10 liedjes die ik luisteren wanneer ik verliefd ben

Op het moment ben ik heel erg verliefd op een jongen! Non-stop denk ik aan hem, ondanks dat ik mijn tentamenweek heb. Dit maakt het soms erg lastig. In de tijd dat ik niet hoef te leren, draai ik daarom ook enorm veel liefdesliedjes. Allemaal scène's spelen zich in mijn hoofd af over ons twee tijdens het beluisteren van deze nummer. Het leek me leuk om 10 van deze nummers met jullie te delen! 



1. Aerosmith - I don't wanna miss a thing 

Persoonlijk een van mijn favoriete liefdesliedjes! Niet te soft, goede opbouw van zacht naar hard en een erg mooie tekst. Nu weet ik al dat dit mijn weddingsong gaat worden wanneer ik ga trouwen! Deze mag sowieso niet ontbreken. Wanneer ik dit liedje beluister zie ik mezelf al helemaal in een prachtige witte jurk met mijn vriend in pak, op de meest prachtige locatie die er bestaat, omringd door familie en vrienden. Geweldig dat beeld! Lekker dansen op dit nummer, alsof de wereld om ons heen niet meer bestaat. 

2. Avril Lavigne - 4 Real 



Iedereen kent die fase wel. Je vindt een jongen (of meisje) leuk en hebt daar een leuke nacht mee gehad. Je hebt gezoend of zelfs meer gedaan, maar dan vraag je je af of het allemaal wel voor het echt is. Voor een echte relatie en niet voor een lolletje. Ben jij het waard? Is hij het waard? Gaat het wel lukken samen om een relatie te beginnen. Voelt hij hetzelfde voor jij als hij voor jou voelt? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen en die ik mezelf ook pas geleden heb gesteld. Dit liedje past goed bij deze gevoelens. 

3. Paramore - Still into you

Een erg vrolijk nummer over een koppel dat al een hele tijd bij elkaar is en nog steeds niet op elkaar zijn uitgekeken. Elke keer als ik dit nummer hoor heb ik gewoon zin om te dansen en te springen. Het liedje beschrijft precies het gevoel dat je hebt als je heel erg verliefd bent op iemand. Het gaat over alle leuke dingen die je samen doet met je geliefde en zelfs wanneer het slecht gaat tussen jullie of wanneer jij je slecht voelt, dat je nog steeds aan hem denkt. Heerlijk toch? 

4. Jake Bugg - Me and You 

No, they won't catch me and you. Jake Bugg zegt het en het is helemaal waar! De tekst van dit liedje vind ik erg mooi. Het gaat erover dat andere mensen je relatie niet kunnen afpakken, omdat het iets van jou en geliefde is. Ook al zijn er nog zoveel mensen tegen, je doet wat je zelf wilt en waar je je goed bij voelt. Het liedje heeft meerdere betekenissen. Het kan ook betekenen dat je gewoon weggaat van alles en iedereen en lekker de wereld gaat verkennen met je geliefde, want ze krijgen jullie toch niet te pakken. Een erg leuk liedje om bij weg te dromen, het is maar net welke invulling je eraan geeft!

5. Taylor Swift - Enchanted

Een van de meest zoetsappige liedjes aller tijden, maar ik vind hem wel heel erg mooi. Het gaat erover dat je heel erg betoverd bent om iemand te ontmoeten. Dat het zo fijn was en zo goed voelde en meteen klikte. Dat je je afvraagt of er niemand anders is in diegene zijn leven. Je smeekt of er niemand op hem wacht of dat hij op niemand anders verliefd is. Het enige wat je kunt zeggen is dat je het betoverend vond om hem te ontmoeten. Dit liedje is voor mij zo herkenbaar! Ook ik heb dit meegemaakt en me zo gevoeld. Bepaalde woorden in dit lied vind ik ook erg mooi: Wonderstruck, enchanted, lovestruck. Wauw! Omschrijft alles wat ik voel, haha! 

6. DI-RECT - Paper plane

Ik heb werkelijk geen idee of dit officieel een liefdesliedje is, maar dat geeft niet. Zo interpreteer ik dit liedje wel.  Het is een heel luchtig liedje, met een makkelijke tekst: "We can both fly away with the weight of a paper plane!" 
Net alsof alles heel makkelijk is en je zo kunt wegvliegen samen, met een beetje verbeeldingskracht. Leuk om in mijn hoofd iets bij te verzinnen. Ik en mijn vriend in een papieren vliegtuigje? Hihi!

7. Sum 41 - With me 

Sum 41 is een van mijn favoriete bands en zij hebben niet zoveel liedjesnummers. Dit is een van de weinige die zij hebben, maar wel meteen een erg mooie! Je kunt niet zonder iemand, ondanks de fouten die je maakt blijf je van elkaar houden en laat je je liefde niet gaan. Een erg mooie boodschap, waar ik zeker naar wil gaan luisteren! Als iemand zoveel voor je betekent dan is dat natuurlijk ook wel erg belangrijk om vast te houden. Door dit liedje moet ik ook altijd denken dat het moeilijk kan zijn zonder degene om wie je zoveel geeft. 

8. Jamie Cullum - Everlasting Love 

Jamie Cullum mag in dit lijstje ook zeker niet ontbreken. Sowieso vind ik zijn songs altijd heel pakkend, maar deze cover vind ik echt heel mooi. Het besef dat je je grote liefde hebt gevonden wordt beschreven in dit nummer. Dat is iets moois om van te dromen! Zelf doe ik dat ook en natuurlijk hoop je elke keer dat je een leuk persoon ontmoet dat dit jouw grote liefde is. Wie weet heb ik dit keer erg veel geluk? We zullen het zien! Tot dan toe luister ik nog wel naar dit nummer!

9. Keane - Somewhere only we know

Ergens, waar alleen wij weten waar het is! Hoe fijn zou dat zijn? Een plekje voor jou en je geliefde, helemaal alleen. Een mooi plekje, waar niemand anders van weet. Lijkt me heerlijk! Doe mij ook maar zo'n plekje in de wereld. Ik vind dit echt een mooi nummer en luister er al naar sinds ik heel jong was. Toen begreep ik de tekst nog niet goed, maar nu ouder ben en er zo naar luister vind ik het een heel mooi idee en een aangrijpende tekst. Geef mij alsjeblieft ook zo'n plaats met hem?! Somewhere only we know?!

10. Goo goo dolls - Iris

Als afsluiter heb ik het liedje van de Goo Goo Dolls, met Iris. Het liedje heeft de titel van de naam van een van mijn beste vriendinnen, haha! 
Ik vind het echt een mooi, gevoelig liedje. Het gaat over dat je wilt laten zien wie je bent aan degene op wie je verliefd bent en dat je geen schijnvertoning wilt zijn, net als dat je voor de rest van de wereld doet. Jezelf zijn in een relatie is natuurlijk onwijs belangrijk en dit liedje toont dat ook maar weer aan. Dit is trouwens ook een erg leuke weddingsong! 

Naar welke liedjes luister jij als je verliefd bent? 

Reacties

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!