Ziek zijn is (niet) fijn

Afgelopen week ben ik flink ziek geweest. Buikgriep... Het heerst, want zowat half Nederland is op het moment ziek, verkouden of grieperig. Laatst had ik een afspraak met een vriendin en ik hoor het mezelf nog zeggen:"Ik ben bijna nooit ziek hoor! Tenminste, nooit heel heftig." 
Twee dagen later was ik dus heel heftig ziek. Zielig zijn

Het begon allemaal vorige week maandag. Op school, tijdens mijn hoorcollege,  kreeg ik het opeens ijskoud en spierpijn in mijn benen. Ik dacht dat het wel zou overgaan, maar later op de dag werd het erger. Ik verloor mijn concentratie, kreeg hoofdpijn en voelde me gewoon helemaal niet lekker. Die dag had ik al een rotdag. Op school kreeg ik te horen dat mijn deskresearchplan (een opzet voor een project) kwijt was gemaakt door een docent, waardoor er geen beoordeling was, het regende buiten en ik moest de trein halen, waardoor ik moest hollen. Toen ik eindelijk in de trein was en naar huis ging, stond ik in een overvolle trein. Ik kon niet zitten, terwijl ik amper op mijn benen kon staan. Heel fijn allemaal, hierdoor kwam ik helemaal verdrietig thuis en ben ik meteen mijn bed in gegaan, om vervolgens de tranen te laten lopen. Ik vond mezelf op dat moment echt eventjes heel zielig. 

Pijn

Aangezien ik buikgriep had, was het absoluut geen pretje om ziek te zijn. Zoals ik al in de inleiding zei, ben ik normaal nooit heel heftig ziek. Dit keer dus wel en dat was ik ook niet gewend. Ik huilde heel de dag door, had hele hoge koorts,deed veel bezoekjes aan het toilet (heel veel; overdag en 's nachts), kon amper lopen van de spierpijn en had een bonkend hoofd. Alles deed me pijn. Ik vond mezelf soms ook best wel een watje. Normaal heb ik altijd een grote mond en zeg ik dat alles wel zal meevallen. Ik hou me altijd heel sterk, alleen nu voelde ik me heel zwak en had ik het gevoel alsof ik mezelf soms tegensprak. Heel de dag lag ik in bed en later in de week, toen het wat beter met me ging, verplaatste ik naar de bank. 
Mijn buik deed ook enorm veel pijn, mijn moeder is hiervoor tabletten gaan halen tegen kramp, omdat ik het gewoon niet meer uithield. Hoe wil ik dat gaan doen als ik later een kind op de wereld wil zetten? Ik kan al niet tegen deze kramp? Hoe ga ik die weeën overleven? 

Dat zijn zorgen voor later. Eten en drinken lukte me de eerste dagen van de week ook niet. Niets hield ik binnen en alles was me te veel, gelukkig had ik ook geen eetlust. Het is helemaal naar als je niets binnen houdt, maar wel enorme trek hebt. Dat was bij mij niet het geval, maar hierdoor had ik ook niet veel krachten om iets te doen. Hierdoor kwam mijn schoolwerk ook heel erg achter te liggen. Ondanks dat ik ziek was, heb ik al het werk dat ik in bed kon doen op de laptop wel gedaan, wat ik al een grote prestatie vond van mezelf! 

Help! Schoolwerk! 

Buiten de dingen die ik op mijn laptop kon doen en waar ik nog een beetje energie voor had, heb ik weinig aan school gedaan. Dit is logisch, want als je ziek bent kun je daar helemaal niets aan doen. Zo zag ik dat echter niet. Ik lag in bed enorm te piekeren over de hoorcolleges die ik niet aan het voorbereiden was, over de opdracht voor communicatie die ik niet aan het maken was en over hoe ik dit allemaal ooit nog ga inhalen als ik weer beter ben? Het is allemaal zoveel werk! Allemaal extra zorgen, terwijl je daar eigenlijk niet over na moet denken als je ziek bent. Helaas ben ik zo'n persoon die dat dan weer wel doet, het kleine nerdje. Vooral 's nachts als ik niet kon slapen door de pijn dacht ik hierover na. Al mijn klasgenoten die het geluk hadden gewoon de lessen bij te wonen en ik die hier ziek in bed lag en zichzelf heel zielig lag te vinden. Hoe oneerlijk is het allemaal? Ik ben gewoon geen persoon voor ziek zijn. Dat beïnvloed mijn werk alleen maar en dat wil ik niet.

Een beetje fijn

Nu ben ik vrij negatief over het feit dat ik afgelopen week ziek was, maar niet alles was slecht aan het ziek zijn hoor. Sommige dingen heb ik als fijn ervaren. Bijvoorbeeld je moeder die je opeens weer als een klein meisje behandelt en alles voor je doet wat je normaal zelf moet doen; jezelf instoppen, eten en drinken voor je pakken, tien keer op een dag vragen of je iets nodig hebt, pillen voor je kopen en gewoon gezelschap houden als je dat nodig hebt en luisteren naar het geklaag over je ziekte. Bedankt mam!


Genezen

Gelukkig ben ik inmiddels weer genezen en weer helemaal fit. Vandaag ben ik weer lekker naar school geweest en heb ik de hoorcolleges meteen meegepakt. Er zijn wel dingen die ik nog moet inhalen, maar volgende week is het herfstvakantie en heb ik daar nog genoeg tijd voor. Ik heb er vertrouwen in dat dat goed gaat komen en kijk ook weer wat positiever tegen het gemiste werk aan. Klasgenoten waren ook zo lief voor me om aantekeningen te maken die ik gemist heb in de lessen, dat had ik niet van hen verwacht. 
Het voordeel is dat ik nu de ergste ziekte voor dit jaar heb gehad en nu waarschijnlijk een stuk minder vatbaar ben om opnieuw ziek te worden. Mijn tentamens kan ik straks dus kerngezond maken en ik kan gewoon genieten van mijn vakantie. De timing van ziek worden was dus wel prima, om het zo maar te zeggen!


Ben jij dit jaar al eens erg ziek geweest? 

Reacties

 1. Pfff- nee gelukkig ben ik nog niet zo heel erg ziek geweest! Maar ik ben wel aan het afkloppen hoor, afkloppen met véél zeep.
  Ze hebben in het gebouw waar ik stage loop nu dus het norovirus.. Hartstikke besmettelijk en niet snel opgemerkt. Kortom, ik kan ieder moment de komende 1-2 maanden opeens super ziek worden :\ We hopen natuurlijk van niet, hahaha! Ik heb ondertussen ook nog meer dan genoeg te doen voor school; mijn stageopdrachten, mijn tentamens, en in november ga ik ook weer dagelijks terug naar Leeuwarden dus dan moet ik wel fit zijn!
  Maar als ik ziek word kan ik in ieder geval jou nog vragen om tips :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aww. Rot dat je ziek was. Ik was tweee weken geleden ook ziek. Ik had gewoon griep maar alsnog niet fijn. Gelukig zijn we beide beter.
  Xoxo djolie

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Log in met je Google-account om sneller een reactie achter te laten zonder te bewijzen dat je een robot bent!