Cd's, super ouderwets, maar ik hou ervan!

De cd is tegenwoordig helemaal uit. Iedereen upload zijn muziek op telefoon, Ipod, luistert het via YouTube of koopt het via Itunes. Ik heb echter zelf de voorkeur voor de ouderwetse cd. Pas geleden had ik er weer eentje besteld. Echt, wat ben ik weer blij met mijn nieuwe aanwinst. Veel mensen vinden mij hierdoor ouderwets, wanneer ik vertel dat ik cd's spaar van bands die ik te gek vind. In deze blog bespreek ik mijn cd collectie, vertel ik welke cd's ik nog wil en natuurlijk geef ik ook aan waarom ik de cd zo geweldig vind!

Een tastbaar product van je favoriete artiest of band 

Wat ik nou zo leuk vind aan het hebben van cd's is dat ik dan echt een tastbaar product van de betreffende artiest of band heb die ik erg goed vind. Door een cd te kopen, geef je hen een soort van salaris, want het zijn wel opbrengsten die zij maken. Wanneer je gratis muziek gaat downloaden, maken zij hier weinig of geen inkomsten mee. Ik vind het goed om artiesten waar ik echt achter sta te steunen en daardoor geld te investeren in hun cd's. Daarnaast klinkt het misschien gek, maar vind ik het fijn om zo'n rond schijfje te hebben, met een doosje en een boekje. In het boekje, dus vaak de cover van de cd, staan vaak songteksten, leuke foto's van de artiesten en leuke extra's. Het is niet dat ik er elke dag naar kijk, maar een keer in de zoveel tijd bekijk ik het boekje in het doosje van de cd en vind ik het leuk om er doorheen te bladeren. 
Verder vind ik het gewoon lekker om de radio aan te zetten. Ik heb zelf een best wel grote stereo op mijn kamer en ik vind het heerlijk als er muziek van goede kwaliteit door mijn kamer klinkt. Wanneer ik YouTube opstart of muziek via mijn telefoon luister, heb ik vaak dat de geluidskwaliteit slecht is. Wanneer ik een cd in de radio stop, is het geluid veel mooier, duidelijker en minder schokkerig. Op deze manier kan ik optimaal genieten van de muziek en ook nog eens zelf bepalen hoe hard ik de radio wil zetten. Op je laptop en mobiel is het volume maar beperkt. Zachte muziek op de achtergrond bij het huiswerk maken of keihard de muziek op als ik blij ben of juist heel verdrietig, ik kan het zelf bepalen hoe het volume moet zijn. Heerlijk is dat!


Een verzameling 

Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik cd's verzamel. Ik heb er aardig wat van artiesten die ik goed vind. Dit zijn voornamelijk bands. Wanneer ik helemaal fan ben van een artiest of band, wil ik zoveel mogelijk werk van hen hebben dat ik ook echt goed vind. Er zitten wel eens cd's bij die ik  niet goed vind; de laatste cd van Avril Lavigne heb ik bijvoorbeeld niet gekocht, omdat het niet mijn smaak is en ik haar muziek vond achteruit gaan. Maar meestal koop ik alle cd's van de bands die ik goed vind. Op internet spit ik ook altijd verschillende websites door om te kijken naar goede koopjes. Cd's zijn voor deze tijd eigenlijk nog best prijzig (ja, 25 euro vind ik prijzig voor een cd). Daarom vergelijk ik vaak prijzen en probeer ik ze altijd zo goedkoop mogelijk te scoren. Bol.com heeft vaan goede deals, maar ook dvdOutlet en de Mediamarkt verkopen hun cd's voor redelijk fijne prijzen. Ik heb nog lang niet alle cd's die ik zou willen hebben, maar ben aardig op weg. 


Mijn collectie 

Laatst telde ik mijn cd's. Ik heb er 27 die ik regelmatig luister en ik heb er in totaal meer dan 65 die ik ooit heb geluisterd, hieronder valt ook muziek van K3 of Samson en Gert.
Momenteel zijn de cd's die ik heb vooral van artiesten en bands die ik goed vind, van de ene band heb ik meer cd's dan van de ander, maar het is leuk om ze nog steeds niet allemaal te hebben, zodat ik nog kan sparen en verzamelen!

Mijn collectie van Avril Lavigne, dit zijn alle cd's, behalve de laatste. Hier schreef ik al eerder een blog over. Ik vond de cd niet heel erg goed, maar haar overige vier cd's heb ik wel!


Ook heb ik bijna alle cd's van Billy Talent, mijn favoriete bandje! Ik mis er nog eentje, maar dat is dan ook meteen de meeste prijzige van allemaal, vandaar dat ik die aankoop ook steeds uitstel...


Drie cd's zijn van Sum 41, ook een van mijn lievelingsbands. Zij hebben ook nog 3 cd's die ik nog niet bezit. Misschien als ik binnenkort al mijn tentamens en projecten haal, kan ik mezelf trakteren op een cd van deze band!


Twee cd's zijn van Green day, naar mijn mening ook de twee beste albums, omdat ik de andere albums wel leuk vind, maar niet alle nummers vind ik even goed. Vandaar dat ik ook geen heel album aanschaf. Aparte leuke liedjes luister ik wel via YouTube!


Een cd van Soul Sister Dance Revolution. Ook hier schreef ik al eens een blog over. Ik ben helemaal weg van hun muziek. Het hele album heeft een aparte, unieke sound en blaast je weg als je er naar luistert. Wanneer je van rock houdt, zou ik hen zeker eens opzoeken op YouTube! Kijk voor een paar liedjes in de eerdere blogpost!


Dan heb ik alle albums van Paramore. Vooral vroeger was ik helemaal weg van deze band, toen ik nog een beetje in mijn "donkere" periode zat. Ik moet zeggen dat ik tegenwoordig een stuk minder naar Paramore luister dan vroeger. Dit komt vooral doordat ik hun nieuwe muziek ook minder leuk vind en ik mezelf minder kan vinden in de songteksten, maar af en toe heb ik zo nog mijn dagen en vind ik het leuk om toch weer een paar liedjes terug te horen!


Toch denk ik dat wel de meeste cd's van DI-RECT. Ik mis er nog 2, maar bezit er 5. DI-RECT is sowieso een hele goede band en er komt binnenkort ook een blog over het festival waar ik heen ben geweest! Ik ben al heel lang fan van DI-RECT, al sinds 2008. Dit is eigenlijk begonnen in de periode toen ik gepest werd. Toen kwam ik het nummer Rollercoaster tegen, wat een hardrock nummer is dat zij speelden en ik herkende mezelf hier zo erg in, dat ik alle liedjes ben gaan luisteren en sindsdien ben ik altijd een fan gebleven! Vandaar ook de vele cd's. Ik vind het alleen jammer dat de oude zanger, Tim Akkerman, gestopt is met de band. Ik vond de band wel beter toen hij er nog wat. Bovenaan zie je de cd's met Tim en onderaan zie je de cd's met die nieuwe zanger, Marcel.


Ik heb ook nog een cd van de band Krezip. Inmiddels bestaan zij niet meer en zijn de muzikanten van die band ieder hun eigen weg gegaan. Ik was wel weg van hun muziek en nog steeds zet ik deze cd wel eens op. Ik heb niet al hun albums en wil dat ook niet. De cd die ik heb is een "best of" en dat is ook niet gelogen, want op die cd staan echt de beste nummers van deze band. Ze hebben ook nog wel andere leuke liedjes, maar die spreken mij wat minder aan.


Ik bezit een cd van the Deaf. Dit is een punkband die de gitarist van de eerder genoemde band DI-RECT heeft opgericht. Persoonlijk vind ik het echt heel goede muziek, ondanks dat de gitarist (Spike), die hier ook zingt niet de allerbeste stem heeft en The Voice niet zo snel zou winnen.  Ik vind het wat hebben en daarnaast die de muziek helemaal wat ik gaaf vind! Het nieuwe album staat op mijn verlanglijstje!
Cd's op mijn verlanglijstje 

Buiten de cd's die ontbreken in mijn collectie en die ik hierboven  noemde, wil ik nog een aantal cd's hebben van artiesten die ik nog niet in mijn collectie heb. Elk jaar vraag ik ook om cd's voor mijn verjaardag, alleen krijg ik ze nooit... Misschien zijn de mensen bang dat het een te ouderwets cadeau is? 
Graag zou ik de twee cd's die Jake Bugg gemaakt heeft willen hebben. Buiten mijn liefde voor rock en punk ben ik eigenlijk ook wel een country liefhebber. Jake Bugg maakt echt hele goede countrymuziek, maar wederom met invloeden uit de rockmuziek. Ook over Jake schreef ik een blog, mocht je ge├»nteresseerd zijn. Zijn twee albums moeten echt in mijn collectie komen!
Om het even in de country sfeer te houden; Ik zou ook graag de eerste drie albums van Taylor Swift willen hebben. Tegenwoordig vind ik deze popdiva helemaal niets meer. Ik heb, zoals jullie inmiddels wel weten, een hekel aan popmuziek en ik vind het ook erg jammer dat zij de switch van country naar pop heeft gemaakt. Haar eerste drie albums vind ik wel erg goed en wil ik daarom ook hebben. 
Eigenlijk ontbreekt de countrymuziek nog in mijn collectie... 


Wat vind jij van de cd? Gaaf of ouderwets? 

Reacties

  1. wat een leuke verzameling! zelf koop ik echt nooit cd's en luister ik altijd op youtube of download ik muziek, maar het is leuk om te zien dat jij zo'n uitgebreide collectie hebt!
    xoxo djolie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, mooie foto's van je cd's! Zelf ben ik ook nog wel van de cd's. Ik koop ze zelden, maar ik heb ook nog een hele collectie met cd's die ik regelmatig draai.Bijvoorbeeld in de auto. ;-)

    Greetzz, Bart

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!