Recept: simpele wortelsoep

Het is herfst! Dit betekent dat het tijd is voor comfortfood. Soep is altijd zoiets wat ik vrij makkelijk te maken vind en het is ook nog eens lekker en gezond! In deze blog geef ik jullie een eigen recept van wortelsoep. Het is een vrij budgetproof recept en je kunt uit het geheel ongeveer 4 koppen soep halen. Vooral als je student bent of haast hebt is dit recept ideaal! Je kunt het van te voren al klaarmaken of lekker last minute. 




Benodigdheden

4 vier koppen soep:

IngrediĆ«nten: 
- 600 tot 700 gram geraspte wortels
- 5 bosuien (soms ook lenteui genoemd)
- 3 tot 6 teentjes knoflook naar smaak
- 1 stukje gember van ongeveer 2 centimeter
- Snufje peper
- Olie om in te bakken (ik gebruikte zonnebloemolie)
- 1 liter kokend water
- 2 groente bouillonblokjes
- Eventueel wat broodjes of salade, die je erbij kunt serveren.


Keukengerei:
- Een grote pan
- (Soep) lepel
- Staafmixer of blender


Bereidingswijze

1. Was de wortels en rasp deze als dit nog niet is gebeurd. Snij de worteltjes in kleine blokjes of rondjes (net wat jij handiger vindt).

2. Was de bosuien en snijd deze in kleine ringetjes. De groene kant van de steel kun je gewoon meesnijden.

3. Snij de knoflook in kleine blokjes (hoeft niet heel fijn, want deze worden toch vermalen) en schil het stukje gember, maar snij het niet in stukjes. We gaan het gehele blokje meekoken!

4. Kook 1 liter water in de waterkoker of in een pannetje. Ik zelf doe dit altijd van te voren, zo hoef je minder lang te wachten tot je soep als geheel kookt.


5. Verhit wat olie in de pan en bak de knoflook en bosui kort, totdat ze iets verkleuren.


6. Voeg de wortels toe bij het geheel en bak deze voor 5 minuutjes mee. Meng het geheel goed door.

7. Voeg hierbij het stukje gember en een snufje peper toe en meng het geheel nog eens goed.



8. Zet het vuur laag en voeg het kokende water aan de pan toe. Ook gaan daar de twee bouillonblokjes bij. Ook dit meng je goed door elkaar.

9. Zet een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het geheel 20 tot 30 minuten koken. Vergeet niet om af en toe even te roeren en te kijken of het gaar wordt.



10. Eventueel kun je wat broodjes of salade bereiden die je bij de soep eet. Ik koos voor bruine afbakbroodjes van Albert Heijn. Natuurlijk kun  je ze ook al gebakken kopen. Deze bakte ik af toen de soep op het vuur stond.

11. Als het geheel gaar is, verwijder je het blokje gember. De smaak moet in de soep trekken, maar als je het blokje meepureert, dan wordt de smaak overheersend. Pas dus op dat je het eruit haalt voor je gaat mixen!  Maak daarna de soep glad met de staafmixer (mocht je dit nu niet hebben, een hittebestendige blender is ook prima).





12. De soep kan geserveerd en gegeten worden, eet smakelijk!


Wat vind  jij van dit recept? 



Reacties

  1. Dat ziet er lekker uit! Zo veel producten heb je dan ook niet nodig voor die soep. Ik ga dit recept in het weekend maken, want dan komen er vriendinnen eten, dan heb meteen een grote pan soep. Ben benieuwd hoor!

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb hem gemaakt samen met mijn moeder! echt een lekker recept. wij hebben alleen geen peper/of sambal gebruikt, want we houden niet zo van pittig. heel smakelijke soep! echt een aanrader!

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!