10 vragen over eten

Op de blog van 2wmn.nl vond ik 10 leuke vragen die over eten gaan. Omdat ik zelf bezig ben met bewust eten, gezonde voeding en zelf zoveel mogelijk koken, leken dit mij wel leuke vragen om eens te beantwoorden. Het is dus eigenlijk een tag over eten. Lees je mee?






1. Sinds wanneer heb je passie voor eten en koken?

Dat is denk ik rond mijn zeventiende á achttiende al zo. Sindsdien ben ik zelf veel meer aan het koken. Ik leerde al een beetje koken van mijn moeder, maar ging al gauw zelf experimenteren en gerechten maken aan de hand van recepten die ik vond op internet, 24 Kitchen of in de Allerhande. Een echte passie heb ik niet voor eten en koken, maar ik ben er wel bewust mee bezig en ik vind het leuk om te doen. 


2. Wie is je grootste kookheld? 

Dat zijn er meerdere. Sowieso is Rodolph van Veen mijn grote voorbeeld. Hij is een kok op 24 kitchen en maakt de meest lekkere dingen in programma's als de makkelijke maaltijd en Rodolphs bakery. Ook heb ik veel met de gerechten van Jamie Oliver. Hij kookt vaak heel gevarieerd, snel en gezond. Dat spreekt mij heel erg aan en daardoor maak ik ook wel eens wat recepten van hem. Hij maakt altijd eten met heel veel kleur. Als je dat op  je bord ziet liggen, dan wordt je er gewoon blij van! Als laatste kook ik vaak recepten van Foodgloss. Haar filmpjes bieden vaak veel duidelijkheid en maken het koken veel makkelijker. Daarnaast brengt ze haar recepten altijd erg leuk en maakt ze de meest lekkere dingen!



3. Wat is je favoriete gerecht dat vroeger voor je werd gemaakt?

Dat was vaak de nasi van mijn moeder met garnalen er doorheen. Die vond ik altijd zo lekker en vaak schepte ik dan ook gewoon vier keer op, gewoon omdat ik het zo enorm lekker vond. Tegenwoordig maakt ze het niet zo vaak meer en dat is maar goed ook, als ik zoveel zou blijven opscheppen is dat slecht voor me! Vreetzak...


4. Wat lust je niet?

Alle soorten kaas, ei (als het gekookt of gebakken is, zonder iets erbij), bleekselderij, al het vlees waar vet aan zit (zoals, spek) en rucola. Maar er zijn ook dingen die ik gewoon niet eet, omdat ik mij er niet goed bij voel of omdat ik er bewust voor kies het niet te eten.


5. Welk gerecht uit de Hollandse keuken vind je het lekkerste?

Even denken.... Spruitjes en bietjes vind ik echt heel erg lekker! Gewoon lekker gestampt. Het liefst gemaakt door mijn eigen moeder. Als ik zelf Hollands kook, dan is mijn favoriete gerecht broccoli met gebakken krieltjes en een stukje vlees.


6. Welke keuken trekt jou het meeste?

Lastig! Maar ik denk dat ik dan toch ga voor de Italiaanse keuken, gewoon omdat ik dol ben op pasta. Het liefste eet ik volkorenpasta met heel veel groenten en garnalen, met lekkere tomatensaus. 
Oooh, maar ik vind ook de Aziatische keuken heerlijk! Lekker wokken of vreemde dingen eten als pethébonen. Nom nom! Mogen het dus ook twee keukens zijn?

7.  Beschrijf je kookstijl in 5 woorden

Gezond, bewust, experimenteel, groenten, gekruid.

8. Welk gerecht past het beste bij jouw persoonlijkheid?

Dat is een lastige vraag. Ik denk een lekkere pasta met een pepertje erin, omdat ik soms wel eens een pittige tante kan zijn, maar wel veelzijdig ben. Een pasta is ook veelzijdig; je kunt veel soorten pasta kiezen om te maken,. Daarnaast ook door de saus, de vele groente en vlees of vis. Het pepertje maakt het gewoon net iets pittiger en ik denk dat ik ook wel zo ben qua persoonlijkheid.




9. Wat vind je belangrijk aan de voeding die je eet?

Qua voeding ben ik echt veel eisend en let ik elke dag weer op wat ik ga eten. Waar ik op let is dat het gezond is. Ik wil voldoende groente en fruit op een dag binnen krijgen. Er zal geen dag voorbij gaan dat ik geen groente eet. Daarnaast let ik erop of het eten dat ik neem goed voor je is. Daarmee bedoel ik dat het niet te veel (rood) vlees is dat ik eet of producten waar e-nummers inzitten of onnodig suiker en zout. Verder let ik er ook op dat ik zo min mogelijk eet en kook uit pakjes of zakjes. Dus geen kant en klare sauzen, want daar zit vaak veel zout aan toegevoegd. Dit wil ik zoveel mogelijk zelf maken of niet gebruiken. Ook ik eet wel eens wat minder gezonde dingen. Als ik dat doe, let ik er sowieso op dat ik niet te veel eet en dat wanneer ik 'zondig' het ook echt iets is waar ik van kan genieten. Van chocolade kan ik echt heel erg genieten, dus daar zal ik me minder schuldig om voelen dan wanneer ik een bord patat met een frikandel naar binnen werk. Dit komt omdat ik dat veel minder lekker vind en het niet nodig vind om het dan te eten, aangezien het ongezond is en ik er niet eens van kan genieten.

10. Wat zou je willen eten op de avond voordat je amandelen geknipt moeten worden?

Ik hoop dat mijn amandelen nooit geknipt hoeven te worden! Dat is gewoon echt naar... Maar als ik dan moet kiezen, dan wil ik me nog even volstoppen met chocolade en vers gebakken brood, yummie! 



Wat is voor jou het belangrijkste aan voeding?

Reacties

  1. voor mij is het belangrijkste aan voeding dat het lekker is en dat er zo min mogelijk dierenleed aan te pas is gekomen (vegetariër hier!)

    leuke vragen!

    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yum yum krijg trek! Leuke blog weer! :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!