Mijn top 6 favoriete series

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om series te kijken (wie niet?). Tot een jaar geleden was ik  niet zo van de series. Veel series vind ik overhyped of niet leuk genoeg. Wanneer er actie, veel seks, vechten, schelden of zakelijke aspecten inzitten, haak ik al snel af. Dit komt doordat mijn interesses hier totaal  niet liggen. Geschiedenis, fantasy, romantiek en meidendrama vind ik dan wel weer leuk! Zo ontdekte ik dat er ook leuke series voor mij zijn. In deze blog benoemd ik mijn 6 favoriete series. Waarom 6? Ik wilde er eerst 5 doen, tot ik nog een leuke serie ontdekte die ik momenteel kijk. De genoemde series heb ik dus al gezien of ben ik nu aan het kijken. Wellicht haal je hier zelf ook nog wel inspiratie uit om een bepaalde serie te gaan volgen.


Downton Abbey

Bron

De serie gaat over het kronieke van het leven van de Britse aristocratische Crawley familie en hun personeelsleden in het begin van de 20e eeuw. In de serie zie je het leven van de rijke mensen (upstairs), die heel extravagant leven en belangrijk zijn. Ook zie je het leven van hun personeel (downstairs) die de bedienden zijn en hard werken om het gezin gelukkig te houden. In de serie zie je de grote verschillen tussen rijk en arm. Het speelt zich af in de tijd van de eerste wereldoorlog. In die periode komen rijk en arm ook enorm samen, omdat er dan geen onderscheid meer is. Iedereen is menselijk. Bedienden worden verliefd op mensen van hogere klasse en alles evalueert.

Allereerst de serie die ik samen met Luuk ben gaan kijken. Luuk heeft mij wel aan het hele 'serie gebeuren' geholpen, aangezien ik voordat ik een relatie met hem had nauwelijks series keek. Het is echt een van mijn favorieten. Ik vind het geweldig dat het zo ouderwets is en dat het een stukje geschiedenis is. De kostuums van de acteurs zijn prachtig en het spel is heel goed. Je merkt dat de acteurs al ervaren zijn. Het is een echte Britse serie, dus als je daarvan houdt, zal je de accenten van de acteurs ook prachtig vinden. Downton Abbey is een landhuis dat echt bestaat. De acteurs gingen speciaal in dat huis acteren, alleen de set van de mensen die 'downstairs' werken is niet in het landhuis. Opmerkelijk is dat echt alles heel goed gespeeld is en ouderwets is. Ze gebruiken nog van die hele oude auto's en in een verschillende episodes worden de radio, telefoon, föhn en het strijkijzer geïntroduceerd. Voor ons is dat heel normaal, maar in die tijd was dat allemaal heel nieuw. Erg leuk om te zien. Downton Abbey is humor, liefde, drama, maar vooral ook een luchtige serie. Ik raad hem zeker aan als je van al het bovengenoemde houdt. De serie telt 6 seizoenen in is inmiddels afgelopen. Ideaal als je geen serie wilt kijken waarbij je moet wachten op nieuwe afleveringen.
En nog een extra puntje: professor McGonagall (Maggie Smith) van Harry Potter speelt erin mee als oma van het gezin. Haar rol is hilarisch en geniaal. Nog een reden waarom je het moet kijken!

Once upon a time

Bron
Een jonge vrouw met een duister verleden is gevestigd op een klein stadje in Maine, waar sprookjes moeten worden geloofd. Deze vrouw heet Emma. Op een dag staat er een jongetje voor haar deur dat haar vertelt dat zij zijn moeder is. Emma gelooft er niets van en wil het jongetje naar huis brengen. De jongen kraamt allemaal dingen uit over sprookjes en de wereld redden, maar Emma gelooft er niet veel van. Ze brengt het jongetje naar zijn woonplaats genaamd Storybrooke. In Storybrooke blijken allemaal rare dingen te gebeuren. Alle bewoners zijn personages uit sprookjes, alleen zijn zij zichzelf daar niet bewust van. Alleen het jongetje, Henry, weet dit en probeert Emma over te halen om hen te helpen en het zich te herinneren dat zij echte sprookjes zijn.

De omschrijving van deze serie is heel beknopte, maar de inhoud biedt zo veel meer. Ik zal geen spoilers vertellen, maar door de seizoenen heen verandert er veel en gaat het niet meer over het hierboven genoemde stuk. Steeds is er weer iets anders aan de hand. De serie heeft al 5 seizoenen en is nog niet afgelopen. Momenteel zijn ze bezig met het opnemen van een nieuw seizoen. Ik ben nu dus echt aan het wachten op het nieuwe seizoen! Dat duurt vrij lang...
Persoonlijk vind ik het een hele leuke serie, omdat het over sprookjes gaat. Het is fantasy, romantiek en ook een beetje detective. Alle sprookjes zijn modern, dus verwacht niet dat het zo uitgebeeld is als bij de Disney klassiekers. Ik had daar aan het begin van de serie best wel wat moeite mee, toen riep ik vaak: 'In de Disneyfilm is dit veel beter/mooier gedaan!' of 'Zo gaat het helemaal niet in de Disney film.'
Als je hier ook last van hebt, het gaat na een tijdje over en dan kun je de serie en Disney wel los zien van elkaar. Buiten dat vind ik het echt een verslavende serie die niet snel gaat vervelen. Mijn favoriete personage is Regina (the Evil Queen van Sneeuwwitje). Zij wordt door de serie heen echt een heel ander, maar steeds leuker personage. Minder vind ik de hoofdpersoon Emma. Zij kan zich enorm aanstellen, maakt domme keuzes en de actrice is ook niet zo leuk, jammer!
Maar laat je daardoor niet weerhouden, het verhaal zelf is heel leuk en de sprookjeswerelden zijn heel erg mooi opgezet. Ook zijn de andere personages erg sterk neergezet en ga je sowieso een favoriet krijgen. De serie heeft een goede, maar diverse verhaallijn. Voor elk wat wils!


The Tudors

Bron
Een dramatische serie over de regering en de huwelijken van Koning Henry VIII. Koning Henry (in Nederland Hendrik VIII) is koning van Engeland en staat ook wel bekend als de vrouwenverslinder. Hij heeft in totaal 6 vrouwen gehad en verschillende affaires. Buiten dat zie je hoe koning Henry breekt met de katholieke kerk en zijn eigen kerk opricht: de anglicaanse kerk. Hij voert regelmatig oorlog, vermoord ketters en blijft in strijd met de paus om het geloof. Hij is de eerste koning die ooit een scheiding kan aanvragen. Daarnaast hoopt hij vurig dat hij een zoon krijg, dit om de lijn van troonopvolgers in stand te houden, maar in het eerste seizoen wil dit maar niet lukken en heeft de koning enkel een dochter. Het leven van deze koning wordt in 4 seizoenen verteld. Elk seizoen wordt hij ook een beetje ouder en verandert er iets in zijn leven.

Wauw, wauw, wauw! Dat was mijn eerste indruk. De serie oogt misschien wat saai, doordat de koning allemaal vrouwen verslind, maar niets is minder waar. Het leven van deze koning wordt in deze serie heel goed neergezet. Het is een onmogelijk persoon, met veel woede aanvallen en ook kan hij erg goed zijn zin doordrijven. Deze man heeft echt bestaan en veel historische feiten die over hem gevonden zijn, hebben de makers in de serie gestopt. Soms zijn er wat dingen weggelaten of wat geromantiseerd, maar over het algemeen kloppen de historische feiten. Koning Henry wordt gespeeld door acteur Jonathan Rhys Meyers, voordat ik deze serie keek was dit nog een onbekende acteur voor mij, maar nu ben ik toch wel een groot fan van hem geworden. Zijn spel is echt prachtig! De wisselvallige stemmingen van de koning, kan hij heel geloofwaardig brengen en je zou bijna denken dat hij in het echt ook zo is. Tijdens het kijken, werd ik  helemaal in de serie gezogen en leefde ik ook echt mee met het verhaal. Het is gewoon gek dat sommige dingen die ze laten zien echt gebeurd zijn in die tijd. Er worden in de serie regelmatig mensen onthoofd, dat vindt de koning een plezierige straf. Bizar dat mensen dat echt op een plein allemaal komen kijken naar de persoon die wordt onthoofd.
Een nadeel aan de serie is dat er veel seksscènes in zitten. Voor mij is dat best storend, want dat vind ik nu niet bepaald boeiend om te zien... Buiten dat kan ik weinig nadelen noemen aan de serie. De kostuums zijn prachtig. De set is echt heel mooi. Ik heb geen idee of het in een echt kasteel is opgenomen of in een studio, maar veel verschil zie je echt niet. De andere acteurs zijn heel overtuigend en ervaren. Ja, ik heb wat met geschiedenisseries (net als Downton Abbey), maar dit soort series worden echt onderschat en zijn van hoogwaardig niveau. Dus, hou je van drama, kostuums en geschiedenis (en Jonathan Rhys Meyers haha), dan moet je deze serie zeker kijken! De eerste afleveringen zijn wat moeizaam, maar daarna raak je verslaafd!


Dracula

Bron
Dracula reist naar Londen, met donkere plannen om wraak te nemen tegen degenen die zijn leven eeuwen eerder geruïneerd. Echter, is zijn plan ingewikkeld als hij verliefd wordt op een vrouw die lijkt te zijn een reïncarnatie van zijn overleden vrouw. Vampierjagers zitten achter hem aan, maar hij probeert zich zo min mogelijk verdacht te maken. Hij is de eerste vampier die in de zon kan lopen...

Wederom een serie met Jonathan Rhys Meyers. Door The Tudors heb ik deze serie ontdekt. Helaas telt deze serie maar één seizoen, wat echt jammer is! Het is een hele goede serie en toch zijn ze om een of andere reden er niet mee verder gegaan. Ik  had gelezen dat het niet populair genoeg was (dus... niet alle goede series hoeven populair te zijn). Toch is het leuk om deze bekeken te hebben. Rhys Meyers zet weer een heel andere rol neer dan dat je hem gewend bent in de Tudors, maar het is natuurlijk wel weer heel geloofwaardig, krachtig en overtuigend. Hij neemt de rol van Dracula op zich. Om niet verdacht te lijken gaat hij door het leven als Alexander Grayson, eigenaar van Grayson Company. De serie lijkt totaal niet op Twilight of de Vampire diaries, dus probeer het daar niet mee te vergelijken. Dit is echt een aparte serie, wel over vampiers, maar dan in een andere context. In principe draait het maar om één vampier. De serie gaat over businessdeals, bloed, maar ook zie je delen van de medische wereld en een stukje romantiek. Afwisselend, maar wel duidelijk. Als je tijd hebt voor een kleine serie, is dit echt een leuke om te kijken!


Gossip girl

Bron
Tieners met veel privileges wonen op de Upper East Side van New York en kunnen geen geheim bewaren voor de blogger die altijd toekijkt (gossip girl). De serie gaat over twee vriendinnen Serena en Blair. Ook jongens zijn erbij betrokken. Je merkt dat de personages veel van elkaar verschillen en dat er twee soorten klassen met elkaar samen komen (het doet me een beetje denken aan de moderne versie van Downton Abbey).  Wanneer Serena terugkomt naar New York, heeft ze een geheim voor haar beste vriendin Blair. Blair is druk bezig met de voorbereidingen van haar party van het jaar. Wanneer Serena weer terugkeert, is Blair niet blij. Ze zegt zelfs dat Serena niet is uitgenodigd voor haar party. Serena ontmoet ondertussen een jongen. Hij is totaal niet cool, niet rijk en heeft geen status, maar toch wordt ze verliefd op hem. Ondertussen gooit Blair roet in het eten... Zo ontstaat er haat tussen de twee vriendinnen.

Wat een leuke meidenserie! De serie is al wel wat ouder. Ze zijn in 2006 begonnen met dit uit te zenden, maar ik heb het eigenlijk pas nu ontdekt. Ik ben pas bij seizoen, dus ik weet er nog niet alles over. Wel weet ik dat ik het echt een leuke serie vindt. Na een dagje stage is dit ontspannend. De serie is te vergelijken met films als Mean Girls, A Cinderella Story en Monte Carlo. Alles gaat over meidengezeik, glamour, vriendjes, vriendschap en er goed uitzien. Elke aflevering heeft een ander verhaal, dus er zit niet één bepaalde verhaallijn in, maar bepaalde dingen uit sommige afleveringen komen wel weer terug. Bijvoorbeeld grote geheimen of gebeurtenissen die de personages elkaar kwalijk nemen. De acteurs zijn leuk, maar niet altijd geloofwaardig. Je merkt dat ze nog niet heel ervaren zijn en nog niet gegroeid zijn in hun rol. Misschien verandert dat nog, aangezien ik pas bij het eerste seizoen ben. Het is een wat oudere serie, zoals ik al eerder zei. Ze hebben nog geen smartphones, maar echt die klaptelefoons (hoe leuk?!). Voor de single ladies, er zitten leuke acteurs in! De serie heeft in totaal 6 seizoenen, dus ik ben er nog wel even mee zoet.

Merlin

Bron

De avonturen van de legendarische tovenaar als jonge man. Merlin is zich bewust van zijn toverkrachten en voel zich soms als een buitenstaander daardoor, maar hij weet ook dat hij met zijn gave het verschil kan maken voor veel mensen. Op een dag komt hij naar Camelot en gaat hij bij een oude man wonen. Door omstandigheden wordt Merlin de knecht van (dan nog) prins Arthur, nadat hij zijn leven heeft gered van een boosaardige heks.

Ook bij deze serie ben ik pas bij seizoen 1 en dus kan ik er nog niet veel over zeggen. Toch wilde ik hem benoemen, omdat het nu al een van mijn favoriete series is! De eerste aflevering is al zo goed! Ik vind het verhaal erg leuk, sowieso al die omstandigheden over Camelot (die ook terugkomen in Once Upon a Time) spreken mij aan. Wederom is het een fantasy/geschiedenis serie. Haha, die hebben jullie al niet genoeg gezien in deze blog.
Maar ook deze is weer anders. Toverkracht speelt hier een belangrijke rol, hoewel de koning van het rijk sterk tegen tovenarij is en iedereen vermoord die daar ook maar iets mee te maken heeft. Merlin moet dus voorzichtig zijn met zijn gave. In de serie komen draken, heksen, tovenaars, koningen en burgers voor. Ik heb tot nu toe drie afleveringen gezien, dus mijn mening hierover is nog niet uitgebreid. Ik wil alleen even melden dat ik zeker verder ga kijken!


Wat is jouw favoriete serie?

Reacties

  1. Gossip girl heb ik ook helemaal gezien! Dat was echt een leuke serie. Alleen is het voor mij al twee jaar geleden ofzo dat ik dit zag. Ik volgde het vanaf het begin al.
    Leuk om zo jouw favoriete series te zien. Ik wil ook nog steeds aan Downton Abbey beginnen, vriendinnen van mij zeggen dat die serie echt heel leuk is. Je hebt me trouwens ook wel enthousiast gemaakt over The Tudors. Die ga ik ook op mijn lijstje zetten.

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!