De Harry Potter Tag

Vandaag leek het me weer leuk om een tag te doen! Ik heb een beetje op het internet rond gezocht en kwam uiteindelijk uit bij de Harry Potter tag. Zelf ben ik echt een heel groot fan van Harry Potter. Je kunt me gerust een nerd noemen op het gebied van Harry Potter. Ik weet alles over dat wereldje. Alle boeken heb ik al meer dan tien keer gelezen en uiteraard heb ik ook alle films al heel vaak gezien. Mijn droom is ook echt om een keer de Harry Potter studio's en het attractiepark in Orlando te bezoeken. So, here we go!





Wat is je favoriete boek?

Mijn favoriete boek van Harry Potter is The deathly hallows. Dit is een van de dikkere boeken uit de serie, omdat het het laatste boek is. Het bevat enorm veel details en alle stukjes van de andere boeken vallen opeens op z'n plaats. Ik vind dit boek het leukste, omdat het echt een van de spannendste boeken is. Alles is zo perfect omschreven en er is veel afwisseling. Harry zit niet meer op school. Is opzoek naar gruzielementen samen met Ron en Hermelien en probeert de kwaadaardigste tovenaar aller tijden te verslaan. Ik vind het mooi dat er verschillende elementen in het boek zitten. Niet alleen de hoofdlijn, het boek is ook vernoemd naar The deahly hallows, de drie gebroeders waar Harry van afstamt, verder zitten er ook veel gevoelens in: liefde, haat, verdriet, vrolijkheid, moed en vertrouwen. Het is ook altijd het boek waar ik het langste over doe, omdat het het laatste boek is en ik daarna niets meer te lezen heb van de serie! Het houdt een keer op helaas.

Wat is je favoriete film?

Dat is Harry Potter and the order of the phoenix. Ik vind vooral de mooiste film, door de band die Harry in de film heeft met Sirius. Hij voelt zich in de film ongelofelijk alleen, doordat Voldemort heel het schooljaar in zijn gedachte zit. Hij zondert zich af van zijn vrienden, omdat hij denkt dat zij hem niet begrijpen, maar hij voelt zich minder alleen door zijn peetvader Sirius Zwarts. Voor het eerst voelt het alsof hij echte familie heeft. Ik vind het heel tragisch dat Sirius uiteindelijk dood ging en ik kon echt met Harry meeleven. Verder vind ik het de beste film vanwege professor Omber. Ze ziet er poeslief uit en is zo ongelofelijk gemeen! Hoe kan zo'n kattenvrouwtje nu zo slecht zijn? Echt geweldig is dat neergezet. Ik vond het ook erg spannend dat ze op het einde naar the department of mistification gingen om de profetie te zoeken. Het is een wat duistere film en daar hou ik wel van. Het is een film waar de meeste emoties naar voren komen en dat vind ik wel het mooiste om te zien. 


Wat is je minst favoriete boek? 

Wat een lastige vraag, die heb ik niet! Ik vind alles geweldig! Maar als ik echt moet kiezen is dat Harry Potter and the philosopher stone, omdat dit het eerste deel is en het allemaal nog niet zo spannend is, Het is nog vrij los geschreven, met weinig gevoel erin, terwijl ik het juist heerlijk vind hoe die gevoelens van Harry en de mensen om zich heen in de andere boeken zo duidelijk worden uitgedrukt en omdat je, als je het boek voor het eerst leest en de films nog nooit hebt gezien, naar mijn mening nog niet echt een mooi beeld krijgt van hoe de toverwereld in elkaar steekt. Het is naar mijn idee te weinig detail, terwijl ik juist gek ben op alle details in Harry Potter!

Wat vond je de minst leuke film? 

Harry Potter and the deathly hallows part I, gewoon omdat ik vind dat ze te veel hebben weggelaten van wat er in het boek gebeurd. Bijvoorbeeld het moment waarop Remus Lupin en Tonks gaan vertellen dat ze ouders worden en vragen of Harry de peetvader wil zijn. Dat stukje had ik zo graag terug willen zien in de film en dat kwam er maar niet in voor. Ook vind ik het allemaal maar wat langdradig, de hele zoektocht naar gruzielementen. In het boek is het allemaal anders omschreven en blijven ze niet zo lang hangen op dezelfde plekken. De film is naar mijn mening een beetje saai en ik had er gewoon meer van verwacht. Ik had gehoopt dat het meer zou aansluiten op het boek. 

Delen van de boeken of de films die je lieten huilen waren... 

Sowieso dat Dobby dood ging, wat was dat enorm zielig zeg! Zo'n schattige huiself en dan sterft hij... Hij was altijd al anders dan andere huiselven en ik heb ook echt een hekel aan Bellatrix gekregen doordat zij het mes naar Dobby gooide, waardoor hij niet overleefde toen hij zijn vrienden kwam redden. Ik vond het echt heel zielig en bij zowel het boek als de film barst ik in tranen uit. 
Verder heb ik ook gehuild op het moment dat Sirius stierf, omdat ik het zo hartverscheurend vond dat Harry eigenlijk niemand meer over heeft. Hij verloor zijn peetvader en was helemaal radeloos. Hier moest ik ook zowel bij het boek als bij de film huilen. Verder bij de film was het stukje van Sneep ook heel zielig, toen hij stierf in de laatste film. Ik heb niet echt gehuild, maar leefde toen wel heel erg mee. Je komt erachter dat het helemaal niet zo'n slechte man is. 

Als je een relatie zou kunnen krijgen met een van de Harry Potter karakters, wie zou dat dan zijn?

Wat lastig! Het verschilt qua film en boek. Als het alleen in de film zou zijn, zou ik graag met Draco Malfoy een relatie willen. Lekker een badboy, gespeeld door Tom Felton en daardoor weet je zeker dat het een knappe jongen is! Hij is alleen wel heel slecht natuurlijk, maar ook Draco heeft aan het einde van de Harry Potter serie ook zijn goede kanten en bewijst zich echt als persoon. Ik zou het wel aandurven om met hem een relatie te beginnen, lijkt me ergens ook wel een uitdaging om zo'n slechte jongen in toom te houden!
Als het in de boeken moet zijn zou ik het liefste met Fred of George een relatie willen. Je kunt altijd met hen lachen en het lijken me hele vrolijke vriendjes. Erg gezellig, veel humor en ook behulpzaam en begripvol. Dat vind ik belangrijk in een relatie, humor. Plus dat ze ook een hele leuke en warme familie hebben, waarover je je geen zorgen hoeft te maken of je er wel tussen past of niet! 

Wie is je favoriete personage?

Dat is ook weer een lastige vraag. Ik denk dat het toch wel Luna Lovegood is. Dit omdat ze lekker gek is, excentriek en helemaal zichzelf. Ze heeft lak aan wat andere van haar denken en gelooft wat ze zelf wil. Ze is zweverig, maar ook heel erg slim, want ze zit niet voor niets in Ravenclauw. Ik herken mezelf ook heel erg in haar. Ze heeft niet veel vrienden en als ze opeens in de vriendengroep van Harry belandt is dit heel erg belangrijk voor haar. Vroeger heb ik ook zoiets meegemaakt en het is fijn om herkenning te vinden in zo'n personage. Ze is ook echt een voorbeeld voor me, omdat ze gewoon lekker zichzelf is en dat is wel een van de belangrijkste dingen in het leven: jezelf zijn. 

Je minst favoriete personage? 

Dat is Lavender Brown, het vriendinnetje van Ron in Harry Potter and the halfblood prince. Ik vind haar echt een heel irritant, klef personage die niet echt iets toevoegt aan de films of aan de boeken en in het echt zou ik een enorme hekel hebben aan zo'n meisje. Ook heb ik helemaal niets met Cho Chang. Ze huilt en zeurt alleen maar en kruipt in de slachtofferrol. Ze misbruikt Harry ook een beetje heb ik het gevoel. Het is gewoon een irritant meisje. 

Wat zou jouw patronus zijn? 

Dat is een goede vraag... Ik zou het niet weten. Ik denk niet dat het een erg groot of gevaarlijk dier zou zijn, want zelf ben ik ook niet heel groot of heel gevaarlijk. Ik denk dat het een ezel zou zijn. Ik weet niet waarom. Ik vind ezels gewoon heel erg schattig en ze lijken heel dom, maar dat zijn deze beestjes eigenlijk helemaal niet. Deze patronus zou mij de weg kunnen wijzen, want ze kunnen natuurlijk ver lopen en ik denk ook wel dat dit beestje alle enge dementors kan wegjagen voor mij! Een ezel zou goed bij me passen denk ik. 

Als je de steen van wederkeer, de zegevlier of de onzichtbaarheidsmantel zou kunnen hebben, welke zou je dan kiezen? 

De onzichtbaarheidsmantel, omdat in de films en boeken bekend werd dat de steen van wederkeer helemaal niet goed is. Het is niet goed om de doden uit hun rust te halen, daar worden zij niet gelukkig van en de zegevlier lijkt mij veel te gevaarlijk als je deze bezit. Je moet heel de tijd oppassen dat je niet beroofd wordt van deze toverstok, want iedereen zou wel een machtige toverstok willen. De onzichtbaarheidsmantel is gewoon heel erg handig, want je zou gewoon lekker onder die mantel kunnen en sneaky dingen kunnen doen. Gesprekken afluisteren, een pretpark inlopen zonder te betalen, naar een concert gaan en backstage gaan staan. Dat lijkt me zo ideaal om te doen! Daarnaast lijkt het me ook heel fijn om een onzichtbaarheidsmantel te hebben om jezelf even terug te trekken, niemand die je dan kan zien. 

Welke afdeling zou je inkomen?

Zelf hoopte ik altijd dat ik in Griffoendor zou komen, tot ik de officiële test deed op Pottermore en ik terecht kwam in Huffelpuf. Uiteindelijk vind ik dit ook wel terecht. Ik ben niet heel dapper voor Griffoendor, ik ben niet heel slim zoals Ravenklauw en ook niet heel sluw en ambitieus als Zwadderich, daarom is het logisch dat ik bij Huffelpuf zit, want zij die daar zitten zijn tolerant en harde werkers en zo ben ik denk ik zelf ook wel een beetje. 

Zou je een uil, een kat of een pad willen?

Een uil natuurlijk! Ik ben allergisch voor katten en een pad vind ik een beetje glibberig! Een uil is heel praktisch, want je kunt brieven en pakketjes versturen en het zijn ook hele slimme, mooie beestjes. Het lijkt me echt gaaf om zelf een uil te hebben, het is niet een standaard huisdier en dus bijzonder om te hebben!

Wat zou je favoriete vak zijn: toverdranken, bezweringen, waarzeggerij of verweer tegen de zwarte kunsten? 

Ik denk dat dat bezweringen zou zijn, omdat ik de spreuken die je daar leert gewoon heel erg handig vind. Het is bijvoorbeeld erg praktisch om te sommeren. Je leert daar spreuken als accio, om voorwerpen naar je toe te halen (lekker lui ben ik!) en je leert ook dingen te laten zweven: wingardium leviosa! Je krijgt ook dingen als lumos, om licht te maken. Het zijn gewoon van die praktische dingen die je nodig zou kunnen hebben en het wordt ook door professor Banning gegeven, dat kleine, schattige mannetje! Het lijkt me erg leuk om van hem les te krijgen! 

Als je iemand uit de cast zou mogen ontmoeten, wie zou het zijn?

Ik twijfel tussen Tom Felton en Emma Watson. Dit komt doordat ik Tom Felton gewoon een erg knappe verschijning vindt en in het echt is het een jongen met humor, maar met Emma Watson zou ik gewoon heel leuk kunnen praten als meiden onder elkaar. Ze komt altijd als een erg lief meisje over, altijd vrolijk en ze heeft een gezellige en vlotte babbel. Daarnaast vind ik Emma ook een erg goede actrice. Ik heb ook andere films van haar gezien zoals Noah en The perks of being a wallflower en dat vond ik beide echt erg goede films, waarin ze prachtig acteert. Ik denk dat we dan veel hebben om over te praten! 

Heb je een van de Harry Potter videogames gespeeld?

Ja en ook op allerlei verschillende consoles. De wii, DS, playstation, gamecube en zelfs op de PC. Ik heb echt van elk deel van Harry Potter ook een spel op een van deze consoles. Gewoon omdat ik zo'n groot fan ben en de games ook echt leuk vind om te spelen, vooral op de wii, dan is het net of je echt een toverstaf in je hand hebt en een spreuk moet uitspreken! Ik had de spellen al wel vrij snel uitgespeeld, ook al waren sommige echt heel lastig, maar ik bleef altijd gewoon doorspelen tot het klaar was! Ik moest en zou het afmaken!

Als je bij het zwerkbalteam zou zitten, welke positie zou je dan hebben? 

Ik ben niet zo van het sporten en zwerkbal lijkt me best gevaarlijk. Het liefste zou ik gewoon een toeschouwer zijn en lekker kijken naar het spektakel. Als ik echt moet kiezen zou ik het liefste een jager zijn, omdat het me wel wat lijkt om te scoren en te proberen op een tactische manier langs alle spelers te scheuren op mijn bezem, haha! Ik weet alleen niet of ik het heel erg goed zou kunnen, maar het lijkt me wel leuk om te doen!


Je favoriete quote uit Harry Potter? 

Ik heb er wel meerdere! Namelijk:
- Albus Dumbledore: Happiness can be found even in the darkest times, if only remembers to turn on the light. 
- Draco Malfoy: My father will hear about this!
- Luna Lovegood: You're just as sane as I am! 
- Hermione Granger: Books and cleverness! There are more important things: friendship and bravery... 

Was je blij met het einde? 

Jawel. In de boeken wel wat meer dan in de film. In de boeken krijg je meer details over de kinderen van Harry en over het leven wat Harry nu leidt, maar in de film is het allemaal weer wat emotioneler als zijn zoon Albus naar Zweinstein gaat en bang is dat hij bij Zwadderich komt. Ik vond dat wel mooi gespeeld en ik kreeg er zelfs een brok in mijn keel van. Ik vind het een mooi einde, omdat het goed afloopt voor Harry en hij zelf een gezin heeft gekregen en daar alle liefde en aandacht aan geeft, want zelf had hij natuurlijk nooit een echt gezin gehad. 

Hoeveel betekent Harry Potter voor jou?

Heel veel. Het is een groot deel van mijn jeugd en puberteit geweest. Ik vond er altijd mijn plezier in, maar ook mijn steun als ik het moeilijk had. Ik voelde altijd vooral veel herkenning in Harry en Luna. Ze zijn allebei een beetje anders dan andere mensen, buitenbeentjes en hebben iets aparts. Het is gewoon een zeer indrukwekkend, goed in elkaar stekend verhaal. In mijn leven maak ik er soms ook wel referenties naar, dingen die ik op school zie, op straat of in mijn vriendengroep associeer ik soms ook met Harry Potter. Ik kijk minstens één keer per jaar de films en lees in de zomervakantie ook altijd de boeken weer een keer en ben lid van de site Pottermore. Ondanks dat de serie gestopt is, is het nog steeds wel een deel van mijn leven en ik denk ook dat dat altijd zo zal blijven. Later zal ik mijn kinderen voorlezen uit Harry Potter en hen ook de films laten zien en natuurlijk wil ik, zoals ik aan het begin van de blog al zei, erg graag naar het attractiepark en naar de studio's en mega veel souvenirs kopen! Harry Potter heeft me denk ik ook gemaakt tot wie ik nu ben, zonder Harry Potter had ik denk ik toch wel een ander persoon geweest. Het is niet alleen een deel van mijn jeugd geweest, sommige dingen waren voor mij ook echt heel leerzaam, alle kleine boodschappen die erin zitten, zoals het belang van vriendschap en moed, vertrouwen hebben als het slecht gaat in de wereld, er is altijd wel ergens liefde, ook al lijkt alles nog zo kil en troosteloos. Buiten de magie kun je er nog zoveel meer uithalen en dat is wat mij ook erg fascineert. 


Wat vind jij van Harry Potter? 

Reacties

  1. Harry Potter was mijn eerste echte boek dat ik las als klein meiske, en ik heb ze altijd gelezen. Ben ook naar boek premières en film premières gegaan enzo, super leuk! Maarja, Harry Potter betekend dus eigenlijk best wel veel voor me. Oh btw, ik ga zó met jou discusseren nu over Sneep en hoe hij dus écht geen goed persoon was. En geloof me, ik win. ^^

    Ravenclaw out!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Harry Snotter! Ik vind het erg goede films en goede boeken, daarom heb ik ze zelf ook allemaal, alle boeken en dvd's. Ik denk trouwens dat mijn patronus wel een groot dier zou zijn, een tijger of een beer, want zo gevaarlijk ben ik nou! ^^

    - Bart

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!