Mijn bucket list

Ooit had ik voor mezelf op een bepaalde site en bucketlist geplaatst. Deze was ik echter helemaal vergeten, maar laatst vond ik hem weer. Inmiddels kon ik een aantal dingen afstrepen, maar nog heel veel dingen stonden open. Sommige dingen wil ik niet meer doen, maar er zijn ook wat dingen bij gekomen die erbij moeten. Waar kan ik dat nu beter vastleggen dan op mijn blog? Hier ben ik regelmatig aan bezig en de site waar mijn oude bucketlist op stond, bezoek ik nauwelijks. Nu kan ik meteen mijn bucketlist met jullie delen! Dit doe ik aan de hand van de lijst die ik heb geschreven, maar er zullen ook plaatjes tussen staan die mijn doelen mooi uitbeelden. 



Mijn bucket list van vroeger

Toen ik de bucket list terugvond, zag ik dat deze vrij lang was. Ik heb hem geschreven toen ik een jaar of 16 was. Er staan allemaal dingen tussen die ik toen graag wilde. Nu ik het zo teruglees, staan er nog steeds dingen op die ik heel graag wil. Alles wat doorgestreept is, heb ik inmiddels al een keer gedaan! Hier komt hij:

1. Slagen voor Havo
2. Rijbewijs halen 
3. Goed gitaar leren spelen
4. Een passende studie vinden + een leuke school 
5. Een boek schrijven
6. Berlijn bezoeken
7. Een YouTube filmpje maken
8. Een puppy adopteren
9. Een papegaai adopteren
10. Bij de roomservice in een hotel alle toetjes van de menukaart bestellen
11. Naar Florida gaan
12. Naar een concert van Billy Talent gaan
13. Naar een concert van Avril Lavigne gaan
14. Naar een concert van Jake Bugg gaan
15. Naar een concert van Sum 41 gaan
16. De auto van mijn dromen kopen
17. Een tijdcapsule maken
18. De Harry Potter studio's bezoeken
19. Trouwen met de man van mijn leven
20. Een brief naar mezelf schrijven die ik over 10 jaar mag openen
21. Piano leren spelen
22. Op stijldansen gaan
23.Op reis gaan met vriendinnen
24. Een 10 halen voor economie
25. Een luchtballon tripje maken
26. Zweden bezoeken
27. Bruidsmeisje zijn op een bruiloft
28. Het huis van mijn dromen kopen
29. Een keer met het vliegtuig reizen
30. In de regen dansen
31. Op een paard zitten
32. Met dolfijnen zwemmen
33. Op tv komen
34. Kerstmis spenderen in Disneyland
35. Een musicbox bezitten
36. Een blog beginnen
37. Iemand koppelen
38. Een hele mooie trouwjurk dragen
39. Een voodoo pop bezitten
40. Iemands eerste keuze zijn, in plaats van tweede keuze
41. Naar een Halloweenfeest gaan
42. Mijn vaarbewijs halen
43. Boot kopen
44. Een verjaardagstaart maken voor iemand die ik graag zie
45. Een wens doen bij de Trevi fontein in Rome
46. Mijn Q&A a day volmaken
47. Mijn One line a day volmaken
48. Een eigen foto herinneringen boek maken
49. Het een keer toegeven wanneer ik een jongen leuk vind
50. Berichtjes aan ballonnen hangen en ze de lucht in laten gaan
51. Genieten van mijn jeugd.
52. Leren breien
53. Spongebob ontmoeten
54. Mickey Mouse ontmoeten
55. Parijs zien
56. Londen zien
57. Alle Harry Potter films bezitten en bekeken hebben
58. Alle Harry Potter boeken lezen en bezitten
59. Een wedstrijd winnen
60. Notenkraker Ballet van Tschaikovsky zien
61. Stemmen op de PVV 
62. 18 jaar worden
63. Bitterzoet afschrijven
64. Naar Orlando, het Harry Potter attractiepark bezoeken
65. Een vriendje  hebben waar ik 100% mezelf bij voel en kan zijn
66. Een record verbreken
67. Oud worden met iemand van wie ik hou
68. Op een Vespa rijden
69. Heel erg verliefd worden op iemand
70. De middelbare school overleven
71. Mijn studie afmaken




Dus je kunt zien dan ik van de 71 dingen die erop staan al 34 dingen heb gedaan. Dan ben ik bijna op de helft en ik ben pas 20 jaar oud! Natuurlijk zijn een aantal dingen groter dan andere, maar het zijn nog steeds wensen die ik allemaal wil laten uitkomen in mijn leven. Zoals je kunt lezen zijn de belangrijkste dingen in mijn leven al uitgekomen: havo halen, rijbewijs halen en een studie kiezen. Op het moment zelf was ik daar altijd heel bang voor, dat die dingen niet goed zouden komen. Ik heb toch een lichte vorm van faalangst en denk altijd dat ik dit soort belangrijke dingen nooit zou kunnen halen. Daarnaast staan er ook nog dingen die minder relevant zijn, maar die ik wel graag wilde doen. Zoals alle dingen die met Harry Potter te maken hebben (fangirl hier), bepaalde concerten bezoeken van artiesten die ik geweldig vind en kleinere dingetjes als reisjes maken, stemmen, dingen met dieren en dingen leren die ik graag wil kunnen. Nog steeds zijn dat dingen waar ik in de toekomst zeker aan wil gaan werken, gewoon omdat ik vind dat ik dat in mijn leven gedaan moet hebben. Je moet zoveel mogelijk uit het leven halen en dat kan alleen door bepaalde doelen aan jezelf te stellen. Het is voor mij ook heus niet erg als ik niet alle 71 doelen haal, zolang ik de belangrijkste en degene met de meeste betekenis voor mij maar heb uitgevoerd.



Bucket list in plaatjes

Op We heart it vond ik nog een aantal plaatjes die goed passen bij mijn wensen op de bucket list. Hierboven noemde ik al dat ik alle dingen die belangrijk voor mij zijn nog wil meemaken. Deze zal ik even toelichten aan de hand van de plaatjes die ik erbij vond:

Deze staat al in mijn bucket list die hierboven getoond is, maar ik vond dit plaatje heel erg mooi. Sowieso vind ik het prachtig als ik op straat een bejaard koppeltje hand in hand zie lopen. Dan kan ik echt smelten. Vaak lees ik ook van die interviews die gehouden zijn met oude mensen die al hun hele leven bij elkaar zijn. Vaak wordt dan de vraag gesteld wat hun geheim is, aangezien mensen in de eenentwintigste eeuw gemiddeld niet langer dan 7,5 jaar bij elkaar blijven. Deze oude mensen zeggen dan vaak dat elkaar ruimte gunnen, eerlijk tegen elkaar zijn en vooral aandacht aan elkaar geven de geheimen zijn van een lange en gezonde relatie. Dat is altijd zo mooi om te horen en prachtig om te zien dat het bestaat dat mensen al meer dan 50 jaar bij elkaar zijn. Dat wil ik ook graag bereiken met Luuk. We zijn nu allebei nog heel jong, maar ik hoop dat wanneer we 80 jaar zijn, dat we nog steeds bij elkaar zijn en met elkaar oud worden. Alles samen meemaken, delen en ontdekken is het mooiste wat er is, elke leeftijdsfase opnieuw.



Hoe spannend ik dit ook vind en hoe duur dit ook is, graag zou ik in een luchtballon willen zitten en een schattig dorpje of weilandje overvliegen. Ik wil alles van bovenaf bekijken, alsof ik een vogel ben die in de lucht vliegt, maar dan in een schattig mandje met een mooie ballon eraan. Dit vind ik wel een beetje eng, maar het is iets dat ik heel graag wil doen. Als ik luchtballonnen in de lucht zie vliegen, word ik daar altijd blij van en droom ik ervan dat ook eens te doen. Ik weet nog niet wanneer ik dit ga doen, aangezien ballonvaarten best wel duur zijn, maar ooit zorg ik ervoor dat dit een keertje geregeld is en dat ik mijn droom laat uitkomen. Je leeft immers maar één keer zegt men, dan moet je ook doen waar je van droomt! 




Nooit heb ik er een geheim van gemaakt dat ik heel graag wil trouwen. Natuurlijk wil ik ook alleen maar trouwen met Luuk en hoop ik ook dat er binnen nu en een aantal jaar zeker een huwelijksaanzoek van zijn kant komt. Ik ben daarin heel traditioneel en vind het daarom belangrijk dat hij op zijn knieën gaat voor me. Als klein meisje droomde ik er al van om te trouwen met de liefde van mijn leven. Inmiddels heb ik de liefde van mijn leven gevonden, maar zijn we nog niet getrouwd. Echter weet ik dat dit ooit gaat gebeuren. Tegenover Luuk heb ik er ook geen geheim van gemaakt dat ik graag wil trouwen. Trouwen wil ik trouwens niet om te bewijzen dat ik van Luuk hou of dat het financieel beter is, maar ik wil het graag omdat het een mooie dag is voor mij en mijn grote liefde en dat wij voor één dagje prins en prinses zijn. Daarnaast is het fijn om al je naasten geliefden dichtbij je te hebben en samen de liefde te vieren. 


Een andere droom van mij is een puppy uit een asiel adopteren. Ik ben een echte dierenfreak en sowieso wil ik één keer in mijn leven hondenmama zijn geweest. Je moet lief zijn voor dieren en ze goed doen. Hoe kun je dat nu beter doen door een puppy uit het asiel te adopteren en deze een heel fijn en liefdevol leven te gunnen? Zo maak ik mezelf blij, als grote hondenfreak, maar ook het hondje zelf, omdat ik het zou behandelen als mijn eigen kindje. Vroeger had ik zelf ook een hondje, helaas hebben honden geen eeuwig leven en is ze overleden. Hier was ik erg verdrietig van. Maar dat hondje zag ik meer als een zusje, omdat ze er al was toen ik geboren werd. Nu wil ik de rol van mama op me nemen en zelf een hondje opvoeden. Dat wil ik sowieso een keer in mijn leven gedaan hebben. Wanneer ik tijd heb en de leefomstandigheden goed zijn, adopteer ik een pup.



Nog een wens met dieren! Het lijkt me enorm gaaf om met dolfijnen te zwemmen. Vroeger waren dolfijnen mijn lievelingsdieren en had ik er allerlei spullen van: dekbed, etui, wekker, beeldjes, placemat, stickers en ga zo maar door. Inmiddels is die obsessie een stuk minder, maar vind ik dolfijnen nog steeds lieve en intelligente beestje. Ik zou graag een keer met ze willen zwemmen en misschien dat ik ze zelfs een keertje mag trainen. Dat zou ik echt gaaf vinden! Een mooie ervaring die veel mensen al hebben beleefd, maar ook ik wil dit een keer meemaken! Ook dit kost enorm veel geld, maar als ik hard genoeg werk en ervoor spaar, kan ook deze droom in vervulling gaan.


Zoals je op mijn bucket list kunt zien, heb ik al een aantal concerten kunnen afstrepen die ik graag wilde zien, zoals die van Avril Lavigne en Billy Talent. Er zijn alleen nog veel meer artiesten die ik goed vind en die ik graag live wil zien, te denken valt aan Jake Bugg, Sum 41 en Paramore. Wanneer zij naar Nederland of België komen, zou ik er dan ook echt een kaartje voor proberen te bemachtigen. Muziek is belangrijk in mijn leven. Het heeft me door moeilijke tijden geholpen en heeft me ook een beetje gevormd tot wie ik nu ben. Dan bedoel ik niet muziek in het algemeen, maar echt van bepaalde artiesten die mij door een lastige tijd hebben gesleept. Nog altijd wil ik graag naar concerten en kan ik daar heel erg van genieten. Daarom is het mijn droom om alle artiesten die ik goed vind en echt fan van ben een keertje live te zien spelen.



Al eerder gaf ik aan dat ik niet alles kan doen wat er op mijn bucket list staat, maar ik wil wel zoveel mogelijk ervan waarmaken en zoveel mogelijk proberen eruit te halen. Je moet in het leven kunnen genieten en zoveel mogelijk dingen doen die jij leuk of belangrijk vind. Waarom zou je je dan door iets of iemand tegen laten houden? Jij moet doen waar je voor staat en doen waar je altijd al van droomde. Het lijkt me sterk dat ik echt heel mijn bucket list compleet krijg, maar ik wil zoveel mogelijk geprobeerd hebben of gedaan hebben, zodat ik echt alles uit het leven heb gehaald. Gewoon zoals ik wilde dat het leven zou gaan. Natuurlijk kun je dat niet altijd helemaal sturen, maar je moet er zelf zoveel mogelijk voor zorgen dat je krijgt wat je wilt. Probeer van het leven te genieten en doe daarbij dingen die jij leuk vind of graag wilt bereiken. Je bent de schrijven van je eigen verhaal.


Wat staat er op  jouw bucket list?

Reacties

  1. Ook op mijn bucketlist staat om mijn vaarbewijs te halen, en natuurlijk zou ook ik graag willen trouwen!
    Ik heb niet echt een bucketlist, maar in mijn hoofd zitten genoeg dingen die ik graag wil doen.
    Er zijn ook al dingen, die ik al gedaan heb, die nog op jouw bucketlist staan.
    Ik kan je de Harry Potter studio's en Zweden zeker aanbevelen!

    Veel succes met je bucketlist, en hopelijk krijgen we over een paar jaar een update!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke bucket list! Ik heb ook een aantal dingen die jij wilt doen, zoals trouwen, gave concerten bezoeken en kerst vieren in Disneyland.

    Verder staat er nog op mijn bucket list om in het buitenland te studeren, een kat adopteren en vrijwilligerswerk te doen.

    Groetjes,
    Andrea

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!