Als ik later groot ben, word ik...

Als kind heb je maar een heel klein referentiekader en heb je nog geen flauw benul welke beroepen je allemaal kunt uitvoeren in het leven. Dingen als brandweerman, kapper, politieagent, juf en tegenwoordig ook vlogger noemen kinderen vaak als je aan hen vraagt wat ze willen worden als ze groot zijn. Vroeger werd mij ook heel vaak die vraag gesteld. Toen ik wat jonger was, wilde ik elke keer wat anders zijn. Naarmate ik ouder werd, wist ik het allemaal niet meer goed. Inmiddels weet ik nog steeds niet goed wat ik wil worden, ondanks dat ik een studie volg. Achja, back to the topic. Ik laat jullie zien wat ik vroeger als kind graag wilde worden!




Dolfijnentrainer

Er was een periode dat ik helemaal weg was van dolfijnen. Volgens mij was dat ook in op school. Iedereen had opeens een dolfijnen etui op school en elk jong meisje wilde graag een dolfijnenkamer. Ik was toen nog trendgevoelig en vond dolfijnen ook opeens helemaal super. Daarom wilde ik graag dolfijnentrainer worden. Ik wilde dan graag met dolfijnen zwemmen en ze kunstjes laten doen. Na een bezoekje aan het Dolfinarium, was dat idee helemaal versterkt en wilde ik het nog liever! Alleen jammer dat ik er toen nog niet over nadacht dat het eigenlijk niet goed is om dolfijnen te trainen, helemaal niet in het Dolfinarium. Het schijnt dat de leefruimte voor dolfijnen daar te klein is en dat ze mishandeld worden. Gelukkig wilde ik na een tijdje geen dolfijnentrainer meer worden. 

Dierenarts

Mijn liefde voor dieren bestond vroeger al. Als kind wilde ik daarom ook graag dierenarts worden. Ik zou alle zieke dieren beter maken en zorgen dat ze langer bij hun baasjes konden blijven. Alleen toen ik erachter kwam dat je niet elk dier kan redden en dat je soms de meest zielige en verschrikkelijke situaties tegenkomt als dierenarts, wilde ik dat niet meer. Dan zou ik dus heel vaak verdrietig moeten zijn op mijn werk. Daarnaast moet je heel lang studeren om dierenarts te worden, maar daar dacht ik als kind natuurlijk niet over na. 


Prinses 

Welk meisje wilde dat nu niet? Ik wilde vroeger heel graag prinses worden. Ik had mijn eigen prinsessenjurk, die ik aandeed als ik verkleed naar school  mocht gaan. Daarbij had ik een bijpassend kroontje en van die prinsessenmuiltjes. Buiten dat speelde ik thuis heel graag prinses en waren de prinsessenbarbies ook mijn favoriete speelgoed. Verder vond ik het ook heel leuk om het nieuws te volgen van ons koningshuis, want ja, dat zouden mijn collega's worden. Ik vond altijd alle jurken en sieraden prachtig die de prinsessen droegen. Daarnaast waren de Disneyfilms met prinsessen erin ook mijn favoriete films als kind. Het stond vast, ik word prinses! 
Het grappig is, die droom om prinses te worden is ook uitgekomen. Oké, ik heb misschien niet de meest mooie jurken of de meest dure sieraden. Ik woon niet in een kasteel, heb geen koets voor mijn deur staan. Maar wat ik wel heb is een hele knappe en lieve prins die mij als een prinses behandelt. Dus de droom om prinses te zijn is toch een beetje uitgekomen!

Verkoopster in een speelgoedwinkel

Als kind had ik ook een tijdje het idee om als verkoopster te gaan werken in een speelgoedwinkel. Want als je daar werkte, dan mocht je het speelgoed verkopen, maar kon je na sluitingstijd met het speelgoed spelen. Ik hoefde dan ook geen salaris, ik wilde speelgoed in ruil voor mijn diensten daar. Haha, geniaal hoe een kinderbrein werkt. Dat ik echt serieus dacht dat ik gratis speelgoed kreeg als ik in een speelgoedwinkel zou werken. Ik was vroeger best materialistisch en wilde daarom al het speelgoed hebben dat ik op de reclame voorbij zag komen. Hoe kon je dat nu beter bemachtigen dan op de plaats te gaan werken waar het speelgoed staat? 

Receptioniste 

Toen ik was ouder werd (een jaar of 10) had ik ook een tijdje het idee om receptioniste te worden. Ik kwam op dit idee, omdat ik vaak naar de orthodontist moest toen ik nog een beugel had en daar zat een receptioniste aan de balie die mij dan verwelkomde. Dat leek mij wel een leuk beroep. Mensen welkom heten, afspraken maken voor de ortho (of voor iemand anders), de administratie bijhouden en brieven versturen. Ik heb zelfs een aantal jaren met het idee rondgelopen om daar iets mee te gaan doen. Toen ik ouder werd, vond ik het niet uitdagend genoeg klinken en leek het mij ook geen goed betaalde baan. Dus het werd ook geen receptioniste. 

Moeder

Veel meisjes nemen op jonge leeftijd al een voorbeeld aan hun eigen moeder en ik was ook zo'n meisje die dat deed. Jouw moeder is moeder, dus jij moet ook moeder zijn. Natuurlijk is moeder zijn niet echt een beroep, maar je hebt wel je handen vol aan kinderen. Ik wilde graag moeder zijn van twee kinderen (toen nog het liefste meisjes), zodat we lekker konden tutten, samen met de Barbies spelen, winkelen, lekkere dingen bakken en thee drinken. Inmiddels heb ik nog niet de ambitie om moeder te worden, maar in de toekomst sluit ik het niet uit. Daarnaast hoef ik niet per se een meisje te hebben hoor. Een jongetje is ook erg leuk!

Zangeres, danseres of actrice

Dit was ook een idee dat ik pas op latere leeftijd kreeg. Zo rond groep zeven waren programma's als Idols, Dancing with the stars en Popstars heel populair. Samen met mijn vriendinnen wilde ik ook graag zingen en dansen. Verder kregen we een obsessie voor beroemde mensen en keken we vaak naar Shownieuws en RTL Boulevard, in de hoop dat wij ooit op een dag ook in zo'n tv-programma mochten komen. Het maakte niet uit of we dan gingen zingen, dansen of acteren, als we maar beroemd werden. Totaal onhaalbaar, zeker zonder talent. Ik kan helemaal niet zo goed zingen en acteren heb ik eigenlijk nooit serieus geprobeerd. Het enige waar ik een beetje ervaring mee heb is dans. Deze droom kwam dus ook niet uit. Nu heb ik er ook helemaal geen interesse meer in hoor. Het lijkt me heel vervelend op BNN'er te zijn.


Wat wilde jij vroeger worden? 

Reacties

  1. hier staan echt dingen tussen die ik vroeger ook wilde zijn. ik wilde ook heel lang dolfijnen of zeeleeuwen trainer worden. later wilde ik juf worden en kapster. ook wilde ik net als jij prinses zijn haha! gelukkig is jouw droom uitgekomen. inmiddels word ik helemaal niets van dit en studeer ik sinds dit jaar fysiotherapie.

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke blog! Heel herkenbaar, vooral prinses, dolfijnentrainer en receptioniste. Volgens mij hebben bijna alle kinderen deze fases. Leuk dat je ze beschrijft! :)
    Liefs, Marij

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!