelende vragen... Niet leuk. En toch moet je maar vriendelijk blijven en die persoon zo goed mogelijk proberen te helpen, ondanks dat jij druk bent. Wat kan het toch lastig zijn soms... 


3. Het weekend is voor iedereen heilig 

Wanneer het donderdag is, hoor je mensen al beginnen over het weekend. Wat doe jij dit weekend? He, nog twee daagjes, dan is het weer weekend! Ik wil weekend! Dat zijn allemaal kreten die je op een kantoor naar je oren krijgt. Het weekend is ook voor iedereen heilig. Zodra het tien voor vijf is, gaat iedereen al opruimen en zorgen ze dat ze om vijf uur precies de deur uit zijn om het weekend te starten. Iedereen gaat altijd zo snel mogelijk weg. Sommige collega's houden zelfs geen pauze op vrijdag, zodat ze een half uur eerder weekend kunnen vieren. Op maandag hoor je dan ook altijd weer hoe kort het weekend was en hoe snel het voorbij is gevlogen en komen de kreten weer opnieuw naar boven dat men weekend wil. 



4. Volle mailboxen... 

Wanneer je na het weekend (of erger, na een vakantie) terugkomt op het kantoor en je ziet dat heel je mailbox vol zit... Dat is altijd een moment om te stressen. Wat je dan moet doen is diep adem halen en je mailtjes gaan doorscannen. Welke zijn nog relevant? Wat is onzin? Welke zijn oud? Welke moeten nog behandeld worden? Je moet meteen een selectie maken en er ook voor zorgen dat je niet de verkeerde mails verwijderd. Wat een gedoe kan dat soms zijn. Gelukkig kun je in je mailbox aparte mapjes aanmaken, zodat het allemaal wat overzichtelijker blijf. Voor alsnog zijn dit soort dagen altijd een drama. Hoe ga je dit ooit wegwerken?!


5. Collega's roddelen

Overal gebeurt dit wel, maar ik denk dat het op kantoor nog net iets extra gebeurt: roddelen. Mijn collega's roddelen over het algemeen niet over elkaar, maar meer over het vloerpersoneel. De gekste verhalen komen dan naar boven. Soms voelt het een beetje alsof ik rondloop in de serie gossip girl. Het zijn altijd de dames die roddelen. De mannen doen dit minder.  



6. Ruzie met de printer 

De laatste maanden had ik nooit meer ruzie met de printer, maar toen ik pas net een paar weken stage liep, had ik altijd ruzie met de printer. Wij hadden toen nog een oude printer. Vaak kwam het document er niet goed uit, terwijl de printinstellingen goed stonden. Ook moest ik aan het begin van mijn stage best veel scannen. Het apparaat weigerde dan altijd alle blaadjes te scannen. De blaadjes kwamen vast te zitten in de printer of hij sloeg er een aantal over, waardoor het weer opnieuw moest. Hoe frustrerend? Niet alleen ik had er last van, ook collega's stonden regelmatig te schelden tegen de printer, alsof het een levend persoon is. Best grappig achteraf, alleen op het moment zelf niet. Je hebt wel meer te doen dan bij dat vervelende apparaat te plakken. 


7. Het is 's ochtends altijd druk bij het koffieapparaat 

Wanneer ik om 9 uur op kantoor aan kwam, stonden mijn collega's altijd in het keukentje te dringen voor het koffieapparaat. Iedereen wilde natuurlijk wakker worden met een kop koffie. Ik zelf drink alleen maar thee en de waterkoker was eigenlijk nooit in gebruik, dus dat scheelde. Als je wel koffie drinkt, kan dit enorm frustrerend zijn! Vooral als het koffieapparaat maar één kopje koffie per keer kan zetten, want dan moet iedereen netjes op zijn beurt wachten. Je moet dus nog even wachten voor je je cafeïneshot hot kunt nuttigen. 


8. Nom nom nom

Wanneer er iemand jarig is, wordt er gebak uitgedeeld. Wanneer iemand de organisatie verlaat, is er ook gebak. Oh en als we een target hebben gehaald, weer in één of andere ranglijst terecht zijn gekomen of we zoveel jaar bestaan, is er weer taart. Het houdt ook nooit op. Zowat elke maand is er wel een keer taart op  je kantoor en blijf je eten. Verder weet ik dat sommige collega's in hun bureaulades ook een secret snackstash verborgen hielden. Repen chocolade, koekjes en chips lagen daarin, waarvan men 'stiekem' snoepte. Tja, hoe zou het nu komen dat kantoorpersoneel over het algemeen dikker is dan mensen met een ander beroep? 


9. De speciale telefoonstem  

'Goedemorgen, Afdeling HR, Albron Port Zélande, u spreekt met Meaghan.' Altijd op een soort zangerige manier nam ik de telefoon op en zei ik mijn riedeltje. Ik ben niet de enige die dat doet. Bij mijn collega's hoor ik ook altijd een speciale telefoonstem. Ze spreken wat duidelijker, vrolijker of langzamer dan normaal als zij de telefoon opnemen. Zo grappig is dat! Ik heb zelfs een paar keer gehad dat mensen zeiden dat ze twijfelden of ze nu een echt persoon aan de telefoon hadden of een antwoordapparaat, zo standaard klonk mijn praatje. 




10. Het is te warm! Nee, ik heb het koud! 

Als laatste punt... Mensen klagen altijd op kantoor over de temperatuur. In de winter is het altijd koud op kantoor en wil ik de verwarming op z'n hoogst zetten. Helaas gaat dat niet altijd, omdat sommige collega's dan klagen dat het veel te warm is en dat die verwarming echt lager moet! Soms heb je ook dat jij het koud hebt en een collega het opeens heel warm heeft en zomaar even een raam open gooit, zodat jij het nog kouder krijgt. De collega blijft dan maar roepen: 'Oh, het is zo warm! Even een raampje open hoor, aaah lekker!' 
Pfff... Je zult het nooit eens worden met je collega's over de temperatuur... Dat blijft altijd een punt van ergernis. 

Wat zijn bekende punten uit jouw werkveld? 

Reacties

  1. Wat een leuke kenmerken die je tegen komt op het kantoor! Zelf werk ik daar (nog) niet, maar het klinkt wel herkenbaar van verhalen van mijn moeder of series die ik kijk!

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!